Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα επιτοκια καταθεσεων δεν ανεβαινουν γιατι οι τραπεζες δεν βγαζουν χρημα απο τις καταθεσεις εδω και δεκαετιες στα 80s και πριν τα θελανε γιατι εκαναν οι ιδιες επενδυσεις μετα απο μια δυο φουσκες ωπου εχασαν τρελα λεφτα εχουν καταληξει στις υπηρεσιες που ειναι safe the end.Οι μεγαλες εταιριες δεν επιλεγουν και δεν θα επιλεξουν revolut γιατι δεν μπορει να εξυπηρετησει σε αποστολες επισημων επιστολων,οπως επισης δεν ξερω αν γινονται αποδεκτες σαν επισημοι εταιρικοι λογαριασμοι για αποδοχες κρατικων προγραμματων επιδοτησεων μισθοδοσιας κτλ.

Τελος δεν γνωριζω καν αν ειναι αποδεκτες για πληρωμη εξοδων με την εννοια οτι εισαι υποχρεωμενος σαν επιχειρηματιας οτιδηποτε εξοδο ανω των 500 ευρω καθαρης αξιας να εξοφλειται μεσω τραπεζας η revolut δεν ξερω αν θεωρειται αποδεκτη αλλα αυτο θα το αφησω σαν ερωτηματικο.

Δημοσ.

Νομίζω δεν είναι αποδεκτή καμία τράπεζα εξωτερικού. Είτε για επιχειρήσεις είτε για ιδιώτες πχ συμπλήρωση αφορολογητου. Καλά για το αφορολογητο είναι σίγουρο ότι δε γίνεται.

Όποτε αυτό με τον ανταγωνισμό δε παίζει διότι σε υποχρεώνουν να χρησιμοποιήσεις τις ελληνικές οι οποίες έχουν σχηματισει καρτέλ. Αν άλλαζε αυτό, ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων θα χρησιμοποιούσε ξένες τράπεζες ή "τράπεζες" px revolut

Τα επιτόκια δύσκολα θα ανέβουν διότι οι τράπεζες δε μας έχουν ανάγκη. Έχουν μπουκωσει στο χρήμα. Όποτε δεν υπάρχει λόγος να αυξήσουν τα επιτόκια. Αν το μαγαζί μου είναι γεμάτο, δε παίζει να κάνω καμιά έκπτωση ή προσφορά. Απλή λογική 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Νομίζω δεν είναι αποδεκτή καμία τράπεζα εξωτερικού. Είτε για επιχειρήσεις είτε για ιδιώτες πχ συμπλήρωση αφορολογητου. Καλά για το αφορολογητο είναι σίγουρο ότι δε γίνεται.

Όποτε αυτό με τον ανταγωνισμό δε παίζει διότι σε υποχρεώνουν να χρησιμοποιήσεις τις ελληνικές οι οποίες έχουν σχηματισει καρτέλ. Αν άλλαζε αυτό, ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων θα χρησιμοποιούσε ξένες τράπεζες ή "τράπεζες" px revolut

Τα επιτόκια δύσκολα θα ανέβουν διότι οι τράπεζες δε μας έχουν ανάγκη. Έχουν μπουκωσει στο χρήμα. Όποτε δεν υπάρχει λόγος να αυξήσουν τα επιτόκια. Αν το μαγαζί μου είναι γεμάτο, δε παίζει να κάνω καμιά έκπτωση ή προσφορά. Απλή λογική 

Δέχονται κανονικά πληρωμές με pos από τράπεζες που εδρεύουν στο ΕΟΧ, για αυτό και έχω φορητό pos από τέτοια τράπεζα. Τώρα δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω και το epos εκεί.

Φυσικά ο λογαριασμός στην ΑΛΦΑ θα κλείσει και θα ανοίξω ένα ταμιευτηρίου, που απλά θα γίνονται οι πληρωμές. Πρόκειται περί ατομικής επιχείρησης.

Εντωμεταξύ μου κάνει ο υπάλληλος επειδή η έδρα είναι 200χλμ έξω από την Αθήνα να πηγαινοέρχεσαι να φέρνεις αγροτικά προϊόντα; Όχι σε συμφέρει να κάθεσαι στο γραφείο να δικαιολογείσαι για τις υπέρμετρες χρεώσεις της τράπεζας και να βοηθάς γέρους στο μηχάνημα που πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ. Συγχύστηκα.

Δημοσ.

CS-CART add on για την mypos και γενικά για άλλη τράπεζα 59€.

Μακάρι όλα τα μακάρι στην ΑΛΦΑ.

Μου κάνει και η υπάλληλος μόνο αν έχετε 150κ καταθέσεις μπορούμε να το δούμε.

Ναι να τα έχω μετρητά να παίρνω 0,10% τόκο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα θελες να εχεις 0,10 τοκο.

Τελος παντων συμβουλευσου τον λογιστη σου που θα ξερει αν θα εχεις καποιο προβλημα γιατι δεν εχει να κανει με το αν δεχεται πληρωμες αλλα με το αν ειναι αναγνωρισμενο χρηματοπιστωτικο ιδρυμα.

Η λογικη λεει πως δεν θα εχεις καποιο προβλημα αλλα δεν γνωριζω αν πχ για επιστροφη φπα θα σου την δεχτει το συστημα μπορει να θελει απαραιτητα επαγγελματικο λογαριασμο σε ελληνικη τραπεζα.

Οι μεγαλες εταιρειες δεν ξερω καν αν τους συμφερει πχ ειδα οτι η revolut

Αναλήψεις από ATM

• Έως και 5 δωρεάν αναλήψεις από ΑΤΜ ή ύψους 200 € ανά ημερολογιακό μήνα (όποιο προκύπτει πρώτο), έπειτα εφαρμόζεται προμήθεια. Η προμήθεια αυτή είναι 2% επί της ανάληψης, με ελάχιστη προμήθεια 1 € ανά ανάληψη

Αν χρειαστεις βγαζει extrait?Γιατι οι δικες μας νομιζω σου βγαζουν τζαμπα οι βουλγαρικες που ειχαν παει πολλοι επαγγελματιες χρεωνουν για καθε εκτυπωση καθως κοστιζει και αρκετα η τραπεζικη επιστολη και για την revolut δεν μπορεσα να βρω αν χρεωνει.

Βγαλε αλλα ψαξε το πρωτα μην κανεις σαν κλασικος ελληνας που τσαντιζεται κανει κινησεις γιατι δεν θα πιασουν αυτον κοτσο και μετα την τρωει χειροτερα γιατι δεν εψαξε πρωτα

Επεξ/σία από chrisxkar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Nauths   Μόνο ο εμπορικός της πειραιώς έχει μείνει δωρεάν. Και της βιβα. Όλες οι άλλες τράπεζες πλέον χρεώνουν για εμπορικό μηνιαίως. Αν υπάρχει pos συνδεδεμένο, δεν μπορείς να κλείσεις λογ/σμο (αυτόματα καταργείται το pos) ούτε να αλλάξεις τύπο λογ/σμου. Αν δεν έχεις pos, τον κλείνεις και ανοίγεις προσωπικό που λειτουργεί και ως επαγγελματικός αν τον δηλώσεις στην ααδε. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
4 ώρες πριν, chrisxkar είπε

θα θελες να εχεις 0,10 τοκο.

Τελος παντων συμβουλευσου τον λογιστη σου που θα ξερει αν θα εχεις καποιο προβλημα γιατι δεν εχει να κανει με το αν δεχεται πληρωμες αλλα με το αν ειναι αναγνωρισμενο χρηματοπιστωτικο ιδρυμα.

Η λογικη λεει πως δεν θα εχεις καποιο προβλημα αλλα δεν γνωριζω αν πχ για επιστροφη φπα θα σου την δεχτει το συστημα μπορει να θελει απαραιτητα επαγγελματικο λογαριασμο σε ελληνικη τραπεζα.

Οι μεγαλες εταιρειες δεν ξερω καν αν τους συμφερει πχ ειδα οτι η revolut

Αναλήψεις από ATM

• Έως και 5 δωρεάν αναλήψεις από ΑΤΜ ή ύψους 200 € ανά ημερολογιακό μήνα (όποιο προκύπτει πρώτο), έπειτα εφαρμόζεται προμήθεια. Η προμήθεια αυτή είναι 2% επί της ανάληψης, με ελάχιστη προμήθεια 1 € ανά ανάληψη

Αν χρειαστεις βγαζει extrait?Γιατι οι δικες μας νομιζω σου βγαζουν τζαμπα οι βουλγαρικες που ειχαν παει πολλοι επαγγελματιες χρεωνουν για καθε εκτυπωση καθως κοστιζει και αρκετα η τραπεζικη επιστολη και για την revolut δεν μπορεσα να βρω αν χρεωνει.

Βγαλε αλλα ψαξε το πρωτα μην κανεις σαν κλασικος ελληνας που τσαντιζεται κανει κινησεις γιατι δεν θα πιασουν αυτον κοτσο και μετα την τρωει χειροτερα γιατι δεν εψαξε πρωτα

Θα κάνω αυτό ακριβώς που λέει ο φίλος από πάνω. Ήδη διατηρώ σε όλες τις τράπεζες λογαριασμό και απλά θα τον δηλώνω στην ΑΑΔΕ. Flexibility υπάρχει, υπομονή με τον παραλογισμό, δεν υπάρχει.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

8 ώρες πριν, deerhunter είπε

καλησπέρα σας, ξανά χρέωσαν 5 ευρώ σε επαγγελματικό λογαριασμό.Άρα θα είναι κάθε μήνα?!

ε ναι.. λες να γινόταν ολόκληρη συζήτηση για 5 ευρώ το χρόνο;

η Eurobank χρεώνει 3 ευρώ το μήνα (για το πιο απλό πακέτο). Υπάρχει κάποια τράπεζα που να μην χρεώνει, διασταυρωμένα;

Δημοσ.

Λογικα εχει ακομα η Πειραιως, εχω κλεισει ραντεβου Παρασκευη να ανοιξω για πολυκατοικια με ΑΦΜ, τωρα εχω Alpha και ειναι παρα πολυ μα....κες.

Χρεωνουν 5 τον μηνα και 12 ανα ετος για το web banking. Για ειδοποιησεις με email στις καταθεσεις θελει αλλο πακετο να ενεργοποιησω μεσω καταστηματος και δεν μου λενε εαν εχει χρεωση

Δημοσ.

εχω εταιρικό λογαριασμο στην Πειραιως 2-3 μηνες τωρα και δεν είδα καμια χρέωση ούτε για την διατήρηση του λογαριασμού ούτε για το ebanking (το οποιο βεβαια έιχα και πριν την δημιουργία εταιρικού λογαριασμού)

άραγε με αυτη την καινούργια payzy ή την revolut, μπορούν να μας πληρώνουν τιμολόγια χωρις χρέωση απο και απο την μεριά του πελάτη και την δική μας; 

η εθνική γνωρίζετε τι χρεώνει; δεν το έψαξα ακομα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 20/12/2022 στις 7:16 ΜΜ, prefuse είπε

εχω εταιρικό λογαριασμο στην Πειραιως 2-3 μηνες τωρα και δεν είδα καμια χρέωση ούτε για την διατήρηση του λογαριασμού ούτε για το ebanking (το οποιο βεβαια έιχα και πριν την δημιουργία εταιρικού λογαριασμού)

άραγε με αυτη την καινούργια payzy ή την revolut, μπορούν να μας πληρώνουν τιμολόγια χωρις χρέωση απο και απο την μεριά του πελάτη και την δική μας; 

η εθνική γνωρίζετε τι χρεώνει; δεν το έψαξα ακομα.

Λοιπόν πήρα το epos από ΑΛΦΑ το πήγα στην mypos και χρειάστηκε 100€ για την αλλαγή στο eshop το add - on, έξοδα από το πουθενά με τους μ@λάκες. Τουλάχιστον εκεί θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι δεν θα κάνουν ποτέ χρέωση.

Στην ΕΥΡΩΒ έχω ένα απλό όψεως δεν χρεώνουν, στην ΕΤΕ επίσης εταιρικό ούτε εκεί και στην ΠΕΙΡ έχω ένα αγροτικό, λόγω επαγγέλματος όψεως, πάλι δεν χρεώνουν. 

Αύριο θα πάω στην ΑΛΦΑ να ανοίξω ένα απλό όψεως για να πληρώνω την πιστωτική και να εξυπηρετώ μερικούς πελάτες με ΑΛΦΑ.

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 28/11/2022 στις 6:49 ΜΜ, Nauths είπε

Θα κάνω αυτό ακριβώς που λέει ο φίλος από πάνω. Ήδη διατηρώ σε όλες τις τράπεζες λογαριασμό και απλά θα τον δηλώνω στην ΑΑΔΕ. Flexibility υπάρχει, υπομονή με τον παραλογισμό, δεν υπάρχει.

Απο τη στιγμη που μπορεις να δηλωσεις προσωπικο λογαριασμο ως εμπορικο, ποιο το νοημα του επαγγελματικου?

Μπορω να μην εχω καθολου "επαγγελματικο" και να λειτουργω μονο με μενα προσωπικο που θα εχω δηλωσει ως επαγγελματικο?

Δημοσ.
Στις 19/5/2023 στις 11:16 ΠΜ, panos4tw είπε

Απο τη στιγμη που μπορεις να δηλωσεις προσωπικο λογαριασμο ως εμπορικο, ποιο το νοημα του επαγγελματικου?

Μπορω να μην εχω καθολου "επαγγελματικο" και να λειτουργω μονο με μενα προσωπικο που θα εχω δηλωσει ως επαγγελματικο?

Εφ όσον είναι ατομική η επιχείρηση δεν έχεις κανένα θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...