RTW4ever Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, Cre3p είπε Υ.Γ. 2 (edit2) : Είπα πως δεν είμαι ο καταλληλότερος για την ακριβή πρόταση CPU γιατί με τον XE τον δικό μου ξεχάστηκα από την αγορά επεξεργαστών για 5-6 χρόνια (στα οποία βγήκαν ~8 chipset !!) μέχρι που έψαξα για file server φέτος που να τον κάνω και άλλα πράγματα και κατέληξα στο x399. Έτσι, με μια μικρή έρευνα, βρήκα ένα downside των παραπάνω επεξεργαστών που πρέπει να το σκεφτείς. Είναι στο x299 chipset το οποίο είναι γερασμένο σχετικά. Αυτό θα μας δώσει φτηνές και δυνατές μητρικές αλλά το μέλλον είναι αμφίβολο (αν και θα υπάρχει η επιλογή για + CPU cores αν ξεκινήσουμε με μικρότερο του 10980ΧΕ, + RAM αν ξεκινήσουμε με λίγο χαμηλότερη ταχύτητα για τώρα + NVMe που θα είναι στην ουσία αναβαθμίσεις) Νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα bottlenecking με το x299 Τα παιδιά εδώ (που είναι 100% επηρρεασμένοι από AMD στα λεγόμενά τους, άρα λίγο υπερβολικοί) εξηγούν κάπου αυτό το θέμα του. Δεν συμφωνώ στο 100% μαζί τους... Προσωπικά θα το έκανα αλλά όχι από το x99 που είμαι τώρα σαν αναβάθμιση, αλλά αν δεν είχα σύστημα και μόνο αν δεν ισχύει το bottleneck. Αν όμως κάποιος ξέρει να μας επιβεβαιώσει (από εμπειρία ίσως) αν ισχύει το bottleneck του "QuickConnect" μεταξύ CPU και I/O στα 4x, τότε το x299 μένει εκτός επιλογών και είδες που πρότεινα κάτι λάθος; Όχι, δεν θα τον ψώνιζα ούτε εγώ αν επιβεβαίωνα οτι ισχύει αυτό! (Δεν νομίζω πως λένε ψέματα.... το x299 το αφαιρούμε από τις επιλογές, αυτό και όλους τους επεξεργαστές που φοράει αν θέλουμε να μπορούμε να ΕΧΟΥΜΕ αυτά που πληρώνουμε (που μας υπόσχονται) (βλ. 48 PCIe lanes). Τι να τα κάνεις αν δεν ισχύουν;;; Για τα χαρτιά;;; 🤡 Θέλει λίγη προσοχή γιατί οι εταιρείες αυτές φτιάχνουν παγίδες, όχι επεξεργαστές και θεωρείται και "good business practice" γιατί που αλλού θα πάει ο πελάτης για να διορθώσει λάθη; 🤬 Διάβασα όλα αυτά που προτείνεις και νόμισα ότι είμαστε... μια δεκαετία πίσω. Software αρχαίο (CS6, είναι δυνατόν; ), hardware αρχαία και εντελώς ξεπερασμένα, προπολεμικά, πριν τον Α παγκόσμιο πόλεμο, τέτοια φάση. Πολύς θόρυβος για το τίποτα, διαφωνώ πλήρως, σου προτείνω να έρθεις στον 21ο αιώνα. Φίλε νηματοθέτη, πήγαινε σε ένα ολοκαίνουριο σύστημα είτε ryzen 7xxx είτε Intel 13xxx να βρεις την υγειά σου. 1
Cre3p Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Διάβασα όλα αυτά που προτείνεις και νόμισα ότι είμαστε... μια δεκαετία πίσω. Δυστυχώς, εγώ δεν βλέπω να προχωράμε προς τα μπροστά! 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Software αρχαίο (CS6, είναι δυνατόν; ) Άμα το πληρώνεις από την τσέπη σου είναι δυνατόν! Αρχαίο θα ήταν το CS5. Τουλάχιστον το CDKEΥ μου ανήκει και δεν νοικιάζω τίποτα! 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Πολύς θόρυβος για το τίποτα, για να το λες θα ξέρεις καλύτερα 1
Cre3p Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Να κάτι που δεν είναι αρχαίο 1) GTX 1080 Ti vs 3060 and others, 2022 revisit (upload τριών μηνών) 2) ένα chart κατανάλωσης που την περιλαμβάνει (ανεβασμένο πριν 8 ώρες) Αν και βρήκα και ένα vid οπου τεχνικός της Asus (ο JJ) αναφέρει οτι το premiere δεν το ενδιαφέρει το core max frequency αλλά τα CUDA cores αλλά το λέει σε video που δεν συνδέεται με την συζήτηση και δεν θέλω να μπερδέψω. 3) GN περί PCIe lanes για τους Θωμάδες που το θέλουν επίσημο. Σε περίπτωση που το PC σου έχει ακόμα τον SATA controller ενεργοποιημένο και χρησιμοποιείς ακόμα sata cables, εσύ είσαι ο αρχαίος υπολογιστής @RTW4ever, όχι εγώ. Εγώ χρησιμοποιώ 16 lanes για GPU +4 (NVMe 2T) +4 (NVMe 1T) = 24 και μου περισσεύουν 16 ολόκληρα CPU lanes (PCIe lanes) για να βάλω 2η κάρτα (x16 και όχι x8) αν θέλω, ή άλλους 4 NVMe σε PC που το πλήρωσα το 2016 και όχι ένα κάθε 2 χρόνια και τίποτα δεν το έχει ξεπεράσει μέχρι σήμερα χωρίς να θέλει πολλά χιλιάρικα για να το κάνει ισάξια (για video editing που τον θέλω και συζητάει το thread εδώ που ήρθες, όχι για Lara Croft) Το δικό σου 'σύγχρονο' πόσους NVMe σηκώνει και στα πόσα τρέχουν; Αν θες πρόσθεσε και το προηγούμενο σου σύστημα να δεις οτι πάλι δεν βγάζεις 40 PCIe lanes! Για τους SATA σου μην μου πεις, δεν είμαι καλός στην ιστορία! 🤭 Το ίδιο ισχύει για αυτούς που ακόμα χρησιμοποιούν swap file γιατί δεν τα έχουν 64, και για εκείνους που ξέρουν τι είναι το crash κατά την διάρκεια της εβδομάδας τους. Ανοίγω project 4.500 αρχείων (video, titles, images, audios) σε 15 δευτερόλεπτα, με το timeline bar 6ωρου timeline με 2000+ Sequences (3 part videos του δίωρου μέσα στο ίδιο timeline) να γίνεται στιγμιαίο στα επόμενα 2 δευτερόλεπτα (λόγω NVMe και χρονισμού μνήμης στα 12.12.12.30 σε DDR4 και ας είναι ως τα 3000Mhz (σε quad channel config) και να μπορώ να επιστρέψω στην δουλειά μου και όχι να περιμένω πότε θα μου επιτρέψει το loading time να συνεχίσω, αλλά το δικό μου πρόγραμμα. Του αλλάζω μια μητρικούλα σήμερα για να πάμε και πιο πάνω σε συχνότητα quad channel γιατί η consumer μητρική που έβγαλε 7 χρόνια έφτασε στα όριά της. Είναι τα πρώτα λεφτά που παίρνει από το 2016 ο επεξεργαστής (γιατί GPU και RAM και NVMes που όλα αγοράστηκαν με σειρά όπως τα επέτρεπε το πορτοφόλι και τα ζητούσαν οι ανάγκες των αυξανόμενων timelines, δεν αποτελούν αναβαθμίσεις αποκλειστικές σε chipset και μεταφέρονται αν πχ. άλλαζα.) Εσύ, τι νέα από το μέλλον; Πόσο σού'χει πάει το ένα τρίτο των δυνατοτήτων του x99 μου;; 🤑 Βυζάντιο, έ βυζάντιο 😛 Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2022 από Cre3p 1
nickol-us Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Cre3p είπε Δυστυχώς, εγώ δεν βλέπω να προχωράμε προς τα μπροστά! Άμα το πληρώνεις από την τσέπη σου είναι δυνατόν! Αρχαίο θα ήταν το CS5. Τουλάχιστον το CDKEΥ μου ανήκει και δεν νοικιάζω τίποτα! για να το λες θα ξέρεις καλύτερα Νομίζω κι εγώ ότι κάπου το έχασες από την υπεραναλυση. Εκτός της διαφοράς ταχύτητας του επεξεργαστή, αγνοείς τα lanes του chipset, όπως και τη διαφορά στο bandwidth (pcie3 vs 4). Πολύ δυνατή η ανάλυσή σου γενικά και βοηθητική, πλέον στα όρια της παραπλάνησης Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2022 από nickol-us 3
Cre3p Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, nickol-us είπε Νομίζω κι εγώ ότι κάπου το έχασες από την υπεραναλυση. Εκτός της διαφοράς ταχύτητας του επεξεργαστή, αγνοείς τα lanes του chipset, όπως και τη διαφορά στο bandwidth (pcie3 vs 4). Πολύ δυνατή η ανάλυσή σου γενικά και βοηθητική, πλέον στα όρια της παραπλάνησης 1) Εσείς μάλλον το χάσατε από την υπερανάλυση φορουμάγκες μου, speak for yourselves! To chipset προσθέτει latency και αυτό είναι που συζητάμε, μήπως να τα ξαναπέρνατε από την αρχή μία γιατί σας βγήκαν πολλά για πρώτο μάθημα; 2) Για παρα-πλάνηση πρέπει αυτά που λες να μην βασίζονται σε πραγματικότητα. Εγώ παρέθεσα την δικιά μου μαζί με προτάσεις στο τι να προσεχθεί και τι όχι. Ακούω και τις δικές σας και αφήστε τον φίλο Alex να διαβάσει, να κρίνει και να επιλέξει ο ίδιος. Αν του λέτε οτι κάτι είναι ψέμα να κοιτάτε και να το αποδεικνύετε όπως εγώ παρέθεσα links. Ο επεξεργαστής μου τρέχει 4000 all cores (10C/20T) και να σε πω την αλήθεια.. με φτάνουν! Ενδιαφέρουσα η σύγκριση που παρέθεσες φίλε, όντως λέει κάποια πράγματα, μόνο που είναι PCmark και δεν είναι focused σε αυτό που ζήτησε (Premiere) και αφήνω τον Alex να διαλέξει ποιανού γνώμη έχει μεγαλύτερη βαρύτητα ή ποια δεν είναι "γνώμη" αλλά τεκμηριώνεται με 10001011 Πάω να αδειάσω υγρά και να επανεγκαταστήσω σε νέα μητρική. Θα λείψει λίγο η γάτα... κάν'τε ό,τι ξέρετε Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2022 από Cre3p 1
nickol-us Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Έχει 24 lanes ο 13600k; Είναι 16 lanes η gpu και 4 lanes ο κάθε nvme; Χρειάζεται παραπάνω για να δουλέψει το πρόγραμμα; Όλα τα παραπάνω είναι σε μεγαλύτερο pcie, μεγαλύτερο bandwidth και μεγαλύτερες ταχύτητες; Τι είναι ψέμα στα παραπάνω και τι πρέπει να αποδείξω; 1
TrObAs Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Αρχικά θα ήθελα να πω ένα μπράβο στον Cre3p. Πολύ αναλυτικός σε όλα, διάβασα για πράγματα που δεν περίμενα ότι παίζουν ρόλο στην απόδοση του υπολογιστή. Θα πρότεινα επίσης να χαλαρώσουν όλοι λίγο και να μην γίνονται χαρακτηρισμοι/ ειρωνιες μια παρέα είμαστε, ας αντάλλαξουμε τις απόψεις μας όμορφα και ωραία. Στο δια ταύτα είμαι και εγώ στην διαδικασία στησίματος υπολογιστή για Premiere και resolve αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι γενικά ανάλογα με τα αρχεία που δουλεύεις στο premiere ειδικά έχεις όφελος επιλέγοντας Intel. Εγώ που δουλεύω πολύ αρχεία X264 και x265 δουλεύει πολύ καλά η ενσωματωμένη igpu των Intel με πολύ πιο ομαλό playback / render αυτών των αρχείων. Τώρα λόγω λίγων pci lanes δεν θα μπορούσε να μπειια gpu ένα μεγάλο nvr και ένα επιπλέον για scratch / cache πανω στα lanes της μητρικής χωρίς να χάσεις πολύ ταχυτητα 1
nickol-us Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, TrObAs είπε Αρχικά θα ήθελα να πω ένα μπράβο στον Cre3p. Πολύ αναλυτικός σε όλα, διάβασα για πράγματα που δεν περίμενα ότι παίζουν ρόλο στην απόδοση του υπολογιστή. Θα πρότεινα επίσης να χαλαρώσουν όλοι λίγο και να μην γίνονται χαρακτηρισμοι/ ειρωνιες μια παρέα είμαστε, ας αντάλλαξουμε τις απόψεις μας όμορφα και ωραία. Στο δια ταύτα είμαι και εγώ στην διαδικασία στησίματος υπολογιστή για Premiere και resolve αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι γενικά ανάλογα με τα αρχεία που δουλεύεις στο premiere ειδικά έχεις όφελος επιλέγοντας Intel. Εγώ που δουλεύω πολύ αρχεία X264 και x265 δουλεύει πολύ καλά η ενσωματωμένη igpu των Intel με πολύ πιο ομαλό playback / render αυτών των αρχείων. Τώρα λόγω λίγων pci lanes δεν θα μπορούσε να μπειια gpu ένα μεγάλο nvr και ένα επιπλέον για scratch / cache πανω στα lanes της μητρικής χωρίς να χάσεις πολύ ταχυτητα Γενικότερα η Adobe δείχνει προτίμηση στους intel. Δες το πρώτο link για Puget, έχει πολλά να διαβάσεις σχετικά για premiere, για 13th gen, έχει ακόμη και αποτελέσματα benchmark από διάφορα συστήματα να δεις. Γενικά μιλάμε για site όπου εμπιστευονται όλα τα μεγάλα κανάλια του youtube και σε ότι έχω καταφέρει να διασταυρώσω έχουν πέσει μέσα "to the point" . Η γενίκευση να χαλαρώσουν όλοι προσωπικά δεν μου άρεσε, ούτε χαρακτηρισμους έκανα(φορουμαγκες) , ούτε ειρωνευτηκα(Βυζάντιο, αρχαίος) 1
TrObAs Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Συγνώμη αν σε ενόχλησε η αναφορά αυτή αλλά ήταν προς όλες τις κατευθύνσεις και ο καθένας ξέρει αν πρέπει να την λάβει υπόψιν η όχι. Γενικά δεν έχω διαβάσει για το θέμα με τα pci lanes σε κανένα site μου φαντάζει περισσότερο ζήτημα που αφορά professorial συστήματα που τοποθετούν thread ripper / xeon κλπ. Για την αναφορά με τις ταχύτητες της μνήμης RAM και το ddr4 δεν έχω διαβάσει κάπου για την υπεροχη τους σε σχέση με την ddr5
hln3 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Στις gpu είναι ζορικά τα πράγματα, όντως μετά την 3060 που να πας; Μόνο η 4080 έχει νοήμα πλέον αλλά μετά δεν φτάνει το budget Για μένα 13600Κ με ddr4 από εκεί και πέρα ξοδεύεις πολλά και παίρνεις λίγα. 1
Cre3p Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, TrObAs είπε Εγώ που δουλεύω πολύ αρχεία X264 και x265 δουλεύει πολύ καλά η ενσωματωμένη igpu των Intel με πολύ πιο ομαλό playback / render αυτών των αρχείων. Το x265 και το Quicksync είναι τα μόνα που βρίσκω άξιους λόγους μετάβασης σε latest gen intel και σε adobe CC. 4 ώρες πριν, hln3 είπε Στις gpu είναι ζορικά τα πράγματα, όντως μετά την 3060 που να πας; 💯 🔝 5 ώρες πριν, TrObAs είπε Για την αναφορά με τις ταχύτητες της μνήμης RAM και το ddr4 δεν έχω διαβάσει κάπου για την υπεροχη τους σε σχέση με την ddr5 Θέλει οικονομική τόλμη για να το μάθουμε... τόλμησα και τις αγόρασα (350€) και όταν πήρα το 2ο σετ τους (300€) και το γηρασμένο μου x99 μου έριξε την συχνότητα σε 3000 για 4 sticks αναγκάστηκα να πω : "Τουλάχιστον ας σφίξω timings μεσ' στην συμφορά μου" και έτσι ανακάλυψα τι διαφορά κάνει το 12.12 ακόμα και από το 14.14 αλλά μιλάμε για το scrolling. Επίσης πρόσεξα οτι ακόμα και παιχνίδια πήραν εκπληκτική ταχύτητα στα μενού τους αλλά ingame δεν μπορώ να πω πως μπορείς να καταλάβεις διαφορά (η αν υπάρχει) και ο λόγος είναι οτι τα πάντα είναι φορτωμένα RAM για να παίξεις και τέλος το πάρε-δώσε. Ενώ στο menu κάθε φορά που το mouse περνάει πάνω από επιλογή, έχουμε send-receive. Το Premiere όμως αν πιάσεις τον κέρσορα (red bar h timeline bar) και το σύρεις από αρχή μέχρι τέλους μπρος και πίσω, η μνήμη συνέχεια παίρνει-δίνει-παίρνει-δίνει και ναι... η διαφορά είναι τεράστια όχι με DDR5 αλλά από DDR4 σε DDR4. Από DDR 1 όμως (800Mhz) κάθε μετέπειτη τεχνολογία διπλασιάζει τα hertz αλλά ταυτόχρονα διπλασιάζει KAI το latency. Δεν είναι λογικό οτι δεν αλλάζει στην ουσία κάτι παρά εμπορεύσιμα νούμερα; Εκεί κάπου καταλαβαίνω οτι το πραγματικό κλέψιμο είναι όσο υψηλότερη ταχύτητα μπορούμε με το latency όσο πιο κοντά στην προηγούμενη τεχνολογία γίνεται όπως πχ 12.12.12.30 μου θυμίζει DDR3, όχι 4. Update από εδώ: Έγινε αλλαγή μητρικής, χρησιμοποιήθηκε η ίδια εγκατάσταση windows (γιατί έτσι) (βαριέμαι) και από αύριο πάω να παλέψω και εγώ τις συχνότητες να ξεζουμίσω λίγο παραπάνω ζωή απ'τον παππού! Οι σοβαροί video editors (που ούτε εγώ ξεκίνησα έτσι) ξεκινάνε με αυτό που εγώ αγόρασα μόλις, απλά εκείνοι ΞΕΚΙΝΑΝΕ με αυτό όταν κοστίζει 900€ και όχι 300 used που την πήρα εγώ. Εμείς εδώ (σε αυτό το thread) δεν πάμε να φτιάξουμε κάτι τέτοιο αλλά κάτι που να ξεκινήσει ο φίλος και να έχει και δρόμο για επεκτασιμότητα (όσο μπορέσουμε) Και πριν βγουν τα μαχαίρια, έπρεπε να έχουν προσέξει ήδη οτι η κατάσταση με τις συνθήκες της καταλήγει σε 12 και 13 gen κυρίως γιατί πιο πίσω δεν βρίσκεις καινούργιο (και χρειαζόμαστε τιμολόγηση σε αυτήν την περίπτωση) και ο 10 gen που βρέθηκε είναι λόγω x299 και απερρίφθη! Τουλάχιστον μαθαίνουμε και συζητάμε δυο πράγματα. Ευχαριστώ για την φωνή λογικής @TrObAs 😓 Δεν το συζητάμε οτι πολύ πιο future proof είναι το DDR5!! αλλά... αντέχεται τώρα;; και αν ναι, πάνω σε τι, χαρτί υγείας; GPU + CPU όλα τα λεφτά και τα άλλα ας είναι ό,τι νά'΄ναι; Sorry αν θα στο χαλάσω @nickol-us αλλά τα κανάλια που λες, πάντα αυτό θα προωθούν γιατί κάποιοι $$$ από πίσω τους ενώ εγώ, δεν και όχι! Το video editing build δεν είναι gaming build! Το DDR5 το θεωρώ πολύ περιττό έξοδο που κλέβει από τα υπόλοιπα χωρίς (ουσιαστικό) λόγο πέραν του future proof. 6 ώρες πριν, nickol-us είπε Δες το πρώτο link για Puget, έχει πολλά να διαβάσεις σχετικά για premiere, για 13th gen, έχει ακόμη και αποτελέσματα benchmark από διάφορα συστήματα να δεις. Φίλε, ξαναλέμε... δεν συζητάμε την ανωτερότητα του Quicksync + GPU και τα νούμερα δεν θα συγκρίνονται. Αυτά που έχουν γραφτεί όμως αν πρόσεξες, κάποιοι τα κατάλαβαν και τα εκτίμησαν, άρα μήπως είσαι λίγο λάθος και μάλιστα μπήκες και πολύ μετωπικά; 6 ώρες πριν, nickol-us είπε Η γενίκευση να χαλαρώσουν όλοι προσωπικά δεν μου άρεσε, ούτε χαρακτηρισμους έκανα(φορουμαγκες) , ούτε ειρωνευτηκα(Βυζάντιο, αρχαίος) Από εμένα αυτό που έλαβες ήταν καθρεπτισμός των χαρακτηρισμών που άπλωσες. Όσο τους απλώνεις, θα απαντώ και θα έχω δικαίωμα αντί-λογου (χαρακτηρισμός στον χαρακτηρισμό). Παραδέξου οτι δεν το ήξερες, πήγαινε και ψάξ'το και μάθε το και εσύ, τα PCI lanes μετράνε πολύ σε ένα workstation build για λόγους που γράφτηκαν πιο πάνω. Δεν διαφωνείς μαζί μου αλλά με την πραγματικότητα όπως την έχουν δημιουργήσει που εγώ απλά την παρουσίασα. Δεν το παίρνω προσωπικά, απλά το διακομοδώ λόγω σιγουριάς! Μην ξεχνάς οτι συζητάμε για ξένο πορτοφόλι άρα έχουμε και ευθύνη του τι λέμε γιατι δεν θα πληρώσουμε εμείς το λάθος. Απάντησες με πολύ ύφος και μια σιγουριά του "last gen σε όλα και τέλος" και χαρακτήρισες τι ήταν τα λόγια μου και εγώ ο ίδιος και το έκανες πρώτος. Τελεία και παύλα! Συγχωρεμένος μεν, αλλά μην ζητάς και ρέστα λέγοντας οτι εγώ σε χαρακτήρισα γιατί να... θα με αναγκάσεις μετά να σε πω ανώριμο! Είδες πως συμβαίνει; Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2022 από Cre3p 1
nickol-us Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ξέρω οτι πάμε για ατέρμωνα αλλά θα απαντήσω γιατί έχεις την αίσθηση πως τα ξέρεις όλα και είσαι αλάθητος 7 ώρες πριν, Cre3p είπε Sorry αν θα στο χαλάσω @nickol-us αλλά τα κανάλια που λες, πάντα αυτό θα προωθούν γιατί κάποιοι $$$ από πίσω τους ενώ εγώ, δεν και όχι! Το video editing build δεν είναι gaming build! Το puget δεν έχει καμία σχέση με gaming build workstation πουλάει, όλοι τα παίρνουν από κάπου, όλοι(μεγάλα site και κανάλια) εμπιστεύονται ένα κοινό site προφανώς για κάποιο λόγο. Έχουν ασχοληθεί με πολύ μεγαλύτερες αναλύσεις από τις δικές σου και έχουν πραγματοποιήσει "άπειρα" τεστ με "άπειρο" hardware ώστε να έχουν μεγαλύτερες συγκρίσεις και παραδείγματα από τα δικά σου 7 ώρες πριν, Cre3p είπε Το DDR5 το θεωρώ πολύ περιττό έξοδο που κλέβει από τα υπόλοιπα χωρίς (ουσιαστικό) λόγο πέραν του future proof. Φίλε, ξαναλέμε... δεν συζητάμε την ανωτερότητα του Quicksync + GPU και τα νούμερα δεν θα συγκρίνονται. Ποτέ δεν πρότεινα ddr5 σύστημα, ούτε σε αυτό το νήμα, ούτε γενικότερα αφού θεωρώ οτι ο διπλασιασμός της ραμ στα ίδια χρήματα μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα και υπάρχουν ddr4 κιτ που θα κάνουν καλύτερα τη δουλειά (σε αντιστοιχεία χρημάτων) Όσο για το quicksync είναι κάτι που αναφέρεται ξεκάθαρα στη Puget που συνεχίζεις να απορρίπτεις χωρίς να καταλαβαίνω τον λόγο Αναφορά σε κείμενο Does Premiere Pro work better with Intel or AMD CPUs? At the moment, AMD is stronger in terms of live playback and exporting performance in Premiere Pro in most cases. However, Intel’s Core processors (particularly the new 12th Gen models) are great options as they perform close to a similiarly-priced AMD Ryzen CPU, but include Quick Sync which can be used to process H.264 and HEVC media rather than relying on the GPU to do those tasks. This frees up the GPU to be used for processing GPU accelerated effects, debayer R3D footage, etc. 7 ώρες πριν, Cre3p είπε Αυτά που έχουν γραφτεί όμως αν πρόσεξες, κάποιοι τα κατάλαβαν και τα εκτίμησαν, άρα μήπως είσαι λίγο λάθος και μάλιστα μπήκες και πολύ μετωπικά; Ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που τα εκτίμησαν Αναφορά σε κείμενο Πολύ δυνατή η ανάλυσή σου γενικά και βοηθητική, πλέον στα όρια της παραπλάνησης έχεις πάρει και "like" στα πρώτα σου μηνύματα. Καταλαβαίνω μια "οικονομικότερη" εναλλακτική ώστε να επενδύσει κάποιος στο κρίσιμο ζητούμενο που είναι η gpu, όταν όμως πλέον ο αγοραστής ζητάει καινούργιο hardware και εσύ προτείνεις 1000€ υποδεέστερο επεξεργαστή (10940x) με το πρόσχημα οτι έχει 48lanes, αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα προφανώς θα πω οτι πλέον είσαι στα όρια της παραπλάνησης. Ναι ο 10940x σε συγκεκριμένα σενάρια χρήσης μπορεί να είναι πιο ιδανικός, εδώ καθαρά για premiere ένα 13600k θα κοστίσει ~380€ (κούτα) και με μια μητρική των 250€(επίσης κούτα) θα έχει οτι χρειάζεται για βέλτιστη χρήση καθώς δεν έχει ανάγκη για κάτι περισσότερο από ταυτόχρονη χρήση gpu και 2nvme, τα οποία θα τρέχει σε μεγαλύτερες ταχύτητες αφού μιλάμε πλέον για Pcie4, το οποίο ήδη σου τόνισα 2 φορές και αρνήθηκες να απαντήσεις για κάποιο λόγο. 7 ώρες πριν, Cre3p είπε Από εμένα αυτό που έλαβες ήταν καθρεπτισμός των χαρακτηρισμών που άπλωσες. Τα μηνύματα μου θα τα βρεις παραπάνω, έχεις κάνει και παράθεση οπότε δε τίθεται θέμα αν τα έχω τροποποιήσει. Υπόδειξε μου τους χαρακτηρισμούς που "άπλωσα"... 7 ώρες πριν, Cre3p είπε Δεν διαφωνείς μαζί μου αλλά με την πραγματικότητα όπως την έχουν δημιουργήσει που εγώ απλά την παρουσίασα. Δεν το παίρνω προσωπικά, απλά το διακομοδώ λόγω σιγουριάς! Μην ξεχνάς οτι συζητάμε για ξένο πορτοφόλι άρα έχουμε και ευθύνη του τι λέμε γιατι δεν θα πληρώσουμε εμείς το λάθος. Απάντησες με πολύ ύφος και μια σιγουριά του "last gen σε όλα και τέλος" και χαρακτήρισες τι ήταν τα λόγια μου και εγώ ο ίδιος και το έκανες πρώτος. Τελεία και παύλα! Συγχωρεμένος μεν, αλλά μην ζητάς και ρέστα λέγοντας οτι εγώ σε χαρακτήρισα γιατί να... θα με αναγκάσεις μετά να σε πω ανώριμο! Είδες πως συμβαίνει; Δεν κατάλαβα πως διαφωνώ με την πραγματικότητα. Μιλάμε για ξένο πορτοφόλι, σωστά. Ζητάς να δώσει 1000€(+ mobo) για να πάρει με βεβαιότητα χειρότερες επιδόσεις σε premiere, όταν βρεις benchmark όπου να αποδεικνύει το αντίθετο το ξανασυζητάμε. Τα lanes (που έχεις εκθειάσει τόσο) των 13th gen αρκούν για τη χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος και μάλιστα θα δουλέψουν σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Θα ήθελα να παραθέσεις link όπου να αποδεικνύει το αντίθετο: οτι δεν αρκούν τα 24 lanes για premiere οτι ο 10940x είναι καλύτερος από 13600k οτι pcie3 είναι ταχύτερο από pcie4 Συνεχίζεις την ειρωνία ενώ δεν απαντάς στα ερωτήματα που θέτω. Εσύ έχεις το ύφος του απόλυτου και της σιγουριάς, εγώ παραθέτω στοιχεία να μπει να διαβάσει. Δεν είπα οτι είμαι αναλυτής συστημάτων, οτι τα ψάχνω όλα και πάρε αυτό που σου προτείνω ως το καλύτερο δυνατό. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ούτε σημείο στίξης που να δείχνει επιθετικότητα και ένταση όπως το θαυμαστικό στο "Τελεία και παύλα!" Έμμεσα με αποκαλείς και ανώριμο, νομίζω ο τρόπος που γράφει ο καθένας δείχνει μερικά πράγματα Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2022 από nickol-us 2
pnick Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Οι z790 μητρικές έχουν 16 pcie lanes gen 5.0 x16 για την κάρτα γραφικών. Ακόμα και αν δουλέψουν οι GPU με x8 lanes λόγω μοιράσματος γραμμών σε άλλες συσκευές το bandwidth θα ισοδυναμεί με 16 lanes gen 4.0 που δεν κάνει καμία διαφορά στην κάρτα γραφικών. Εν ολίγοις μη στεκόμαστε τόσο στο πόσες γραμμές pcie δίνει η κάθε πλατφόρμα αλλά στο συνολικό διαθέσιμο bandwidth. Εννοείται ότι προσυπογράφω την επιλογή πλατφόρμας z790 για την χρήση. Επίσης το πραγματικό latency ως λόγος του cas latency με το data rate στις μνήμες είναι αλήθεια ότι παραμένει στάσιμο από την εποχή των ddr3 ακόμα, αλλά και η συχνότητα μόνη της έχει κάποια (λίγα ομολογουμένως) πλεονεκτήματα ανεξαρτήτως latency. Πχ το zip και unzip αρχείων βελτιώνεται πολύ με την αύξηση της συχνότητας. Στις περισσότερες όμως διεργασίες τα πιθανά ωφέλη είναι ανάξια λόγου. 1
triplex1 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Ολοι μαζι το εχετε χασει ........Ριξε ρε φιλε εναν 5950x παρεα με μια 3070 και εισαι οκ , φτανει και περισσευει το μπατζετ , ποιος εισαι ο Τζορτζ Λουκας ? τι video editing ειναι αυτο που θελει διαστημοπλοια και κατεβατά εκθεσεις για να κανουμε ενα συστημα , πρωι πρωι με σηκωθηκε η τριχα καγκελο μ'αυτα που ειδα
Cre3p Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, nickol-us είπε Έχουν ασχοληθεί με πολύ μεγαλύτερες αναλύσεις από τις δικές σου Με εμένα δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημά σου και δεν μπορείς να γράψεις κάτι χωρίς σπόντα! Δεν βλέπω λόγο να απαντάω στα υπόλοιπα, σε κάποια έχετε δίκιο σε κάποια άλλα έπρεπε να σας τα γυρίσω και να σας τα δώσω να τα φάτε αλλά έχω και εγώ τις δουλειές μου, τι είμαι, νηπιαγωγός;; ΌΜΩΣ αν κάποιος ενδιαφέρεται να ξεφύγει από το τι του λέει ο Jay2cents, το μοναδικό κανάλι που θα σε μάθει για τα PCIe lanes (και να με συμπαθάτε που δεν το θυμήθηκα να το αναφέρω πιο νωρίς) είναι ο BuildOrBuy και θα βρείτε εκεί συζητήσεις για κάθε νέα motherboard ξεχωριστά που βγαίνει στο εμπόριο να δοκιμάζεται pci-lane-wise. Καλή συνέχεια 3 ώρες πριν, triplex1 είπε τι video editing ειναι αυτο που θελει διαστημοπλοια δεν είμαστε όλοι με μια κάμερα στο πρόσωπο φίλε... Δεν είναι όλα τα video ίδια. υπάρχουν και άλλα editing styles και καλύτερα μην τα ρωτάς! Αν πχ το παιδί θέλει να φτιάξει διαφημίσεις στην τηλεόραση, νομίζεις οτι τον φτάνει ένα σύστημα της γραμμής για τις χρονικές απαιτήσεις που θα έχει ο εργοδότης του; "Μισό λεπτό αφεντικό, φορτώνει!" ; ΆΣΕ που ό,τι προτείνετε είναι εκτός budget του! Όλοι βρήκαν την λύση του προβλήματος χωρίς να διαβάσουν καλά την εκφώνηση. congrats! Εγώ απάντησα στην ερώτηση από εμπειρία 10ετή μαζί του και από σπουδές με χαρτιά (δύο) από ΑΕΙ να το υποστηρίζουν. Πείτε όμως και εσείς την γνώμη σας, με ενδιαφέρει πολύ! 🤭 3 ώρες πριν, pnick είπε Πχ το zip και unzip αρχείων Κατάλαβες pnick το θέμα μου; Το παιδί δεν ζήτησε σύστημα για zip/unzip! Και τα PCI lanes τα συζητήσαμε όχι για την ταχύτητα που θα έχει η κάρτα σου αλλά για την επεκτασιμότητά των υπολοίπων slots που κρίνεται από το CPU. Όταν φτιάχνουμε νέο build πάντως και για video editing/rendering δεν ξεκινάμε με το να τρέχουμε την κάρτα μας στο 8x! Δεν ξέρω όμως να προτείνω ποιο chipset καλύπτει από τα νέα.. σίγουρα intel (λόγω Adobe) και σίγουρα το chipset που δεν παίρνει DDR5 λόγω κόστους. Εγώ προσέφερα αυτά που ξέρω με την βαρύτητα που έχουν, και τα υπόλοιπα τα αφήνω να τον βοηθήσετε εσείς που "τα ξέρετε" Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2022 από Cre3p 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις