Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα μια γνωμη….

εχω το Pc στο γραφειο μου, με την 4κ 28αρα μου κτλ… στον ιδιο χωρο εχω μια 50αρα 4κ Lg..  

αραια και που παιζω κανα esport παιχνιδακι η κανα dirt… χρισημοποιοντας τα ασυρματα xbox 360 pads που εχω … 

Οταν παιζω στην Στην οθονη ολα τελεια.. ο χειρισμος ειναι ακαριαιος, ολα παιζουν σουπερ… 

Οταν ομως βαλω να παιξω στην tv υπρχει ενα μικρο lag στον χειρησμο, πραγμα που κανει το παιχνιδι αδυνατο.. υπρχει μια μικροκαθυστεριση, Ελαχιστη, αλλα αρκετη μα μην μπορω να παιξω…

η τηλεοραση ειναι συνδεμενη με το pc με ενα 7 μετρο hdmi , δε θυμαμαι μαρκα (νομιζω cable expert, κοστησε γυρω στα 25ε) αλλα εγραφε hdmi 2.0  4Κ 60hz.. νομιζω δεν ειναι δηλαδη απο τα  φθηνιαρικα,… 

καλωδιο ποιο κοντο δεν μπορει να μπει.. το  7μετρο φτανει οριακα.. οπως επισεις και το pc δεν μπορει να παει ποιο κοντα…

Και ερωτω… Αυτο τι θεμα ειναι;.. Λυνεται με καποια ρυθμηση; Η πχ αν παρω καποιο καλυτερο καλωδιο;.. και αν ναι, ποιο;.. βλεπω κατι hdmi 2.1 , επωνυμα 8 μετρα, αλλα εχουν 100+ ευρω… 

δοκιμασα να κανω swap τις hdmi θυρες στην 1650 super μου, αφησα σκετη την tv , αλλα δεν αλλαξε κατι.. 

σε λιγες μερες θα παραλαβω μια rx6600 και ειμαι περιεργος μα δω πως θα παιξει…

Δημοσ.

πρεπει να φταιει το καλωδιο. Εχω ιδιο σεταπ αλλα η αποσταση μεταξυ pc & tv μου είναι 12,5 μέτρα και δεν εχω κανενα προβλημα. Δε θυμαμαι τι καλωδιο ειχα παρει παντως ειχα δωσει γυρω στα 50.....

Δημοσ.

Αυτο σκεφτομαι και εγω….
Σκεφτομαι και το input lag που ισως εχει η tv, αλλα μου φαινεται ΠΟΛΥ μεγαλο lag για να ειναι input… 

Δημοσ.

Να επιβεβαιώσεις ότι η τηλεόραση είναι γυρισμένη σε gaming mode, γιατί εκεί μόνο έχει το χαμηλότερο input lag. Αν δεν έχει, μάλλον δεν υπάρχει σωτηρία.

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι υπερβολικα μεγαλο το lag... μου φαινεται πολυ παραξενο να φταιει η Τv... αλλα θα πειραματιστω λιγο.. δεν ο χω ψαξει καθολου σχεδον..

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Tsakalos! είπε

Ειναι υπερβολικα μεγαλο το lag... μου φαινεται πολυ παραξενο να φταιει η Τv... αλλα θα πειραματιστω λιγο.. δεν ο χω ψαξει καθολου σχεδον..

Εννοείται ότι φταίει η τηλεόραση κατα 99%, γιατί σε όλα τα υπόλοιπα modes (εκτός από κάποια custom/user κλπ) λόγω επεξεργασίας εικόνας και φίλτρων βάζει input lag, το οποίο όμως στις ταινίες/σειρές/τηλεόραση δε φαίνεται. Άλλαξε το mode σε gaming και θα δεις ότι θα βελτιωθεί δραματικά το input lag. 

Σε τηλεόραση γνωστού Sony 65X85, σε non gaming mode ακόμα και στο ποντίκι βλέπεις το input lag, όταν το αλλάζεις σε gaming, όλα ρολλάρουν τέλεια.

• Like 1
Δημοσ.

Κάνε μια απλή δοκιμή: μετέφερε τον υπολογιστή σου δίπλα στην τηλεόραση και δοκίμασε άλλο, κοντύτερο hdmi cable. Αν παίξει οκ φταίει το καλώδιο, αν είναι μία από τα ίδια, η τηλεόραση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η τηλεόρασή μου είναι Sοny Bravia του 2016, και οπως εγραψα με καλωδιο 12,5 μέτρα δεν έχει κανένα lag εδώ και 5 χρόνια. Δεν έχει ούτε gaming mode που γράφετε ούτε τίποτα απ' όλα αυτά τα παραπάνω.......ούτε και αλλάζω τίποτα όταν γυρνάω το source στο pc........

Eαν εννοειτε τα picture modes, τότε το gaming (και τα υπόλοιπα μεταβάλλουν την εικόνα αναλόγως, αλλά δεν έχουν καμμία σχέση με input lag)

Μάλιστα την έχω πάντα σε sport mode γιατί έχει τη πιο sharp εικόνα...

Anyway, ότι mode και να είναι δεν έχω κανένα lag.......Iσως άλλαξε το σύστημα σε νεότερες tv........

Θα πρότεινα να τσεκάρεις μήπως έχεις πειράξει τα διάφορα συστήματα για την εικόνα και σου προκαλούν lag, όπως motion flow και κάτι άλλα τέτοιου τύπου...

Επεξ/σία από sellsoap
Δημοσ.
7 ώρες πριν, sellsoap είπε

η τηλεόρασή μου είναι Sοny Bravia του 2016, και οπως εγραψα με καλωδιο 12,5 μέτρα δεν έχει κανένα lag εδώ και 5 χρόνια. Δεν έχει ούτε gaming mode που γράφετε ούτε τίποτα απ' όλα αυτά τα παραπάνω.......ούτε και αλλάζω τίποτα όταν γυρνάω το source στο pc........

Eαν εννοειτε τα picture modes, τότε το gaming (και τα υπόλοιπα μεταβάλλουν την εικόνα αναλόγως, αλλά δεν έχουν καμμία σχέση με input lag)

Μάλιστα την έχω πάντα σε sport mode γιατί έχει τη πιο sharp εικόνα...

Anyway, ότι mode και να είναι δεν έχω κανένα lag.......Iσως άλλαξε το σύστημα σε νεότερες tv........

Θα πρότεινα να τσεκάρεις μήπως έχεις πειράξει τα διάφορα συστήματα για την εικόνα και σου προκαλούν lag, όπως motion flow και κάτι άλλα τέτοιου τύπου...

Οι καινουργιες τηλεοράσεις έχουν ειδικές ρυθμίσεις που εκτός από τη βελτίωση της εικόνας μειώνουν το input lag εξ' ου και το Gaming mode που αναφέρουν σωστά τα παιδιά. Πέρα από αυτό ένα κακό, ελαττωματικό ή και υπερβολικά μακρύ καλώδιο μπορεί να δημιουργήσει τέτοια θέματα. Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα από αυτά είναι πανάκριβα. Το ότι δεν έχεις εσύ θέμα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να οφείλεται σε αυτό, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Δεν έχετε την ίδια τηλεόραση ούτε το ίδιο καλώδιο. Όπως είπα και πριν, μια δοκιμή θα μας πείσει. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, chrisde είπε

Οι καινουργιες τηλεοράσεις έχουν ειδικές ρυθμίσεις που εκτός από τη βελτίωση της εικόνας μειώνουν το input lag εξ' ου και το Gaming mode που αναφέρουν σωστά τα παιδιά. Πέρα από αυτό ένα κακό, ελαττωματικό ή και υπερβολικά μακρύ καλώδιο μπορεί να δημιουργήσει τέτοια θέματα. Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα από αυτά είναι πανάκριβα. Το ότι δεν έχεις εσύ θέμα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να οφείλεται σε αυτό, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Δεν έχετε την ίδια τηλεόραση ούτε το ίδιο καλώδιο. Όπως είπα και πριν, μια δοκιμή θα μας πείσει. 

Το καλώδιο ή θα σου δείχνει σωστά ή δεν θα σου δείχνει (θα τρεμοπαίζει η εικόνα, θα έχεις pixels χρωματιστά ή δεν θα έχεις καθόλου εικόνα) ΔΕΝ θα σου δημιουργήσει input lag. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...