alexgr10 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γεια σας. Θέλω να ρωτήσω. Τα Win XP μέχρι ποια γενιά υποστηρίζει από Intel επεξεργαστές υποστηρίζει; Επίσης socket. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2022 από alexgr10
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, alexgr10 είπε Τα Win XP μέχρι ποια γενιά υποστηρίζει από Intel επεξεργαστές υποστηρίζει; Επίσης socket. Μέχρι socket 1155. Επεξεργαστές Intel 2ης και 3ης γενιάς. 2 1
alexgr10 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Οκ. Και αυτό που μπορώ να το βρω την πηγή. Στο Wikipedia δεν βρίσκω κάτι ή στην ιντελ.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, alexgr10 είπε Και αυτό που μπορώ να το βρω την πηγή. https://www.vogons.org/viewtopic.php?t=46865 1
micos000 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Επίσης είναι και θέμα μητρικής. Κάποια chipset δεν δουλεύουν ή δεν δουλεύουν σωστά με xp. Έχω βάλει με επιτυχία xp σε μητρική asrock am2+ με AMD 6600 και δουλεύουν άνετα. Το ήθελε φίλος dual boot με 10άρια για συγκεκριμένη δουλειά που δεν έβγαινε σωστά μέσω vm. Αν θέλεις τα xp για κάποιο πρόγραμμα μπορείς να το δοκιμάσεις με virtualbox και να δεις αν δουλεύει χωρίς να μπλέκεις με φορμάτ και αλλαγές δίσκων. 1
RTW4ever Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Στις 26/11/2022 στις 3:10 ΠΜ, micos000 είπε για συγκεκριμένη δουλειά που δεν έβγαινε σωστά μέσω vm Πως γίνεται να μην έβγαινε σωστά; Η μόνη περίπτωση που μπορώ να σκεφτώ είναι να ήθελε directx πρόσβαση στην κάρτα γραφικών, δηλαδή graphics acceleration.
micos000 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, RTW4ever είπε Πως γίνεται να μην έβγαινε σωστά; Η μόνη περίπτωση που μπορώ να σκεφτώ είναι να ήθελε directx πρόσβαση στην κάρτα γραφικών, δηλαδή graphics acceleration. Direct access σε hardware χρειαζόταν. Είχε μια παλιά κάρτα για επεξεργασία βίντεο που δεν έπαιζε πέρα από xp και δεν μου την αναγνώριζε μέσα από vm ή κάτι δεν έκανα εγώ καλά για να μην την αναγνωρίζει. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από micos000
RTW4ever Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, micos000 είπε Direct access σε hardware χρειαζόταν. Είχε μια παλιά κάρτα για επεξεργασία βίντεο που δεν έπαιζε πέρα από xp και δεν μου την αναγνώριζε μέσα από vm ή κάτι δεν έκανα εγώ καλά για να μην την αναγνωρίζει. Ναι είναι γνωστό το πρόβλημα εδώ και... δεκαετίες, δεν υποστηρίζει δυστυχώς direct hardware access, με εξαίρεση usb συσκευές και με κόλπα δίσκους αποθήκευσης.
CsIns Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Κανονικά μπορείς και σε λίγο νεώτερο hardware να βάλεις XP αλλά μέχρι πόσο νεώτερο δεν έχω δοκιμάσει αλλά είχα δει σε βίντεο ότι το είχαν κάνει. Εγώ πχ έχω βάλει σε Haswell και Haswell-E απλά δεν μου δούλευε η κάρτα δικτύου (Intel είχα, Realtek λογικά θα βρίσκεις driver) και θα χρειαστείς είτε άλλη κάρτα είτε wifi stick και είχα dedicated κάρτα γραφικών που έχετε και εσείς. Drivers συμβατούς έπρεπε να βρω από αλλού για το Chipset πάντως.
petran79 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 μπορείς να δοκιμάσεις και το Reactos για νεότερα Hardware
micos000 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Μπορεί να δοκιμάσει πολλά σε νεώτερο hardware. Για XP όμως ρώτησε και προφανώς είχε λόγο ο topic starter που ρώτησε κάτι τέτοιο, και ας μην μας τον λέει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα