GiOrGoSk21 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Παιδιά δώστε λίγο τα φώτα σας. Έχω αφήσει χθες το pc στο sleep (κάτι που κάνω χρόνια τώρα καθημερινά) και βγήκα έξω. Όταν γύρισα ήταν πεσμένη η ασφάλεια στην οποία αντιστοιχεί η πρίζα πάνω στην οποία είναι το pc. Το pc είναι της υπογραφής. Να πω εδώ τη συνδεσμολογία: στην πρίζα αυτή είναι συνδεμένο αυτό το APC πολύπριζο: https://www.e-shop.gr/apc-p5b-gr-essential-surge-arrest-black-p-PER.701161 Πάνω του είχα συνδεμένα το pc, την οθόνη, router, σταθερό τηλέφωνο και μια λάμπα γραφείου (που χρησιμοποιώ πολύ σπάνια). Σύνδεσα το pc (μόνο το pc, όχι τα υπόλοιπα) σε άλλη πρίζα και πάλι πέφτει η ασφάλεια. Για την ακρίβεια, έχοντας συνδεμένο το pc στην πρίζα, όταν πατάω το διακόπτη του PSU από το off στο on, ρίχνει την ασφάλεια. Το πολύπριζο με τα υπόλοιπα συνδεμένα πάνω του λειτουργεί κανονικά και τώρα που μιλάμε. Άλλες δοκιμές δεν έκανα, φοβούμενος μην κάψω τίποτα παραπάνω από αυτά που ίσως κάηκαν. Πάντως τον έναν από τους Western Digital δίσκους της υπογραφής τον έβγαλα και τον δοκίμασα σε μια εξωτερική θήκη που έχω συνδεμένη στην TV και τον διαβάζει κανονικά (οπότε δεν έχει καεί, θαρρώ το ίδιο θα ισχύει και για τον άλλο αλλά και για τον ssd, θα τους δοκιμάσω και αυτούς). Λοιπόν, τι λέτε; Παραγγέλνω τροφοδοτικό; Μπορεί να να παίζει κάτι άλλο;
greekfragma Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 αν η υπογραφή σου ισχύει, είναι πολλά τα χρόνια του τροφοδοτικού. μάλλον σε άφησε μετά τη 10ετία+. τα έβγαλε τα λεφτά του. 1
GiOrGoSk21 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για την ακρίβεια 9 χρόνια δούλεψε. Νοέμβρη του 2013 είχα στήσει το pc. Μάλιστα, καλώς. Ευχαριστώ. Θα πάω στο διπλανό topic για επιλογή PSU. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2022 από GiOrGoSk21
dsi44 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 φυσικα μπορει να ειναι απλα στατικος ηλεκτρισμος και απλα να ετυχε.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, dsi44 είπε φυσικα μπορει να ειναι απλα στατικος ηλεκτρισμος και απλα να ετυχε. Και τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση; Πρέπει να ξαναδοκιμάσω να ανοίξω πάλι το pc; Φοβάμαι μη μου κάψει τίποτα μητρικές, γι' αυτό ρωτάω...
alldaynews Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Το ίδιο πρόβλημα είχα.Καθαρα τροφοδοτικό 1
itanium Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 M 3 ώρες πριν, GiOrGoSk21 είπε Φοβάμαι μη μου κάψει τίποτα μητρικές, γι' αυτό ρωτάω... To οτι πέφτει η ασφάλεια σημαίνει βραχυκύκλωμα, φυσικά και μπορεί αυτό να είναι και στην μητρική σου είτε στην κάρτα γραφικών. 1
fotaras76 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, GiOrGoSk21 είπε Παιδιά δώστε λίγο τα φώτα σας. Έχω αφήσει χθες το pc στο sleep (κάτι που κάνω χρόνια τώρα καθημερινά) και βγήκα έξω. Όταν γύρισα ήταν πεσμένη η ασφάλεια στην οποία αντιστοιχεί η πρίζα πάνω στην οποία είναι το pc. Το pc είναι της υπογραφής. Να πω εδώ τη συνδεσμολογία: στην πρίζα αυτή είναι συνδεμένο αυτό το APC πολύπριζο: https://www.e-shop.gr/apc-p5b-gr-essential-surge-arrest-black-p-PER.701161 Πάνω του είχα συνδεμένα το pc, την οθόνη, router, σταθερό τηλέφωνο και μια λάμπα γραφείου (που χρησιμοποιώ πολύ σπάνια). Σύνδεσα το pc (μόνο το pc, όχι τα υπόλοιπα) σε άλλη πρίζα και πάλι πέφτει η ασφάλεια. Για την ακρίβεια, έχοντας συνδεμένο το pc στην πρίζα, όταν πατάω το διακόπτη του PSU από το off στο on, ρίχνει την ασφάλεια. Το πολύπριζο με τα υπόλοιπα συνδεμένα πάνω του λειτουργεί κανονικά και τώρα που μιλάμε. Άλλες δοκιμές δεν έκανα, φοβούμενος μην κάψω τίποτα παραπάνω από αυτά που ίσως κάηκαν. Πάντως τον έναν από τους Western Digital δίσκους της υπογραφής τον έβγαλα και τον δοκίμασα σε μια εξωτερική θήκη που έχω συνδεμένη στην TV και τον διαβάζει κανονικά (οπότε δεν έχει καεί, θαρρώ το ίδιο θα ισχύει και για τον άλλο αλλά και για τον ssd, θα τους δοκιμάσω και αυτούς). Λοιπόν, τι λέτε; Παραγγέλνω τροφοδοτικό; Μπορεί να να παίζει κάτι άλλο; Είτε χάλασε το psu (το πιο πιθανό είναι να φταίει αυτό)είτε όχι άλλαξε το έτσι κι αλλιώς. Χαμένο δεν θα πάει. 1
dsi44 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 τα αφηνεις χωρις ρευμα λιγες ωρες μετα αφηνεις πανω μονο τα απαραιτητα μετα πατας δυο τρεις φορες το κουμπι απο το κουτι (το psu να ειναι off) ετσι θα απαλλαγεις απο το στατικο. Εννοειται να ειναι πανω τα εξαρτηματα κανονικα. μετα δοκιμαζεις να ανοιξεις το pc
itanium Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 @dsi44 OTAN πέφτει η ασφάλεια υπάρχει ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ οκ? τί του προτείνεις ακριβώς? Το βραχυκύκλωμα είναι καταστροφική αστοχία ΔΕΝ φεύγει αν δεν αποκατασταθεί το εξάρτημα όπου απέτυχε, οτιδήποτε άλλο είναι απλώς χάσιμο χρόνου 2
GiOrGoSk21 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Επανέρχομαι. Ευχαριστώ καταρχήν για τη βοήθεια παιδιά, δε γνωρίζω και πολλά από ρεύματα, οπότε με βοηθάτε πολύ. Για αρχή τσέκαρα πριν λίγο και τους άλλους 2 δίσκους και διαβάζονται από την TV και αυτοί. Από εκεί και πέρα, σκέφτηκα ως εξής: εφόσον δεν έχω δεύτερο PSU να το σύνδεα εκείνο στο pc για να έκανα δοκιμή με εκείνο και επιπλέον εφόσον δεν έχω ούτε άλλο desktop pc να δοκίμαζα το παρόν PSU στο άλλο pc, ώστε να μπορέσω με σιγουριά να βγάλω συμπέρασμα αν φταίει μόνο το PSU, ή η motherboard ή η GPU που μου είπατε... Λέω να πάω μόνο τον πύργο σε ένα μαγαζί εδώ κοντά να το τσεκάρουν αυτοί, που σίγουρα έχουν δεύτερα εξαρτήματα. Αν δεν είναι σωστή η σκέψη μου, μου λέτε. Οκ, όπως είναι τα πράγματα, ελπίζω το πρόβλημα να είναι μόνο το τροφοδοτικό κι όχι κάτι από τα άλλα. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2022 από GiOrGoSk21 2
dsi44 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, itanium είπε @dsi44 OTAN πέφτει η ασφάλεια υπάρχει ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ οκ? τί του προτείνεις ακριβώς? Το βραχυκύκλωμα είναι καταστροφική αστοχία ΔΕΝ φεύγει αν δεν αποκατασταθεί το εξάρτημα όπου απέτυχε, οτιδήποτε άλλο είναι απλώς χάσιμο χρόνου η αστοχια μπορει να ειναι και απο καποιο σημειο του σπιτιου ασχετο,δεν ειναι απαραιτητο απο τον υπολογιστη. ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα για χρονια σε ενα δωματιο. 1 ώρα πριν, GiOrGoSk21 είπε Επανέρχομαι. Ευχαριστώ καταρχήν για τη βοήθεια παιδιά, δε γνωρίζω και πολλά από ρεύματα, οπότε με βοηθάτε πολύ. Για αρχή τσέκαρα πριν λίγο και τους άλλους 2 δίσκους και διαβάζονται από την TV και αυτοί. Από εκεί και πέρα, σκέφτηκα ως εξής: εφόσον δεν έχω δεύτερο PSU να το σύνδεα εκείνο στο pc για να έκανα δοκιμή με εκείνο και επιπλέον εφόσον δεν έχω ούτε άλλο desktop pc να δοκίμαζα το παρόν PSU στο άλλο pc, ώστε να μπορέσω με σιγουριά να βγάλω συμπέρασμα αν φταίει μόνο το PSU, ή η motherboard ή η GPU που μου είπατε... Λέω να πάω μόνο τον πύργο σε ένα μαγαζί εδώ κοντά να το τσεκάρουν αυτοί, που σίγουρα έχουν δεύτερα εξαρτήματα. Αν δεν είναι σωστή η σκέψη μου, μου λέτε. Οκ, όπως είναι τα πράγματα, ελπίζω το πρόβλημα να είναι μόνο το τροφοδοτικό κι όχι κάτι από τα άλλα. νομιζω σε εχουν τρομαξει και πας να μπεις σε μια λουπα οπου θα πετας λεφτα χωρις λογο
itanium Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, dsi44 είπε η αστοχια μπορει να ειναι και απο καποιο σημειο του σπιτιου ασχετο,δεν ειναι απαραιτητο απο τον υπολογιστη. ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα για χρονια σε ενα δωματιο Mπερδεύεις άσχετα πράγματα μεταξύ τους, άλλη κατάσταση να πέφτει ο ασφαλειοδιακόπτης γιατί δεν αντέχει το φορτίο σε μια γραμμη π.χ. να έχεις καλώδιο μικρή; διατομής και να βάλεις εκεί επάνω 24αρι κλιματιστικό, ΚΑΙ ΑΛΛΗ κατάσταση με το που συνδέεις μια συσκευή στην πρίζα να πέφτει η ασφάλεια..αυτά είναι αυτονόητα δεν χρίζουν ανάλυσης 1
dsi44 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, itanium είπε Mπερδεύεις άσχετα πράγματα μεταξύ τους, άλλη κατάσταση να πέφτει ο ασφαλειοδιακόπτης γιατί δεν αντέχει το φορτίο σε μια γραμμη π.χ. να έχεις καλώδιο μικρή; διατομής και να βάλεις εκεί επάνω 24αρι κλιματιστικό, ΚΑΙ ΑΛΛΗ κατάσταση με το που συνδέεις μια συσκευή στην πρίζα να πέφτει η ασφάλεια..αυτά είναι αυτονόητα δεν χρίζουν ανάλυσης δεν εχει αποδειχτει οτι φταιει συγκεκριμενη συσκευη.Θα πρεπει να βαλει και αλλο pc πανω για να δουμε.Θεωρω οτι ειναι λαθος εγκαταστασης.Επισης πιστευω οτι ο υπολογιστης δεν εχει παθει τιποτα. χρηζει αναλυσης φιλος χριζω =αλειφω Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2022 από dsi44 1 1
bonorov Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, GiOrGoSk21 είπε Παιδιά δώστε λίγο τα φώτα σας. Έχω αφήσει χθες το pc στο sleep (κάτι που κάνω χρόνια τώρα καθημερινά) και βγήκα έξω. Όταν γύρισα ήταν πεσμένη η ασφάλεια στην οποία αντιστοιχεί η πρίζα πάνω στην οποία είναι το pc. Το pc είναι της υπογραφής. Να πω εδώ τη συνδεσμολογία: στην πρίζα αυτή είναι συνδεμένο αυτό το APC πολύπριζο: https://www.e-shop.gr/apc-p5b-gr-essential-surge-arrest-black-p-PER.701161 Πάνω του είχα συνδεμένα το pc, την οθόνη, router, σταθερό τηλέφωνο και μια λάμπα γραφείου (που χρησιμοποιώ πολύ σπάνια). Σύνδεσα το pc (μόνο το pc, όχι τα υπόλοιπα) σε άλλη πρίζα και πάλι πέφτει η ασφάλεια. Για την ακρίβεια, έχοντας συνδεμένο το pc στην πρίζα, όταν πατάω το διακόπτη του PSU από το off στο on, ρίχνει την ασφάλεια. Το πολύπριζο με τα υπόλοιπα συνδεμένα πάνω του λειτουργεί κανονικά και τώρα που μιλάμε. Άλλες δοκιμές δεν έκανα, φοβούμενος μην κάψω τίποτα παραπάνω από αυτά που ίσως κάηκαν. Πάντως τον έναν από τους Western Digital δίσκους της υπογραφής τον έβγαλα και τον δοκίμασα σε μια εξωτερική θήκη που έχω συνδεμένη στην TV και τον διαβάζει κανονικά (οπότε δεν έχει καεί, θαρρώ το ίδιο θα ισχύει και για τον άλλο αλλά και για τον ssd, θα τους δοκιμάσω και αυτούς). Λοιπόν, τι λέτε; Παραγγέλνω τροφοδοτικό; Μπορεί να να παίζει κάτι άλλο; Όπως τα περιγράφεις βραχυκύκλωμα λόγω τροφοδοτικου είναι λογικά. Προσοχή όσο είναι το τροφοδοτικου στην πριζα δεν βάζεις χέρι μέσα στα parts του υπολογιστή μην έχει καμία διαρροή. Με έχει διαπεράσει ηλεκτρισμός απλά και μόνο ακουμποντας εξωτερικά κουτί λόγω προβληματικου τροφοδοτικου. Γενικά με τα ρεύματα δεν παιζεις κυρίως για την σωματική μας ακεραιότητα και δευτερευόντως για ακεραιότητα του υπολογιστή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα