SilentVoice Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Εγώ νομίζω πως αυτά τα λίγα χρόνια που συζειτε, δεν είστε απλά συγκάτοικοι, είναι αρκετά για να της μιλήσεις και να αποφασίσετε. Το σπίτι στο όνομα της, η ανακαίνιση δικιά της, και εσύ στηρίζεις στα έξοδα όπως στηριζες τώρα. Π.χ. μισό νοίκι και μισά πάγια έξοδα. Θα δίνεις το μερίδιο της εσυ. Οπότε ΔΕΝ θα συμμετέχεις στην ανακαίνιση, αλλά θα κάνεις μερικά παραπάνω έξοδα μετά. Σημαντικότατο, πρέπει να καταλήξετε, αν συμφωνείτε να κάνετε παιδιά σαν οικογένεια ή τα βραχυπρόθεσμα σχέδια σας, ώστε να δείτε αν όντως θέλετε να μείνετε μόνιμα εκεί τα επόμενα 20 χρόνια. Αλλιώς, μερική ανακαίνιση, το νοικιάζετε και εσείς νοικιάζετε κάποιο άλλο. 1
Karanikolis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πραγματικά απορώ με όλα αυτά που λέτε στο παιδί... Του τύπου μην ρίξεις φράγκο γιατί είναι δικό της κ θα κάνει εκείνη την ανακαίνιση αν θέλει, να πας σε δικηγόρο κτλ... είστε φοβεροί........ να μπείτε σε ένα σπίτι που θα γλυτώνετε το ενοίκιο αλλά να μην δώσετε κ φράγκο!!! Ξέρετε πως λέγονται όλα αυτά που του λέτε αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τα εκφράσω εδώ μέσα... πάμε παρακάτω Όλοι εσείς που του απαντάτε όλα αυτά ήθελα να ήξερα οι δικοί σας γονείς πως κάνανε το δικό τους ξεκίνημα;;!! Δύο περιπτώσεις υπάρχουν: 1ον) κάποιοι αγοράσανε σπίτι κατά το γάμο που είναι μισό μισό κ για να σας προλάβω χέστηκε η φοράδα στο αλώνι αν πάει το σπίτι 50/50 στο χωρισμό, μακάρι να ήταν αυτά τα προβλήματα....γιατί το σπίτι θα πάει στα παιδιά............. και 2ον κάποιοι είχαν σπίτι ο ένας από τους δύο που μπήκε μέσα το ζευγάρι κ "αναγκαστικά" πρέπει να πέσουν λεφτά, είτε στην αρχή είτε στην πορεία, θες ανακαίνιση θες ζημιές λόγο παλαιότητας κτλ... Δηλαδή το ενδεχόμενο να μείνουν εκεί 50 χρόνια να κάνουν οικογένεια δεν παίζει, μόνο το χωρισμό αναφέρεται όλοι σας κ την βολεψη σας.... Επίσης μέσα σε ένα σπίτι δεν υπάρχουν μισά μισά... Υπάρχει κοινό ταμείο όταν θες να δημιουργήσεις πράγματα κ όνειρα για την οικογένεια...τα βάζεις κάτω συνολικά κ βγάζεις τα έξοδα κ την καλοπέραση του μήνα...κτλ.... Φίλε μου μην ακούς κανένα, αν ρωτάς τέτοια μην προχωρήσεις καν... κάνε αυτό που θέλεις κ όπου είναι να βγει θα βγει... Ή θα χάσεις κάποια χρήματα ή θα ζήσεις εκεί ευτυχισμένος με την οικογένειά σου! Σκέψου επίσης αν ήσουν στην θέση της κοπέλας κ εκείνη στην δική σου.... Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από Karanikolis 5
katsapoli Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σενάριο: κάνεις την ανακαίνιση που εκτός από λεφτά είναι ψυχοφθόρα και χρειάζεται πολύ προσωπική εργασία και γυρνάει η κοπέλα σου και σου λέει μετά από ένα χρόνο θέλω να μείνω μόνη να σκεφτώ φύγε από το σπίτι μου θα της πεις εσύ μαζί το φτιάξαμε θα σ πει αυτή ναι τι θες ρε φίλε έμενες τόσο καιρό τσάμπα χωρίς ενοίκιο 😂τ Τα κοινά ταμεία στο ζευγάρι είναι για τα κοινή ζωή και τα κοινά όνειρα. Δεν μπορεί ο φίλος γτ είναι μέσα στην καύλα να κάνει ένα τέτοιο βήμα ελπίζοντας στην παντοτινή αγάπη πρέπει κάπως να διασφαλιστει. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από katsapoli 3 1
phanispal Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Τι να διασφαλιστεί μωρέ, ρίσκο είναι πάντα αυτά, αλλιώς κάθεσαι μόνος σου με τα λεφτά σου. Όπως είπαν ήδη ας αναλάβει τις συσκευές και αν πάει κατά διαόλου τις παίρνει πίσω και τις κρατάει ή τις πουλάει. Όχι ότι έχουν όλοι χώρο να βάλουν μεγάλες τηλεοράσεις, ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, κλιματιστικά, καναπέδες κ.λπ., ούτε ότι δε θα χάσουν χρόνο και χρήμα κατά την πώληση, αλλά τουλάχιστον δε θα μείνει και εντελώς με το πουλί στο χέρι. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο είναι ωραίο/καλό να σκέφτεσαι να κάνεις το επόμενο βήμα έχοντας κατά νου πότε θα χωρίσεις και μετρώντας/μοιράζοντας τα ευρώ από πριν. Είναι λίγο fail η φάση.
Nauths Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλά δεν σχολιάζω τους τύπους που λένε αν ξεκινάς έτσι κτλ, όταν τα επίσημα διαζύγια αντιπροσωπεύουν το 70% των γάμων, χώρια πόσες σχέσεις χαλάνε και πολύ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ φίλε μου. Στο δια ταύτα το ανακαινίζει μόνη και το κοστολογείται και πληρώνεις ενοίκιο κάθε μήνα. Σου γράφει κάποιο ποσοστό και συμφωνείτε σε συμβγραφο ότι θα προορίζεται αποκλειστικά για ενοικίαση. Τύπου αν αξίζει το ακίνητο 50.000€ και μετά την ανακαίνιση 100.000€ για τα 50.000€ υπεραξία παίρνεις το 50% αυτού δηλαδή το 25% του συνολικού ακινήτου. Ποσοστά τα οποία είναι εξ αδιαιρέτου οπότε αποφασίζετε από κοινού. Νομίζω είναι δίκαιο για όλους και πάντα είσαι καλυμμένος. Ελπίζουμε βέβαια πάντα να κοιτάτε το συμφέρον σας, δηλαδή να το ενοικιάζετε, ό,τι κι αν γίνει και να μην μπουν εγωισμοί ανάμεσα σας του στυλ δεν μ' ενδιαφέρει να παίρνω 100€ το μήνα ας πονέσει η άλλη που θα χάσει τα 400€ το μήνα. Γενικότερα είμαι κατά του το ζευγάρι να αγοράζει πράγματα για ιδία χρήση. Αγόρασε επενδυτικό ακίνητο για ενοίκιο και όχι το σπίτι που θα μείνεις. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από Nauths
phanispal Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Nauths είπε Ελπίζουμε βέβαια πάντα να κοιτάτε το συμφέρον σας, δηλαδή να το ενοικιάζετε, ό,τι κι αν γίνει και να μην μπουν εγωισμοί ανάμεσα σας του στυλ δεν μ' ενδιαφέρει να παίρνω 100€ το μήνα ας πονέσει η άλλη που θα χάσει τα 400€ το μήνα. Και γιατί να το ελπίζουμε αυτό, όταν εσύ κάνεις λόγο για τουλάχιστον 70% διαζύγια/χωρισμούς; Τι άκυρο σκεπτικό είναι αυτό δηλαδή;
Nauths Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, phanispal είπε Και γιατί να το ελπίζουμε αυτό, όταν εσύ κάνεις λόγο για τουλάχιστον 70% διαζύγια/χωρισμούς; Τι άκυρο σκεπτικό είναι αυτό δηλαδή; Δηλαδή αν χωρίσεις για τους δικούς σου λόγους, πρέπει να φέρεσαι σαν πρωτόγονος και να μην συνεννοείσαι για το ενοίκιο ενός σπιτιού και να λαμβάνει ο καθένας το μερίδιο του;
katsapoli Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Εμένα αυτό π θα με προβληματίζε θα ήταν η αλλαγή στην ισορροπία της σχέσης πλέον δεν θα είναι μισά μισά ωπος τώρα στο ενοίκιο αλλά θα είσαι στο σπίτι της αυτή δλδ θα προσφέρει περισσότερα και σε πλειοψηφία εκεί ξεκινάνε και προβλήματα οπότε για μένα εκεί θα πρέπει να το βρεις να το ισορροπεισης
Karanikolis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, katsapoli είπε Σενάριο: κάνεις την ανακαίνιση που εκτός από λεφτά είναι ψυχοφθόρα και χρειάζεται πολύ προσωπική εργασία και γυρνάει η κοπέλα σου και σου λέει μετά από ένα χρόνο θέλω να μείνω μόνη να σκεφτώ φύγε από το σπίτι μου θα της πεις εσύ μαζί το φτιάξαμε θα σ πει αυτή ναι τι θες ρε φίλε έμενες τόσο καιρό τσάμπα χωρίς ενοίκιο 😂τ Τα κοινά ταμεία στο ζευγάρι είναι για τα κοινή ζωή και τα κοινά όνειρα. Δεν μπορεί ο φίλος γτ είναι μέσα στην καύλα να κάνει ένα τέτοιο βήμα ελπίζοντας στην παντοτινή αγάπη πρέπει κάπως να διασφαλιστει. Όταν τίθεται τέτοιο θέμα με το σπίτι κ αναλόγως που θέλουν να καταλήξουν... πάνε ή για γάμο ή για φούντο!! Αν πάνε για γάμο, πάνε για το σπίτι ανακαίνιση κοινό ταμείο... Όλα τα υπόλοιπα περί συμφέρον κτλ πραγματικά λυπάμαι όταν άνθρωποι σκέφτονται έτσι μέσα στην σχέση τους, αλλά λένε κ άλλα σκέφτονται-κάνουν πίσω από το σύντροφό τους... κρύβουν τέτοια θέματα κ τα εμφανίζουν μετά το γάμο... έτσι φτάνεις σε χωρισμό, γιατί κρύβεις ένα χαρακτήρα που τον εμφανίζεις μετά.. 1 1
phanispal Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, Nauths είπε Δηλαδή αν χωρίσεις για τους δικούς σου λόγους, πρέπει να φέρεσαι σαν πρωτόγονος και να μην συνεννοείσαι για το ενοίκιο ενός σπιτιού και να λαμβάνει ο καθένας το μερίδιο του; Μάλλον πιστεύεις ότι η νούμερο ένα αιτία διαζυγίου είναι τα μη κοινά ενδιαφέροντα και όχι η μαλακία που έχει ο καθένας στον εγκέφαλό του. Εγώ λοιπόν που κλίνω προς το δεύτερο, ακριβώς γι' αυτό το λόγο το βλέπω δύσκολο να συνεννοούνται και εκτός γάμου. 1 1
Karanikolis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πραγματικά πείτε μου όλοι εσείς που λέτε περί συμφέρον κ συμβολαιογράφους κτλ.... Οι δικοί σας γονείς, όχι αυτοί που αγόρασαν σπίτι κατά το γάμο, αλλά αυτοί που ένας από τους δύο είχε ένα σπίτι κ μπήκαν σε αυτό. Τι έκαναν; Δεν έδωσε φράγκο αυτός που μπήκε; Βολεύτηκε με το τσάμπα σπίτι χωρίς ενοίκιο; Μεγάλωσε μια οικογένεια εκεί μέσα κ σε τι προσέφερε; Ή μετράει ο καθένας το μισθό του κ λέει εμένα με φτάνουν να πληρώνω ΔΕΗ ΟΤΕ, εσύ θα πληρώνεις τα υπόλοιπα;; Ρε πάτε καλά; Χαχαχα Μόνο το συμφέρον σας κ την καλοπέραση σας.... Όταν μπαίνεις σε τέτοια μονοπάτια δεν έχει μισά μισά, ο καθένας το δικό του, κτλ... Ή παίρνεις το ρίσκο πας για γάμο κ σου βγαίνει ή δεν κάνεις τίποτα... Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από Karanikolis 2 1
katsapoli Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δεν ξέρω τι φάση παλιά θα σ πω τώρα. Ένας γνωστός μ επιπλωσε το σπίτι όλο και τον διώξανε αυτή από το σπίτι γτ απλά το σύμβολεο του σπίτιου ήταν στο όνομα της ενοίκιο. Αλλος γνωστός μ το επιπλωσε και αυτός και μετά την χώρισε αυτός τα άφησε όλα και έφυγε . Και οι 2 πληρώνουν ακόμα της δοσεις ο δεύτερος του έδωσε η άλλη για 3 μήνες λεφτά και μετά ξεχάστηκε Άλλοι γνωστοί μου με κοινά ταμεία όταν ο αυτός πρόσφερε περισσότερα όλα καλά με το που άλλαξε αυτό μικρή διαφορά η άλλη νόμιζε ότι ήταν δεν ξέρω εγώ ποιος..οι απαιτήσεις στο θεό. Έχω δει άπειρα ωπος και όλοι πιστεύω δεν λέω ότι δεν υπάρχουν υγιείς σχέσεις απλά έχε το νου σου 1
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Karanikolis είπε Πραγματικά απορώ με όλα αυτά που λέτε στο παιδί... Του τύπου μην ρίξεις φράγκο γιατί είναι δικό της κ θα κάνει εκείνη την ανακαίνιση αν θέλει, να πας σε δικηγόρο κτλ... είστε φοβεροί........ να μπείτε σε ένα σπίτι που θα γλυτώνετε το ενοίκιο αλλά να μην δώσετε κ φράγκο!!! Ξέρετε πως λέγονται όλα αυτά που του λέτε αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τα εκφράσω εδώ μέσα... πάμε παρακάτω Όλοι εσείς που του απαντάτε όλα αυτά ήθελα να ήξερα οι δικοί σας γονείς πως κάνανε το δικό τους ξεκίνημα;;!! Δύο περιπτώσεις υπάρχουν: 1ον) κάποιοι αγοράσανε σπίτι κατά το γάμο που είναι μισό μισό κ για να σας προλάβω χέστηκε η φοράδα στο αλώνι αν πάει το σπίτι 50/50 στο χωρισμό, μακάρι να ήταν αυτά τα προβλήματα....γιατί το σπίτι θα πάει στα παιδιά............. και 2ον κάποιοι είχαν σπίτι ο ένας από τους δύο που μπήκε μέσα το ζευγάρι κ "αναγκαστικά" πρέπει να πέσουν λεφτά, είτε στην αρχή είτε στην πορεία, θες ανακαίνιση θες ζημιές λόγο παλαιότητας κτλ... Δηλαδή το ενδεχόμενο να μείνουν εκεί 50 χρόνια να κάνουν οικογένεια δεν παίζει, μόνο το χωρισμό αναφέρεται όλοι σας κ την βολεψη σας.... Επίσης μέσα σε ένα σπίτι δεν υπάρχουν μισά μισά... Υπάρχει κοινό ταμείο όταν θες να δημιουργήσεις πράγματα κ όνειρα για την οικογένεια...τα βάζεις κάτω συνολικά κ βγάζεις τα έξοδα κ την καλοπέραση του μήνα...κτλ.... Φίλε μου μην ακούς κανένα, αν ρωτάς τέτοια μην προχωρήσεις καν... κάνε αυτό που θέλεις κ όπου είναι να βγει θα βγει... Ή θα χάσεις κάποια χρήματα ή θα ζήσεις εκεί ευτυχισμένος με την οικογένειά σου! Σκέψου επίσης αν ήσουν στην θέση της κοπέλας κ εκείνη στην δική σου.... Να σου απαντήσω εγώ μιας και απορείς με τα όσα γράφονται. Μάλλον δεν είχες στην οικογένεια σου και στον κύκλο σου διαζύγια χωρισμούς και τέτοιους τσακωμούς. Ο πατέρας μου αγόρασε διαμέρισμα στην μητέρα μου όταν ήμουν μικρός, της το έκανε μεταβίβαση λίγο αργότερα, όταν άρχισαν οι τσακωμοι τον έδιωχνε από το σπίτι και του πέταγε τα πράγματα έξω και αυτός κατέβαινε να μείνει στο πατρικό του. Χρόνια αργότερα βγήκε και διαζύγιο. Διαζύγια επίσης έτυχαν τόσο στην γιαγιά με την παππού μου οσο και στην θεία μου. Έφευγε ο ένας από τους δύο συζύγους συνήθως ο άντρας που είχε καλύτερη οικονομική κατάσταση και δεν συνεισέφερε στα οικονομικά του σπιτιού και μετά σου λέει εγώ σου πλήρωσα για το αμάξι για το ένα για το άλλο μην μου ζητάς στήριξη τώρα. Δικαστήρια και χίλια δυο. Και αυτα που λέω είναι για 80 ως 00s, τώρα έχουν γίνει ακόμα πιο άγρια τα πράγματα. Οταν λοιπόν μιλάμε για τέτοια πράγματα, όλα ξεκαθαρισμενα και μιλημενα από την αρχή. Όταν μιλάμε για λεφτά όλα τα άλλα παραμεριζονται. Κάνεις μια συνεννόηση με τον άλλον ώστε να είστε εντάξει και να μην πηγαίνετε μετά στον αυτόματο πιλότο. Η ανακαίνιση στο σπίτι του άλλου είναι έξοδο αποκλειστικά του άλλου, τέλος. Τώρα το τι μπορεί να κάνει ο ένας για να συνεισφέρει, έχει αναλυθεί ήδη σε όλα τα ποστ μην τα ξαναγράψουμε. Ας βρουν κάποια φόρμουλα. 1
michael92 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Στις 25/11/2022 στις 12:10 ΜΜ, Kaboomzer είπε Πες ότι παντρεύεστε, κάνετε ανακαίνιση και μετά από κάποια χρόνια χωρίζετε (πράγμα που εύχομαι να μη συμβεί). Εφόσον το σπίτι είναι δικό της και έχει αποκτηθεί πριν το γάμο, είναι το ίδιο πράγμα είτε παντρευτείτε είτε όχι. Δηλαδή πάλι μένεις ξεκρέμαστος εκτός κι αν δεχθεί να ξηλώσεις τα πλακάκια και τα καλοριφέρ που πληρώσατε μαζί 🙂. Το αυτό και επίσης η πιθανότητα ένας άνδρας να πάρει ακίνητα/διατροφή μετά από διαζύγιο είναι πάρα πολύ μικρή. Πρέπει να υπάρχει διαφορά περιουσίας/εισοδήματος σε βαθμό αηδίας.
james01gr Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, katsapoli είπε Δεν ξέρω τι φάση παλιά θα σ πω τώρα. Ένας γνωστός μ επιπλωσε το σπίτι όλο και τον διώξανε αυτή από το σπίτι γτ απλά το σύμβολεο του σπίτιου ήταν στο όνομα της ενοίκιο. Αλλος γνωστός μ το επιπλωσε και αυτός και μετά την χώρισε αυτός τα άφησε όλα και έφυγε . Και οι 2 πληρώνουν ακόμα της δοσεις ο δεύτερος του έδωσε η άλλη για 3 μήνες λεφτά και μετά ξεχάστηκε Άλλοι γνωστοί μου με κοινά ταμεία όταν ο αυτός πρόσφερε περισσότερα όλα καλά με το που άλλαξε αυτό μικρή διαφορά η άλλη νόμιζε ότι ήταν δεν ξέρω εγώ ποιος..οι απαιτήσεις στο θεό. Έχω δει άπειρα ωπος και όλοι πιστεύω δεν λέω ότι δεν υπάρχουν υγιείς σχέσεις απλά έχε το νου σου Πρέπει να υπάρχει ένας συμβιβασμός στην διαχείριση των χρημάτων και αυτό δεν γινεται ποτέ από την αρχή κατανοητό και δεν συμφωνείται ανάμεσα στο ζευγάρι αλλά σχεδόν πάντα μετά τον γάμο και εκεί δημιουργούνται τα προβλήματα ειδικά εάν κάτσει μια ατυχία και κάποιος δεν έχει δουλειά για κάποιο διάστημα πχ. Συνηθως οι ριγμένοι είναι οι άνδρες γιατί αυτοί έχουν καλύτερα πληρωμένα δουλειές αλλά από την άλλη οι γυναίκες συνεισφέρουν σε εργασία στο σπίτι παραπάνω από τους άνδρες. Ο σωστος τρόπος με τον οποίο θα επιλέξει τκ ζευγάρι να διαχειριστεί τα χρήματα είναι από τα σημαντικότερα πράγματα σε σοβαρές σχεσεος/γαμο
Προτεινόμενες αναρτήσεις