GiOrGoSk21 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γεια χαρά και πάλι. Λοιπόν... Έκανα ένα τσεκ το pc σε ένα μαγαζάκι κοντά στο σπίτι μου, αλλά νομίζω ότι δεν είναι αρκετό. Και εξηγώ γιατί. Ο άνθρωπος απλά σύνδεσε μπροστά μου ένα μικρό δικό του τροφοδοτικό στο pc μου. Απλά σύνδεσε το 24pin και το 8pin στη μητρική και τίποτε άλλο (ούτε GPU ούτε δίσκους). Η μητρική ξεκινούσε κανονικά, οπότε μου λέει δεν είναι βραχυκυκλωμένη. Η GPU για παράδειγμα, που τραβάει και αρκετό ρεύμα (2 x 6pin συνδέονται πάνω της) δεν ελέγχθηκε. Και γενικά με απασχολεί ότι δεν ήταν τόσο αξιόπιστος ο έλεγχος, αφού δεν ελέγχθηκε το pc με όλα πάνω του. Επίσης ο άνθρωπος φοβόταν να δοκιμάσει το PSU μου για να μη του ρίξει και δικές του ασφάλειες στο μαγαζί. Προσφέρθηκε να μου δώσει κι ένα tester για τροφοδοτικά να το τσεκάρω εγώ στο σπίτι, αλλά δε βασίζομαι να κάνω δοκιμές με ρεύματα. Αλλά μου είπε ο,τι εικάζετε κι εσείς, ότι δηλαδή είναι θέμα τροφοδοτικου. Να το πάω αλλού λοιπόν για πλήρη έλεγχο; Πρέπει να τους πω να ελέγξουν κάτι συγκεκριμένο; Edit: α επίσης τον ρώτησα και κάτι ακόμα που σκέφτηκα, αν δηλαδή κάποιο από τα περιφερειακά μπορεί να ευθύνεται για κάτι τέτοιο (πχ κάποια από τις USB θύρες που χρησιμοποιώ για mouse, keyboard, oθόνη κλπ) κάηκε και δημιουργεί το πρόβλημα. Μου είπε ότι είναι πολύ μικρή αυτή η πιθανότητα αφού τα 5V δεν είναι τόσο ικανά να ρίχνουν ολόκληρη ασφάλεια. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2022 από GiOrGoSk21
tedybear Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Σε αντίστοιχη περίπτωση που αντιμετώπισα, ήταν στο τροφοδοτικό το πρόβλημα. Αν το έχεις βγάλει από το σύστημα, άνοιξέ το - έτσι και αλλιώς εγγύηση δεν έχει πλέον - και το πιθανότερο είναι να δεις σκασμένο πυκνωτή μέσα. Μη χάνεις το χρόνο σου πηγαίνοντας αριστερά και δεξιά το μηχάνημα για έλεγχο.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, tedybear είπε Σε αντίστοιχη περίπτωση που αντιμετώπισα, ήταν στο τροφοδοτικό το πρόβλημα. Αν το έχεις βγάλει από το σύστημα, άνοιξέ το - έτσι και αλλιώς εγγύηση δεν έχει πλέον - και το πιθανότερο είναι να δεις σκασμένο πυκνωτή μέσα. Μη χάνεις το χρόνο σου πηγαίνοντας αριστερά και δεξιά το μηχάνημα για έλεγχο. Τι να πω, δίκιο έχεις. Όλοι λένε PSU ότι είναι το θέμα. Απλά ήθελα να σιγουρευτώ ότι δεν παίζει και κάτι άλλο, όπως π.χ. GPU, για να μην έχω αμφιβολίες μετά, να ξέρω δλδ ότι δουλεύουν όλα εντάξει. Anyway το άφησα αργά το απόγευμα σε μαγαζί της πόλης που είχε και αρκετά και καλά reviews στο Google, θα βάλει πάνω δικό του PSU και θα με πάρει αύριο. Του επισήμανα και ότι θα ήθελα να συνδεθούν όλα πάνω στο PSU κατά τον έλεγχο, για να τσεκαριστεί υπό "κανονικό" φόρτο το σύστημα. Όπως και να έχει, θα επανέλθω αύριο με νεότερα. Υ.Γ.: Να πω ότι ήδη κοιτάω για PSU και θέλω τα κλασσικά: αθόρυβο, gold και full modular, αν και νομίζω ότι θα μου έκανε και το semi modular, αν σκεφτεί κανείς ότι προέρχομαι από full wired). Προσανατολίζομαι σε Seasonic και έπειτα Corsair.
nickol-us Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, tedybear είπε Σε αντίστοιχη περίπτωση που αντιμετώπισα, ήταν στο τροφοδοτικό το πρόβλημα. Αν το έχεις βγάλει από το σύστημα, άνοιξέ το - έτσι και αλλιώς εγγύηση δεν έχει πλέον - και το πιθανότερο είναι να δεις σκασμένο πυκνωτή μέσα. Μη χάνεις το χρόνο σου πηγαίνοντας αριστερά και δεξιά το μηχάνημα για έλεγχο. Γενικά δεν προτείνεται ούτε προτείνουμε σε κάποιον που δεν έχει (ή που δεν ξέρουμε αν έχει) τις βασικές γνώσεις να ανοίξει το τροφοδοτικό. Αν και το συγκεκριμένο μάλλον δε θα έχει πρόβλημα(θα είναι εκτός ρεύματος για μεγάλο διάστημα), τα τροφοδοτικά έχουν μέσα μεγάλους πυκνωτές όπου παραμένουν φορτισμένοι για κάμποση ώρα, ακόμη και όταν το τροφοδοτικό έχει αποσυνδεθεί από την πρίζα, μπορεί να προκαλέσει βλάβη. 4 ώρες πριν, GiOrGoSk21 είπε Τι να πω, δίκιο έχεις. Όλοι λένε PSU ότι είναι το θέμα. Απλά ήθελα να σιγουρευτώ ότι δεν παίζει και κάτι άλλο, όπως π.χ. GPU, για να μην έχω αμφιβολίες μετά, να ξέρω δλδ ότι δουλεύουν όλα εντάξει. Anyway το άφησα αργά το απόγευμα σε μαγαζί της πόλης που είχε και αρκετά και καλά reviews στο Google, θα βάλει πάνω δικό του PSU και θα με πάρει αύριο. Του επισήμανα και ότι θα ήθελα να συνδεθούν όλα πάνω στο PSU κατά τον έλεγχο, για να τσεκαριστεί υπό "κανονικό" φόρτο το σύστημα. Όπως και να έχει, θα επανέλθω αύριο με νεότερα. Υ.Γ.: Να πω ότι ήδη κοιτάω για PSU και θέλω τα κλασσικά: αθόρυβο, gold και full modular, αν και νομίζω ότι θα μου έκανε και το semi modular, αν σκεφτεί κανείς ότι προέρχομαι από full wired). Προσανατολίζομαι σε Seasonic και έπειτα Corsair. Όλα παραπέμπουν σε τροφοδοτικό, το έχεις πάει και σε τεχνικό, μην το ψάχνεις άλλο. Τόσων ετών τροφοδοτικό δεν είναι να απορείς. Βάσει λογικής, εφόσον το βραχυκύκλωμα ήταν πάνω στο pc, απλά δε θα ξεκινούσε το τροφοδοτικό, δε θα σου έριχνε την ασφάλεια. Ανέμενε τη γνώμη του τεχνικού Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από nickol-us 4
bonorov Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, tedybear είπε Σε αντίστοιχη περίπτωση που αντιμετώπισα, ήταν στο τροφοδοτικό το πρόβλημα. Αν το έχεις βγάλει από το σύστημα, άνοιξέ το - έτσι και αλλιώς εγγύηση δεν έχει πλέον - και το πιθανότερο είναι να δεις σκασμένο πυκνωτή μέσα. Μη χάνεις το χρόνο σου πηγαίνοντας αριστερά και δεξιά το μηχάνημα για έλεγχο. Ρε αδερφέ τι του λες να ανοίξει το τροφοδοτικο; Κρατάνε ρευμα οι πυκνωτες μέσα,είναι επικίνδυνο. 3
triplex1 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Το APC που δειχνεις στην αρχη φταιει και μετα το τροφοδοτικο σου , αν εχεις κανει αποφορτιση ρευματος βγαλε απο εκεινο το pc και βαλτο ξεχωριστα μονο του και κανε μια δοκιμη .............αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να αλλαξεις το τροφοδοτικο σου με ενα καινουριο (απλα μου εχει τυχει το ιδιο περιστατικο) 1
GiOrGoSk21 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, triplex1 είπε Το APC που δειχνεις στην αρχη φταιει και μετα το τροφοδοτικο σου , αν εχεις κανει αποφορτιση ρευματος βγαλε απο εκεινο το pc και βαλτο ξεχωριστα μονο του και κανε μια δοκιμη .............αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να αλλαξεις το τροφοδοτικο σου με ενα καινουριο (απλα μου εχει τυχει το ιδιο περιστατικο) Καλημέρα. Φίλε μου το είπα στο 1ο post αλλά μπορεί να σου διέφυγε. Όταν είδα ότι μου έριξε την ασφάλεια και δοκίμασα να την ανεβάσω και έπεφτε, έβγαλα μόνο το pc από το πολύπριζο APC και το σύνδεσα σε άλλη πρίζα, που ανήκε μάλιστα σε άλλη ασφάλεια, και την έριχνε κι εκείνη την ασφάλεια. Όσο για το πολύπριζο APC, χωρίς το pc πάνω (μόνο με: οθόνη στο standby μέχρι να ξαναλειτουργήσει το pc + router + σταθερό τηλέφωνο + μια λάμπα γραφείου που ανάβει όταν τη δοκιμάζω), το πολύπριζο λειτουργεί όπως πριν. Και οι δύο ενδείξεις - φωτάκια που έχει, είναι αναμμένα κανονικά (η μια νομίζω δείχνει ότι περνάει ρεύμα και η άλλη νομίζω ότι υπάρχει γείωση).
itanium Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, GiOrGoSk21 είπε Απλά σύνδεσε το 24pin και το 8pin στη μητρική και τίποτε άλλο (ούτε GPU ούτε δίσκους). Η μητρική ξεκινούσε κανονικά, οπότε μου λέει δεν είναι βραχυκυκλωμένη. Eτσι τσέκαρε pcb για short NNIIICe😂 21 ώρες πριν, dsi44 είπε δεν εχει αποδειχτει οτι φταιει συγκεκριμενη συσκευη.Θα πρεπει να βαλει και αλλο pc πανω για να δουμε.Θεωρω οτι ειναι λαθος εγκαταστασης.Επισης πιστευω οτι ο υπολογιστης δεν εχει παθει τιποτα. Kοίτα να δεις και η χήρα δίπλα στο πεθαμένο πριν τον θάψουνε χτυπιέται δε συμβαίνει αυτό ή θα σηκωθεί ο μακαρίτης όπως το βλέπει ο καθένας, εξ ου και οι λέξεις πιστεύω, νομίζω και μου φαίνεται
dsi44 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, itanium είπε Eτσι τσέκαρε pcb για short NNIIICe😂 Kοίτα να δεις και η χήρα δίπλα στο πεθαμένο πριν τον θάψουνε χτυπιέται δε συμβαίνει αυτό ή θα σηκωθεί ο μακαρίτης όπως το βλέπει ο καθένας, εξ ου και οι λέξεις πιστεύω, νομίζω και μου φαίνεται και στα δικα σου
Kthulhou Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) @GiOrGoSk21 φταίει το τροφοδοτικό. αν θες να το δεις 100 %. εκτός ρευματος, καλώδιο οφφ , αποσυνδέεις ΟΛΑ τα φις από τη μητρική κ το 24πινο, κ το 4-8 στη CPU κ το 6-8πιν στη GPU στο 24πινο βρίσκεις το ένα κ μοναδικό πράσινο καλώδιο που (θα πρέπει να) έχει, είναι το soft power-on, δίνει τον παλμό στη μητρική για να boot-άρει. δυστυχώς κάποιοι κατασκευαστές τα κάνουν όλα 1 χρώμα, παίρνεις έναν συνδετήρα κ τον βάζεις το ένα άκρο στο πράσινο και το άλλο σε όποιο μαύρο (γείωση δηλαδή) θες το ακουμπάς κάπου ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΟ, όχι στο κουτί κλπ, βάλε ένα στεγνό πλαστικό, στεγνό ξύλο κλπ, γενικά ΚΑΚΟ αγωγό ρεύματος έχεις αποσυνδέσει ό,τι μπορείς από το σπίτι για 3 λεπτά, ψυγείο, TV , stereo κλπ κλπ βάζεις το καλώδιο ρεύματος ανάβεις το διακόπτη κ θα πρέπει πάλι να ρίξει την ασφάλεια, ακόμα κ χωρίς φορτίο Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από Kthulhou 1
bonorov Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 30 λεπτά πριν, Kthulhou είπε @GiOrGoSk21 φταίει το τροφοδοτικό. αν θες να το δεις 100 %. εκτός ρευματος, καλώδιο οφφ , αποσυνδέεις ΟΛΑ τα φις από τη μητρική κ το 24πινο, κ το 4-8 στη CPU κ το 6-8πιν στη GPU στο 24πινο βρίσκεις το ένα κ μοναδικό πράσινο καλώδιο που (θα πρέπει να) έχει, είναι το soft power-on, δίνει τον παλμό στη μητρική για να boot-άρει. δυστυχώς κάποιοι κατασκευαστές τα κάνουν όλα 1 χρώμα, παίρνεις έναν συνδετήρα κ τον βάζεις το ένα άκρο στο πράσινο και το άλλο σε όποιο μαύρο (γείωση δηλαδή) θες το ακουμπάς κάπου ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΟ, όχι στο κουτί κλπ, βάλε ένα στεγνό πλαστικό, στεγνό ξύλο κλπ, γενικά ΚΑΚΟ αγωγό ρεύματος έχεις αποσυνδέσει ό,τι μπορείς από το σπίτι για 3 λεπτά, ψυγείο, TV , stereo κλπ κλπ βάζεις το καλώδιο ρεύματος ανάβεις το διακόπτη κ θα πρέπει πάλι να ρίξει την ασφάλεια, ακόμα κ χωρίς φορτίο Εγώ λέω άνθρωπος που δεν έχει εξοικείωση με αυτά καλυτερα να δώσει 50€ να παρει ένα καινούργιο τροφοδοτικο παρα να διακινδυνεψει κάποιο ατυχημα 6
Kthulhou Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, bonorov είπε Εγώ λέω άνθρωπος που δεν έχει εξοικείωση με αυτά καλυτερα να δώσει 50€ να παρει ένα καινούργιο τροφοδοτικο παρα να διακινδυνεψει κάποιο ατυχημα ναι, οκ, αλλά αν προσέξει δεν υπάρχει πρόβλημα και ακόμα και ο "τεχνικός" στη γειτονια του δεν είχε προστασία στις γραμμές του. Αν δηλαδή πήγαινε ο φίλος κ του έλεγε, δεν ξέρω τι κ πως , δεν ανάβει, δε θα το δοκίμαζε? θα έπεφταν οι ασφάλειές του? ωραίος επαγγελματίας είναι !
Τέρης Α. Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Στις 28/11/2022 στις 9:20 ΠΜ, itanium είπε To οτι πέφτει η ασφάλεια σημαίνει βραχυκύκλωμα, φυσικά και μπορεί αυτό να είναι και στην μητρική σου είτε στην κάρτα γραφικών. Μπορεί βραχυκύκλωμα σε μητρική/ GPU χωρίς να έχει χαλάσει το τροφοδοτικό να ρίξει την ασφάλεια; Αναφέρομαι σε τροφοδοτικά που έχουν SCP.
itanium Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Μπορεί βραχυκύκλωμα σε μητρική/ GPU χωρίς να έχει χαλάσει το τροφοδοτικό να ρίξει την ασφάλεια; Αναφέρομαι σε τροφοδοτικά που έχουν SCP. Φυσικά 👍 1 1
GiOrGoSk21 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Kthulhou είπε @GiOrGoSk21 φταίει το τροφοδοτικό. αν θες να το δεις 100 %. εκτός ρευματος, καλώδιο οφφ , αποσυνδέεις ΟΛΑ τα φις από τη μητρική κ το 24πινο, κ το 4-8 στη CPU κ το 6-8πιν στη GPU στο 24πινο βρίσκεις το ένα κ μοναδικό πράσινο καλώδιο που (θα πρέπει να) έχει, είναι το soft power-on, δίνει τον παλμό στη μητρική για να boot-άρει. δυστυχώς κάποιοι κατασκευαστές τα κάνουν όλα 1 χρώμα, παίρνεις έναν συνδετήρα κ τον βάζεις το ένα άκρο στο πράσινο και το άλλο σε όποιο μαύρο (γείωση δηλαδή) θες το ακουμπάς κάπου ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΟ, όχι στο κουτί κλπ, βάλε ένα στεγνό πλαστικό, στεγνό ξύλο κλπ, γενικά ΚΑΚΟ αγωγό ρεύματος έχεις αποσυνδέσει ό,τι μπορείς από το σπίτι για 3 λεπτά, ψυγείο, TV , stereo κλπ κλπ βάζεις το καλώδιο ρεύματος ανάβεις το διακόπτη κ θα πρέπει πάλι να ρίξει την ασφάλεια, ακόμα κ χωρίς φορτίο Φίλε μου καλά κάνεις και μου το λες αυτό, το γνωρίζω χρόνια τώρα, αλλά ξεκάθαρα φοβάμαι να το δοκιμάσω. Γενικά με τα ρεύματα έχω μια φοβία στο να κάνω δοκιμές, οπότε το αφήνω. Μακάρι να το δοκίμασε ο 2ος τεχνικός, κρατάω μικρό καλάθι βέβαια. 10 ώρες πριν, bonorov είπε Εγώ λέω άνθρωπος που δεν έχει εξοικείωση με αυτά καλυτερα να δώσει 50€ να παρει ένα καινούργιο τροφοδοτικο παρα να διακινδυνεψει κάποιο ατυχημα Βασικά, αν με το καλό δουλεύουν τα υπόλοιπα, έxω σκοπό να δώσω τα μέχρι και τα διπλάσια και βάλε για PSU, έχοντας στο μυαλό μου και την περίπτωση αναβάθμισης μετά από κάποιο καιρό. Kοιτάω για κάτι σε Seasonic όπως: 1). https://www.bestprice.gr/item/2155779020/seasonic-g12-gm-650w.html (semi modular, Gold) 2). https://www.bestprice.gr/item/2155779024/seasonic-focus-px-650.html (full modular, Platinum) 3). https://www.bestprice.gr/item/2155862127/seasonic-focus-gx-650.html (full modular, Gold) Anyway αύριο το πρωί θα έχω νεότερα και θα επανέλθω να ενημερώσω. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από GiOrGoSk21
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα