vlzvl Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε Για το προσύμφωνο με τον ιδιοκτήτη κάπου εκεί είναι η προκαταβολή. Πχ για ένα σπίτι 150.000€ μπορεί να σου ζητήσει περίπου 10.000 με 15.000 μπροστά. Πάντα με προσύμφωνο που έχει συνταξει συμβολαιογραφος!!! Και φυσικά αν μετά αλλάξεις γνώμη τα χάνεις, αν αλλάξει γνώμη ο ιδιοκτήτης στα δίνει πίσω διπλά... Σε ευχαριστώ πολύ φίλε οπότε ισχύουν τελικά αυτά τα νούμερα σύμφωνα με αυτά που διάβασα μάλλον φεύγω από αυτή τη λύση καθώς εάν κάτι στο μεταξύ δεν φαίνεται "σωστό" για το σπίτι με τους ελέγχους, θα χάσω και τα λεφτά μου 1
m3ltd0wn Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει ακριβώς αυτό. Γιατί αν κάτι δεν είναι εντάξει με το σπίτι δεν είναι υπαιτιοτητα σου αλλά αντικειμενικο θέμα του σπιτιού... Τότε δεν νομίζω να χάνεις τα χρήματα σου. Ωστόσο υπάρχει σειρά που γίνονται τα πράγματα και ο τεχνικός και νομικός έλεγχος δεν είναι υπόθεση πάνω από 2 μέρες και για τα 2. Βασικα ο νομικός έλεγχος είναι 1 ώρα στο υποθηκοφυλακειο για τον δικηγόρο σου και ο τεχνικός 1 ώρα στο ίδιο το σπίτι για τον μηχανικό. 1
vlzvl Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε Δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει ακριβώς αυτό. Γιατί αν κάτι δεν είναι εντάξει με το σπίτι δεν είναι υπαιτιοτητα σου αλλά αντικειμενικο θέμα του σπιτιού... Τότε δεν νομίζω να χάνεις τα χρήματα σου. Ωστόσο υπάρχει σειρά που γίνονται τα πράγματα και ο τεχνικός και νομικός έλεγχος δεν είναι υπόθεση πάνω από 2 μέρες και για τα 2. Βασικα ο νομικός έλεγχος είναι 1 ώρα στο υποθηκοφυλακειο για τον δικηγόρο σου και ο τεχνικός 1 ώρα στο ίδιο το σπίτι για τον μηχανικό. Ευχαριστώ φίλε.. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο γρήγορες οι διαδικασίες αυτές, στο μυαλό νόμιζα θα πάρουν βδομάδες για αυτό πιο πολύ το ανέφερα... Μου φαίνεται απλά θα πάρω το ρίσκο να αναθέτω σε δικηγόρο / μηχανικό να ξεσκονίσουν ένα σπίτι, σε 2η φάση, και απλά θα περιμένω λίγες μέρες, εκτός και αν ο ιδιώτης συμφωνήσει σε κανένα μικροποσό. Ίσως το σκαλίζω κ παραπάνω απ΄ότι πρέπει. Με κάλυψες στο θέμα αυτό φίλε μου, σε ευχαριστώ. Επειδή το ανέφερες και μόνο, σχετικά με τους μηχανικούς, υποθέτω ο έλεγχος που κάνουν φέρνει κ στο τέλος μια βεβαίωση μη-αυθαιρεσίας και γενικότερα "βεβαιώσεις", σωστά? Τσέκαρα εν τω μεταξύ το https://myconstructor.gr/ και είδα ότι οι τιμές παίζουν κάπου ~100 ευρώ το σπίτι για κάτι τέτοιο. Σόρρυ που ρωτάω κάτι τέτοιο, αλλά εκτός κ αν έχω κάποιο φίλο /γνωστό μηχανικό, αυτό μπορεί να στοιχίσει Χ * ~100 ευρώ για να δω Χ σπίτια, σωστά? Απλά να έχω μια γενικότερη εικόνα... Υποθέτω βέβαια και ένας Δικηγόρος το ίδιο θα απαιτούσε για να ελέγξχει Χ σπίτια στο Υποθηκοφυλάκιο, σωστά? Δεν έχω ιδέα ιδιαίτερη κ σε αυτό Απλά επειδή έχω καταλήξει σε 7-8 σπίτια, τώρα ο "έλεγχος" αρχίζει και ακριβαίνει. Αν είναι έτσι, τότε υποθέτω απο τα 7-8 που θα δω αρχικά, να καταλήξω σε 2-3 κ τότε να κάνω με μηχανικούς. Εκτός κ αν κάνω καμιά συμφωνία με κάποιον Χ μηχανικό
Joshua21 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 19 λεπτά πριν, vlzvl είπε Ευχαριστώ φίλε.. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο γρήγορες οι διαδικασίες αυτές, στο μυαλό νόμιζα θα πάρουν βδομάδες για αυτό πιο πολύ το ανέφερα... Μου φαίνεται απλά θα πάρω το ρίσκο να αναθέτω σε δικηγόρο / μηχανικό να ξεσκονίσουν ένα σπίτι, σε 2η φάση, και απλά θα περιμένω λίγες μέρες, εκτός και αν ο ιδιώτης συμφωνήσει σε κανένα μικροποσό. Ίσως το σκαλίζω κ παραπάνω απ΄ότι πρέπει. Με κάλυψες στο θέμα αυτό φίλε μου, σε ευχαριστώ. Επειδή το ανέφερες και μόνο, σχετικά με τους μηχανικούς, υποθέτω ο έλεγχος που κάνουν φέρνει κ στο τέλος μια βεβαίωση μη-αυθαιρεσίας και γενικότερα "βεβαιώσεις", σωστά? Τσέκαρα εν τω μεταξύ το https://myconstructor.gr/ και είδα ότι οι τιμές παίζουν κάπου ~100 ευρώ το σπίτι για κάτι τέτοιο. Σόρρυ που ρωτάω κάτι τέτοιο, αλλά εκτός κ αν έχω κάποιο φίλο /γνωστό μηχανικό, αυτό μπορεί να στοιχίσει Χ * ~100 ευρώ για να δω Χ σπίτια, σωστά? Απλά να έχω μια γενικότερη εικόνα... Υποθέτω βέβαια και ένας Δικηγόρος το ίδιο θα απαιτούσε για να ελέγξχει Χ σπίτια στο Υποθηκοφυλάκιο, σωστά? Δεν έχω ιδέα ιδιαίτερη κ σε αυτό Απλά επειδή έχω καταλήξει σε 7-8 σπίτια, τώρα ο "έλεγχος" αρχίζει και ακριβαίνει. Αν είναι έτσι, τότε υποθέτω απο τα 7-8 που θα δω αρχικά, να καταλήξω σε 2-3 κ τότε να κάνω με μηχανικούς. Εκτός κ αν κάνω καμιά συμφωνία με κάποιον Χ μηχανικό Για τον πωλητή σημασία έχει από τη στιγμή που εσύ θα αποφασίσεις να αγοράσεις το ακίνητο σε πόσο καιρό θα γίνει η εκταμίευση από την τράπεζα (δλδ πότε θα πάρει τα λεφτά του), και αυτό συνήθως δεν παίρνει λιγότερο από 2-3 μήνες. Αν στο μεταξύ βρεθεί άλλος αγοραστής με μετρητά να είσαι σίγουρος πως ο πωλητής θα τον προτιμήσει (ίσως και με μικρότερο τίμημα), δεν θα περιμένει εσένα, ακόμα και αν έχει πάρει κάποιο "μικροποσό" για να στο κρατήσει. Επίσης βεβαίωση μη αυθαιρεσίας από μηχανικό είναι υποχρέωση του πωλητή, αυτός βάζει δικό του μηχανικό να τη βγάλει και τον πληρώνει κιόλας. Και όχι μόνο αυτή, όλα τα δικαιολογητικά είναι δική του ευθύνη. Και ναι, πρέπει πρώτα να καταλήξεις σε κάποιο/α που σου αρέσουν / σου κάνουν και μετά οι έλεγχοι, αλλιώς θα πληρώνεις τζάμπα λεφτά. 1
vlzvl Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Για τον πωλητή σημασία έχει από τη στιγμή που εσύ θα αποφασίσεις να αγοράσεις το ακίνητο σε πόσο καιρό θα γίνει η εκταμίευση από την τράπεζα (δλδ πότε θα πάρει τα λεφτά του), και αυτό συνήθως δεν παίρνει λιγότερο από 2-3 μήνες. Αν στο μεταξύ βρεθεί άλλος αγοραστής με μετρητά να είσαι σίγουρος πως ο πωλητής θα τον προτιμήσει (ίσως και με μικρότερο τίμημα), δεν θα περιμένει εσένα, ακόμα και αν έχει πάρει κάποιο "μικροποσό" για να στο κρατήσει. Επίσης βεβαίωση μη αυθαιρεσίας από μηχανικό είναι υποχρέωση του πωλητή, αυτός βάζει δικό του μηχανικό να τη βγάλει και τον πληρώνει κιόλας. Και όχι μόνο αυτή, όλα τα δικαιολογητικά είναι δική του ευθύνη. Και ναι, πρέπει πρώτα να καταλήξεις σε κάποιο/α που σου αρέσουν / σου κάνουν και μετά οι έλεγχοι, αλλιώς θα πληρώνεις τζάμπα λεφτά. Σωστά ναι... Βέβαια, από τη στιγμή που θα ελεχθεί το σπίτι τεχνικά και νομικά και "καταλήξω" στο ένα που θέλω, αυτό που έχω κατα νου είναι να υπογράψω και ένα προσύμφωνο ώστε να δεσμεύσω και τον πωλητή στο τέλος, και μετά να πάω στην τράπεζα με τα στοιχεία κ τι έχει πληρωθεί ώστε να προχωρήσει το δάνειο. Υποθέτω και οι δυο θα περιμένουμε τότε. Το να πληρώσω 5%-10% προκαταβολή / προσύμφωνο όπως λέγεται όταν το σπίτι ειναι "σωστό" πλέον δεν μου είναι πρόβλημα... Μια χαρά, οπότε τα χαρτιά αυτά π.χ. βεβαιώσεις μη-αυθαιρεσίας, τίτλοι ιδιοκτησίας και όλα τα σχετικά υποθέτω θα τα ζητήσω απο τον μεσίτη / ιδιοκτήτη κατόπιν συνεννόησης έτσι? Λογικά όλη αυτή τη χαρτούρα θα μου τη ζητήσει ο Δικηγόρος σε 2ο χρόνο, γιατί δεν ξέρω παρα 2 χαρτιά Αρχίζω να βγάζω άκρη τελικά, σε ευχαριστώ πολύ φίλε
geodimis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Ο τεχνικός έλεγχος απο μηχανικό που αναφέρεστε σε καμμία περίπτωση δε διαρκεί μια ώρα. Δε γίνεται με το μάτι ο έλεγχος: Ζητούνται άδειες και στελέχη απο τον ιδιοκτήτη για να εξασφαλιστεί η πολεοδομική νομιμότητα και ακολουθεί κι επίσκεψη στην οικία πολεοδομία του ακινήτου καθώς ο φάκελος άδειας του πωλητή σπάνια είναι πλήρης για να ελεγχθεί ότι απαιτείται. Πριν την υπογραφή των τελικών συμβολαίων δικηγόρος και μηχανικός συνεργάζονται για λογαριασμό του αγοραστή ώστε να βγει το ακίνητο καθαρό να πάει για τελικό συμβόλαιο. Ο συμβολαιογράφος τέλος βάζει τις δικές του μικροπινελιές στη σύνταξη του συμβολαίου. 1
tollisth Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Πριν την τελικη υπογραφή φρόντισε να είναι όλα ξεκαθαρισμένα,δεν αφήνεις τίποτα για μετα,επισης αν σου ζητηθεί προκαταβολή ποτέ δεν την δίνεις έτσι βαζεις δικηγόρο να συντάξει ένα σύμφωνο ώστε να είσαι καλυμμένος το υπογράφουν και μετα τα δίνεις παρουσία δικηγόρου, γενικά μέχρι την τελικη υπογραφή πολλά μπορούν να πανε στραβά οπότε εσυ φροντίζεις να είσαι καλυμμένος από την αρχή μέχρι το τέλος 1
vlzvl Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 23 ώρες πριν, geodimis είπε Ο τεχνικός έλεγχος απο μηχανικό που αναφέρεστε σε καμμία περίπτωση δε διαρκεί μια ώρα. Δε γίνεται με το μάτι ο έλεγχος: Ζητούνται άδειες και στελέχη απο τον ιδιοκτήτη για να εξασφαλιστεί η πολεοδομική νομιμότητα και ακολουθεί κι επίσκεψη στην οικία πολεοδομία του ακινήτου καθώς ο φάκελος άδειας του πωλητή σπάνια είναι πλήρης για να ελεγχθεί ότι απαιτείται. Πριν την υπογραφή των τελικών συμβολαίων δικηγόρος και μηχανικός συνεργάζονται για λογαριασμό του αγοραστή ώστε να βγει το ακίνητο καθαρό να πάει για τελικό συμβόλαιο. Ο συμβολαιογράφος τέλος βάζει τις δικές του μικροπινελιές στη σύνταξη του συμβολαίου. σε ευχαριστώ φίλε... Οπότε λίγο πολύ να περιμένω ελλειπείς φακέλους και διάφορα χαρτιά που θα παραδοθούν στον μηχανικό και ανάλογα εκείνος μπορεί να χρειαστεί να πάει κ στην πολεοδομία.. Διάβασα και μερικές αγγελίες ότι κάτι τέτοια συνεπάγονται εξτρά χρόνο και επιπλέον χρεώσεις από τους μηχανικούς. Αναρωτιέμαι αν μπορώ να ζητήσω τον πλήρη φάκελο για να τον δώσε σε δικηγόρο / μηχανικό, χωρίς να υποχρεωθώ σε προκαταβολές σε τέτοια από πριν οπότε δεν θα είχε και νόημα. 13 ώρες πριν, tollisth είπε Πριν την τελικη υπογραφή φρόντισε να είναι όλα ξεκαθαρισμένα,δεν αφήνεις τίποτα για μετα,επισης αν σου ζητηθεί προκαταβολή ποτέ δεν την δίνεις έτσι βαζεις δικηγόρο να συντάξει ένα σύμφωνο ώστε να είσαι καλυμμένος το υπογράφουν και μετα τα δίνεις παρουσία δικηγόρου, γενικά μέχρι την τελικη υπογραφή πολλά μπορούν να πανε στραβά οπότε εσυ φροντίζεις να είσαι καλυμμένος από την αρχή μέχρι το τέλος Ευχαριστώ φίλε μου.. ναι δεν έχω σκοπό να δώσω ούτε ευρώ με προφορικό λόγο, για αυτό άνοιξα όλο το topic.Νόμιζα ότι συνήθως το προσύμφωνο θα είναι έτοιμο σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις από τους δικηγόρους του μεσιτικού γραφείου ή του ιδιοκτήτη, κάτι τέτοιο.. Οπότε μπορεί να χρειαστεί να το συντάξει ανάλογα και αυτός που θα βάλω. Μια χαρά. Απλά να το έχω στο νου μου αν χρειαστεί
spooker Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Συμβουλή. Μακριά από παρασιτικά επαγγέλματα όπως οι μεσίτες. Βρες απευθείας τον ιδιώτη.
tollisth Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, vlzvl είπε σε ευχαριστώ φίλε... Οπότε λίγο πολύ να περιμένω ελλειπείς φακέλους και διάφορα χαρτιά που θα παραδοθούν στον μηχανικό και ανάλογα εκείνος μπορεί να χρειαστεί να πάει κ στην πολεοδομία.. Διάβασα και μερικές αγγελίες ότι κάτι τέτοια συνεπάγονται εξτρά χρόνο και επιπλέον χρεώσεις από τους μηχανικούς. Αναρωτιέμαι αν μπορώ να ζητήσω τον πλήρη φάκελο για να τον δώσε σε δικηγόρο / μηχανικό, χωρίς να υποχρεωθώ σε προκαταβολές σε τέτοια από πριν οπότε δεν θα είχε και νόημα. Ευχαριστώ φίλε μου.. ναι δεν έχω σκοπό να δώσω ούτε ευρώ με προφορικό λόγο, για αυτό άνοιξα όλο το topic.Νόμιζα ότι συνήθως το προσύμφωνο θα είναι έτοιμο σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις από τους δικηγόρους του μεσιτικού γραφείου ή του ιδιοκτήτη, κάτι τέτοιο.. Οπότε μπορεί να χρειαστεί να το συντάξει ανάλογα και αυτός που θα βάλω. Μια χαρά. Απλά να το έχω στο νου μου αν χρειαστεί Όχι φίλε αν χρειαστεί θα συνταχθεί από τον δικόν σου έχει μεγάλη σημασία πώς θα συνταχθεί,πριν τρία χρόνια που πήρα το σπίτι όταν ήμουν σίγουρος ότι θα προχωρήσω στην αγορά του και με ζήτησαν προκαταβολή τους έβαλα και υπέγραψαν χαρτί ότι σε περίπτωση υπαναχώρησης θα πρέπει να καταβληθούν πίσω τα διπλά στην αρχή δεν ήθελαν και τους εξήγησα ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει αλλιώς και ότι δεν είναι προσωπικό αλλά δεν πρόκειται να δώσω αέρα λεφτά μείωσαν το ποσό που ζητούσαν για προκαταβολή και υπέγραψαν τελικά,βέβαια εκ του αποτελέσματος όλα πήγαν καλά και η μεσιτρια που το είχε και αποκλειστικό αποδείχτηκε σωστή επαγγελματίας και ότι έλεγε ισχύε,θέλει προσοχή οι περισσότεροι θέλουν να τα αρπαξουν και να φύγουν οπότε προσοχή μεγάλη σε όλη την διαδικασία
kirileman Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, spooker είπε Συμβουλή. Μακριά από παρασιτικά επαγγέλματα όπως οι μεσίτες. Βρες απευθείας τον ιδιώτη. Την τελευταία φορά που το έκανε κάποιος, ο ιδιοκτήτης του ζήτησε 10.000 ευρώ παραπάνω από την αγγελία (και καλά ότι ήταν λάθος) και δεν έπεφτε καθόλου (κάθε φορά τα ίδια). Βλέπεις, τον έκοψε ότι το γούσταρε το ακίνητο. Ε, μετά ήρθε πάλι σε εμένα κλαίγοντας, αποκλειστικό το ακίνητο. Βάλαμε τη γυναίκα του μπροστά και ξανακάναμε προσφορά. Είχε πλάκα, γιατί παραδέχτηκε ότι με παρέκαμψε. Πλήρωσε 2%+ΦΠΑ και είπε και ένα τραγούδι, αφού κατάλαβε γιατί κάποιες συναλλαγές χρειάζονται ή γνώση και εμπειρία στις διαπραγματεύσεις ή να κάτσεις στην άκρη και να βάλεις έναν ενδιάμεσο. Και ναι, το να πας (ειδικά σε "αγορά πωλητών") να πεις στα μούτρα του ιδιοκτήτη ότι το σπίτι μου αρέσει πολύ, είναι λάθος. Συμβουλή, μην ακούτε τις συμβουλές των άσχετων εδώ μέσα. Γενικά, μην ρωτάτε το insomnia για επαγγελματικά θέματα, πιο σοβαρές απαντήσεις θα πάρετε στο τικτοκ. Αυτά, πολύ χρόνο αφιέρωσα. Μην ξεχάσετε την επόμενη φορά να πάτε να βρείτε απευθείας τον ιδιοκτήτη! LOL. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2022 από kirileman 1
vamvakoolas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, kirileman είπε Την τελευταία φορά που το έκανε κάποιος, ο ιδιοκτήτης του ζήτησε 10.000 ευρώ παραπάνω από την αγγελία (και καλά ότι ήταν λάθος) και δεν έπεφτε καθόλου (κάθε φορά τα ίδια). Βλέπεις, τον έκοψε ότι το γούσταρε το ακίνητο. Ε, μετά ήρθε πάλι σε εμένα κλαίγοντας, αποκλειστικό το ακίνητο. Βάλαμε τη γυναίκα του μπροστά και ξανακάναμε προσφορά. Είχε πλάκα, γιατί παραδέχτηκε ότι με παρέκαμψε. Πλήρωσε 2%+ΦΠΑ και είπε και ένα τραγούδι, αφού κατάλαβε γιατί κάποιες συναλλαγές χρειάζονται ή γνώση και εμπειρία στις διαπραγματεύσεις ή να κάτσεις στην άκρη και να βάλεις έναν ενδιάμεσο. Και ναι, το να πας (ειδικά σε "αγορά πωλητών") να πεις στα μούτρα του ιδιοκτήτη ότι το σπίτι μου αρέσει πολύ, είναι λάθος. Συμβουλή, μην ακούτε τις συμβουλές των άσχετων εδώ μέσα. Γενικά, μην ρωτάτε το insomnia για επαγγελματικά θέματα, πιο σοβαρές απαντήσεις θα πάρετε στο τικτοκ. Αυτά, πολύ χρόνο αφιέρωσα. Μην ξεχάσετε την επόμενη φορά να πάτε να βρείτε απευθείας τον ιδιοκτήτη! LOL. ειδικα απο εσενα: Ο ρολος του μεσιτη ειναι να υποδικνυει το ακινητο και οχι να κανει τις συναλλαγες ή διαπραγματευσεις. Το γραφει το προκατ "συμβολαιο" που δινετε σε ενδιαφερομενους. Αν εσυ εχεις αλλους ορους τοτε ενας επιπλεον λογος να βγαινει αυτη η "ρετσινια". Προσοχη στον ελεγχο ακινητου οπως πολυ σωστα εγραψε καποιος απο μηχανικο μιας και οχι ειναι διαδικασια 1 ωρας ή 1 εβδομαδας αλλα μπορει να παρει μηνες. Οι ιδιοκτητες νομιζουν οτι εχοντας ενα συμβολαιο ειναι ολα ΟΚ αλλα στη πορεια και με την αλλαγη της νομοθεσιας τα τελευταια χρονια χρειαζονται τοσα πιστοποιητικα (ενεργειακο, ηλεκτρονικη ταυτοτητα κτλ) που οταν το καταλαβαινουν τρεχουν να βρουν μηχανικο για να τα φτιαξουν αυτα. Συμβουλη: οποσδηποτε μηχανικος για να καθοδηγισει και τις 2 μεριες και να γλιτωσει χρονο Ο νομικος ελεγχος που ειναι απαραιτητος (οχι απο νομοθεσια αλλα απο ενδιαφερομενο για να αποφυγει τα ρισκα) οντως κραταει πολυ λιγο αλλα συμβουλευω να γινεται λιγο πριν τη συνταξη του συμβουλαιου απο συμβολαιογραφο(για μεταβιβαση) αφου ειναι ΟΚ προφανως και απο μηχανικο. Ο δικηγορος οπως γραφτηκε θα ελεγξει αν το ακινητο δεν εχει ¨βαρη" (χρεη, ειναι υποθηκευμενο κτλ). Τελος -μιας και υπαρχει δικαστικο προηγουμενο- το προσυμφωνο αν δωσει καποιος προκαταβολη θα πρεπει να γινει απο εναν συμβολαιογραφο (κυριως απο ενδιαφερομενο) και οχι δικηγορο και οχι προφανως με μια υπευθηνη δηλωση. ΥΓ: αν εμπλεκεται μεσιτης θα πληρωθει εφοσον υπογραφει και απο τις 2 μεριες το τελικο συμβολαιο. Αν ενδιαφερομαστε για ακινητο με μεγαλο ενδιαφερον (πχ χαμηλη τιμη ή σε καλη περιοχη) θα πρεπει εκει να δρασουμε λιγο γρηγορα ιδιως με ελεγχο απο μηχανικο και προσυμφωνο με ιδιοκτητη (μπορουν να γινουν παραλληλα και τα 2). Ναι, αν εμπλεκεται μεσιτικο πρεπει να γινει υπογραφη αυτου του προκατ συμβολαιου με μεσιτικο για την αμοιβη τους πριν την υποδειξη. Υπαρχη νομοθεσια περι αυτου. Αν δε συμφωνουμε απλα δεν υπογραφουμε και ψαχνουμε αλλο (μπορουμε να γλυτωσουμε χρονο αν απλως καλεσουμε μεσιτικο απο πριν για να ρωτησουμε για το ακινητο και για την αμοιβη τους/υπηρεσιες τους, αντι να παμε σε υποδειξη στο ακινητο). Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2022 από vamvakoolas 2 1
spooker Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kirileman είπε Συμβουλή, μην ακούτε τις συμβουλές των άσχετων εδώ μέσα. αν είναι κάποιοι άσχετοι είναι οι μεσίτες που συνήθως είναι χαμηλού εκπαιδευτικού επιπέδου και προσπαθούν με τροποποιημένα συμβόλαια να βγάλουν χρήματα από κάτι το οποίο ούτε που τους ανήκει εκμεταλλευόμενοι ακόμα πιο αδαείς αγοραστές που υπογράφουν χωρίς να διαβάζουν Μόνο και μόνο που πληρώνονται με ποσοστό επί της αξίας πώλησης ενός διαμερίσματος φτάνει. Αν είσαι μάγκας βάλε χρέωση για την "όποια" υπηρεσία προσφέρεις. Όπως είπα μακριά . Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2022 από spooker
Joshua21 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Συμβουλή, μην ακούτε τις συμβουλές των μεσιτών (γενικώς, όχι μόνο εδώ μέσα) που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το πόσο απαραίτητες είναι οι υπηρεσίες που παρέχουν. 1
vlzvl Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Στις 28/11/2022 στις 10:21 ΠΜ, vamvakoolas είπε ειδικα απο εσενα: Ο ρολος του μεσιτη ειναι να υποδικνυει το ακινητο και οχι να κανει τις συναλλαγες ή διαπραγματευσεις. Το γραφει το προκατ "συμβολαιο" που δινετε σε ενδιαφερομενους. Αν εσυ εχεις αλλους ορους τοτε ενας επιπλεον λογος να βγαινει αυτη η "ρετσινια". Προσοχη στον ελεγχο ακινητου οπως πολυ σωστα εγραψε καποιος απο μηχανικο μιας και οχι ειναι διαδικασια 1 ωρας ή 1 εβδομαδας αλλα μπορει να παρει μηνες. Οι ιδιοκτητες νομιζουν οτι εχοντας ενα συμβολαιο ειναι ολα ΟΚ αλλα στη πορεια και με την αλλαγη της νομοθεσιας τα τελευταια χρονια χρειαζονται τοσα πιστοποιητικα (ενεργειακο, ηλεκτρονικη ταυτοτητα κτλ) που οταν το καταλαβαινουν τρεχουν να βρουν μηχανικο για να τα φτιαξουν αυτα. Συμβουλη: οποσδηποτε μηχανικος για να καθοδηγισει και τις 2 μεριες και να γλιτωσει χρονο Ο νομικος ελεγχος που ειναι απαραιτητος (οχι απο νομοθεσια αλλα απο ενδιαφερομενο για να αποφυγει τα ρισκα) οντως κραταει πολυ λιγο αλλα συμβουλευω να γινεται λιγο πριν τη συνταξη του συμβουλαιου απο συμβολαιογραφο(για μεταβιβαση) αφου ειναι ΟΚ προφανως και απο μηχανικο. Ο δικηγορος οπως γραφτηκε θα ελεγξει αν το ακινητο δεν εχει ¨βαρη" (χρεη, ειναι υποθηκευμενο κτλ). Τελος -μιας και υπαρχει δικαστικο προηγουμενο- το προσυμφωνο αν δωσει καποιος προκαταβολη θα πρεπει να γινει απο εναν συμβολαιογραφο (κυριως απο ενδιαφερομενο) και οχι δικηγορο και οχι προφανως με μια υπευθηνη δηλωση. ΥΓ: αν εμπλεκεται μεσιτης θα πληρωθει εφοσον υπογραφει και απο τις 2 μεριες το τελικο συμβολαιο. Αν ενδιαφερομαστε για ακινητο με μεγαλο ενδιαφερον (πχ χαμηλη τιμη ή σε καλη περιοχη) θα πρεπει εκει να δρασουμε λιγο γρηγορα ιδιως με ελεγχο απο μηχανικο και προσυμφωνο με ιδιοκτητη (μπορουν να γινουν παραλληλα και τα 2). Ναι, αν εμπλεκεται μεσιτικο πρεπει να γινει υπογραφη αυτου του προκατ συμβολαιου με μεσιτικο για την αμοιβη τους πριν την υποδειξη. Υπαρχη νομοθεσια περι αυτου. Αν δε συμφωνουμε απλα δεν υπογραφουμε και ψαχνουμε αλλο (μπορουμε να γλυτωσουμε χρονο αν απλως καλεσουμε μεσιτικο απο πριν για να ρωτησουμε για το ακινητο και για την αμοιβη τους/υπηρεσιες τους, αντι να παμε σε υποδειξη στο ακινητο). Σε ευχαριστώ φίλε, πολύ δυνατές οι πληροφορίες αυτές... Ειδικά για τα χαρτιά αυτά μου είπε και μια μεσίτρια εν τω μεταξύ που επικοινώνησα. Όταν άρχισα να επιμένω για το πιστοποιητικό ενεργειακής κατάστασης, μου τα μασούσε λίγο κ έφτασε στο σημείο να μου λέει ότι μπορώ να το πάρω Ζ και να το φτιάξω μετά και της είπα ότι εγώ θέλω να δω το Γ που έγραφε αρχικά, λολ... Της ξεκαθάρισα ότι πριν πέσει προσύμφωνο κ σχετικά, ότι θα έχω πρόσβαση σε τέτοια χαρτιά αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι οι μεσίτες δεν έχουν λόγο σε αυτά, αλλά μόνο ο ιδιοκτήτης και σε αυτόν θα πρέπει να μιλάω για τέτοια θέματα. Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε πολλές φορές, οι μεσίτες είναι για να δείχνουν το σπίτι κ μόνο, άντε κ καμιά συμβουλή που θα πρέπει να ελέγχουμε πάντα. Στις 28/11/2022 στις 6:49 ΠΜ, spooker είπε Συμβουλή. Μακριά από παρασιτικά επαγγέλματα όπως οι μεσίτες. Βρες απευθείας τον ιδιώτη. Αν υπήρχε site φίλε μου που έβγαζε μόνο ιδιώτες αντί μεσίτες, θα έψαχνα εκεί. Αλλά συνήθως όλα έχουν συμφωνίες με μεσίτες. Εγώ να τον ψάξω τον ιδιοκτήτη, αλλά πες μου που. Τα ακίνητα από ιδιοκτήτη, τουλάχιστον στον spitogato, που φάνηκαν ψύλλοι στα άχυρα και το 95% των σπιτιών που βρήκα ήταν με μεσίτες... Προφανώς έβαλα και 7,8 φίλτρα πριν οπότε δεν φταίω αν τα σπίτια των ιδιωτών είναι τρύπες ή δεν ξέρουν να τα βάζουν σωστά στα αντίστοιχα sites να τα πιάνουν τα φίλτρα. Ούτε από εφημερίδα θα ψάξω, δεν είμαστε στο 80'. Τώρα, το 2% που θα απαιτήσουν οι μεσίτες δεν είναι κάτι ιδιαίτερο απέναντι στην πλειοψηφία των σπιτιών που θα έχω να διαλέξω... Δεν είναι ότι τους προτιμώ, αλλά δεν ξέρω πως να βρω τους ιδιοκτήτες και προφανώς μόνο από εικόνες σε sites που δεν δίνουν διεύθυνση δεν βγάζεις κ πολλά. Φταίνε κ οι ιδιοκτήτες που δε βάζουν οι ίδιοι τα ακίνητα τους στα sites, λες κ θέλει ιδιαίτερη μόρφωση. Δεν θα γίνω κ ντετέκτιβ. Στις 28/11/2022 στις 7:56 ΠΜ, tollisth είπε Όχι φίλε αν χρειαστεί θα συνταχθεί από τον δικόν σου έχει μεγάλη σημασία πώς θα συνταχθεί,πριν τρία χρόνια που πήρα το σπίτι όταν ήμουν σίγουρος ότι θα προχωρήσω στην αγορά του και με ζήτησαν προκαταβολή τους έβαλα και υπέγραψαν χαρτί ότι σε περίπτωση υπαναχώρησης θα πρέπει να καταβληθούν πίσω τα διπλά στην αρχή δεν ήθελαν και τους εξήγησα ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει αλλιώς και ότι δεν είναι προσωπικό αλλά δεν πρόκειται να δώσω αέρα λεφτά μείωσαν το ποσό που ζητούσαν για προκαταβολή και υπέγραψαν τελικά,βέβαια εκ του αποτελέσματος όλα πήγαν καλά και η μεσιτρια που το είχε και αποκλειστικό αποδείχτηκε σωστή επαγγελματίας και ότι έλεγε ισχύε,θέλει προσοχή οι περισσότεροι θέλουν να τα αρπαξουν και να φύγουν οπότε προσοχή μεγάλη σε όλη την διαδικασία Σε ευχαριστώ φίλε ναι το έμαθα κ αυτό πλέον. Αν υπάρξει υπαναχώρηση απο πλευρά του επειδή ξύπνησε στραβά το πρωϊ, χωρίς λόγο δλδ για το σπίτι, τότε θα πρέπει να καταβάλλει τα διπλά, σύμφωνα με το προσύμφωνο... Το οποιο υποθέτω αν έχει γραφτεί από σοβαρό Δικηγόρο θα πρέπει να αναφέρει τον νόμο αυτό κλπ. Υπάρχει περίπτωση να μην αναφέρει υποθέτω, οπότε πρέπει να το τσεκάρω. Να πω εδώ ότι με μια μεσίτρια που μίλησα, μου τα εξήγησε αυτά επίσης οπότε θεωρώ ότι είναι κ αυτή σωστή και μου είπε και εξτρά πράγματα / χαρτιά, ηλεκτρονικές ταυτότητες κλπ. και διάφορα κ όλη τη διαδικασία. Οπότε είναι που θα πέσεις απότι κατάλαβα. Υποθέτω ο καθένας μιλάει με βάση την εμπειρία του, κατανοητό Εγώ επειδή ένα βίτσιο με το πιστοποιητικό ενεργειακής κατάστασης, ξεκαθάρισα ότι θα έχω πρώτα πρόσβαση σε τέτοια χαρτιά προτού δώσω ευρώ ή υπογράψω προσύμφωνο. Βέβαια, μίλησα κ με έναν άλλο μεσίτη όπου σε κάθε μου "αξίωση", μου έγραφε αράδες γιατί δεν πρέπει να δίνω σημασία π.χ. αν είναι Ζ η κλάση. Εκεί άρχισα να αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει και για να καταλάβεις μεταξύ δυο σπιτιών που είχα σταμπάρει, μου κατέβασε την τιμή στο ένα κατά 10.000 (!) από το τηλέφωνο λολ, όταν είδε ότι λάκιζα με βάση το πιστοποιητικό... Ένα παλιόχαρτο είναι με πρωτόκολλο, είτε τοχεις είτε δεν τοχεις. Στις 28/11/2022 στις 11:21 ΠΜ, spooker είπε αν είναι κάποιοι άσχετοι είναι οι μεσίτες που συνήθως είναι χαμηλού εκπαιδευτικού επιπέδου και προσπαθούν με τροποποιημένα συμβόλαια να βγάλουν χρήματα από κάτι το οποίο ούτε που τους ανήκει εκμεταλλευόμενοι ακόμα πιο αδαείς αγοραστές που υπογράφουν χωρίς να διαβάζουν Μόνο και μόνο που πληρώνονται με ποσοστό επί της αξίας πώλησης ενός διαμερίσματος φτάνει. Αν είσαι μάγκας βάλε χρέωση για την "όποια" υπηρεσία προσφέρεις. Όπως είπα μακριά . Δεν έχω θέμα με μεσίτες προς το παρόν, μέχρι να αποκτήσω Αυτό που θα δω αρχικά είναι η αμοιβή τους... Αν ξεπερνάει το 2% της αξίας, δεν νομίζω να ασχοληθώ. Δεν θέλω να πλουτίσω κανέναν και νομίζω ότι το 2% μαξ είναι υπεραρκετό, αν αντιληφθεί κανείς ότι κάθε περιοχή της Αθήνας έχει 500+ ακίνητα απούλητα συνέχεια, ύστερα από μικρή έρευνα. Εννοείται κάθε συμβόλαιο / προσύμφωνο γραμμένο από τον πωλητή / δικηγόρο του μεσιτικού, θα πηγαίνει στον δικηγόρο μου. Όπως είπα κ στον φίλο επάνω, βρες μου τρόπο να βρίσκω ιδιοκτήτες από το να πέφτω επάνω σε μεσίτες μόνο και θα το κάνω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα