Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για βοηθήστε.

Δυο διαμερίσματα σε πολυκατοικία, Α- Β όροφος  ακριβώς το ένα κάτω από τα άλλο.

Τώρα γραμμή στο ένα και repeater για internet στο άλλο , μέτρια αποτελέσματα.

Υπάρχει τρόπος για βελτίωση; Μια γραμμή σε παροχο,

Ευχαριστώ

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, zabonaki είπε

Για βοηθήστε.

Δυο διαμερίσματα σε πολυκατοικία, Α- Β όροφος  ακριβώς το ένα κάτω από τα άλλο.

Τώρα γραμμή στο ένα και repeater για internet στο άλλο , μέτρια αποτελέσματα.

Υπάρχει τρόπος για βελτίωση; Μια γραμμή σε παροχο,

Ευχαριστώ

αυτό και ξένοιασες

https://www.skroutz.gr/s/21960514/TP-LINK-Deco-M4-v2-Mesh-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz-σε-Διπλό-Kit.html?from=manufacturer

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θες ημίμετρα μπορείς να πας σε καλύτερα routers, repeaters ή ακόμα και κεραίες wifi που έχουν αρκετά καλή λήψη. Σχετικά με κεραίες, μιλάω για αυτές που είναι αρκετά μεγάλες, όπως: 

https://www.skroutz.gr/s/8258059/Approx-USB26DB-Ασύρματος-USB-Αντάπτορας-Δικτύου-150Mbps.html

Είχα κάποτε μια τέτοια κεραία και έπιανα όλα τα wifi του οικοδομικού τετραγώνου... και των γύρω τετραγώνων. Και με μερικά τεστ καθαρά ερευνητικού χαρακτήρα έκανα δοκιμή σε ένα-δυο μακρινά δίκτυα και δούλευε τζάμι.

Αν όμως θες να ξενοιάσεις όπως λέει και ο απο πάνω poster παίρνεις utp καλώδιο εξωτερικού χώρου (έχει μαύρο, σκληρό περίβλημα) και βρίσκεις τρόπο να το περάσεις. Μπαλκονάτο, από φωταγωγό, υπάρχουν επιλογές ανάλογα με την πολυκατοικία. Φυσικά υπάρχει και ένα μικρό μερεμέτι το οποίο αν δεν θες να αναλάβεις θα πρέπει να το αναθέσεις κάπου αλλού. Αλλά θα έχεις guaranteed αποτελέσματα και φυσικά ping < 1 ms στο κεντρικό ρουτερ .

Επεξ/σία από Engimek
Δημοσ.

Θα υποθεσω οτι ο Α οροφος εχει τη γραμμη και ο Β οχι

Θα παρεις ενα καλο ρουτερ για τον Β οροφο (Xiaomi Router VFM, ή κατα της προτιμησης σου τελος παντων) αναλογο της ποιοτητας/δυνατοτητες της γραμμης (πχ αν ειναι οπτικη ινα, παρε ρουτερ ανταξιο) και απλωσε ενα καλωδιο ethernet απο τον Α στον Β οροφο. Αυτη ειναι η καλυτερη λυση, ολα ενσυρματα.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, DanielRGr είπε

Θα υποθεσω οτι ο Α οροφος εχει τη γραμμη και ο Β οχι

Θα παρεις ενα καλο ρουτερ για τον Β οροφο (Xiaomi Router VFM, ή κατα της προτιμησης σου τελος παντων) αναλογο της ποιοτητας/δυνατοτητες της γραμμης (πχ αν ειναι οπτικη ινα, παρε ρουτερ ανταξιο) και απλωσε ενα καλωδιο ethernet απο τον Α στον Β οροφο. Αυτη ειναι η καλυτερη λυση, ολα ενσυρματα.

Το έχω κάνει έτσι ακριβώς αλλά μετά θέλει να κάνει μια διαδικασία στο router το 2ο να ορίσει static ip στο ρουτερ εκτός του δικτύου του 1ου ρούτερ δηλαδή πχ 192.168.2.1 . Μέχρι να το κάνω αυτό είχα συνεχώς προβλήματα με το 2ο ρούτερ ώσπου βρήκα τη λύση με βιντεάκι στο youtube. Αν τα αφήσει στο αυτόματο θα έχει συνεχώς θέμα...

Δημοσ.

Ρίξε utp και τέλος σε πρόχειρες λύσεις.......μπορείς να χρησιμοποιήσεις εξωτερικό utp pet https://www.kafkas.gr/kalodia/tilepikoinonion-data/data-exoterikou-chorou/utp-cat6/kalodio-u-utp-2x24awg-4-6-gia-exoteriki-chrisi_192231/ από το ένα διαμέρισμα στο άλλο.....αλλά θα πρέπει να τρυπήσεις τοίχους......το ίδιο μπορείς να το κάνεις και από μέσα απ' το κλιμακοστάσιο εφόσον σ αφήνει η οικοδομή και να τερματησεις το καλώδιο σε μπριζακια.....στην μια άκρη το ρούτερ σου....του παρόχου και στην άλλη κάποιο wirelles router tis agoras

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ όλους .

Ρώτησα τον παροχο, οπτική ίνα έχει μέχρι το ΚΑΦΑΟ. Μετά χαλκό. Ρωτάω λοιπόν εσάς που προτείνατε καλώδιο.

1. Εάν γεφυρώσω τα δυο διαμερίσματα κάτω στον «πίνακα» της πολυκατοικίας τα δυο διαμερίσματα έχω λύση;
  2. Μπορώ να ρυθμίσω εγώ τα δυο router εγώ ώστε να δουλεύουν σωστά τηλέφωνα – διαδίκτυο η θα ζητήσω να το κάνει ο παροχος   ;

Παρέχουν στην περιοχή, από 74 μέχρι 104 εγγυημενα στην κατοστάρα μου είπαν - εχω πενηνταρα τωρα . Όταν / εάν θα φέρουν ίνα στην πολυκατοικία τους ζητάω κατά την εγκατάσταση να γεφυρώσουν στον πίνακα η θα φέρουν κατευθείαν στο διαμέρισμα και τραβάω εγω το καλώδιο ;

Επεξ/σία από zabonaki
Δημοσ.
6 ώρες πριν, zabonaki είπε

Εάν γεφυρώσω τα δυο διαμερίσματα κάτω στον «πίνακα» της πολυκατοικίας τα δυο διαμερίσματα έχω λύση;

Η "γεφύρωση" πρεπει να γινει εκει που ειναι εγκατεστημένος ο ρουτερ του παροχου.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, zabonaki είπε

2. Μπορώ να ρυθμίσω εγώ τα δυο router εγώ ώστε να δουλεύουν σωστά τηλέφωνα – διαδίκτυο η θα ζητήσω να το κάνει ο παροχος   ;

Όσον αφορά το Internet εσύ το κάνεις. Σου έχει δοθεί απάντηση πιο πάνω σχετικά με τα βήματα ακολουθείς όσον αφορά το κεντρικό και το bridged router

Στις 27/11/2022 στις 3:27 ΜΜ, DeareN είπε

Το έχω κάνει έτσι ακριβώς αλλά μετά θέλει να κάνει μια διαδικασία στο router το 2ο να ορίσει static ip στο ρουτερ εκτός του δικτύου του 1ου ρούτερ δηλαδή πχ 192.168.2.1 . Μέχρι να το κάνω αυτό είχα συνεχώς προβλήματα με το 2ο ρούτερ ώσπου βρήκα τη λύση με βιντεάκι στο youtube. Αν τα αφήσει στο αυτόματο θα έχει συνεχώς θέμα...

Απλά πρόσεχε - εαν είστε δυο διαφορετικοί ένοικοι και θέλετε ξεχωριστά δίκτυα το παραπάνω είναι ιδανικό.

Αλλά αν θες να είναι τα πάντα στο ίδιο lan (δηλαδή να είστε όλοι στο ίδιο subnet και να είναι ορατές οι συσκευές μεταξύ τους) τότε εφόσον το κεντρικό router είναι 192.168.1.1, το bridged router θα το βάλεις 192.168.1.2 (και βγάλε αυτή την ip από το DHCP pool καλού κακού). Το έχω κάνει με 3 router συνολικά που τους έχω δώσει διευθύνσεις κατά αύξοντα αριθμό και ουδέν πρόβλημα (ουσιαστικά λειτουργούν ως switches και τίποτα παραπάνω).

Αναφέρεις και το τηλέφωνο στο ερώτημά σου αλλά δεν μας έχεις δώσει λεπτομέρειες. Τι ακριβώς θες? Το ίδιο νούμερο και στα 2 σπίτια? Δηλαδή να χτυπάει πάνω-κάτω το ίδιο τηλέφωνο? Ή κάτι άλλο? 

Δημοσ.

Ευχαριστώ αμφοτέρους.

Στο ένα σπίτι κατοικεί η υπερήλικη μητέρα μου , τηλεφωνία και διαδίκτυο για να την επιβλέπω από κάμερες .    Το δεύτερο έχει χρήση περιστασιακού γραφείου, ανάγκη μόνο διαδικτύου.

Εάν είναι ευκολότερο όμως και στα δυο τηλεφωνία και διαδίκτυο ταυτόσημα     

Δημοσ.
9 ώρες πριν, zabonaki είπε

Ευχαριστώ αμφοτέρους.

Στο ένα σπίτι κατοικεί η υπερήλικη μητέρα μου , τηλεφωνία και διαδίκτυο για να την επιβλέπω από κάμερες .    Το δεύτερο έχει χρήση περιστασιακού γραφείου, ανάγκη μόνο διαδικτύου.

Εάν είναι ευκολότερο όμως και στα δυο τηλεφωνία και διαδίκτυο ταυτόσημα     

βαζεις το μοντεμ στο σπιτι της μητερας, εκει θα εχει το τηλεφωνο

στελνεις καλωδιο δικτυου στο αλλο σπιτι, και εκει θα εχεις ιντερνετ.

αν θες, στελνεις και 2ο καλωδιο utp για να εχεις και τηλεφωνο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πιο απλή λύση ένα utp gia to internet Kai ena gia to thl....εγώ μένω σε διαφορετικό χωρο απ' τους γονείς αυτοί είναι στον 3ο και εγώ ισόγειο....και έχω ρηξει δύο διαφορετικα utp pet cat6 για αυτόν ακριβώς τον λόγο.....για το τηλ.....πάρε ένα απλό τηλ καλώδιο κόψε το φισακι απ' την μια και τα δύο μέσεα καλώδιο ενωσε τα με μονωτική με έναν χρωματικό συνδυασμό στο utp βάλε το φίς στο Fon του ταφ τηλ.....και πράξε αντίστοιχα στο άλλο διαμέρισμα.....βάζοντας εκεί μια τηλ συσκευή 

* μπορείς να βάλεις και μπριζακια εξωτερικα

* μπορείς να βάλεις και μπριζακια εξωτερικα.....η legrand βγάζει ένα αρκετά εύχρηστο προϊόν....που οπτικά....δεν έχει καμία διαφορά με τις κλασικές πρίζες που έχουμε συνηθίσει......σε αντίθεση με τα άλλα άθλια μπριζακια τις αγοράς(που σε ταξιδεύουν στην εποχή του 60).......https://www.meidanis.gr/el/oteo-priza-tilefonoy-rj11-legrand.html

Και ο ίδιος κωδικός βγαίνει και δικτυου

Και ο ίδιος κωδικός βγαίνει και δικτυου https://www.skroutz.gr/s/24054193/Legrand-Oteo-Μονή-Πρίζα-Δικτύου-RJ45-με-Πλαίσιο-Τύπου-Cat6-σε-Λευκό-Χρώμα-086044.html

Και ως άθλιοτητα ενοω αυτό εδώ το εκτρομα της φύσεως που έχω συχαθει να το βλέπω σε γραφεία και ηλεκτρομαγαζα 

Screenshot_20221130-014725.jpg

Επεξ/σία από e1995kati

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...