ethnik471 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους! Αγόρασα απο Κωτσόβολο ένα κλιματιστικό Fujitsu ecolandia 12.000 BTU ( Fujitsu Ecolandia ASYG035KPCA Κλιματιστικό Inverter | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - kotsovolos.gr ) και πριν λίγες ημέρες ήρθε και ο ψυκτικός που συνεργάζονται και μου το εγκατέστησε. Το κλιματιστικό μπορεί και ζεσταίνει άνετα το σπίτι, ΑΛΛΑ... ...έστω οτι το βάζω στους 25-26 βαθμούς. Αυτό βγάζει φουλ ζεστό αέρα και όλα μια χαρά, εαν όμως το κατεβάσω και το αφήσω πχ στους 22 ή στους 23 τότε κατεβάζει στροφές (λογικό μάλλον) και μετα βγάζει δροσερό αεράκι. Το ίδιο και αμα το ρυθμίσω με την μία πχ στους 22 βαθμούς. Εαν στο σπίτι έχει πχ 19 , δουλέυει μέχρι να πάει περίπου στους 22 και μετά αντί να σταματήσει ή να βγάζει χλιαρό αεράκι ωστε αν πέσει η θερμοκρασία να την κρατήσει γρήγορα στους 22, αυτό βγάζει δροσερό αέρα. Νόμιζα είναι η ιδέα μου και κράτησα το χέρι μου αφου έριξε τις στροφές του μπροστα του. Αποτέλεσμα να μου το κρυώσει ! Άρα διοχετεύοντας δροσερό έστω αέρα - έστω και λίγο στο σπίτι μέσα, μου ρίχνει την θερμοκρασία. Έτσι είμαι σε φάση μολις πιασει θερμοκρασία να το κλείνω , και μόλις κρυώσει λίγο το σπίτι να το ξανα ανοίγω... σπατάλη ρεύματος στο φουλ δηλαδη φαντάζομαι εφόσον τελευταίας τεχνολογίας inverter απ'οτι μου είπαν. Δεν αλλάζει κάτι ακόμα και αν πατήσω το ECO mode.... Έχει κανείς ιδέα τι παίζει ; Μήπως έχει κανένα θέμα ; Ευχαριστώ
warewolf Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το κλιματιστικό είναι Inverter και ρίχνει την ισχύ του όταν πιάσει τη θερμοκρασία επιλογής σου, ώστε αντί να κλείνει εντελώς, να εξακολουθεί να ζεσταίνει, κρατώντας σταθερή τη θερμοκρασία στον χώρο. Αποτέλεσμα της μείωσης της ισχύος του, είναι ο αέρας να βγαίνει πιο χλιαρός. (αλλιώς θα ανέβαινε η θερμοκρασία στον χώρο) Δεν φυσάει δροσερό-κρύο αέρα. (μέσα από το κλιματιστικό) Απλώς καθώς φυσάει τον χλιαρό, δημιουργείται ένα ρεύμα όπου συμπαρασύρει και τον κρύο που υπάρχει παρακείμενα στον χώρο και σου γίνεται αντιληπτό. (αν βάλεις το χέρι σου στα 5 εκατοστά μακριά από τις περσίδες, θα διαπιστώσεις ότι δεν φυσάει κρύο αέρα) Δοκίμασε να βάλεις τις περσίδες να κινούνται δεξιά-αριστερά (αν έχει τέτοια αυτόματη λειτουργία) ή και πάνω κάτω, για να διανεμηθεί καλύτερα ο θερμός αέρας που παράγει στον χώρο, ώστε να μην υπάρχουν σημεία, όπου ο αέρας είναι πιο κρύος και δημιουργεί τα ψυχρότερα ρεύματα για τα οποία αναφέρεσαι. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2022 από warewolf 3
rus Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Στις 25/11/2022 στις 6:06 ΜΜ, ethnik471 είπε ...έστω οτι το βάζω στους 25-26 βαθμούς. Αυτό βγάζει φουλ ζεστό αέρα και όλα μια χαρά, εαν όμως το κατεβάσω και το αφήσω πχ στους 22 ή στους 23 τότε κατεβάζει στροφές (λογικό μάλλον) και μετα βγάζει δροσερό αεράκι. Το ίδιο και αμα το ρυθμίσω με την μία πχ στους 22 βαθμούς. Μεσα στη παγωνια το βαζεις 22ο? Δε νομιζω οτι μπορει να σε ζεστανει τοσο χαμηλα.
ethnik471 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Ευχαριστώ πάρα πολύ @warewolf για την απάντηση. Η αλήθεια είναι οτι μάλλον έχεις δίκιο απ'οτι φαίνεται. Δυστυχώς το κλιματιστικό αν και για 12άρι ήταν ακριβό (700 ευρώ) δεν έχει λειτουργία για να κινούνται οι περσίδες δεξιά αριστερά , αλλα μόνο πάνω κάτω... γενικά έχει τα απολύτως απαραίτητα αν και καινούργιο σχετικά μοντέλο. Περίεργο αλλα έτσι είναι. Σήμερα το δοκιμάζω πρώτη φορά στους 22 μαζί με σόμπα πετρελαίου που έχω. H εξωτερική μονάδα όμως δεν θα έπρεπε να σταματάει; Εγώ την βλέπω να συνεχίζει να δουλεύει. Αργά αλλα δουλεύει. Επίσης παρατήρησα πως όταν το βάζω στο 27-28 οπου βγάζει φουλ ζεστό αέρα και ζεσταίνει γρήγορα τον χώρο , η εξωτερική μονάδα απο το σωληνάκι βγάζει φουλ νερά...πολύ πράμα όμως...πάρα πολύ. Τώρα που το έχω ρυθμισμένο στο 22, δεν βγάζει σχεδόν τίποτα. @rus Καταρχήν ο καθένας βάζει το κλιματιστικό όσο πιο ψηλά μπορεί,ανάλογα το πόσο αντέχει η τσέπη του. Ένας μεροκαματιάρης οικογενειάρχης δεν μπορεί δυστυχώς να το βάζει στην ιδια θερμοκρασία με έναν υψηλότερου εισοδήματος και μειωμένων εξόδων. Οπότε κακώς σου κάνει εντύπωση το 22. Απο κει και πέρα, 21-22 βαθμοί είναι η ιδανική θερμοκρασία ενός υγειούς δωματίου. Απο την στιγμή που στο 22 βγάζει ζεστό αέρα γιατί να μη ζεστάνει ? Αυτή είναι η θερμοκρασία χώρου που επιθυμώ. Είτε 19 είτε 20 είτε 22 , γιατί να μη φέρει το κλιματιστικό τον χώρο στην θερμοκρασία που του έβαλα ; Τέλος, παγωνιά μέχρι και σήμερα δεν έκανε καθόλου...το αντίθετο μάλιστα. Και σήμερα που είναι μάλλον η πρώτη μέρα με κρύο , πάλι δεν το λες και παγωνιά 1
liakjim Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, ethnik471 είπε Ευχαριστώ πάρα πολύ @warewolf για την απάντηση. Η αλήθεια είναι οτι μάλλον έχεις δίκιο απ'οτι φαίνεται. Δυστυχώς το κλιματιστικό αν και για 12άρι ήταν ακριβό (700 ευρώ) δεν έχει λειτουργία για να κινούνται οι περσίδες δεξιά αριστερά , αλλα μόνο πάνω κάτω... γενικά έχει τα απολύτως απαραίτητα αν και καινούργιο σχετικά μοντέλο. Περίεργο αλλα έτσι είναι. Σήμερα το δοκιμάζω πρώτη φορά στους 22 μαζί με σόμπα πετρελαίου που έχω. H εξωτερική μονάδα όμως δεν θα έπρεπε να σταματάει; Εγώ την βλέπω να συνεχίζει να δουλεύει. Αργά αλλα δουλεύει. Επίσης παρατήρησα πως όταν το βάζω στο 27-28 οπου βγάζει φουλ ζεστό αέρα και ζεσταίνει γρήγορα τον χώρο , η εξωτερική μονάδα απο το σωληνάκι βγάζει φουλ νερά...πολύ πράμα όμως...πάρα πολύ. Τώρα που το έχω ρυθμισμένο στο 22, δεν βγάζει σχεδόν τίποτα. @rus Καταρχήν ο καθένας βάζει το κλιματιστικό όσο πιο ψηλά μπορεί,ανάλογα το πόσο αντέχει η τσέπη του. Ένας μεροκαματιάρης οικογενειάρχης δεν μπορεί δυστυχώς να το βάζει στην ιδια θερμοκρασία με έναν υψηλότερου εισοδήματος και μειωμένων εξόδων. Οπότε κακώς σου κάνει εντύπωση το 22. Απο κει και πέρα, 21-22 βαθμοί είναι η ιδανική θερμοκρασία ενός υγειούς δωματίου. Απο την στιγμή που στο 22 βγάζει ζεστό αέρα γιατί να μη ζεστάνει ? Αυτή είναι η θερμοκρασία χώρου που επιθυμώ. Είτε 19 είτε 20 είτε 22 , γιατί να μη φέρει το κλιματιστικό τον χώρο στην θερμοκρασία που του έβαλα ; Τέλος, παγωνιά μέχρι και σήμερα δεν έκανε καθόλου...το αντίθετο μάλιστα. Και σήμερα που είναι μάλλον η πρώτη μέρα με κρύο , πάλι δεν το λες και παγωνιά Υπάρχει ξεχωριστό θέμα για κλιματιστικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις