Προς το περιεχόμενο

Οι μεταπωλητές-scalpers πήραν επιτέλους ένα καλό μάθημα με την NVIDIA GeForce RTX 4080

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Thresh είπε

Τι να πάει να αγοράσει που οι τιμές πχ της 3080 10/12GB στο Amazon που κοιτάω είναι λίγο χειρότερες τώρα σε σχέση με το καλοκαίρι? 

Μια ζωή cheapης ήταν η Nvidia στις VRM, δεν θα τις πούμε και μπράβο που έδωσε επιτέλους παραπάνω και σε πιο κάτω σειρές.

Που η "original" 3080 είχε λιγότερη VRAM από την 1080Ti...FFS!

αμα εχεις πετσοκομενα chipsets με συγκεκριμενα cuda cores δε σε σωζουν τα 2GB μνημης, δεν ειναι θεμα τσιπη σε αυτες τις περιπτωσεις τα cc, ο χρονισμος του πυρηνα και της μνημης οριζουν το διακριτο scalability μεταξυ των μοντελων

Επεξ/σία από Odyss3us
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 265
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
1 minute ago, Odyss3us said:

αμα εχεις πετσοκομενα chipsets με συγκεκριμενα cuda cores δε σε σωζουν τα 2GB μνημης, δεν ειναι θεμα τσιπη σε αυτες τις περιπτωσεις ο χρονισμος και το μεγεθος της μνημης οριζουν το διακριτο scalability μεταξυ των μοντελων

Άργησα να κάνω το edit.

7 minutes ago, Thresh said:

10GB έπρεπε να είχε η 3070Ti, όχι η 3080. 12GB η 3060! Γελάνε κι οι πέτρες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Thresh είπε

10GB έπρεπε να είχε η 3070Ti, όχι η 3080. 12GB η 3060! Γελάνε κι οι πέτρες...

θα γελουσαν αν ο ανταγωνισμος ηταν καλυτερος, απο τη στιγμη που ακομα και με αυτα τα τερτιπια διαλυει τον ανταγωνισμο μαλλον κλαινε και οι πετρες -μαζι με τον ανταγωνισμο-

Επεξ/σία από Odyss3us

• Super Moderators
13 minutes ago, Odyss3us said:

θα γελουσαν αν ο ανταγωνισμος ηταν καλυτερος, απο τη στιγμη που ακομα και με αυτα τα τερτιπια διαλυει τον ανταγωνισμο μαλλον κλαινε και οι πετρες -μαζι με τον ανταγωνισμο-

Στη συγκεκριμένη κατηγορία (3060) κακά τα ψέματα είναι, το ότι προτιμάμε ακόμα Nvidia είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Odyss3us είπε

αυτη τη στιγμη ομως δεν ισχυει κατι τετοιο, υπαρχει πληθος καρτων entry to midrange σειρας 30ΧΧ σε αρκετα καλες τιμες

28/11/2022

Capture1.jpg

Capture2.jpg

Meanwhile:

BF6700.jpg

🤣🤣🤣

42 λεπτά πριν, Thresh είπε

Στη συγκεκριμένη κατηγορία (3060) κακά τα ψέματα είναι, το ότι προτιμάμε ακόμα Nvidia είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Πως σου ήρθε να το πεις αυτό?

glasses-dog.gif

Επεξ/σία από ilos

32 λεπτά πριν, ilos είπε

28/10/2022

Capture1.jpg

Capture2.jpg

Meanwhile:

BF6700.jpg

🤣🤣🤣

Πως σου ήρθε να το πεις αυτό?

Οι 3050 ειναι entry level για βασικες λειτουργιες αντε και λιγο light gaming δεν θεωρουντε gaming καρτες.
Στις 3060 που ξεκιναει το gaming, ξεχασες να αλλαξεις τη στοιχιση απο "Δημοτικοτητα" σε "αυξουσα τιμη" και δεν φαινονται οι κατω των 400€ ενω παραλληλα προσπαθεις να συγκρινεις μια τιμη Black Friday που πριν λιγες μερες ηταν 600+ στο Πλαισιο με τις κανονικες τιμες  του skroutz που ειναι σε αυτα τα επιπεδα πανω απο 1 μηνα.

Screenshot_14.jpg

Busted!🤣 Δίκιο έχεις αλλά και πάλι η πιο φτηνή έχει 365 και είναι mini κάρτα για itx builds...

Πλαίσιο BF αν εξαιρέσεις την προσφορά που έδινε 1 παιχνίδι δεν ήταν κάτι τόσο δυνατό στις nvidia όπως με την 6700.

3050 μπορεί να είναι entry κάρτα αλλά δε βλέπω τον πέτσινο να τη σπρώχνει sub 200 ή 250 έστω.

Επίσης δε με απασχολεί πόσο είχαν η κάρτες την προηγούμενη βδομάδα/μήνα/χρόνο. Εκείνη τη στιγμή κοίταξα να κάνω την αγορά μου (BF) και δεν είδα κάποια αξιόλογη προσφορά από την πράσινη σε κανένα ελληνικό κατάστημα.

• Sad 1

3 λεπτά πριν, ilos είπε

Busted!🤣 Δίκιο έχεις αλλά και πάλι η πιο φτηνή έχει 365 και είναι mini κάρτα για itx builds...

Πλαίσιο BF αν εξαιρέσεις την προσφορά που έδινε 1 παιχνίδι δεν ήταν κάτι τόσο δυνατό στις nvidia όπως με την 6700.

Δεν υπαρχει συγκριση στις προσφορες του plaisiou για amd καρτες καθε BF ειδικα περνει ολο το insomnia καρταρες σε φοβερες τιμες. Δεν υπαρχει συγκριση στις nvidia που εβγαλε ολες πανακριβες ηταν αλλα παλι λιγο καλυτερα απο τιμες skroutz.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά τα άλλα τι συζητάμε, η αντίστοιχη υλοποίηση της 3060 (gigabyte gaming oc) στο EOL της έχει περίπου τα ίδια λεφτά (-50) όσο πήρα την 1080 πριν 5 χρόνια για ένα ~20% πάνω σε raster.

Ακόμα και το πρόσχημα ναι δίνεις περισσότερα για midrange αλλά παίρνεις πολύ καλύτερη κάρτα καταρρίπτεται δηλαδή.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Thresh είπε

Πάνω κάτω πάντα αυτό γινόταν, η xx70 ή η xx80 ήταν καλύτερη από την ναυαρχίδα της προηγούμενης, ενώ κρατούσε την κλασική τιμή της. 

Δεν ξέρω γιατί έχετε πάθει αμνησία και το παρουσιάζετε σαν να συνέβει πρώτη φορά ώστε να είναι λογική τέτοια αύξηση τιμής.

Δυστυχως πλεον τιποτα δεν στοιχιζει οσο παλια οχι μονο οι xx70 xx80 αλλα και ολα τα ειδη πρωτης αναγκης οπως και τα ειδη "πολυτελειας" ,ειδη για το χομπυ κτλ.
Η τιμολογιση στα νεα προιοντα δεν γινεται με το "οπως παλια" αλλα με το "αναλογα το σημερα και το αυριο".
Αναλογικα με το σημερα εχουν μεγαλο στοκ που πρεπει να ξεφορτωθουν,δεν υπαρχουν ακομα 7000xt στην αγορα και οι τιμες και τα εξοδα σε ολα τα προιοντα εχουν ανεβει.
Ξερω οτι θα μου πεις "χεστηκαμε" αλλα ισως και αυτοι να ειπαν το ιδιο ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ για τον 5600x και τον 12400F user που επαθε ονειρωξη και απο εκει που ειχε 1060 3gb ηθελε να πηδησει τις 2000 και τις 3000 και ελπιζε οτι θα παρει 3080 με 600€.
Περισσοτερο τους ενδιαφερει να φυγουν οι 3000 παρα το αν θα τους κραξει μια μεριδα κοσμου που πιθανοτατα δεν θα αγοραζε ετσι και αλλιως, αρα δεν χασανε καμια πωληση γιατι δεν την ειχαν.
Απο οτι φαινεται με αυτες τις τιμες ηθελε να χτυπησει τον "δεν κρατιεμαι και μου περισσευουν" και τον "θελω τη καλυτερη καρτα της αγορας και ας εχει οσο εχει" ενω παραλληλα πασαρε στον "εχω να αλλαξω καρτα 5 χρονια" τις 3060 3070 στα 350€ και 500€ τη στιγμη που οταν τις ζαχαρωναν κοστιζαν 1000€ και 1400€.
Και το εχει πετυχει μεχρι στιγμης αν δουμε τις πωλησεις σε 3060 3070 4090.

Καπου εδω να δηλωσω οτι δεν χαιρομαι με αυτες τις τιμες,δεν ειμαι μετοχος και δεν τις βρισκω λογικες,θα περιμενω να πεσουν αρκετα οπως και πολλοι αλλοι.
Απλα προσπαθω να μπω στη λογικη του πωλητη και του αγοραστη και να μεταφρασω τη κατασταση που επικρατει.
Αν κανω καπου λαθος στις προβλεψεις και δεν γινουν μειωσεις μεσα στο 2023 τοτε θα φαει το κεφαλι της αλλα δεν τους εχω για τοσο χαζους, πιστευω οτι εχουν γινει αρκετες αναλυσεις πανω σε αυτο το θεμα πριν κυκλοφορήσουν.

20 λεπτά πριν, ilos είπε

3050 μπορεί να είναι entry κάρτα αλλά δε βλέπω τον πέτσινο να τη σπρώχνει sub 200 ή 250 έστω.

Επίσης δε με απασχολεί πόσο είχαν η κάρτες την προηγούμενη βδομάδα/μήνα/χρόνο. Εκείνη τη στιγμή κοίταξα να κάνω την αγορά μου (BF) και δεν είδα κάποια αξιόλογη προσφορά από την πράσινη σε κανένα ελληνικό κατάστημα.

Σοβαρα τωρα αυτο ειναι επιχειρημα η φθηνοτερη καρτα ειναι για ITX guilds στα 364€ αλλα η MSI που δεν ειναι στα 368€ με 4€ διαφορα χαλαει τη μανεστρα;

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 1

8 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Δυστυχως πλεον τιποτα δεν στοιχιζει οσο παλια οχι μονο οι xx70 xx80 αλλα και ολα τα ειδη πρωτης αναγκης οπως και τα ειδη "πολυτελειας" ,ειδη για το χομπυ κτλ.
Η τιμολογιση στα νεα προιοντα δεν γινεται με το "οπως παλια" αλλα με το "αναλογα το σημερα και το αυριο".
Αναλογικα με το σημερα εχουν μεγαλο στοκ που πρεπει να ξεφορτωθουν,δεν υπαρχουν ακομα 7000xt στην αγορα και οι τιμες και τα εξοδα σε ολα τα προιοντα εχουν ανεβει.
Ξερω οτι θα μου πεις "χεστηκαμε" αλλα ισως και αυτοι να ειπαν το ιδιο ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ για τον 5600x και τον 12400F user που επαθε ονειρωξη και απο εκει που ειχε 1060 3gb ηθελε να πηδησει τις 2000 και τις 3000 και ελπιζε οτι θα παρει 3080 με 600€.
Περισσοτερο τους ενδιαφερει να φυγουν οι 3000 παρα το αν θα τους κραξει μια μεριδα κοσμου που πιθανοτατα δεν θα αγοραζε ετσι και αλλιως, αρα δεν χασανε καμια πωληση γιατι δεν την ειχαν.
Απο οτι φαινεται με αυτες τις τιμες ηθελε να χτυπησει τον "δεν κρατιεμαι και μου περισσευουν" και τον "θελω τη καλυτερη καρτα της αγορας και ας εχει οσο εχει" ενω παραλληλα πασαρε στον "εχω να αλλαξω καρτα 5 χρονια" τις 3060 3070 στα 350€ και 500€ τη στιγμη που οταν τις ζαχαρωναν κοστιζαν 1000€ και 1400€.

Καπου εδω να δηλωσω οτι δεν χαιρομαι με αυτες τις τιμες,δεν ειμαι μετοχος και δεν τις βρισκω λογικες,θα περιμενω να πεσουν αρκετα οπως και πολλοι αλλοι.
Απλα προσπαθω να μπω στη λογικη του πωλητη και του αγοραστη και να μεταφρασω τη κατασταση που επικρατει.
Αν κανω καπου λαθος στις προβλεψεις και δεν γινουν μειωσεις μεσα στο 2023 τοτε θα φαει το κεφαλι της αλλα δεν τους εχω για τοσο χαζους, πιστευω οτι εχουν γινει αρκετες αναλυσεις πανω σε αυτο το θεμα πριν κυκλοφορήσουν.

Οι τιμές στις gpu είναι σαν το πετρέλαιο.🤣

Όσο πιθανό είναι να πέσουν μέσα στο 2023 λόγω αποθέματος, άλλο τόσο είναι να βγει ένα καινούριο shitcoin και να ξαναπάρουν την ανιούσα και να γίνουν απλησίαστες. Αν συμβεί πάλι αυτό ειλικρινά θα σπρώξω την 6700 και θα τη βγάλω με το ps5 για μια 5ετία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, ilos είπε

Οι τιμές στις gpu είναι σαν το πετρέλαιο.🤣

Όσο πιθανό είναι να πέσουν μέσα στο 2023 λόγω αποθέματος, άλλο τόσο είναι να βγει ένα καινούριο shitcoin και να ξαναπάρουν την ανιούσα και να γίνουν απλησίαστες. Αν συμβεί πάλι αυτό ειλικρινά θα σπρώξω την 6700 και θα τη βγάλω με το ps5 για μια 5ετία.

Δεν θα πεσουν μονο λογο αποθεματος αλλα και λογο ανταγωνισμου κατι που το εχουν προβλεψει και ισως πουλανε ακριβα οσο τους παιρνει για να πεσουν μετα σε κανονικες τιμες.
Δεν μου απαντησες για την MSI Ventus OC στα 368€ το ματι σου επεσε μονο στις Asus ITX στα 364€ αρα για 4€ ακυρη ολη η κατηγορια :P
Γιατι το PS5 νομιζεις δεν το εχει παρει η μπαλα;
700€ με ενα χειριστηριο χωρις game
800€ με δυο χειριστηρια και 1 game
Aν δεν εχεις ΚΑΛΗ TV 4Κ με HDMI 2.1 θες και κανα 1000ακι για TV .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

offtopic η απάντηση μου αλλά παίζει και σε μόνιτορ, δεν είναι επιχείρημα αυτό. Σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και αν πας (εκτός mobile) θες κάπου να βλέπεις την εικόνα. 

Επεξ/σία από chocorello

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, chocorello είπε

offtopic η απάντηση μου αλλά παίζει και σε μόνιτορ, δεν είναι επιχείρημα αυτό. Σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και αν πας (εκτός mobile) θες κάπου να βλέπεις την εικόνα. 

Για monitor 4K με 2.1 HDMI για τα 120ΗΖ παλι θες μια Samsung G7A28 η μια Gigabyte Μ28U που κοστιζουν αναλογα τη περιοδο απο 650-800€.

6 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Δεν θα πεσουν μονο λογο αποθεματος αλλα και λογο ανταγωνισμου κατι που το εχουν προβλεψει και ισως πουλανε ακριβα οσο τους παιρνει για να πεσουν μετα σε κανονικες τιμες.
Δεν μου απαντησες για την MSI Ventus OC στα 368€ το ματι σου επεσε μονο στις Asus ITX στα 364€ αρα για 4€ ακυρη ολη η κατηγορια :P
Γιατι το PS5 νομιζεις δεν το εχει παρει η μπαλα;
700€ με ενα χειριστηριο χωρις game
800€ με δυο χειριστηρια και 1 game

4k TV έχει και η κουτσή Μαρία πλέον (δε μιλάω για OLED). Και όσοι δεν είχαν πήραν αυτή την BF. 🤣 Μια τυπική TCL/Hisense που λέει ο λόγος.

Btw 500 just πήρα το PS5  στο launch.😉

Τέλος μη κάνουμε cherry pick μοντέλα.

gigabyte gtx 1080 g1 gaming αγορασμένη 8/2017 -> 565 ευρώ και από μαγαζί που υπάρχει ακόμα όχι mushroom shop

gigabyte rtx 3060 gaming oc (h αντίστοιχη υλοποίηση) 11/2022 ->  515 ευρώ στο skroutz με υπόλοιπο εγγύησης ερωτηματικό για το αν τελικά θα κάνουν απόδοση ΦΠΑ στα 2 χρόνια λειτουργίας του καταστήματος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...