zio10 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Νομίζω ότι ειδικά σε τέτοιες εταιρίες που έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ έχουν δημιουργηθεί θέσεις που δεν είναι απαραίτητες και όσοι είναι εκεί δεν αποδίδουν ιδιαίτερα και δεν ελέγχονται κιόλας γι'αυτό. Πληρώνουν πολύ κόσμο τζάμπα με λίγα λόγια, στυλ δημόσιο.
Arkin Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Απλό correction κάνουν όλες οι εταιρίες. Έκαναν τεράστιες προσλήψεις επί κοβιντ και τώρα που κάπως ήρθε σε ισορροπία η αγορά άρχισαν να διώχνουν μερικούς. 2
zidane1 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Το αστείο στην ολη υποθεση είναι ότι το ίδιο που κάνουν τώρα Google, Microsoft, Twitter, Amazon, Meta προσπάθησε στην Ελλάδα να το κάνει η Efood με τους διανομείς της μετά τον COVID αλλά παραλίγο να αφανιστεί. Γενικά, το να προσλάβεις υπαλλήλους με σκοπό να τους διώξεις μετά από ορισμένο διάστημα που γνωρίζεις οτι η δουλειά θα κόψει είναι διεστραμμένη τακτική. Πολλοί από αυτούς που τώρα απολύθηκαν μπορεί να εγκατέλειψαν πολυ καλες δουλειές αλλού ή ακόμα και να άλλαξαν πόλη/χώρα.
bugsbunnie Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Το πιο ωραίο σε όλο αυτό το κείμενο είναι ότι μιλάει για μείωση κερδών και όχι για ζημιά, που η μείωση μπορεί να οφείλεται σε άλλους παράγοντες και όχι αποκλειστικά στον εργαζόμενο, αλλά το μαξιλαράκι για την διόρθωση είναι απλά ο εργαζόμενος...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 18 hours ago, Diinekis21 said: Btw έχει αυξήσει κατά 36k+ τον αριθμό των υπαλλήλων της τον τελευταίο χρόνο. Party Pooper! Μόνο οι απολύσεις μετράνε. 1
ikaruga24 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Αυτό συμβαίνει ανέκαθεν σε κάθε δουλειά. Και εστιατόριο να ανοίξεις αν προσλάβεις 10 άτομα ξέρεις εξ αρχής ότι θα γίνουν 6 στο προσεχές μέλλον. Ο αδύναμος κρίκος τον πουλο που έλεγε και μια γνωστή φυσιογνωμία. Βέβαια όταν έχεις υπέρ πληθώρα προσωπικού λόγο αλλαγών τότε ακόμα και όχι τόσο αδύναμοι κρίκοι μπορεί να βρεθούν εκτός. Από την δική μου πλευρά πάντως όλοι στα HR τμήματα πουλο και χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Την έχουν δει και πολύ φίρμες και πιο πολύ πρόβλημα προκαλούν. Η δική μου εταιρία κατάργησε εντελώς το τμήμα HR και η διαχείριση και προσλήψεις προσωπικού γίνονται με άλλο τρόπο. Οι πραγματικά ικανοί του HR ανέλαβαν άλλους ρόλους εφόσον δέχτηκαν την νέα πρόταση και οι υπόλοιποι μας χαιρέτησαν.
Dimitris_1981 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Οι χαμηλών επιδόσεων υπάλληλοι είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη πλευρά είναι η κακή επιλογή ατόμων και/ή η λάθος διαχείριση τους. Σε κάθε περίπτωση εδώ δείχνει ότι διώχνουν αυτούς που θεωρούν ότι πλέον post Covid δεν χρειάζονται πια.
mernides Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Στις 26/11/2022 στις 9:10 ΜΜ, PadPoet είπε Ούτε καν. Τέτοια ακαθάριστα ποστά το χρόνο παίρνουν μόνο μεγαλοστελέχη. 50-80Κ ακαθάριστα παίρνει το 80% σε τέτοιες εταιρείες. 3-5 χιλιάρικα το μήνα δηλαδή με ενοίκια να ξεκινάνε από τα 2 χιλιάρικα. Η ζωή στο εξωτερικό αν δεν έχει ζήσει κάποιος δεν έχει ιδέα πόσο ακριβή είναι. Software engineer στη Google (USA) παίρνει 200+k τον χρόνο, ανάλογα με την ομάδα που. Και από τη στιγμή που δεν έχετε ιδέα, μη λέτε ό,τι να 'ναι. Δεν σας έβαλε κάποιος με το ζόρι να γράφετε (ελπίζω).
SkaL- Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Στις 26/11/2022 στις 5:33 ΜΜ, Dhmosios_Ypalilos είπε Ολοι οι άντρες στη ζωή τους έχουν τουλαχιστον μια απολυση αυτη του στρατού, κάποιοι εχουν κ περισσότερες. Η ζωή δεν τελειώνει, πιο πολύ ευκαιρία να κάνεις κάτι άλλο που σου ταιριάζει περισσότερο Ειδικά όταν μας απόλυσαν από τον στρατό κλαίγαμε 😛
PadPoet Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, mernides είπε Software engineer στη Google (USA) παίρνει 200+k τον χρόνο, ανάλογα με την ομάδα που. Και από τη στιγμή που δεν έχετε ιδέα, μη λέτε ό,τι να 'ναι. Δεν σας έβαλε κάποιος με το ζόρι να γράφετε (ελπίζω). Για έναν που παίρνει 200Κ το χρόνο - senior position εννοείται - υπάρχουν άλλοι 50 που παίρνουν τα ποσά που σου ανέφερα. Ζω και εργάζομαι στο εξωτερικό πάνω από δεκαετία, σχεδόν 13 χρόνια. Τα 200Κ δεν τα παίρνεις έτσι εύκολα. "Δεν έχετε ιδέα, σας έβαλε κάποιος με το ζόρι να γράφετε, κλπ" Ήθελα να ήξερα πως τα βγάζετε αυτά τα συμπεράσματα μερικοί πραγματικά.
mernides Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, PadPoet είπε Για έναν που παίρνει 200Κ το χρόνο - senior position εννοείται - υπάρχουν άλλοι 50 που παίρνουν τα ποσά που σου ανέφερα. Ζω και εργάζομαι στο εξωτερικό πάνω από δεκαετία, σχεδόν 13 χρόνια. Τα 200Κ δεν τα παίρνεις έτσι εύκολα. "Δεν έχετε ιδέα, σας έβαλε κάποιος με το ζόρι να γράφετε, κλπ" Ήθελα να ήξερα πως τα βγάζετε αυτά τα συμπεράσματα μερικοί πραγματικά. Έγραψες "Τέτοια ακαθάριστα ποστά το χρόνο παίρνουν μόνο μεγαλοστελέχη. 50-80Κ ακαθάριστα παίρνει το 80% σε τέτοιες εταιρείες." Σου απάντησα ότι στις ΗΠΑ οι εργαζόμενοι της Google -και άλλων εταιριών τεχνολογίας που θέλουν top talent- παίρνουν 200+ χιλιάρικα, με το Glassdoor να υποστηρίζει τα γραφόμενά μου: https://www.glassdoor.com/Salary/Google-Software-Engineer-Salaries-E9079_D_KO7,24.htm Και προφανώς ΔΕΝ μιλούσα για Senior. Επίσης εξωτερικό είναι και η Αγγλία που έχει μισθούς πείνας σε σχέση με το κόστος ζωής, εξωτερικό είναι και η Ελβετία που ο φούρνος τη γειτονιάς βγάζει τον χρόνο 300 χιλιάρικα καθαρά.
PadPoet Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mernides είπε Έγραψες "Τέτοια ακαθάριστα ποστά το χρόνο παίρνουν μόνο μεγαλοστελέχη. 50-80Κ ακαθάριστα παίρνει το 80% σε τέτοιες εταιρείες." Σου απάντησα ότι στις ΗΠΑ οι εργαζόμενοι της Google -και άλλων εταιριών τεχνολογίας που θέλουν top talent- παίρνουν 200+ χιλιάρικα, με το Glassdoor να υποστηρίζει τα γραφόμενά μου: https://www.glassdoor.com/Salary/Google-Software-Engineer-Salaries-E9079_D_KO7,24.htm Και προφανώς ΔΕΝ μιλούσα για Senior. Επίσης εξωτερικό είναι και η Αγγλία που έχει μισθούς πείνας σε σχέση με το κόστος ζωής, εξωτερικό είναι και η Ελβετία που ο φούρνος τη γειτονιάς βγάζει τον χρόνο 300 χιλιάρικα καθαρά. Καλημέρα φίλε μου, Κοίτα επειδή μπαίνουμε σε ένα διάλογο αντιπαράθεσης με εμένα να υποστηρίζω Χ και εσύ να υποστηρίζεις Ψ και αυτό δεν έχει τελειωμό, πίστευε ότι θες να πιστεύεις. Όπως σου είπα και πιο πάνω, ναι υπάρχουν αυτοί οι μισθοί αλλά είναι: 1) Ακαθάριστοι 2) Δεν ξεκινάνε όλοι οι μισθοί από τα 200Κ και ούτε είναι ο μέσος όρος 3) Είναι πιο πολυδιάστατο το τοπίο με βάση την ζωή στο εξωτερικό. Το να μπαίνεις σε Ελληνικό Φόρουμ και να ποστάρεις τέτοιους αριθμούς σε ένα κοινό που δεν έχει ζήσει εξωτερικό και δεν γνωρίζει πόσο ακριβή είναι η ζωή εκεί δίνει εν τέλη λάθος εντυπώσεις. 4) Μεγάλο μέρος του μισθού σε τέτοιες εταιρείες είναι stock (μετοχές), bonus, κλπ. Και όλα αυτά σου ξαναλέω είναι ακαθάριστα πριν τους φόρους. Άλλο πόσο αξίζουν οι μετοχές σου, άλλα πόσα παίρνεις στο χέρι κάθε μήνα. Στην Αμερική συγκεκριμένα η κάθε πολιτεία έχει άλλο φόρο οπότε καταλαβαίνεις πόσο πολυδιάστατο είναι το θέμα. 5) Εγώ έμεινα κυρίως στην Ευρώπη μιας και είναι το φορολογικό σύστημα πιο σχετικό με Ελλάδα σε σχέση με tiers, κλπ. Εξαιρείται φυσικά η Ελβετία γιατί η συγκεκριμένη χώρα είναι περίπτωση. Και για την ιστορία να σου αναφέρω ότι το Glassdoor δεν είναι καθόλου ακριβές. Μια εικόνα δίνει η οποία είναι πάρα πολύ γενική και πολλές φορές μπορεί να δώσει και λάθος εντυπώσεις. Το levels.fyi είναι πιο αξιόπιστο για δουλειές πάνω στον τομέα της τεχνολογίας. Σου παραπέμπω μερικά screenshot. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2022 από PadPoet 2
EnergosPolitis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Εντάξει λογικό ρε σεις να μη θέλει να πληρώνει εργαζομένους που δεν αποδίδουν και κάθονται..
alexpap Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, PadPoet είπε Καλημέρα φίλε μου, Κοίτα επειδή μπαίνουμε σε ένα διάλογο αντιπαράθεσης με εμένα να υποστηρίζω Χ και εσύ να υποστηρίζεις Ψ και αυτό δεν έχει τελειωμό, πίστευε ότι θες να πιστεύεις. Όπως σου είπα και πιο πάνω, ναι υπάρχουν αυτοί οι μισθοί αλλά είναι: 1) Ακαθάριστοι 2) Δεν ξεκινάνε όλοι οι μισθοί από τα 200Κ και ούτε είναι ο μέσος όρος 3) Είναι πιο πολυδιάστατο το τοπίο με βάση την ζωή στο εξωτερικό. Το να μπαίνεις σε Ελληνικό Φόρουμ και να ποστάρεις τέτοιους αριθμούς σε ένα κοινό που δεν έχει ζήσει εξωτερικό και δεν γνωρίζει πόσο ακριβή είναι η ζωή εκεί δίνει εν τέλη λάθος εντυπώσεις. 4) Μεγάλο μέρος του μισθού σε τέτοιες εταιρείες είναι stock (μετοχές), bonus, κλπ. Και όλα αυτά σου ξαναλέω είναι ακαθάριστα πριν τους φόρους. Άλλο πόσο αξίζουν οι μετοχές σου, άλλα πόσα παίρνεις στο χέρι κάθε μήνα. Στην Αμερική συγκεκριμένα η κάθε πολιτεία έχει άλλο φόρο οπότε καταλαβαίνεις πόσο πολυδιάστατο είναι το θέμα. 5) Εγώ έμεινα κυρίως στην Ευρώπη μιας και είναι το φορολογικό σύστημα πιο σχετικό με Ελλάδα σε σχέση με tiers, κλπ. Εξαιρείται φυσικά η Ελβετία γιατί η συγκεκριμένη χώρα είναι περίπτωση. Και για την ιστορία να σου αναφέρω ότι το Glassdoor δεν είναι καθόλου ακριβές. Μια εικόνα δίνει η οποία είναι πάρα πολύ γενική και πολλές φορές μπορεί να δώσει και λάθος εντυπώσεις. Το levels.fyi είναι πιο αξιόπιστο για δουλειές πάνω στον τομέα της τεχνολογίας. Σου παραπέμπω μερικά screenshot. Τα πολλά λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Τα λιγα όμως σίγουρα την διώχνουν. Εγώ που είμαι Level Underneath Below Zero αν διοριζόμουν στην Google τι μισθό έπρεπε να πάρω. Φίλε μην τα γράφεις αυτά τα ποσά τον άλλο μήνα έχω τέλη κυκλοφοφίας να πληρώσω μπορεί να μας ακούσει ο Μητσοτάκης και να μας τα αυξήσει. 1
mernides Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, PadPoet είπε Καλημέρα φίλε μου, Κοίτα επειδή μπαίνουμε σε ένα διάλογο αντιπαράθεσης με εμένα να υποστηρίζω Χ και εσύ να υποστηρίζεις Ψ και αυτό δεν έχει τελειωμό, πίστευε ότι θες να πιστεύεις. Όπως σου είπα και πιο πάνω, ναι υπάρχουν αυτοί οι μισθοί αλλά είναι: 1) Ακαθάριστοι 2) Δεν ξεκινάνε όλοι οι μισθοί από τα 200Κ και ούτε είναι ο μέσος όρος 3) Είναι πιο πολυδιάστατο το τοπίο με βάση την ζωή στο εξωτερικό. Το να μπαίνεις σε Ελληνικό Φόρουμ και να ποστάρεις τέτοιους αριθμούς σε ένα κοινό που δεν έχει ζήσει εξωτερικό και δεν γνωρίζει πόσο ακριβή είναι η ζωή εκεί δίνει εν τέλη λάθος εντυπώσεις. 4) Μεγάλο μέρος του μισθού σε τέτοιες εταιρείες είναι stock (μετοχές), bonus, κλπ. Και όλα αυτά σου ξαναλέω είναι ακαθάριστα πριν τους φόρους. Άλλο πόσο αξίζουν οι μετοχές σου, άλλα πόσα παίρνεις στο χέρι κάθε μήνα. Στην Αμερική συγκεκριμένα η κάθε πολιτεία έχει άλλο φόρο οπότε καταλαβαίνεις πόσο πολυδιάστατο είναι το θέμα. 5) Εγώ έμεινα κυρίως στην Ευρώπη μιας και είναι το φορολογικό σύστημα πιο σχετικό με Ελλάδα σε σχέση με tiers, κλπ. Εξαιρείται φυσικά η Ελβετία γιατί η συγκεκριμένη χώρα είναι περίπτωση. Και για την ιστορία να σου αναφέρω ότι το Glassdoor δεν είναι καθόλου ακριβές. Μια εικόνα δίνει η οποία είναι πάρα πολύ γενική και πολλές φορές μπορεί να δώσει και λάθος εντυπώσεις. Το levels.fyi είναι πιο αξιόπιστο για δουλειές πάνω στον τομέα της τεχνολογίας. Σου παραπέμπω μερικά screenshot. H αναφορά που έκανα ήταν συγκεκριμένα για Software Engineer στην Google US, με την πηγή που παρέθεσες να συμφωνεί με το Glassdoor. Προφανώς αυτοι μισθοί δεν είναι το σύνηθες γενικά, στο σημείο όμως που ξεκίνησε η αντιπαράθεση η αναφορά ήταν στην εταιρεία και στη χώρα συγκεκριμένα. Τώρα αν είναι κάποιος να διαβάσει το νούμερο και να κάνει τη γενίκευση ότι στο εξωτερικό είναι παντού τόσο πολύ καλύτερα από την Ελλάδα, ε σόρρυ αλλά δε με νοιάζει κιόλας, άλλη κουβέντα κάνουμε. Άσχετό, αλλά για εισοδήματα πάντα μιλάμε προ φόρων και κρατήσεων. Ακόμα και στην Ελλάδα δεν εχω μιλήσει ποτέ με εργοδότη ή μάνατζερ και να γίνεται αναφορά σε ποσά μετά φόρων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα