Προς το περιεχόμενο

Οι μεταπωλητές-scalpers πήραν επιτέλους ένα καλό μάθημα με την NVIDIA GeForce RTX 4080

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 265
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, chocorello είπε

Κρίμα που Xbox, playstation και οι συσκευές της apple έχουν δευτερατζες κάρτες γραφικών της amd, πως τους ξέφυγε έτσι και κάνανε τέτοιο λάθος. 😇

Για αυτο και δεν παιζουν 4K Max Settings,καθε φορα γινεται tuning και κυκλοφορει το game "ετοιμο" να παιξει με prebuild Gpu ,μιας και ολα εχουν την ιδια.
Aυτο ειναι το μαγικο τα "παιζει ολα", λες να εχει μεσα καμια 9999xt;
Oπως και ο φιλος Αrkin εχει παντα 90-100 FPS  με αναλογο "κατσαβιδι" στα settings και του τα παιζει ολα.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Για αυτο και δεν παιζουν 4K Max Settings,καθε φορα γινεται tuning και κυκλοφορει το game "ετοιμο" να παιξει με prebuild Gpu ,μιας και ολα εχουν την ιδια.
Oπως και ο φιλος Αrkin εχει παντα 90-100 FPS  με αναλογο "κατσαβιδι" στα settings και του τα παιζει ολα.

Χαραμιζεσαι, μισό να δω στο LinkedIn αν έχω κανένα connection με apple να σε κάνουν refer. 😆

Επεξ/σία από chocorello
  • Like 1

3 λεπτά πριν, chocorello είπε

Χαραμιζεσαι, μισό να δω στο LinkedIn αν έχω κανένα connection με apple να σε κάνουν refer. 😆

Εσεις πρεπει να πατε που τα προμοταρετε χωρις εκπαιδευση.
Σε 2-3 μηνες λογικα θα εχω 13900k και 4090.
Εχω ενα φιλο με PS5 που θελει να παρει Samsung Odyssey G7A28.
Οποτε μια μερα που θα εχει χρονο θα τρεξουμε τα ιδια games στην ιδια οθονη διπλα διπλα.

31 λεπτά πριν, chocorello είπε

Με τα παρακατω σιγουρο connection με nasa τι apple τωρα. Δεν υπαρχει λεμε. 

Spoiler

Screenshot-2.png

Spoiler

Screenshot-1.png

Spoiler

Screenshot-2.png

Spoiler

Screenshot-4.png

Spoiler

Screenshot-5.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, chocorello είπε

Screenshot_32.jpg

16 λεπτά πριν, Arkin είπε

Με τα παρακατω σιγουρο connection με nasa τι apple τωρα. Δεν υπαρχει λεμε. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Screenshot-2.png

Screenshot-1.png

Screenshot-2.png

Screenshot-4.png

Screenshot-5.png

Σου απαντησα και συνεχιζεις να εκτιθεσαι

Αν μου δώσεις την 4090 σου δίνω το PS5 και την 6700 που περιμένω και γινόμαστε οι καλύτεροι φίλοι.

Για να το πω αλλιώς, συγκρίνεις state of the art κάρτα με value hardware και ανακάλυψες ότι το τοπ αποδίδει καλύτερα. Μα ποιος είσαι τέλος πάντων, πως το κατάφερες αυτό 😅

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, chocorello είπε

Αν μου δώσεις την 4090 σου δίνω το PS5 και την 6700 που περιμένω και γινόμαστε οι καλύτεροι φίλοι.

Για να το πω αλλιώς, συγκρίνεις state of the art κάρτα με value hardware και ανακάλυψες ότι το τοπ αποδίδει καλύτερα. Μα ποιος είσαι τέλος πάντων, πως το κατάφερες αυτό 😅

Eσυ ξεκινησες τις αναφορες στο PS5 που εχει AMD GPU και οτι δεν ειναι χαζοι που το βαλανε και οταν σου ειπα οτι και μια 6700xt 6800xt μπορει να παιξει 4κ medium-high με το καταλληλο tuning σαν το PS5 με εβγαζε και τρελο και οτι τα βγαζω απο το μυαλο μου.
Οποτε για να  αποδειξω οτι το PS5 μπορει να παιζει 4Κ αλλα σε καμια περιπτωση οπως ενα High end pc στα 100+FPS σε MAx Settings το συγκρινα με τη 4090 μιας και με τον Arkin την εχετε βγαλει ακαταλληλη.
Για ανταλλαγη μια χαρα σου κανει δεν εχουν θεμα τα καλωδια.
Μπορει να το λες στο χαβαλε αλλα δεν απεχει απο την πραγματικοτητα, αν οι 4090 ειχαν 500€ τωρα ολοι θα ηταν με 4090,στα 2500€ ειναι ριμαδια που καιγονται και δεν εχουν καλο Raster.

Δεν χρειαζετε να ξερεις πυρηνικη φυσικη για να καταλαβεις οτι ενα προιον που κοστιζε 500€(800€ τωρα) δεν θα μπορουσε να εχει τις ιδιες επιδοσεις με μια 3090ti τοτε που κοστιζε τα 3πλασια.
Απλα υπαρχει κοσμος που δεν μπορει να ξεχωρισει το 1080p απο το 4Κ, τα 60Ηz  απο τα 160Hz και τα Medium-High απο τα MAx Settings και παρολα αυτα εχει αποψη. (οτι ειναι ιδια)
Aλλο το δινω 800€ για PS5 και συμβιβαζομαι, γιατι ενα PC στα 800€ δεν προκεται να παιξει ποτε το ιδιο και αλλο το ειναι ιδια με ενα Ηigh End Gaming Pc που μπορει να κοστιζει 3-4-5000€.

10 ώρες πριν, chocorello είπε

Κρίμα που Xbox, playstation και οι συσκευές της apple έχουν δευτερατζες κάρτες γραφικών της amd, πως τους ξέφυγε έτσι και κάνανε τέτοιο λάθος. 😇

10 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε

10 ώρες πριν, chocorello είπε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε βλεπω κανεναν εδω να ανεφερε ποτε οτι η 6700 ή ότι το PS5 μπορεί να κοντράρει την 4090.
Και εννοείται πως θα ήθελα την 4090, με η χωρίς προβλήματα, αντί του PS5 και της 6700. Την επόμενη μέρα θα τη πουλούσα, θα αγόραζα ένα PS5 και μια 6700 και θα είχα χρήματα για 2 ενοίκια ακόμα.

Επεξ/σία από chocorello
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, chocorello είπε

Δε βλεπω κανεναν εδω να ανεφερε ποτε οτι η 6700 ή ότι το PS5 μπορεί να κοντράρει την 4090.
Και εννοείται πως θα ήθελα την 4090, με η χωρίς προβλήματα, αντί του PS5 και της 6700. Την επόμενη μέρα θα τη πουλούσα, θα αγόραζα ένα PS5 και μια 6700 και θα είχα χρήματα για 2 ενοίκια ακόμα.

Δεχεσαι οτι το PS5 δεν παιζει 4k Max Settings;
Oτι για να μπορει να παιζει 4Κ κανουν tuning τα settings του game σε Medium-High και βγαινει "ετοιμο" να παιζει σε ολα τα PS5 μιας και εχουν την ιδια GPU;

Aυτα αμφισβητησες και για να στο αποδειξω ποσταρα μια φωτογραφια που συγκριναν το PS5 με τη 4090 και γραφει στη πλευρα του PS5 Graphics Settings Medium-High 60Hz για να σου αποδειξω οτι δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου και οτι ειναι γεγονος οτι δεν παιζει σε 4Κ Max Settings 120Hz.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Δεχεσαι οτι το PS5 δεν παιζει 4k Max Settings;
Oτι για να μπορει να παιζει 4Κ κανουν tuning τα settings του game σε Medium-High και βγαινει "ετοιμο" να παιζει σε ολα τα PS5 μιας και εχουν την ιδια GPU;

Aυτα αμφισβητησες και για να στο αποδειξω ποσταρα μια φωτογραφια που συγκριναν το PS5 με τη 4090 και γραφει στη πλευρα του PS5 Graphics Settings Medium-High 60Hz για να σου αποδειξω οτι δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου και οτι ειναι γεγονος οτι δεν παιζει σε 4Κ Max Settings 120Hz.

Κάπου έχεις χάσει τη μπάλα, εγώ δεν είπα ποτέ ότι το PS παίζει 4Κ max settings. Ίσα ίσα...

Έχω PS5 αλλά δεν είμαι fanboy, πάω εκεί που είναι το value. Για αυτό και για το PC περιμένω την 6700 τώρα.
Και αν η Sony συνεχίσει να δίνει παιχνίδια στο PC ή τα competitive που θέλω να παίξω γίνουν full cross platform, μπορεί να το πουλήσω το PS5 (καθώς έχω καλό PC) ή να το ανταλλάξω με το Xbox (που τη θεωρώ πιο δυνατή κονσόλα με καλύτερες υπηρεσίες και μεγαλύτερο value από το PS5). Από μένα μόνο αλήθειες :)

Επεξ/σία από chocorello

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, chocorello είπε

Κάπου έχεις χάσει τη μπάλα, εγώ δεν είπα ποτέ ότι το PS παίζει 4Κ max settings. Ίσα ίσα...

Έχω PS5 αλλά δεν είμαι fanboy, πάω εκεί που είναι το value. Για αυτό και για το PC περιμένω την 6700 τώρα.
Και αν η Sony συνεχίσει να δίνει παιχνίδια στο PC ή τα competitive που θέλω να παίξω γίνουν full cross platform, μπορεί να το πουλήσω το PS5 (καθώς έχω καλό PC) ή να το ανταλλάξω με το Xbox (που τη θεωρώ πιο δυνατή κονσόλα με καλύτερες υπηρεσίες και μεγαλύτερο value από το PS5). Από μένα μόνο αλήθειες :)

Μπορει να μην το ειπες αμεσα αλλα εμεσα το αφησες να εννοηθει.
Οταν λες οτι δεν ειναι χαζη η Sony που διαλεξε AMD λες και τα γραφικα του ειναι εξωπραγματικα και θεωρειται μεγαλο ατου το οτι επελεξε AMD.
Λογο τιμης επελεξε AMD οχι λογο δυνατοτητων που δεν θα μπορουσε να φτασει η Nvidia.
Για αυτο και σου ειπε κλαιν μαιν που επελεξε AMD, Medium-High παιζει δεν παιζει Max Settings για να εχει σημασια οτι το PS5 εχει AMD GPU.

Σε συνδιασμο με τη καραμελα που διαβαζουμε καθημερινα σε θεματα High End GPUs που πεταγονται 5-6 και λενε ειναι πανακριβες, θα παρω ενα PS5 με 500€ και θα τα παιζω ολα.
Λες και ενα PC 3ετιας με μια μεσαια GPU δεν μπορει να παιξει τα παντα με τον αντιστοιχο συμβιβασμο στα settings.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Μπορει να μην το ειπες αμεσα αλλα εμεσα το αφησες να εννοηθει.
Οταν λες οτι δεν ειναι χαζη η Sony που διαλεξε AMD λες και τα γραφικα του ειναι εξωπραγματικα και θεωρειται μεγαλο ατου το οτι επελεξε AMD.
Για αυτο και σου ειπε κλαιν μαιν που επελεξε AMD, Medium-High παιζει δεν παιζει Max Settings για να εχει σημασια οτι το PS5 εχει AMD GPU.

Η Sony (όπως και η Microsoft) προφανώς επέλεξαν την AMD γιατί πήραν καλύτερη τιμή για τα specs.
Και προφανώς η κονσόλα δεν έχει στόχο να χτυπήσει PC hardware 4χ και βάλε αξίας, θέλεις κάποιον να στο εξηγήσει σα να είσαι 5; Δεν είναι αυτονόητο; Απ'ότι φαίνεται όχι, δεν είναι.

Σε συνδιασμο με τη καραμελα που διαβαζουμε καθημερινα σε θεματα High End GPUs που πεταγονται 5-6 και λενε ειναι πανακριβες, θα παρω ενα PS5 με 500€ και θα τα παιζω ολα.

Και δίκιο έχουν. Στο PS5 δεν ασχολείσαι με τίποτα, πατάς κλικ και παίζεις. ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν είναι στα max settings ενός υπολογιστή αλλά είναι αρκετά decent και σούπερ value για τα χρήματα που δίνεις. Επίσης το κλικ και παίζω σημαίνει περισσότερος χρόνος για παιχνίδι. Την αξία του κλικ και παίζω όσο μεγαλώνεις την εκτιμάς και περισσότερο γιατί όσο μεγαλώνεις ο χρόνος για παιχνίδι μικραίνει όλο και περισσότερο.

Λες και ενα PC 3ετιας με μια μεσαια GPU δεν μπορει να παιξει τα παντα με τον αντιστοιχο συμβιβασμο στα settings.

Είναι θέμα χρημάτων, ευκολίας και εμπειρίας, όχι θέμα παλαιότητας. Ποτέ δεν ήταν θέμα παλαιότητας.
Σκέψου ότι αυτά στα λέει κάποιος που έχει και τα 2, προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός με το θέμα.
Δε θα σου πω ότι το ένα είναι για τα σκουπίδια και το άλλο εκπληκτικό, το καθένα έχει + και - .

Επεξ/σία από chocorello

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, chocorello είπε

Η Sony (όπως και η Microsoft) προφανώς επέλεξαν την AMD γιατί πήραν καλύτερη τιμή για τα specs.
Και προφανώς η κονσόλα δεν έχει στόχο να χτυπήσει PC hardware 4χ και βάλε αξίας, θέλεις κάποιον να στο εξηγήσει σα να είσαι 5; Δεν είναι αυτονόητο; Απ'ότι φαίνεται όχι, δεν είναι.

Και δίκιο έχουν. Στο PS5 δεν ασχολείσαι με τίποτα, πατάς κλικ και παίζεις. ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν είναι στα max settings ενός υπολογιστή αλλά είναι αρκετά decent και σούπερ value για τα χρήματα που δίνεις. Επίσης το κλικ και παίζω σημαίνει περισσότερος χρόνος για παιχνίδι. Την αξία του κλικ και παίζω όσο μεγαλώνεις την εκτιμάς και περισσότερο γιατί όσο μεγαλώνεις ο χρόνος για παιχνίδι μικραίνει όσο και περισσότερο.

Εγω τα ξερω και εχω βαρεθει να τα εξηγω.
Πες τα στα παπαγαλακια που μπαινουν και τα λενε σε topics με 3090ti 4080 4090.
Αν το εκαναν σε topic της 3060ti ή της 6700xt δεν νομιζω οτι θα το συζητουσαμε τωρα.

Τωρα για το αν ασχολεισαι η οχι αν βαριεσαι να κανεις Install τη πρωτη φορα και μετα καθε φορα που θες να παιξεις 2 click στο εικονιδιο δεν ειναι οικοδομη.
Ξεχασες να μας πεις ποσο κοστιζει το καθε game.
Eνας που παιζει με κονσολες σε καθε γενια κονσολας χαλαει απο 300-1000+ για να αγοραζει τα games και μετα πανε χαμενα.
Ενω αυτος με τo PC μπορει να εχει 700 games (Arkin) και ζητημα αν εχει δωσει 100€.
Ολες οι πλατφορμες χαριζουν ή τα πουλανε με 80-90% εκπτωση και οτι δεν βρεις το παιζει σπασμενο και free.
Τιποτα δεν παει χαμενο μπορεις να παιξεις ακομα και games επι εποχη Mega Drive αλλα το αντιστροφο δεν γινεται.
Και το κυριοτερο η κονσολα δεν μπορει να παιξει MMO RPG, MOBA, RTS, TBS.

5 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Τωρα για το αν ασχολεισαι η οχι αν βαριεσαι να κανεις Install τη πρωτη φορα και μετα καθε φορα που θες να παιξεις 2 click στο εικονιδιο δεν ειναι οικοδομη.

Μην αρχίσω για προβλήματα με ασυμβατότητες, χειριστήρια να μπλέκονται και να ξερυθμίζονται (steam <-> origin), windows updates να σπάνε το σύμπαν, το freesync να τον πίνει, το fps limiter να μη παίζει το ίδιο για όλα τα παιχνίδια και ΕΝΑ ΣΩΡΟ άλλα θέματα που ποτέ κανένας δεν έχει στη κονσόλα. Το install ποτέ δεν ήταν πρόβλημα, δε γνωρίζω από πότε έχεις να κάτσεις σε κονσόλα αλλά εδώ και αρκετά χρόνια install θέλουν τα παιχνίδια και στις κονσόλες.

5 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Ξεχασες να μας πεις ποσο κοστιζει το καθε game.
Eνας που παιζει με κονσολες σε καθε γενια κονσολας χαλαει απο 300-1000+ για να αγοραζει τα games και μετα πανε χαμενα.
Ενω αυτος με τo PC μπορει να εχει 700 games (Arkin) και ζητημα αν εχει δωσει 100€.

Με το sharing, τα κλειδάδικα και τις ανανεώσεις σε περιόδους προσφορών, μια χαρά φθηνό gaming κάνει και ο κονσολάς.
Τέλος, τι νόημα έχει αν έχεις 700 games και δεν έχεις χρόνο να παίξεις ουτε 10. Και στη κονσόλα έχεις άπειρα και λόγω plus/gold, ποιος τα παίζει όμως, η πλειοψηφία φυσιολογικά επικεντρώνεται στα αγαπημένα τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...