Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έκλεισα πρώτη φορά να μείνω 2 βραδια μέσω airbnb. Ο host είχε αρκετές κριτικές και είναι δηλωμένος σαν super host. Μου έστειλε τώρα τις πληροφορίες για το πώς θα μπω στο σπίτι κλπ (κωδικοί κλπ) και μου ζητάει το ΑΦΜ μου για να κάνει λέει μισθωτήριο βραχυχρόνιας διαμονής.
Επειδή είναι πρώτη φορά που χρησιμοποιώ την πλατφόρμα, έτσι είθισται; Μπορεί να κάνει τίποτα "περίεργο" άμα του δώσω το ΑΦΜ μου;

Δημοσ.

Καλά στον ζητάνε.  Χρειάζονται τον ΑΦΜ σου, κατόπιν εισαγωγής του οποίου στην πλατφόρμα φαίνονται αυτομάτως τα στοιχεία σου.

Ταυτότητα ή Αρ. Διαβατηρίου ζητούνται από αλλοδαπούς οι οποίοι δεν έχουν ΑΦΜ. Δεν μπορείς ως Έλληνας πολίτης να δώσεις ταυτότητα, εκτός κι αν τυγχάνεις πολίτης και κάποιας άλλης χώρας της οποίας κατέχεις ταυτοποιητικό έγγραφο.

Είναι απολύτως νόμιμο να στο ζητούν.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ. Παραξενεύτηκα γιατί πριν κάνω το ποστ εδώ ρώτησα φίλους κ γνωστούς που έχουν πάει πολλές φορές σε airbnb και ούτε σε έναν ούτε μία φορά δεν του ζήτησαν ΑΦΜ. Μάλλον έπεσα στην τέρμα τυπικό 

Δημοσ.

Έπεσες σε συνάδελφο που πληρώνει τη φορολογία του κανονικά.

Κάποιοι βέβαια κάνουν δηλώσεις με στοιχεία ταυτότητας "0" και με αιτιολογία "ο φιλοξενούμενος αρνήθηκε να παράσχει στοιχεία". Είναι εντάξει να το κάνεις αυτό αν έχεις 1-2-3 φορές κακή επικοινωνία με τους φιλοξενούμενους ή εάν για διάφορους λόγους δε θέλουν (παρατύπως) να σου δώσουν φορολογικά τους στοιχεία, αλλά δε μπορείς να το κάνεις διαρκώς.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, afentiko είπε

Καλησπέρα παιδιά. Έκλεισα πρώτη φορά να μείνω 2 βραδια μέσω airbnb. Ο host είχε αρκετές κριτικές και είναι δηλωμένος σαν super host. Μου έστειλε τώρα τις πληροφορίες για το πώς θα μπω στο σπίτι κλπ (κωδικοί κλπ) και μου ζητάει το ΑΦΜ μου για να κάνει λέει μισθωτήριο βραχυχρόνιας διαμονής.
Επειδή είναι πρώτη φορά που χρησιμοποιώ την πλατφόρμα, έτσι είθισται; Μπορεί να κάνει τίποτα "περίεργο" άμα του δώσω το ΑΦΜ μου;

Τι μπορεί να σου κάνει?

Το πολύ πολύ να σου μεταβιβάσει το ακίνητο και να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...