Προς το περιεχόμενο

Hyundai tucson 2019

d-miss@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι κάτοχος του Tucson 2019 βενζινη 1600cc 136αλογα.
Αγοράστηκε ιανουάριο 2019 και μετα απο 2 χρόνια και 16000χμ έγινε το πρώτο service.
Σε 2 μήνες θα κάνω το 2ο service(33000χμ) και πριν ένα μηνα συνέβει κάτι που με ανησυχεί.
Ενώ οδηγουσα μου άναψε ένδειξη για χαμηλή στάθμη λαδιού και πήρα ένα λάδι και συμπλήρωσα ενώ ήθελε και άλλο.Η ερώτηση μου ειναι η εξής.

Είναι φυσιολογικό να μου ανάψει η ένδειξη μετα απο 17000χμ ; Σε ενάμιση μήνα θα περάσει το 2ο service και σημερα πήγα στην αντιπροσοποια να τους πώ για το γεγονος και οι μηχανικοι εκει μου είπαν οτι είναι φυσιολογικο αλλά δεν το δέχομαι. Όποιος γνωριζει παρακαλώ να με διαφωτήσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Καλησπερα αρχικα ωραιο αμαξι!

1/ εχεις διαθεσιμο το βιβλιο κατασκευαστη; αν ναι τοτε δες

2/ στα ποσα χιλιομετρα λεει ο κατασκευαστης αλλαγη λαδιων;

3/ μεχρι τι ποσοτητα δικαιλογει στο να καιει λαδι;

4/ ποδα λιτρα συμπληρωσες;

Γενικοτερα να ξερεις αν οδηγεις με φουλ στροφες τοτε ειναι λογικο να τσιμπα λιγο λαδι ειδικοτερα αν ειναι και τουρμπο

Στα όσα και να λέει αλλαγή λαδιών, έπρεπε πάνω στον χρόνο να κάνεις αλλαγή. Μου έρχεται σε λίγο το I30 και έχω μιλήσει εκεί και πρακτικά και οι ίδιοι προτίνουν 8000-9000 αλλαγή λαδιών.

• Like 1

1 ώρα πριν, d-miss@ είπε

Αγοράστηκε ιανουάριο 2019 και μετα απο 2 χρόνια και 16000χμ έγινε το πρώτο service.
Σε 2 μήνες θα κάνω το 2ο service(33000χμ) και πριν ένα μηνα συνέβει κάτι που με ανησυχεί.

ανα έτος υποχρεωτικά είναι η αλλαγή και στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι ανα 15χιλιάδες χιλιόμετρα (αν δεν περάσει έτος)

Φυσικά τα 15 χιλιάδες είναι ιδανικές συνθήκες , συνήθως τα αλλάζουμε νωρίτερα , ακόμα και το manual το λέει

Αν οδηγείτε το αυτοκίνητο σε
δύσκολες συνθήκες, απαιτείται συχ-
νότερη αντικατάσταση λαδιών και
φίλτρου λαδιού.

Αντίξοες συνθήκες οδήγησης
A : Οδήγηση σε επαναλαμβανόμενες μικρές διαδρομές μικρό-
τερες από 8 χλμ (5 μίλια) σε κανονικές συνθήκες θερμο-
κρασίας ή λιγότερο από 16 χλμ (10 μίλια) σε συνθήκες
παγετού
B : Παρατεταμένο ρελαντί ή οδήγηση με χαμηλή ταχύτητα για
μεγάλες αποστάσεις

1 ώρα πριν, d-miss@ είπε

Είναι φυσιολογικό να μου ανάψει η ένδειξη μετα απο 17000χμ ;

ναι , μάλλον αυτο που είχε μείνει δεν ήταν λάδι πλέον , ποτέ μη συμπληρώνεις σε τέτοιες περιπτώσεις ,κάνε αλλαγή (και πάντα με φίλτρο λαδιού)

2 ώρες πριν, d-miss@ είπε

Σε 2 μήνες θα κάνω το 2ο service(33000χμ)

κλείσε ραντεβού και κάνε αλλαγή , το "έστρωσες" καλά το μοτέρ 😁

• Like 1

Καλησπέρα σε όλους.

Ενώ οδηγουσα μου άναψε ένδειξη για χαμηλή στάθμη λαδιού και πήρα ένα λάδι και συμπλήρωσα ενώ ήθελε και άλλο.Η ερώτηση μου ειναι η εξής.

Είναι φυσιολογικό να μου ανάψει η ένδειξη μετα απο 17000χμ ; Σε ενάμιση μήνα θα περάσει το 2ο service και σημερα πήγα στην αντιπροσοποια να τους πώ για το γεγονος και οι μηχανικοι εκει μου είπαν οτι είναι φυσιολογικο αλλά δεν το δέχομαι. Όποιος γνωριζει παρακαλώ να με διαφωτήσει.

2 χρόνια αλλαγές λαδιών και αναρωτιέσαι γιατί καίει??? :confused:

2 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

2 χρόνια αλλαγές λαδιών και αναρωτιέσαι γιατί καίει??? :confused:

να σου πω ,οκ , έπρεπε να ξέρει τα βασικά , αλλά φταίνε και οι αντιπροσωπίες που δεν ενημερώνουν για τα απαραίτητα , δλδ απλά να του λέγανε φέρτο σε ένα έτος ή έστω να βάλουν μια υπενθύμιση (σίγουρα θα γίνεται)

(αν δεν μας τρολλάρει βέβαια)

Καλησπέρα σε όλους.

Εφόσον η μόνη απάντηση που θα δεχτείς είναι πως η συγκεκριμένη κατανάλωση δεν είναι φυσιολογική, ποιο το νόημα της ερώτησης?

Η Hyundai αν δεν κάνω λάθος θεωρεί φυσιολογικό να καίει μέχρι και 1 λίτρο ανά 1.500 χλμ, μόνο αν κάψει παραπάνω το θεωρεί πρόβλημα και ενεργοποιεί την εγγύηση. Αν θες να σιγουρευτείς για αυτό διάβασε το user manual.

Στην Αμερική πάντως κάποιοι προχώρησαν μαζικά σε μυνήσεις σε hyundai και kia, αλλά η κατανάλωση λαδιού που είχαν ήταν πολλαπλάσια από τη δική σου:

https://www.carandmotor.gr/nea/hyundai-minyseis-idioktiton-epeidi-kaine-ladia

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Καλά, πόσα λίτρα λάδι παίρνει αυτό το μοτέρ;

Τι σημασία έχει?

4,4 με φίλτρο μια και ρώτησες.

Επεξ/σία από Joshua21

Επειδή και μένα έρχεται το i30 σε λίγο καιρό, και ρώτησα εκεί, για αυτο σου δίνουν και το δωρεάν σέρβις κάθε χρόνο για να πας να το κάνεις. Επίσης στο bluelink σου στέλνουν υπενθύμιση να κάθε 7κ χιλιόμετρα να πας για αλλαγή λαδιών στα επόμενα 500, οπότε το 15κ μου φαίνεται πολύ περίεργο. Εκτός αν το άλλαξαν πρόσφατα. 

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Η Hyundai αν δεν κάνω λάθος θεωρεί φυσιολογικό να καίει μέχρι και 1 λίτρο ανά 1.500 χλμ, μόνο αν κάψει παραπάνω το θεωρεί πρόβλημα και ενεργοποιεί την εγγύηση. Αν θες να σιγουρευτείς για αυτό διάβασε το user manual.

Καλά αυτό είναι σε όλες για να έχουν καλυμμένο τον λώκο τους. 1/2000 και ίσως παραπάνω λέει για τον etfsi η VW, 0.8l/1000! λέει η MAZDA για τον δίλιτρο skyactive,1/2000 και η toyota. 

Στην πράξη όμως, ένας  κινητήρας τόσο νέου αυτοκινήτου που καίει τόσο σε φυσιολογική χρήση, έχει θέμα. Αν έχεις κανένα alfa romeo 2λιτρο 20ετίας, το 1/1000 είναι το στανταράκι

33 minutes ago, Sakiz105 said:

Επειδή και μένα έρχεται το i30 σε λίγο καιρό, και ρώτησα εκεί, για αυτο σου δίνουν και το δωρεάν σέρβις κάθε χρόνο για να πας να το κάνεις. Επίσης στο bluelink σου στέλνουν υπενθύμιση να κάθε 7κ χιλιόμετρα να πας για αλλαγή λαδιών στα επόμενα 500, οπότε το 15κ μου φαίνεται πολύ περίεργο. Εκτός αν το άλλαξαν πρόσφατα. 

αδερφε και εγω το περιμενω το i30 hatchback 1.0 tgdi premium white atlas, το παραγγειλα δευτερα και μ παν μαρτιο +2 μηνες για παραδοση... ποτε σου παν παραδοση και ποτε το παρεγγειλες;

επιπλεον αναφερεσαι σε δωρεαν σερβις... εισαι σιγουρος; γτ η hyundai σου δινει περα των αλλων, 5 χρονια τεχνικο ελεγχο... οχι σερβις... τεχνικο ελεγχο δλδ να πας να το τσεκαρουν σε περιπτωση που πας ταξιδι κτλπ

4 ώρες πριν, d-miss@ είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Σε αυτά τα 3 χρόνια που το έχεις,έχεις ανοίξει το καπό να δεις τι λάδια νερα κλπ έχει;Το βιβλιαράκι του το έχεις διαβάσει;

Συνηθως στα τελευταια μοντελα υπαρχει εσωτερικο ρολοι που σε ενημερωνει ποτε εισαι για σερβις, ειτε σε χλμ, ειτε σε χρονο.Η Χιουνται δεν την εχει ανακαλυψει αυτην τη διαστημικη τεχνολογια?

Επισης, για να σου βγαλει ενδειξη χαμηλης σταθμης λαδιου σημαινει οτι κατεβηκε αρκετα. Πιθανοτατα υπαρχει καπου διαρροη, το αποκλειω καινουργιο μοτερ να εκαψε τοσο πολυ λαδι. Εκτος και αν οδηγας σαν κανιβαλος. Τι λαδι εβαλες? Ενα οτι ναναι? Ποσα λτ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...