Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, σήμερα παρέλαβα  μια LG c2 κούτα. Μόλις την άνοιξα, άρχισαν να εμφανίζονται μικρές μαύρες γραμμές σε όλο το πάνελ. Αυτό το κάνει και σε κανάλια και στο YouTube και σε ταινια, έβγαλα και τη κεραια από πάνω μπας και τίποτα. Με τα πολλά πήγα στον κοτσοβολο και μου έκαναν αντικατάσταση. Ανοίγω τη καινούργια, πάλι τα ίδια... Τι να κάνω? 

• Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, FacelesS7 είπε

Καλησπέρα παιδιά, σήμερα παρέλαβα  μια LG c2 κούτα. Μόλις την άνοιξα, άρχισαν να εμφανίζονται μικρές μαύρες γραμμές σε όλο το πάνελ. Αυτό το κάνει και σε κανάλια και στο YouTube και σε ταινια, έβγαλα και τη κεραια από πάνω μπας και τίποτα. Με τα πολλά πήγα στον κοτσοβολο και μου έκαναν αντικατάσταση. Ανοίγω τη καινούργια, πάλι τα ίδια... Τι να κάνω? 

Είναι το φαινόμενο grid που το συναντάς μερικές φορές σε πάνελ Oled.

Θα ζητήσεις δεύτερη αντικατάσταση. Δεν υπάρχει τρόπος διόρθωσης. 

Κρίμα ρε φίλε, πολύ σπαστικό. 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

τσάμπα τη πήγες πίσω και τσάμπα η ταλαιπωρία σου.

πριν αγοράσουμε ένα προϊόν ενημερωνόμαστε για το τι αγοράζουμε και πως δουλεύει.

όλα τα oled πάνελ έχουν στην αρχή vertical banding. τις πρώτες 30-50 ώρες θέλει στρώσιμο ιδανικά με ταινίες και ακόμα πιο ιδανικά να πιάνει όλη την οθόνη με zoom mode ώστε να μην υπάρχουν οι μαύρες μπάρες του σινεμά πάνω κάτω. να υπάρχει δηλαδή κίνηση και αλλαγή φωτεινότητας σε όλο το μήκος και πλάτος του πάνελ.

επίσης καλό είναι για τις πρώτες ώρες να κατεβάσουμε τη φωτεινότητα στο μισό ώστε να εκμηδενίσουμε και το burn in για όλη τη διάρκεια χρήσης και μετά από χρόνια. έτσι στρώνουν σωστά και αποτελεσματικά όλες οι λειτουργίες των πίξελ για να γίνει το πάνελ άριστο.

η δικιά μου C2 είχε επίσης με το που την άναψα. δες φωτογραφία που τράβηξα ίσα ίσα για να κάνω την αναβάθμιση λογισμικού τα πρώτα λεπτά.

μετά την αναβάθμιση η τηλεόραση έπαιξε κάπου 8-10 ώρες ταινίες φουλ ζουμ χωρίς υπότιτλους με χαμηλή φωτεινότητα και έσβησε. την επόμενη μέρα μετά το pixel refresh που έκανε αυτόματα (όποτε σβήνει μετά από 4ώρες λειτουργίας) το vertical banding είχε εξαφανιστεί και πλεόν έχω ένα τέλειο πάνελ.

αν το πάνελ έχει λίγο banding σε 10ώρες έχει φύγει...αν έχει περισσότερο μπορεί να θέλει 20-30 ώρες.

καλές θεάσεις. πήρες μια εκπληκτική τηλεόραση.

Screenshot 2022-11-26 191615.png

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα vertical banding, για το οποίο είναι σωστά αυτά που γράφεις . 

Λέει για λεπτές μαύρες γραμμές σε όλο το πάνελ. Το vertical banding αν λεν κάνω λάθος παρουσιάζει σκούρες κάθετες λωρίδες και είναι εμφανές σε γκρι φόντο. 

Επεξ/σία από HALF EVIL
  • Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, HALF EVIL said:

Δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα vertical banding, για το οποίο είναι σωστά αυτά που γράφεις . 

για να γράφει 2 στα 2 ξεκάθαρα vertical banding. ας το επιβεβαιώσει συγκρίνοντας και τη φωτογραφία που έβαλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλ ρε παιδιά οι oled θέλουν «στρώσιμο> ?

Δίνεις ένα σκασμό λεφτά και πρέπει να κανεις αυτή τη διαδικασία ;

και γιατί δεν το λέει ο κατασκευαστής ;

γιατι δεν το λένε όταν την αγοράζεις ότι έτσι κι έτσι ..

Γιατί δεν το λένε οι πωλητές πριν την αγοράσεις ότι αυτό κι αυτό ..

Επίσης αν είναι αυτό που λέει πιο πάνω ο φίλος .. γιατί του την άλλαξαν και δεν του είπαν του ανθρώπου κάνε αυτό και θα στρώσει …

τι να πω …

Επεξ/σία από kalogero
  • Like 2
Δημοσ.

Το ιδιο ειχα και εγω σε C1, μαυρες γραμμες που φαινονται πιο ευκολα σε γκρι φοντο και συνηθως ακολουθουσαν τις ακρες απο μενου κτλ. Στο YT ηταν πιο εμφανεις. Οπως εγραψε και ο greekfragma μετα απο καποιες ωρες λειτουργιας εξαφανιστηκαν…

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά χίλια συγνώμη, μου έτυχαν κάτι σοβαρά θέματα και άφησα το θέμα της c2 στην άκρη... Την ίδια μέρα που έγραψα το άρθρο, την πήγα για αντικατάσταση και μου έδωσαν άλλη. Ανοίγω τη δεύτερη και στην αρχή πήγαιναν όλα ρολόι για τα πρώτα 15 λεπτά μέχρι να τη σεταρω... Και ξαφνικά πάλι τα ίδια... Με τα πολλά έκανε το update, πάλι τα ίδια. Πήγα στις ρυθμίσεις στη "φροντίδα OLED και πάτησα μια επιλογή που είχε για τα led, εκανε λίγη ώρα, μετά έκανε ένα restart και  μετά εξαφανίστηκαν όλα και ήταν μια χαρά.  Τις 2 τελευταίες μέρες που βρήκα χρόνο να τη χαρώ λίγο πάει τρένο, δεν έχει κάνει το παραμικρό... Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις που μου δώσατε! 

Δημοσ.

μην ξαναπατήσεις τη φροντίδα OLED. όταν αγοράζουμε κάτι ανοίγουμε λίγο το ίντερνετ να διαβάσουμε 5 πράγματα για το τι αγοράσαμε και πως δουλεύει και πως πρέπει να το λειτουργούμε. παλιά λεγόταν βιβλιαράκι οδηγίες χρήσεως. ακόμα υπάρχει μέσα στη συσκευασία αλλά ποιος τα διαβάζει....

πλέον λέγεται ιντερνετ.

Δημοσ.
Στις 26/11/2022 στις 7:19 ΜΜ, greekfragma είπε

τσάμπα τη πήγες πίσω και τσάμπα η ταλαιπωρία σου.

πριν αγοράσουμε ένα προϊόν ενημερωνόμαστε για το τι αγοράζουμε και πως δουλεύει.

όλα τα oled πάνελ έχουν στην αρχή vertical banding. τις πρώτες 30-50 ώρες θέλει στρώσιμο ιδανικά με ταινίες και ακόμα πιο ιδανικά να πιάνει όλη την οθόνη με zoom mode ώστε να μην υπάρχουν οι μαύρες μπάρες του σινεμά πάνω κάτω. να υπάρχει δηλαδή κίνηση και αλλαγή φωτεινότητας σε όλο το μήκος και πλάτος του πάνελ.

επίσης καλό είναι για τις πρώτες ώρες να κατεβάσουμε τη φωτεινότητα στο μισό ώστε να εκμηδενίσουμε και το burn in για όλη τη διάρκεια χρήσης και μετά από χρόνια. έτσι στρώνουν σωστά και αποτελεσματικά όλες οι λειτουργίες των πίξελ για να γίνει το πάνελ άριστο.

η δικιά μου C2 είχε επίσης με το που την άναψα. δες φωτογραφία που τράβηξα ίσα ίσα για να κάνω την αναβάθμιση λογισμικού τα πρώτα λεπτά.

μετά την αναβάθμιση η τηλεόραση έπαιξε κάπου 8-10 ώρες ταινίες φουλ ζουμ χωρίς υπότιτλους με χαμηλή φωτεινότητα και έσβησε. την επόμενη μέρα μετά το pixel refresh που έκανε αυτόματα (όποτε σβήνει μετά από 4ώρες λειτουργίας) το vertical banding είχε εξαφανιστεί και πλεόν έχω ένα τέλειο πάνελ.

αν το πάνελ έχει λίγο banding σε 10ώρες έχει φύγει...αν έχει περισσότερο μπορεί να θέλει 20-30 ώρες.

καλές θεάσεις. πήρες μια εκπληκτική τηλεόραση.

Screenshot 2022-11-26 191615.png

Στις 11/12/2022 στις 3:34 ΠΜ, greekfragma είπε

παλιά λεγόταν βιβλιαράκι οδηγίες χρήσεως. ακόμα υπάρχει μέσα στη συσκευασία αλλά ποιος τα διαβάζει....

πλέον λέγεται ιντερνετ.

1. Την παραπάνω διαδικασία την αναφέρει ο κατασκευαστής στο επίσημο εγχειρίδιο χρήσης;

2. Αν ναι σε πια σελίδα;

3. Αν  όχι, τότε γιατί πρέπει ο καθε αγοραστής να ψάχνει "ματζουνια" στο διαδίκτυο...;

Δημοσ.

Το αναφέρει στην επεξήγηση για τις επιλογές OLED care. 

Την αναζήτηση την κάνεις ως αγοραστής γιατί το 2022 υπάρχει άπειρη πληροφορια να δεις ένα προϊόν πριν το αγοράσεις. Να μάθεις αν σου ταιριάζει και να γνωρίζεις τι πληρώνεις και πως δουλεύει.

Πας να αγοράσεις αυτοκίνητο πριν δεις μερικά συγκριτικά τι προσφέρει σε σχέση με τον ανταγωνισμό ή λες θα αγοράσω ότι έχει τέσσερις Ρόδες και άρα αντίστοιχα ότι δείχνει τηλεοπτικό σήμα και παίζει συνδρομητική επειδή είναι Σμαρτ;

Ας έρθουμε λίγο στην ουσία του τι σημαίνει σπαταλαω χρήματα για να πάρω κάτι που ξέρω πως δουλεύει. 

• Super Moderators
Δημοσ.
Στις 11/12/2022 στις 3:04 ΠΜ, FacelesS7 είπε

Παιδιά χίλια συγνώμη, μου έτυχαν κάτι σοβαρά θέματα και άφησα το θέμα της c2 στην άκρη... Την ίδια μέρα που έγραψα το άρθρο, την πήγα για αντικατάσταση και μου έδωσαν άλλη. Ανοίγω τη δεύτερη και στην αρχή πήγαιναν όλα ρολόι για τα πρώτα 15 λεπτά μέχρι να τη σεταρω... Και ξαφνικά πάλι τα ίδια... Με τα πολλά έκανε το update, πάλι τα ίδια. Πήγα στις ρυθμίσεις στη "φροντίδα OLED και πάτησα μια επιλογή που είχε για τα led, εκανε λίγη ώρα, μετά έκανε ένα restart και  μετά εξαφανίστηκαν όλα και ήταν μια χαρά.  Τις 2 τελευταίες μέρες που βρήκα χρόνο να τη χαρώ λίγο πάει τρένο, δεν έχει κάνει το παραμικρό... Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις που μου δώσατε! 

Γενικότερα πάντως αν το κάνεις αυτό συχνά, θα μειώσεις -πριν την ώρα του- τη φωτεινότητα του panel... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...