Visehrad Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 31/5/2023 στις 9:11 ΜΜ, akmakas είπε Για τους καινούργιους στον κόσμο των Oled TVs θα σας πω αυτά τα λίγα που ξέρω. 3 είναι οι επιλογές όσο αφορά την λειτουργία των oled pixels το Pixel Refresher το Screen Shift και το Logo Luminance Adjustment. Το πρώτο έχει 2 λειτουργίες το γνωστό κλείσιμο από 2,4,8 ώρες το οποίο δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις αμάν κάθε φορά.Αν κλείσεις την τηλεόραση στις 2 ώρες ο έλεγχος γίνεται γρήγορα σχετικά.Στις 4 ώρες κάνει περίπου 7 με 8 λεπτά.Πως καταλαβαίνεις ότι τελειώνει ο έλεγχος?Μόνο ακουστικά.Δηλαδή ακους ένα τσακ όπως όταν την ανοίγεις.Είναι ένας τυπικός έλεγχος και δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα.Η δεύτερη επιλογή υπάρχει να κάνετε εκείνη την στιγμή Pixel Refresher.Αυτό κάνει reset όλα τα oled pixel και τα αναδομεί και κρατά 2 ώρες.Αυτό το κάνει και αυτόματα όταν η τηλεόραση δουλέψει πολλές ώρες.Στην δική μου το μεγάλο έχει γίνει αυτόματα 2 φορές μέσα σε 2 ακριβώς χρόνια.Την τηλεόραση την έχω ανοιχτή σε PC mode 12 ώρες την ημέρα και έχω γράψει 7.543 ώρες 314 Μέρες λειτουργίας. Το δεύτερο είναι το screen shift.Είναι πάντα on και χαμηλώνει αυτόματα τον φωτισμό όταν δεν υπάρχει δράση και κίνηση στην οθόνη. Τέλος το Logo Luminance Adjustment ειναι μια πανέξυπνη λειτουργία που δημιουργεί σκιά γύρω από κάποιο στατικό logo για όταν μένει ακίνητο αρκετή ώρα... Τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορείτε να αντιληφθείτε..Μόνο σε λειτουργία PC Mode θα παρατηρήσετε αυτές τις λειτουργίες. Η δική μου τηλεόραση δουλεύει ασταμάτητα 2 χρόνια τώρα και 3 μήνες και είναι όπως όταν την αγόρασα.Άψογη εικόνα και φωτεινότητα.κανένα burn in και πράσινα άλογα. Αλλά την προσέχω όσο αφορά τις ρυθμίσεις. Βάλτε χαμηλές φωτεινότητες σε καθημερινή χρήση.Όπως σε περιβάλλοντα windows η σειρές και ειδήσεις στην τηλεόραση.Ρύθμιση στο OLED 30% και όταν βλέπετε καμιά καλή ταινία χτυπήστε άφοβα και 80% αλλά για εμένα ποτέ 100% Οι oled δεν παθαίνουν τίποτα..το burn in συμβαινει σε κακή χρήση.Λίγο προσοχή και θα την έχετε για πολλά χρόνια. πολύ χρήσιμες συμβουλές. Επειδή είμαι σε διαδικασία αγοράς OLED ήθελα να σε ρωτήσω κάτι για τον έλεγχο των pixels Που δεν κατάλαβα. Λες ότι αν την κλείσεις πχ στις 4 ώρες κάνει αυτόματα η τηλεόραση έλεγχο που κρατάει 6-7 λεπτά. Αν εγώ πχ πριν περάσουν αυτά τα 6-7 λεπτά ξαναανοίξω την τηλεόραση της κάνω κακό? Επίσης το άλλο που λένε να μην έχεις ένα κανάλι να παίζει όλη μερα γιατί έχει σταθερό logo και μπορεί να κάνει ζημιά. Με την λειτουργία Logo Luminance Adjustment μειώνεται αυτός ο κίνδυνος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα