Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ανεβασε την πιεση στο κύκλωμα τουλάχιστον στο 1.6 bar ανοιγοντας την μπλέ στρόφιγγα που ανέφερε ο κοράκιος. Ο θερμοστάτης εαν ειναι ηλεκτρονικός μπορει να έχει μεινει απο μπαταρία. Εαν τον ξεβιδώσεις θα βρεις 2 καλώδια να πηγαίνουν στον λέβητα. ένωσε τα μεταξύ τους και δες εαν ανάβει ο λέβητας. έχουν χαμηλή τάση μην φοβάσαι για ηλεκτροπληξία

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, theoilia είπε

Λογικά για να συμπληρώσεις νερό είναι από το σπιράλ που σου έβαλε ο υδραυλικός αλλά αν δεν βρεις το μανιουαλ δεν θα βγάλεις άκρη. Goggleαρε το 

ποιο σπιράλ λες ? και τα 2 είναι είναι ανοιχτά και πρέπει να είναι για το ζεστό νερό

37 λεπτά πριν, cyberguy είπε

ανεβασε την πιεση στο κύκλωμα τουλάχιστον στο 1.6 bar ανοιγοντας την μπλέ στρόφιγγα που ανέφερε ο κοράκιος.

αφού τρομπετάρει λέει 😁

edit 1,6 πολύ δεν είναι ? Θυμάμαι μου είχε πει τότε το μαστόρι αν γίνεται στο 1bar είναι το καλύτερο και ο λέβητας ο δικός μου έχει 1 με 1.5 σαν προτεινόμενη

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.

ρε παιχτούρες όλοι σας

μπαταρίες ήθελε ο θερμοστατης

3 ώρες πριν, rose from hell είπε

εμεινε απο μπαταρια η χαλασε

τίμιος

αυτό ήτανε

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Ptolemaios1 είπε

κάπως έτσι ?

yzbapDE_d.webp.f171ec615d28ec14c2071d4de0444a68.webp

Καταρχας μονο που βλεπω τετοιες συνδεσμολογιες μου ανεβαινει η πιεση στο κεφαλι , εντελος μπουρδ  ...... 

Στο διαταυτα εκει που συνδεετε το αεριο εχει μια μικρη βανα περιστρφομενη , την ανοιγεις σιγσ σιγσ και παρακολουθεις η βελονα να φτασει στο 1,5 bar μολις φτασει την ξανακλεινεις , εαν δεν θες να εχεις τετοια προβληματα , αγορασε και συνδεσε εναν αυτοματο πληρωτη

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Ptolemaios1 είπε

πως γινεται να εχει ζεστο νερο και οχι θερμανση?

Έχει αισθητήρα ροής για το ΖΝΧ, ενώ για τη θέρμανση πρέπει να πάρει εντολή από το θερμοστάτη.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, fotisbasm είπε

Καταρχας μονο που βλεπω τετοιες συνδεσμολογιες μου ανεβαινει η πιεση στο κεφαλι , εντελος μπουρδ  ...... 

Στο διαταυτα εκει που συνδεετε το αεριο εχει μια μικρη βανα περιστρφομενη , την ανοιγεις σιγσ σιγσ και παρακολουθεις η βελονα να φτασει στο 1,5 bar μολις φτασει την ξανακλεινεις , εαν δεν θες να εχεις τετοια προβληματα , αγορασε και συνδεσε εναν αυτοματο πληρωτη

γτ να το κανω αυτο?

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Ptolemaios1 είπε

γτ να το κανω αυτο?

γιατι κατω απο 1 bar συνηθως δεν λειτουργει και κλεινει ο καυστηρας το κυκλωμα χανει σταγονα σταγονα νερο πολλες φορες και πεφτει,οποτε γυριζεις την μπλε στροφιγγα για να συμπληρωσεις και να παει τουλαχιστον 1,5-1,6 (αν δεν εχεις μεγαλη πιεση λογο οροφου καντο τις βραδινες ωρες που ειναι περιορισμενη η χρηση του νερου) ,κλεινεις την στροφιγγα και εισαι κομπλε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ptolemaios1 είπε

γτ να το κανω αυτο?

Για τον αυτοματο πληρωτη? γιατι καποια στιγμη παλι θα πεσει η πιεση (κατω απο 1 bar κλεινει ο λεβητας για λογους ασφαλειας υπερθερμανσης) και θα θελει να ανοιξεις την βανα , με τον αυτοματο πληρωτη δεν ασχολεισε ξανα καθολου , ενας αυτοματος πληρωτης μαρκας Calleffi (οτι καλυτερο υπαρχει) εχει περιπου ενα 50ε , δεν αξιζει να μην βαλεις και να υσηχασεις στα θεματα περι πιεσης δικτυου

το οτι δουλευει ο θερμοστατης σου τωρα (ασχετα εαν ηθελε μπαταριες) δεν ανερει , οτι ο υδραυλικος σου εκανε , οτι νανε εγκατασταση , ειλικρινα πρωτη φορα , βλεπω τουμποραμα 😲 σε εγκατασταση θερμανσης ως κεντρικος αγωγος διανομης ζεστου νερου θερμανσης και πρωτη φορα σπιραλ??!!??  😲για ΖΝΧ ,

και επειδη θα με ρωτησεις , το σωστο ειναι χαλκοσωληνα απο λεβητα εως κατανεμητη (κολεκτορ) και απο εκει ναι μπορεις να βαλεις τουμποραμα ή το σωστοτερο τουμποραμα ενυσχιμενο (εχει μεταλλικο πλεγμα αντοχης θερμοκρασιας ) μεχρι τα σωματα, μια  οικονομικη λυση ειναι την πρασινη πλαστικη  σωληνα υδρευσης οπου εχει ανοχες στο ζεστο νερο απο λεβητα εως κατανεμητη και μετα τουμποραμα εως τα σωματα

Επεξ/σία από fotisbasm
  • Like 1
Δημοσ.

μια χαρα ειναι η εγκατασταση το τουμποραμα ειναι η καλυτερη σωληνα δεν παθαινει τιποτα, ενα μαγνητικο φιλτρο να βαλει κ ολα καλα, τα σπυραλ μονο καθε 2-3 χρονια αλλαγη,ολα τα παραπανω που γραφεις fotisbasm ειναι υπερβολες σιγα τις πιεσεις κ τις θερμοκρασιες που δουλευει το μηχανημα.

Δημοσ.

@Ptolemaios1 φίλε μου αν μου πεις πως αυτή την εγκατάσταση (υδραυλικά) τα έχει κάνει αδειούχος επαγγελματίας υδραυλικός και όχι εσύ μόνος σου ή κάνας φίλος/πεθερός/γείτονας, τότε βρες έναν επαγγελματία να έρθει να συμμαζέψει το ΧΑΟΣ αυτό..

Σπιράλ 1/2 για ΖΝΧ (ζεστά νερά χρήσης) με διακοπτάκια στον τοίχο, αλλά το κύκλωμα της θέρμανσης που βγάζει ο λέβητας του αερίου 3/4 πρώτο εξάρτημα πάει ο άλλος βάζει συστολές από 3/4 σε 1/2, ρακόρ τουμποράματος Φ18 (μάλλον) και μίνι βανάκι🤣, μόνο αν έχει μέχρι 2 σώματα καλοριφέρ το σπίτι, τότε άντε να ζεσταθούν..

Αν μου πεις πως ζεσταίνεται το σπίτι και πάντα είχες οικονομική λειτουργία του μηχανήματος, παρατάω ότι κάνω και ξεκινάω να περνάω λεβητάκια τέτοια στη γειτονιά έχοντας μαζί μια σακούλα ρακόρ και 20 μέτρα σωλήνα Φ18Χ2.5

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

@Ptolemaios1 φίλε μου αν μου πεις πως αυτή την εγκατάσταση (υδραυλικά) τα έχει κάνει αδειούχος επαγγελματίας υδραυλικός και όχι εσύ μόνος σου ή κάνας φίλος/πεθερός/γείτονας, τότε βρες έναν επαγγελματία να έρθει να συμμαζέψει το ΧΑΟΣ αυτό..

Σπιράλ 1/2 για ΖΝΧ (ζεστά νερά χρήσης) με διακοπτάκια στον τοίχο, αλλά το κύκλωμα της θέρμανσης που βγάζει ο λέβητας του αερίου 3/4 πρώτο εξάρτημα πάει ο άλλος βάζει συστολές από 3/4 σε 1/2, ρακόρ τουμποράματος Φ18 (μάλλον) και μίνι βανάκι🤣, μόνο αν έχει μέχρι 2 σώματα καλοριφέρ το σπίτι, τότε άντε να ζεσταθούν..

Αν μου πεις πως ζεσταίνεται το σπίτι και πάντα είχες οικονομική λειτουργία του μηχανήματος, παρατάω ότι κάνω και ξεκινάω να περνάω λεβητάκια τέτοια στη γειτονιά έχοντας μαζί μια σακούλα ρακόρ και 20 μέτρα σωλήνα Φ18Χ2.5

μολις νοικιασα αυτο το μηνα και χθες πρωτη φορα δουλεψα θερμανση

2 σωματα εχει το διαμερισμα

πρεπει να διορθωσω κάτι?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ptolemaios1 είπε

μολις νοικιασα αυτο το μηνα και χθες πρωτη φορα δουλεψα θερμανση

2 σωματα εχει το διαμερισμα

πρεπει να διορθωσω κάτι?

Καλά κρασιά τότε.... 

Είναι θέμα του ιδιοκτήτη να επιληφθεί σε αυτά. 

Ελπίζω να μην έχεις αλλα θέματα με την θέρμανση εκεί. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Καλά κρασιά τότε.... 

Είναι θέμα του ιδιοκτήτη να επιληφθεί σε αυτά. 

Ελπίζω να μην έχεις αλλα θέματα με την θέρμανση εκεί. 

τι εννοεις?

δεν εχει προβλημα η θερμανση

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ptolemaios1 είπε

γτ να το κανω αυτο?

γιατί όπως σου έγραψα θα σταματήσει να λειτουργεί και θα ανάψουν τα λαμπάκια 50 και 60

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Ptolemaios1 είπε

τι εννοεις?

δεν εχει προβλημα η θερμανση

Εννοώ, εσύ δεν πρέπει να διορθώσεις κάτι, διότι αυτό αφορά τον ιδιοκτήτη και όχι εσένα. Δεν είναι ανάγκη να παρουσιάσει πρόβλημα η θέρμανση, ας ελπίζεις να μην παρουσιαστεί πρόβλημα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...