Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν αντιλεγω φιλοι

απλα δε καταλαβα ποιο ειναι το προβλημα και τι πρεπει να γινει

Επεξ/σία από Ptolemaios1
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Ptolemaios1 είπε

δεν αντιλεγω φιλοι

απλα δε καταλαβα ποιο ειναι το προβλημα και τι πρεπει να γινει

Είναι χάλια οι συνδεσμολογιες. Αυτο προς το παρον μπορεί να μην σε έχει οδηγήσει σε τεχνικό πρόβλημα, μόνο μη αποδοτική λειτουργία. Θέλουν βελτίωση οι συνδέσεις και η εικόνα της εγκατάστασης αλλά αυτά μόνο αν ήταν δικό σου το σπίτι, ο ιδιοκτήτης δεν παίζει να ασχοληθεί με αυτά εκτός αν εμφανιστεί βλάβη, συνεπώς μένεις όπως είσαι τώρα. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Είναι χάλια οι συνδεσμολογιες

Οι συνδεσμολογίες φτιάχνουν ως ενα βαθμό , αλλά αν είδα καλά στις φωτό ο λέβητας δεν έχει μαγνητικό φίλτρο -που σημαίνει πως μπορεί και να του έχει πετάξει τα μάτια.

Γενικά η εγκατάσταση είναι ΓΤΠ - κλασσικός Τσάκωνας την ονομάζω.

Υπομονή και καλή τύχη τι αλλο να πεις...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

@Ptolemaios1 φίλε μου αν μου πεις πως αυτή την εγκατάσταση (υδραυλικά) τα έχει κάνει αδειούχος επαγγελματίας υδραυλικός και όχι εσύ μόνος σου ή κάνας φίλος/πεθερός/γείτονας, τότε βρες έναν επαγγελματία να έρθει να συμμαζέψει το ΧΑΟΣ αυτό..

Σπιράλ 1/2 για ΖΝΧ (ζεστά νερά χρήσης) με διακοπτάκια στον τοίχο, αλλά το κύκλωμα της θέρμανσης που βγάζει ο λέβητας του αερίου 3/4 πρώτο εξάρτημα πάει ο άλλος βάζει συστολές από 3/4 σε 1/2, ρακόρ τουμποράματος Φ18 (μάλλον) και μίνι βανάκι🤣, μόνο αν έχει μέχρι 2 σώματα καλοριφέρ το σπίτι, τότε άντε να ζεσταθούν..

Αν μου πεις πως ζεσταίνεται το σπίτι και πάντα είχες οικονομική λειτουργία του μηχανήματος, παρατάω ότι κάνω και ξεκινάω να περνάω λεβητάκια τέτοια στη γειτονιά έχοντας μαζί μια σακούλα ρακόρ και 20 μέτρα σωλήνα Φ18Χ2.5

Ειπα να μην το αναλυσω με νουμερα , αλλα με καλυψες πλήρως,  

Επεισης , φυσικα και χρειαζετε φιλτρο μαγνητικο , δεν ειναι καθολου προαιρετικό,  οι λεβητες αεριου εχουν πολυ μικρες διαδρομες και βουλωνουν παρα πολυ ευκολα , εδω εγω με φιλτρο και εκανα χημικο καθαρισμο σωματων και ειδα διαφορα , (το φιλτρο δεν προλαβενε να τραβηξει ολη την σκουρια/λασπη

Αλλα θα πω το αλλο , οταν το αεριο ειχε 0,02 δεν μας ένοιαζε ουτε ποσο θα καψει ουτε βαθμους απόδοσης,  με 0,12 ολα πονανε τωρα 🤣🤣🤣🤣

Επεξ/σία από fotisbasm
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, korakios είπε

το μαγνητικό φίλτρο αλλάζει ? και κάθε πότε ?

Άνοιγμα και καλό καθάρισμα θέλει με απεσταγμένο νερό , συνήθως έχουν εγγύηση από 10 και βάλε χρόνια.
Καλό είναι αν βάλεις πρώτη φορά και δεν είναι καινούργια η εγκατάσταση με καθαρές νέες σωληνώσεις , να κάνεις έμα καθάρισμα στις πρώτες 5-10 μέρες και μετά ξανά απο ένα μήνα.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, korakios είπε

το μαγνητικό φίλτρο αλλάζει ? και κάθε πότε ?

καθαρισμα σε καθε ετησια συντηριση του λεβητα , ευκολο ειναι εχει μεσα εναν μαγνητη και μια σιτα μεταλλικη , τα καθαριζεις και τα ξανασυρναμολογεις , εαν δεις πολυ βρωμικο φιλτρο ειδικα λασπη , τοτε θελουν καθαρισμο τα σωματα με χημικο καθαρισμο εχει ενα καλο κοστος (9σωματα μαζι με λεβητα κανα 300αρι ευρω υπολογισε αλλα μια φορα θα το κανεις και μετα σε καθε ετησια συντηρηση απλα προθετεις ενα υγρο συντηρισεις δυκτυο θερμανσης .

10 ώρες πριν, Ptolemaios1 είπε

μπορει κάποιος να μου πει με απλα λογια τι να μεταφερω στον ιδιοκτητη?

μεχρι εδω κταλαβα οτι δεν εχει καλη συνδεση

να φερει εναν σωστο εγκαταστατη να τα συνδεσει ΑΛΛΑ να τα καθαρισει τα σωματα - δικτυο ΣΩΣΤΑ ,

απο οτι καταλαβα ο νοικοκυρης ειναι αρπα κολα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Ptolemaios1 είπε

μπορει κάποιος να μου πει με απλα λογια τι να μεταφερω στον ιδιοκτητη?

μεχρι εδω κταλαβα οτι δεν εχει καλη συνδεση

Πες μας λίγο, πόσα σώματα καλοριφέρ έχει όλο το σπίτι;

Στον τοίχο κάτω από το λέβητα υπάρχουν δύο σπιράλ σωληνώσεων που πάνε μέσα τα ζεστά νερά του καλοριφέρ, αυτά πάνε σε κολεκτέρ (συλλέκτες) και από εκεί ξεκινάνε σωλήνες για το κάθε σώμα ή πάνε με τη μία σε σώμα/σώματα;

Πολύ σωστά λένε τα παιδιά, βέβαια δεν ξέρω ο ιδιοκτήτης τι καλή διάθεση και ΛΕΦΤΑ (το κυριότερο) έχει, για να αρχίσει τις τροποποιήσεις/διορθώσεις, όπου κάνοντας όλα αυτά που λέμε παραπάνω πολύ πιθανό να αγγίξεις τα 1.000€ έξοδα..

Προσωπικά τι θα έκανα:

Θα του έλεγα κάποια στιγμή που θα μπορέσει να έρθει λίγο από εκεί, να του δείξεις την κατάσταση (πιθανότατα ούτε αυτός θα ξέρει περί ορθής εγκατάστασης) περιγράφοντας του τις εργασίες που καλά θα ήταν να γίνουν, πες του ξέρω πως είναι δύσκολοι καιροί κλπ τουλάχιστον να κάνουμε τα πιο απαραίτητα κλπ (πιάσε τον λίγο στο φιλότιμο - αν έχει).

Οι εργασίες που καλά θα ήταν να γίνουν (ας αφήσουμε τα πρέπει), κατά τη γνώμη μου από τη σημαντικότερη, στην όχι τόσο σημαντική:

1) Στις εξόδους νερού του καλοριφέρ, να διορθωθούν θέματα διατομών, συγκεκριμένα:

- Βγουν οι συστολές από 3/4" σε 1/2''

-Τοποθετηθούν εξαρτήματα 3/4'', όπου αυτή είναι η διατομή που βγάζει ο λέβητας, αντίστοιχα σε τυχόν κολεκτέρ που είναι πίσω από τον τοίχο, για να μην στραγγαλίζεται η εγκατάσταση..

- Σωληνώσεις αντίστοιχες για τα εξαρτήματα (θα ξέρει ο υδραυλικός), λογικά Φ22 / Φ25 σε πλαστική/πολυστρωματική

-Αντίστοιχα να καταργηθούν τα σπιράλ, που εκτός του κινδύνου να σπάσει και να πλημμυρίσεις, πάλι η διατομή τους είναι πολύ μικρή.., αν κάποιος κάνει μπάνιο και άλλος ανοίξει βρύση στο κρύο δεν θα φτάνει το νερό..

-Στη θέση τους να μπουν ρακόρ 1/2'' με σωλήνα Φ18 πλαστική και να μπουν σωστές βάνες στον τοίχο, όχι αυτές που είναι τώρα..

-Φυσικά μονώσεις όσο το δυνατόν σε σωλήνες έξω...

Αυτά είναι για εμένα τα σημαντικά, τα άλλα (μαγνητικά φίλτρα, εσωτερικός καθαρισμός κλπ) καλά ήταν να γίνουν, αν ενδιαφέρει τον ιδιοκτήτη για την καλή λειτουργία των συστημάτων, αφού το νοικιάζεις μη σκας, εκτός και αν τα σώματα είναι μισά κρύα μισά ζεστά.., αλλά εκτινάσσουν τα κοστολόγια, όπου πιθανότατα ακούγοντας τα ποσά να αρνηθεί..

Πιστεύω πως διορθώνοντας τα παραπάνω, με ένα λογικό ποσό να έρθει κάποιος επαγγελματίας να στα κάνει..

Αν έρθει και σου πει καλά είναι αφού δουλεύει τόσο καιρό και όλα τα βλέπω καλά, πες του να πάει στο καλό και θα βρεις άλλον..(μη τυχόν σου στείλει αυτόν που τον τοποθέτησε)

• Like 1
Δημοσ.

@Kozanitis1 εχει 2 σωματα η γκαρσονιερα

ολα αυτα που αναφερατε πως πρεπει να γιννουν τι συνεπειες ?

τα σωματα ειναι λιγο πιο ζεστα στο πανω μερος αλλα και κατω ειναι ζεστα

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Ptolemaios1 είπε

@Kozanitis1 εχει 2 σωματα η γκαρσονιερα

ολα αυτα που αναφερατε πως πρεπει να γιννουν τι συνεπειες ?

τα σωματα ειναι λιγο πιο ζεστα στο πανω μερος αλλα και κατω ειναι ζεστα

του λες για εξαέρωση και οτι έχει πέσει η πίεση και δεν ανεβαίνει

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, korakios είπε

του λες για εξαέρωση και οτι έχει πέσει η πίεση και δεν ανεβαίνει

μπορω να κανω μονος μου εξαερωση?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Ptolemaios1 είπε

επναφερω

μπορω να κανω εξαερωση μονος μου?

για να ρωτάς , μάλλον όχι

επίσης αν κάνεις εξαέρωση παίζει να πέσει και άλλο η πίεση και μετά δε θα δουλεύει ο καυστήρας

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, korakios είπε

για να ρωτάς , μάλλον όχι

επίσης αν κάνεις εξαέρωση παίζει να πέσει και άλλο η πίεση και μετά δε θα δουλεύει ο καυστήρας

ενα λεπτο

μπερδευτηκα

εξαερωση στα σωματα μπορω να κανω

στο μηχανημα εξω θελει καμια ρυθμιση?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...