Προς το περιεχόμενο

Photos Mac

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Tasos19s,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω θέματα ρε παιδιά με την βιβλιοθήκη φωτογραφιών 

Έχω όλες μου τις φωτό και τα βίντεο στην εφαρμογή photos στο Mac 

Από εκεί συγχρονίζω το κινητό για να περνάει μέσα όλη την συλλογή 

Μου έκανε συνέχεια διπλές φωτογραφίες μέσα στην συλλογή 

Καποια στιγμή έφτασα να δω 6-7 φορές την ίδια φωτογραφία 

Έτσι προχθές είπα να τα κάνω από την αρχή μήπως και βρω λύση 

εκλεισα τον συγχρονισμό μεταξύ υπολογιστή και iPhone ώστε να σβήσει όλο το υλικό από το iPhone 

Εντάξει αυτό όλα καλά άδειασε το κινητό 

Καθισα έσβησα όλες τις διπλότυπες φωτό με ένα πρόγραμμα 

Παει και αυτό όλα καλά 

Περασαν δυο μέρες είπα να ξανά κάνω συγχρονισμό να περάσει όλη η βιβλιοθήκη πλέον σωστή, μέσα στο iPhone 

Τωρα το θέμα είναι ότι στον υπολογιστή στο photos έχω 6.800 φωτό και 400 βίντεο ενώ στο iPhone έχουν περάσει 6.400 φωτό και 350 βίντεο 

Κανω συγχρονισμό ξανά κάνω συγχρονισμό αλλά δεν περνάει αυτά που λείπουν και δεν ξέρω και το γιατί 

Επισης όταν ξεκίνησε ο συγχρονισμός μου έβγαλε παράθυρο για 2 βίντεο ότι δεν μπορεί να τα περάσει στο κινητό αλλά πως θα τα βρω αυτά να τα σβήσω από την βιβλιοθήκη; 

Δημοσ.

Σε 1η φάση θα πρότεινα να συνδεθείς στο https://www.icloud.com/ από τον browser και να ελέγξεις τι ακριβώς βλέπεις στις photos (total).

Αν δοκίμασες το sign out/sign in στα καπάκια, είναι πολύ πιθανό να έχει φάει κόμπλα όλο το σύστημα καθώς είναι πολύ γνωστό θέμα του library. Επίσης επειδή ο όγκος φωτογραφιών/βίντεο δεν είναι μικρός, πολλές φορές μπορεί να πάρει και μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί το process. Φαντάζομαι έχεις ελέγξει τόσο στο mac όσο και στο iPhone ότι στο κάτω μέρος γράφει "Synced with iCloud Just Now" και όχι "Downloading".

FYI με duplicates δεν χρειάζεσαι έξτρα πρόγραμμα, καθώς μπορείς να τις σβήσεις μέσω του photos app. 

Το πάμε ψάχνοντας καθώς με το θέμα των φωτογραφιών, δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις. Πάντως μου έχει τύχει και εμένα στο παρελθόν ένα παρόμοιο πρόβλημα με 2 συσκευές, αλλά θυμάμαι ότι έστρωσε στο 2ο sync και μετά από κάποιες ημέρες. 

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι επιπλέον, ας γράψει να το δούμε. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

Σε 1η φάση θα πρότεινα να συνδεθείς στο https://www.icloud.com/ από τον browser και να ελέγξεις τι ακριβώς βλέπεις στις photos (total).

Αν δοκίμασες το sign out/sign in στα καπάκια, είναι πολύ πιθανό να έχει φάει κόμπλα όλο το σύστημα καθώς είναι πολύ γνωστό θέμα του library. Επίσης επειδή ο όγκος φωτογραφιών/βίντεο δεν είναι μικρός, πολλές φορές μπορεί να πάρει και μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί το process. Φαντάζομαι έχεις ελέγξει τόσο στο mac όσο και στο iPhone ότι στο κάτω μέρος γράφει "Synced with iCloud Just Now" και όχι "Downloading".

FYI με duplicates δεν χρειάζεσαι έξτρα πρόγραμμα, καθώς μπορείς να τις σβήσεις μέσω του photos app. 

Το πάμε ψάχνοντας καθώς με το θέμα των φωτογραφιών, δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις. Πάντως μου έχει τύχει και εμένα στο παρελθόν ένα παρόμοιο πρόβλημα με 2 συσκευές, αλλά θυμάμαι ότι έστρωσε στο 2ο sync και μετά από κάποιες ημέρες. 

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι επιπλέον, ας γράψει να το δούμε. 

να ξεκινήσουμε από τα βασικά 

Δεν έχω φωτογραφίες στο icloud

Δεύτερον το photos app στον Mac δεν έχει επιλογή για διαγραφή διπλών φωτό και βίντεο  

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

να ξεκινήσουμε από τα βασικά 

Δεν έχω φωτογραφίες στο icloud

Κακώς. 

Δεύτερον το photos app στον Mac δεν έχει επιλογή για διαγραφή διπλών φωτό και βίντεο  

Έχει https://support.apple.com/en-gb/guide/photos/pht5a3157c1d/mac

Φαντάζομαι μιλάμε για παλαιότερο μοντέλο mac ε; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, M A T R I X είπε

Κακώς. 

Έχει https://support.apple.com/en-gb/guide/photos/pht5a3157c1d/mac

Φαντάζομαι μιλάμε για παλαιότερο μοντέλο mac ε; 

γιατι κακώς?

που να χωρέσουν 100gb στο iCloud που ειναι 5gb?

το MacBook Pro 2014

τι ρόλο παίζει το μοντέλο του μηχανήματος?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

γιατι κακώς?

που να χωρέσουν 100gb στο iCloud που ειναι 5gb?

το MacBook Pro 2014

τι ρόλο παίζει το μοντέλο του μηχανήματος?

Είναι feature του Ventura. Φαντάζομαι στα utilities του iPhone θα πρέπει να το βλέπεις ως "Duplicates". 

2 ώρες πριν, M A T R I X είπε

Φαντάζομαι έχεις ελέγξει τόσο στο mac όσο και στο iPhone ότι στο κάτω μέρος γράφει "Synced with iCloud Just Now" και όχι "Downloading".

Τσέκαρες αυτό μήπως; 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

Είναι feature του Ventura. Φαντάζομαι στα utilities του iPhone θα πρέπει να το βλέπεις ως "Duplicates". 

Τσέκαρες αυτό μήπως; 

δεν υπάρχει δυνατότητα να σβήσω διπλοτυπα

άστο αυτό το έκανα με άλλη εφαρμογή εντάξει έφυγαν τα δίπλα αρχεια

τι δουλειά έχει το iCloud  που αναφέρεις ξανά? δεν το χρησιμοποιώ, έχω ανενεργή την επιλογή για φωτό στο icloud

δεν μπορείς να έχεις και iCloud και συγχρονισμό από το Mac 

εγώ έχω συγχρονισμό δεν με ενδιαφέρει το iCloud για φωτογραφίες 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

δεν υπάρχει δυνατότητα να σβήσω διπλοτυπα

άστο αυτό το έκανα με άλλη εφαρμογή εντάξει έφυγαν τα δίπλα αρχεια

τι δουλειά έχει το iCloud  που αναφέρεις ξανά? δεν το χρησιμοποιώ, έχω ανενεργή την επιλογή για φωτό στο icloud

δεν μπορείς να έχεις και iCloud και συγχρονισμό από το Mac 

εγώ έχω συγχρονισμό δεν με ενδιαφέρει το iCloud για φωτογραφίες 

Το γνωρίζω αλλά θα μπορούσες να έκανες μία δοκιμή με τον άλλον τρόπο. Σε κάθε περίπτωση αν δεν θέλεις να πληρώνεις 3€/μήνα για 200GB και να γυρίσεις σε iCloud (το οποίο γενικά συμφέρει από άποψη χρόνου, γιατί περισσότερη ώρα χρειάζεσαι για να το κάνεις manually) υπάρχει η δυνατότητα να τις περάσεις και μέσω Airdrop αλλά δεν προτείνεται γενικά. 

Τώρα αν δεν θες να δοκιμάσεις κάτι από τα παραπάνω θα πρότεινα να τα κάνεις remove από το κινητό, restart κλπ και να ξαναδοκιμάσεις τύπου αύριο να τα περάσεις με τον τρόπο που το κάνεις μήπως και στρώσει. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάποια άλλη πρόταση για sync μέσω finder καθώς γενικά ξέρω ότι έχει θεματάκια. Θα το ψάξω και λίγο online μήπως βρω κάτι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

Το γνωρίζω αλλά θα μπορούσες να έκανες μία δοκιμή με τον άλλον τρόπο. Σε κάθε περίπτωση αν δεν θέλεις να πληρώνεις 3€/μήνα για 200GB και να γυρίσεις σε iCloud (το οποίο γενικά συμφέρει από άποψη χρόνου, γιατί περισσότερη ώρα χρειάζεσαι για να το κάνεις manually) υπάρχει η δυνατότητα να τις περάσεις και μέσω Airdrop αλλά δεν προτείνεται γενικά. 

Τώρα αν δεν θες να δοκιμάσεις κάτι από τα παραπάνω θα πρότεινα να τα κάνεις remove από το κινητό, restart κλπ και να ξαναδοκιμάσεις τύπου αύριο να τα περάσεις με τον τρόπο που το κάνεις μήπως και στρώσει. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάποια άλλη πρόταση για sync μέσω finder καθώς γενικά ξέρω ότι έχει θεματάκια. Θα το ψάξω και λίγο online μήπως βρω κάτι. 

Μα έτσι το έχω χρόνια δεν είναι ότι το κάνω πρώτη φορά 

Όχι iCloud δεν θέλω να πληρώνω 36€ τον χρόνο 

Γι αυτό τον λόγο πήρα 256gb συσκευή να μην έχω πρόβλημα χώρου 

Εχω κάνει αφαίρεση όλων και προσπάθησα ξανά από την αρχή μετά από 2 μέρες αλλά δεν λύθηκε. Δεν έχει σχέση με το restart των συσκευών 

Επεξ/σία από Tasos19s
Δημοσ.

Μα έτσι το έχω χρόνια δεν είναι ότι το κάνω πρώτη φορά 

Όχι iCloud δεν θέλω να πληρώνω 36€ τον χρόνο 

Γι αυτό τον λόγο πήρα 256gb συσκευή να μην έχω πρόβλημα χώρου 

Εχω κάνει αφαίρεση όλων και προσπάθησα ξανά από την αρχή μετά από 2 μέρες αλλά δεν λύθηκε. Δεν έχει σχέση με το restart των συσκευών 

Μα δεν έχει να κάνει με τον χώρο.

Σε κάθε περίπτωση δεκτό. Θα το ψάξω λίγο αργότερα και θα επανέλθω αν βρω κάποια λύση online. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

Μα δεν έχει να κάνει με τον χώρο.

Σε κάθε περίπτωση δεκτό. Θα το ψάξω λίγο αργότερα και θα επανέλθω αν βρω κάποια λύση online. 

Αν περάσω τις φωτό μου και τα βίντεο σε μια συσκευή 64gb υποχρεωτικά δεν τα παίρνει αφού όλα αυτά είναι 100gb

Έτσι αγόρασα συσκευή 256gb για να χωράνε 

Γιατί τότε να αγοράσω και χώρο iCloud? 
Απλα τα έχω όλα στον υπολογιστή και τα συγχρονίζω δωρεάν στο iPhone

Μια φορά το κανείς αυτό όταν στήνεις το τηλέφωνο για πρώτη φορά και κάνει κάποια ώρα 

Απο εκεί και πέρα δεν έχεις ανάγκη ούτε iCloud ούτε κάθε φορά να περιμένεις να γίνει συγχρονισμός 

Δημοσ.

Τότε δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πέρα από το ότι δεν βλέπω και πραγματικό πρόβλημα. Θέλω να πω πως βλέπουμε ότι μετακινεί τα αρχεία κανονικά στο τηλέφωνο αλλά για κάποιο λόγο όχι όλα. Θα πρέπει να εστιάσεις εκεί. Κάποιες σκόρπιες σκέψεις που θα έκανα είναι μήπως δεν διαβάζει το τηλέφωνο κάποια συγκεκριμμένα φορμάτ. Μία άλλη σκέψη είναι μήπως δεν βλέπει υποφακέλους μέσα σε φακέλους. Κάτι άλλο είναι μήπως έχεις δημιουργήσει και άλλες/η βιβλιοθήκες/η μέσα στο φώτος, πέρα από την ντεφόλτ, και συγχρονίζει μόνο την ντεφόλτ (νομίζω αυτό κάνει και το άι κλάουντ)

• Λύση
Δημοσ.

Βρήκα το πρόβλημα τελικά 

Τα 2 αρχεία που μου έβγαζε μήνυμα ότι δεν τα περνάει γιατί δεν θα παίζουν στο iPhone 

Τυχαία μόλις τα έβρισκε να τα αντιγράψει σταματούσε εκεί και έμεναν από έξω τα υπόλοιπα 

Εψαξα μέσα στα αρχεία του υπολογιστή να βρω τα δυο αυτά βίντεο, τα βρήκα με χίλια ζόρια, τα έσβησα 

Μετα έγινε κανονικά η αντιγραφή όλων των φωτογραφιών και βίντεο από την βιβλιοθήκη μου 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...