GiOrGoSk21 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Γεια και πάλι. Λοιπόν, πήγα σήμερα από το μαγαζί. Το pc δούλεψε κανονικά με άλλο τροφοδοτικό του ανθρώπου, το είδα κι εγώ καθώς με φώναξε και πήγα μέσα μαζί του. Καμιά ώρα το είχε ανοιχτό όπως μου είπε. Οπότε αλλάζω τροφοδοτικό και επίσημα. Θα ποστάρω και το σχετικό thread βέβαια να ρωτήσω... Ωστόσο, έχετε καμιά γνώμη για κάποιο από τα παραπάνω Seasonic που είπα στο προηγούμενο post; Αθόρυβο, (τουλάχιστον) gold θέλω και λίγα καλώδια, γιατί το κουτί δεν έχει και τον τρελό χώρο για cable management (έχει χώρο περίπου 2,3 cm πίσω για τα καλώδια). Ok, τα είχα καταφέρει με το προηγούμενο που ήταν full wired, αλλά με μια σχετική πίεση/δυσκολία. Μετά, για κάτι αντίστοιχο κοιτάω προς Corsair, σωστά; Αν έχετε κανένα δυνατό μοντέλο, πείτε μου καμιά πρόταση.
dsi44 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) σε 10 μερες θα εισαι παλι εδω με το ιδιο θεμα... τραγικοι επαγγελματιες που δεν εψαξαν το προβλημα και απλα σου πασαραν την ευκολη λυση ,δηλαδη παρε νεο psu.Ειμαι σιγουρος ουτε που δοκιμασατε με το παλιο σε αλλη εγκατασταση. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από dsi44
bonorov Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 46 λεπτά πριν, GiOrGoSk21 είπε Γεια και πάλι. Λοιπόν, πήγα σήμερα από το μαγαζί. Το pc δούλεψε κανονικά με άλλο τροφοδοτικό του ανθρώπου, το είδα κι εγώ καθώς με φώναξε και πήγα μέσα μαζί του. Καμιά ώρα το είχε ανοιχτό όπως μου είπε. Οπότε αλλάζω τροφοδοτικό και επίσημα. Θα ποστάρω και το σχετικό thread βέβαια να ρωτήσω... Ωστόσο, έχετε καμιά γνώμη για κάποιο από τα παραπάνω Seasonic που είπα στο προηγούμενο post; Αθόρυβο, (τουλάχιστον) gold θέλω και λίγα καλώδια, γιατί το κουτί δεν έχει και τον τρελό χώρο για cable management (έχει χώρο περίπου 2,3 cm πίσω για τα καλώδια). Ok, τα είχα καταφέρει με το προηγούμενο που ήταν full wired, αλλά με μια σχετική πίεση/δυσκολία. Μετά, για κάτι αντίστοιχο κοιτάω προς Corsair, σωστά; Αν έχετε κανένα δυνατό μοντέλο, πείτε μου καμιά πρόταση. Εγώ είχα το seasonic g12 την full wired έκδοση και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος. Από θόρυβο μια χαρά ήταν. Όλα τα τροφοδοτικα που postαρες είναι ποιοτικα. 1
GiOrGoSk21 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, dsi44 είπε σε 10 μερες θα εισαι παλι εδω με το ιδιο θεμα... τραγικοι επαγγελματιες που δεν εψαξαν το προβλημα και απλα σου πασαραν την ευκολη λυση ,δηλαδη παρε νεο psu.Ειμαι σιγουρος ουτε που δοκιμασατε με το παλιο σε αλλη εγκατασταση. 1). Φίλε μου εφόσον δούλεψε το pc με άλλο τροφοδοτικό, με ποια λογική λες ότι θα έχω το ίδιο πρόβλημα σε λίγες μέρες; Δεν είναι δείγμα αυτό ότι έφταιγε το psu; 2). Ναι, θα ήθελα κι εγώ να βάλει το δικό μου το psu και να το δοκιμάσει σε άλλο σύστημα, αλλά δε μπορώ και να τον αναγκάσω να το κάνει. Προφανώς και φοβούνταν να μην κάψουν τα μηχανήματά τους, και ο 1ος και ο 2ος. Με ποιον άλλον επαγγελματικά σωστό τρόπο θα μπορούσαν να το δοκιμάσουν, χωρίς να έχουν κίνδυνο να κάψουν άλλο pc; Υπάρχει τρόπος; Αν ναι, πείτε μου και το πάω αύριο το psu σε άλλον τεχνικό να το τεστάρει. Έτσι κι αλλιώς, το έβγαλα από το pc, εύκολο μου είναι να το βάλω στο αμάξι και να το πάω για έλεγχο.
Τέρης Α. Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, GiOrGoSk21 είπε Με ποιον άλλον επαγγελματικά σωστό τρόπο θα μπορούσαν να το δοκιμάσουν, χωρίς να έχουν κίνδυνο να κάψουν άλλο pc; Ελέγχουν την αντίσταση στην είσοδο του τροφοδοτικού και στην έξοδο 12, 5, 3,3V για βραχυκύκλωμα. 1
kremenarasi Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Ξεκουμπωσε από την μητρική και κάνε sort με ένα μικρό καλώδιο το 24 πόνο. Δες ίντερνετ ποια . Και αν συνεχίσει να ρίχνει ασφάλεια πας για άλλο. Στο λέω αυτό να αποκλείσεις αν έχει βραχυκύκλωμα η μητρική.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλησπέρα και πάλι. Ήρθε το νέο τροφοδοτικό (Seasonic Focus PX 650) και το συνδέω αυτή τη στιγμή. Μια ερώτηση έχω. Η GPU (αυτή της υπογραφής) παίρνει 2 6pin για τροφοδοσία. Το δε τροφοδοτικό (όπως μπορείτε να δείτε κι εδώ) έχει 2 PCIE καλώδια και το καθένα από αυτά έχει 2 connectors. Τι να κάνω λοιπόν; Να χρησιμοποιήσω και τα 2 καλώδια, ένα για κάθε 6pin υποδοχή της GPU ή να χρησιμοποιήσω 1 καλώδιο μόνο, αφού έχει 2 καταλήξεις/connectors; Σαν να θυμάμαι ότι διάβαζα κάπου τις τελευταίες μέρες ότι καλό είναι να χρησιμοποιούμε διαφορετικό καλώδιο για κάθε μία από τις 2 6pin υποδοχές της GPU. Ισχύει; Να κάνω αυτό; Edit: Παιδιά οκ, δεν το διάβαζα όπου κι όπου, μόλις θυμήθηκα που το διάβαζα, το γράφει στο manual του PSU που αγόρασα. Αναφορά σε κείμενο High powered graphics cards are usually outfitted with two or three PCIe power connector slots. Seasonic prefers the use of two or three separate PCIe cables to connect these cards to your power supply. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2022 από GiOrGoSk21 1
Τέρης Α. Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 21 λεπτά πριν, GiOrGoSk21 είπε καλό είναι να χρησιμοποιούμε διαφορετικό καλώδιο για κάθε μία από τις 2 6pin υποδοχές της GPU. Ισχύει; Να κάνω αυτό; Αυτό είναι το ενδεδειγμένο για να μην πέφτει όλο το φορτίο σε ένα καλώδιο. *Αναμένουμε νέα από την δοκιμή εκκίνησης! 1
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στην δική μου περίπτωση ήταν το UPS αν το έχεις απευθείας στην μπρίζα με πολύμπριζο ή το πολύμπριζο ή το τροφοδοτικό έχει θέμα. υ.γ. Δεν με έβγαζε στην τελευταία σελίδα οπότε άκυρο αφού αγόρασες καινούργιο Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2022 από Dragonlordcv2002
GiOrGoSk21 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Λοιπόν ok, το pc λειτουργεί ξανά. To τροφοδοτικό είναι μια χαρά, όλα καλά με αυτό. Αποκόμισα βέβαια άλλο πρόβλημα, άσχετο με τα παραπάνω, λογικά. Μου το έκανε και παλαιότερα, όταν άνοιγα να καθαρίσω το pc. Έχει να κάνει με τα 4 Sata κομμάτια που έχω πάνω. Δεν τα βλέπει όλα (χάνει π.χ. τον 1 Western Digital - στο BIOS εννοώ και έχω δοκιμάσει και clear CMOS), ενώ μετά από μεταξύ τους εναλλαγές στις θέσεις της μητρικής βλέπει αυτές που δεν έβλεπε πριν και δεν βλέπει κάποια από τις άλλες που έβλεπε κλπ.... Παίζουν διάφορα ενδεχόμενα (ή όλα αυτά συνδυαστικά): 1). Πιθανόν να φταίνε κάποια καλώδια (σε 2 ας πούμε φαίνονται κάπως τραυματισμένα κάποια pin-άκια τους) 2). επίσης παίζει να φταίει και το γεγονός ότι στο πίσω μέρος είναι πιεσμένα τα πράγματα όταν μπαίνει το καπάκι, με αποτέλεσμα να χαλάει η επαφή που κάνουν τα καλώδια (τα SATA για τη μητρική, τα του ρεύματος αν και σκληρά και δύσκαμπτα φαίνονται πολύ σταθερά και οι δίσκοι δουλεύουν). Για αυτό είμαι σχεδόν σίγουρος, το τσέκαρα (όταν βάζω -με πίεση πάντα- το καπάκι, χάνει έναν WD. Με το που βγάλω ξανά το καπάκι και παίξω λίγο με το Sata καλώδιο του εν λόγω δίσκου, ξεκινάω το pc και τον βλέπει ξανά). 3). ο controller της μητρικής τα παίζει και κάνει ότι του βαρέσει. 4). πειράχτηκαν τίποτα υποδοχές της μητρικής με τα βάλε - βγάλε. Τέσπα τώρα που μιλάμε το σύστημα έχει δει: SSD, 1 WD 3,5" και DVD-RW, οπότε boot-άρω κανονικά. Και τον 2ο WD 3,5" τον συνδέω μέσω docking station με usb και τον διαβάζει κανονικά. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2022 από GiOrGoSk21
Kthulhou Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Βαλε νεα, καλά καλώδια , δες τι χρειάζεσαι, υπάρχουν και έτοιμα με γωνία και μην κλείνεις το καπάκι εκτός αν θες να ρισκάρεις να σου μείνει δίσκος χωρίς τις επαφές στο χέρι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα