Προς το περιεχόμενο

Οι μεταπωλητές-scalpers πήραν επιτέλους ένα καλό μάθημα με την NVIDIA GeForce RTX 4080

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, ilos είπε

Τι πινακάκι είναι πάλι αυτό ρε συ? Αμπέ αλέ που είναι οι 3050/3060?🤣

Τουλάχιστον οι Πασχάληδες έχουν εκπροσώπηση με την 1080ti.

Ειναι απο techpower για να δειξω διαφορες απο 6700 σε 6700xt. Δεν υπαρχει review της 6700 στο techpower αλλα υπαρχει στο relative performance στην καρτελα της καρτας. Θα το βρεις εδω

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-6700.c3716

Η 3060 ειναι πιο κατω οπως και η 3050 για αυτο. Δεν αφηνει να ανοιξω περισσοτερο το πινακακι τσεκαρε το πιο πισω εχει και την 3060 και την 3050. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 265
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, ilos είπε

6600 ήταν στα 269 στο Πλαίσιο. Πούλαγες τα 2 παιχνίδια και σου έβγαινε κάτω από 200, άσχετα αν και πάλι νομίζω ήταν χειρότερη προσφορά από την  6700. Με λίγα λόγια όποιος ήθελε έπαιρνε κάρτα.

Η πράσινη διαχρονικά δεν έχει κάνει ποτέ κάποια κίνηση με το Πλαίσιο τόσα χρόνια.

Γιατι θα πρεπει να παρουμε μια τιμη σε Black Friday η ενα καταστημα σαν το Κλεψιο που βγαζει 1 κραχτη και σε αλλα 20000 προιοντα σε σφαζει στο γονατο,για να συγκρινουμε Nvidia vs AMD;
Δεν σου φτανει το γεγονος οτι ο ενας εχει το 88% των πωλησεων και ο αλλος το 8%;
Δεν σου φτανει οτι ο ενας εχει κανει 4-5 price drops μηπως και πουλησει ενω ο αλλος πουλαγε αβερτα κουβερτα και τωρα εριξε τις τιμες για να ξεστοκαρει;
Που ησουν οταν 6700 ειχαν 600€ και ο budget χρηστης εβαζε το σκουπιδι 6400 που δεν εχει ουτε encoder,σε pci-e 3.0 σερνεται και αρχικα βγηκε για να παιζει μαζι με APU.
Θα πρεπει δηλαδη να σου απανταω για την Nvidia οταν η AMD δεν πουλαει και θα τις χαριζει στα 100€;
Μου θυμιζει κατι ταμπελες τιμες σοκ λογω κλεισμο καταστηματος και εσυ να μου λες κοιτα τι ωραια μπλουζα πηρα με 5€.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece

3 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Γιατι θα πρεπει να παρουμε μια τιμη σε Black Friday η ενα καταστημα σαν το Κλεψιο που βγαζει 1 κραχτη και σε αλλα 20000 προιοντα σε σφαζει στο γονατο,για να συγκρινουμε Nvidia vs AMD;
Δεν σου φτανει το γεγονος οτι ο ενας εχει το 88% των πωλησεων και ο αλλος το 8%;
Δεν σου φτανει οτι ο ενας εχει κανει 4-5 price drops μηπως και πουλησει ενω ο αλλος πουλαγε αβερτα κουβερτα και τωρα εριξε τις τιμες για να ξεστοκαρει;
Που ησουν οταν 6700 ειχαν 600€ και ο budget χρηστης εβαζε το σκουπιδι 6400 που δεν εχει ουτε encoder,σε pci-e 3.0 σερνεται και αρχικα βγηκε για να παιζει μαζι με APU.
Θα πρεπει δηλαδη να σου απανταω για την Nvidia οταν η AMD δεν πουλαει και θα τις χαριζει στα 100€;

Δε με ένοιαζε τι τιμές είχαν και οι 2 στο mining craze, και αν ανατρέξεις στα post μου από εκείνη τη περίοδο έλεγα σε όλους όσους ψαχνόντουσαν πάρτε SeS (που δεν είχαν έλλειψη) και gamepass να κάνουν δουλίτσα τους και παρατήστε το άθλημα μέχρι να βάλουν μυαλό.

Προφανώς όταν έχουν και οι 2 απόθεμα αυτή τη στιγμή κάτι πρέπει να κάνουν για να μη μείνουν στα ράφια με τόσες μτχ από miners στην αγορά. Η amd έδειξε λίγο διάθεση με κινήσεις σα του Πλαισίου. Σίγουρα και πάλι φουσκωμένες οι τιμές για EOL products, αλλά αν ήθελες/πούλαγες τα παιχνίδια μια χαρά ήταν αναλογικά. Η άλλη απλά μείωσε  την παραγωγή και κράτησε περίπου τις ίδιες τιμές αφού έχει λίγο πολύ standard πωλήσεις. Ποιος θα είναι ο κερδισμένος θα φανεί στο τέλος. Πάντως έχασε ένα σωρό υποψήφιους πελάτες από Ελλάδα την BF.😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, ilos είπε

Δε με ένοιαζε τι τιμές είχαν και οι 2 στο mining craze, και αν ανατρέξεις στα post μου από εκείνη τη περίοδο έλεγα σε όλους όσους ψαχνόντουσαν πάρτε SeS (που δεν είχαν έλλειψη) και gamepass να κάνουν δουλίτσα τους και παρατήστε το άθλημα μέχρι να βάλουν μυαλό.

Προφανώς όταν έχουν και οι 2 απόθεμα αυτή τη στιγμή κάτι πρέπει να κάνουν για να μη μείνουν στα ράφια με τόσες μτχ από miners στην αγορά. Η amd έδειξε λίγο διάθεση με κινήσεις σα του Πλαισίου. Σίγουρα και πάλι φουσκωμένες οι τιμές για EOL products, αλλά αν ήθελες/πούλαγες τα παιχνίδια μια χαρά ήταν αναλογικά. Η άλλη απλά μείωσε  την παραγωγή και κράτησε περίπου τις ίδιες τιμές αφού έχει λίγο πολύ standard πωλήσεις. Ποιος θα είναι ο κερδισμένος θα φανεί στο τέλος. Πάντως έχασε ένα σωρό υποψήφιους πελάτες από Ελλάδα την BF.😁

Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι εχασε ΤΟΣΟΥΣ πελατες απο Ελλαδα;
Αμφιβαλω αν αυτα τα παιχνιδια διαθεσιμοτητας που εκανε το πλαισιο δεν ειναι για 50-100 κομματια.
Oλοι αυτοι που ετρεξαν ξερεις οτι δεν ειχαν 270x 280x η RX 580 η Ryzen G series;
Aυτοι που ειχαν 980 1060 εισαι σιγουρος οτι δεν εβαλαν 3060 οταν πατησε τα 400 πριν κανα 2μηνo;

Tουλαχιστον εισαι αισιοδοξος κατι ειναι και αυτο.
Αν ησουν απαισιοδοξος θα ειχες δει οτι ο κοσμος δεν ειχε κανενα θεμα στην Ελλαδα να παρει 4090 με 2500€ ποσο μαλλον τις 3060 στα 350€ η τις 3070 στα 580€ ενω παραλληλα οι αγγελιες που ειναι τιγκα στις 3070 3080 3090 σε τιμες ξεφτιλα, ειναι γεματες πωληθηκε.

Μόλις τώρα, BlurayMoviesGreece είπε

Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι εχασε ΤΟΣΟΥΣ πελατες απο Ελλαδα;
Αμφιβαλω αν αυθτα τα παιχνιδια διαθεσιμοτητας που εκανε το πλαισιο δεν ειναι για 50-100 κομματια.
Oλοι αυτοι που ετρεξαν ξερεις οτι δεν ειχαν 270x 280x η RX 580;
Aυτοι που ειχαν 980 1060 εισαι σιγουρος οτι δεν εβαλαν 3060 οταν πατησε τα 400 πριν κανα 2μηνo;

Tουλαχιστον εισαι αισιοδοξος κατι ειναι και αυτο.
Αν ησουν απαισιοδοξος θα ειχες δει οτι ο κοσμος δεν ειχε κανενα θεμα στην Ελλαδα να παρει 4090 με 2500€ ποσο μαλλον τις 3060 στα 350€ η τις 3070 στα 580€ ενω παραλληλα οι αγγελιες που ειναι τιγκα στις 3070 3080 3090 ειναι γεματες πωληθηκε.

Έχει multiple παρτίδες αν πας να δεις το thread. Στον γαμπρό μου θα σκάσει μύτη μεθαύριο, σε μένα στις 6/12 και υπάρχει και κόσμος πιο πίσω. Δε νομίζω να παίρνουν 5-10 κομμάτια την φορά.🤣

Εγώ με 1080 δεν έτρεξα πάντως στην 3060 στα 400.😁

Ας πάρουν μτχ κάρτες στις αγγελίες ποσώς με ενδιαφέρει εμένα. Ούτε θα αποτρέψω κάποιον μεγάλα παιδιά είναι. Όταν βλέπουν ότι όλες οι αγγελιές μπήκαν τέλη Σεπτέμβρη, τα ευκόλως εννοούμενa παραλείπονται. Τουλάχιστον θα έχουν αλλαγμένα pads. 🤣

Και εγώ αν έδινα 2k + δε θα έπαιρνα amd. Λογικό είναι. Το παράλογο είναι γιατί να δώσω τόσα λεφτά αν δε μου αποφέρει εισόδημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η 6700 είναι πολύ φρέσκια οπότε είναι φυσιολογικό να μην υπάρχει σε πολλά review. Τι ακριβώς σας κάνει εντύπωση με αυτό;

Επεξ/σία από chocorello

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ilos είπε

Έχει multiple παρτίδες αν πας να δεις το thread. Στον γαμπρό μου θα σκάσει μύτη μεθαύριο, σε μένα στις 6/12 και υπάρχει και κόσμος πιο πίσω. Δε νομίζω να παίρνουν 5-10 κομμάτια την φορά.🤣

Εγώ με 1080 δεν έτρεξα πάντως στην 3060 στα 400.😁

Ας πάρουν μτχ κάρτες στις αγγελίες ποσώς με ενδιαφέρει εμένα. Ούτε θα αποτρέψω κάποιον μεγάλα παιδιά είναι. Όταν βλέπουν ότι όλες οι αγγελιές μπήκαν τέλη Σεπτέμβρη, τα ευκόλως εννοούμενa παραλείπονται. Τουλάχιστον θα έχουν αλλαγμένα pads. 🤣

50-100 κομματια ειπα οχι 5-10 🤣

Oι 1060 980 πηγαν ανετα σε 3060, οι 1080 γιατι να πανε σε 3060;
To πιο λογικο θα ηταν να πανε σε 3070 ti-3080.

Tις μεταχειρισμενες τις αναφερω για να τονισω οτι το Market share των 2 εταιριων οσον αφορα τους users ειναι πολυ μεγαλυτερο απο αυτο που δειχνουν οι πωλησεις.
Δηλαδη αν το 88% αγορασε Nvidia ,το 4% Ιntel και το 8% AMD, αν μπορουσες με καποιο τροπο να προσθεσεις και ολες τις Nvidia που απο τους Miners πηγαν σε Gamers τοτε η αναλογια των users θα ηταν 97% Νvidia  0,5% Intel και 2.5% AMD και εσυ μου λες οτι η 6700 του Πλαισιου εκανε το μεγαλο μπαμ 🤣 και η καημενη η Nvidia εχασε κοσμο.

Άσχετο αλλά μεγαλύτερο ψέμα από το 4% της Ιντελ, πόσο μάλλον σε σχέση με το 8% της amd, στις discrete κάρτες γραφικών δε πρέπει να έχει υπάρξει ποτέ ξανά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, chocorello είπε

Άσχετο αλλά μεγαλύτερο ψέμα από το 4% της Ιντελ, πόσο μάλλον σε σχέση με το 8% της amd, στις discrete κάρτες γραφικών δε πρέπει να έχει υπάρξει ποτέ ξανά. 

289$ (Arc A750) και 329$ (Arc A770) για την Αμερικανικη αγορα που δεν θα μετατρεψει τα δολαρια σε ευρω ουτε θα βαλει 24% ΦΠΑ δεν ειναι πολλα για budget gaming.
Eπισης η τελευταια μειωση στο MSRP των AMD ανακοινωθηκε 29/9 που σημαινει οτι τοτε που αγοραστηκαν οι Intel οι 6600  ειχαν 329$ και οχι 239$.

16 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

289$ (Arc A750) και 329$ (Arc A770) για την Αμερικανικη αγορα που δεν θα μετατρεψει τα δολαρια σε ευρω ουτε θα βαλει 24% ΦΠΑ δεν ειναι πολλα για budget gaming.
Eπισης η τελευταια μειωση στο MSRP των AMD ανακοινωθηκε 29/9 που σημαινει οτι τοτε που αγοραστηκαν οι Intel οι 6600  ειχαν 329$ και οχι 239$.

Ποιος τρελος θα εμπιστευτεί τόσο νέο hardware με τόσα θέματα σε drivers και πιθανές ασυμβατότητες; Ένα AV1 δε φέρνει την άνοιξη. Τα νούμερα και πάλι δε βγάζουν νόημα. Και το 8% της amd είναι σα ψέμα. Ποιος αγοράζει nvidia με τέτοιες τιμές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, chocorello είπε

Ποιος τρελος θα εμπιστευτεί τόσο νέο hardware με τόσα θέματα σε drivers και πιθανές ασυμβατότητες; Ένα AV1 δε φέρνει την άνοιξη. Τα νούμερα και πάλι δε βγάζουν νόημα. Και το 8% της amd είναι σα ψέμα. Ποιος αγοράζει nvidia με τέτοιες τιμές. 

Tα θεματα σε Drivers της Intel ειναι μια υποθεση ενω τα θεματα στους Drivers της AMD ειναι γεγονος.
Με την ιδια λογικη και εγω θα ελεγα ποιος τρελος θα αγοραζε AMD με τοσα θεματα στους Drivers αλλα οι κοκκινοι "Black Friders του πλαισιου" θα εμφανιστουν και θα πουν οτι δεν εχουν θεματα οι AMD.
Ποιος αγοραζει Intel, ποιος αγοραζει Nvidia, αλλα τελικα να που αγοραζουν.

44 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Tα θεματα σε Drivers της Intel ειναι μια υποθεση ενω τα θεματα στους Drivers της AMD ειναι γεγονος.

Μετά και από αυτό καλύτερα να γίνει lock το νήμα. Θέλω να διατηρήσω μερικές βυζότριχες ακόμα.🤣

Μιλάμε για κάρτες που δεν έχουν καν native υποστήριξη σε DX9/11. What could go wrong?🤣

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, ilos είπε

Μετά και από αυτό καλύτερα να γίνει lock το νήμα. Θέλω να διατηρήσω μερικές βυζότριχες ακόμα.🤣

Μιλάμε για κάρτες που δεν έχουν καν native υποστήριξη σε DX9/11. What could go wrong?🤣

Βρε συ να τα βαλω ολα μαζι? Τα μαργαριταρια? Εχει αρκετα ακομα αλλα εβαλα τα πιο αστεια να μας πεσουν οι τριχες απο πανω μεχρι κατω.

Spoiler

Screenshot-2.png

Spoiler

Screenshot-1.png

Spoiler

Screenshot-2.png

Spoiler

Screenshot-4.png

Spoiler

Screenshot-5.png

Επεξ/σία από Arkin

8 λεπτά πριν, Arkin είπε

Βρε συ να τα βαλω ολα μαζι? Τα μαργαριταρια? Εχει αρκετα ακομα αλλα εβαλα τα πιο αστεια να μας πεσουν οι τριχες απο πανω μεχρι κατω.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Screenshot-2.png

Screenshot-1.png

Screenshot-2.png

Screenshot-4.png

Screenshot-5.png

Αφου ειναι τοσο καλες αυτες οι AMD απορω γιατι μπαινετε σε νηματα της ψωρο-Nvidia και σχολιαζετε και σας κακοφαινεται κιολας οταν σας θιξουν τις RXκαιπρασιναλογα.
Μπορω να σου αναλυσω κιαλο αυτα που εσενα σου μοιαζουν και μαργαριταρια αλλα καλος κακως ισχυουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...