TheMigoftima Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα στο φόρουμ! Έκλεισα ένα δωμάτιο από Airbnb και μου ζητάνε ΑΦΜ και τον αριθμό της ταυτότητας μου ώστε να δηλώσουν σωστά τα έσοδα τους στις ελληνικές αρχές. Ισχύει κάτι τέτοιο; Δεν μου έχει τύχει ξανά οπότε όποιος ξέρει ας μου πει.
qwertyuiop2 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Καλά στα ζητάνε. Αλλά όχι ΚΑΙ τα δύο. Χρειάζονται τον ΑΦΜ σου, κατόπιν εισαγωγής του οποίου στην πλατφόρμα φαίνονται αυτομάτως τα στοιχεία σου. Ταυτότητα ή Αρ. Διαβατηρίου ζητούνται από αλλοδαπούς οι οποίοι δεν έχουν ΑΦΜ. Δεν μπορείς ως Έλληνας πολίτης να δώσεις ταυτότητα, εκτός κι αν τυγχάνεις πολίτης και κάποιας άλλης χώρας της οποίας κατέχεις ταυτοποιητικό έγγραφο. Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζονται και τα δύο στοιχεία. Στη δική σου περίπτωση, μόνο τον ΑΦΜ. Και είναι απολύτως νόμιμο να στο ζητούν. 1
TheMigoftima Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Καλά στα ζητάνε. Αλλά όχι ΚΑΙ τα δύο. Χρειάζονται τον ΑΦΜ σου, κατόπιν εισαγωγής του οποίου στην πλατφόρμα φαίνονται αυτομάτως τα στοιχεία σου. Ταυτότητα ή Αρ. Διαβατηρίου ζητούνται από αλλοδαπούς οι οποίοι δεν έχουν ΑΦΜ. Δεν μπορείς ως Έλληνας πολίτης να δώσεις ταυτότητα, εκτός κι αν τυγχάνεις πολίτης και κάποιας άλλης χώρας της οποίας κατέχεις ταυτοποιητικό έγγραφο. Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζονται και τα δύο στοιχεία. Στη δική σου περίπτωση, μόνο τον ΑΦΜ. Και είναι απολύτως νόμιμο να στο ζητούν. Σε ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα