Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimitrissot είπε

Αξίζουν σαν παπούτσια για τρέξιμο. Για βόλτα η περπάτημα πάρε κάτι άλλο. Για τρέξιμο είναι μαγικά και σκυλιά. Θεωρούνται από τα πιο τίμια παπούτσια για τρέξιμο σε συχνή βάση για προπονήσεις. Εγώ τα παίρνω ένα νούμερο παραπάνω λόγω φόρμας και μου κάθονται τέλεια. Αν τρέχεις πάρτα και δεν θα το μετανιώσεις. Στα 54 ευρώ που βγαίνουν με την προσφορά είναι κλοπή. 

Αντε και με αγχώσατε βρε παιδιά!

εννοείται τρέχω , και προετοιμαζομαι απο τωρα για 42Κ του χρόνου. 

εννοειται τα τσιμπησα κ γω κ ο αδερφος μου απο ενα ζευγαρακι.. 

τα πηραμε μισο νουμερο πανω απο αυτά που φοράμε, ελπιζω να μην εχουμε θέμα … 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kkatsaplias είπε

Πάλι τα ρημαδια τα vomero16 δεν τα βγάλανε σε προσφορά....γμτ!!!!!!

Σκυλια παπουτσια επισης τα vomero.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sebu είπε

....το τρεξιμο .....ειναι επιβαρυντικο για γονατα και μεση, ανατομικα οι ανθρωποι δεν ειμαστε φτιαγμενοι για τρεξιμο.

Εντελως λαθος σε πολλα επιπεδα . Αν εχεις ΗΔΗ τραυματισμο και μαλιστα σοβαρο δεν πρεπει να τρεχεις αλλα κ παλι ειναι αναλογα τον τραυματισμο , την ενταση και το ειδος του τρεξιματος .

Προφανως αν εχεις θεμα με μηνισκο πχ κ πας να τρεξεις σε πολη , με σκαλοπατια , αποτομες αλλαγες κατευθυνησης , αναμεσα απο πεζους κτλ (urban run ) θα τα διαλυσεις ολα .

Κατα κανονα ομως το τρεξιμο κανει καλο στα γονατα διοτι δυναμωνει τους μυς γυρω απο τη κλειδωση κ σταθεροποιει το γονατο  . Σε αντιθεση με τον μυθο που κυκλοφορει κ λεει το αντιθετο

https://runningmagazine.gr/2014/12/το-τρέξιμο-κάνει-καλό-στα-γόνατα/

* ακομα κ το περιβοητο γονατο του δρομεα συνηθως προκαλειται απο αδυναμο ισχυο ή και δικεφαλο του ποδιου . Βασικα οι 3 μυς στη πισω πλευρα του τετρακεφαλου που ονομαζουμε "δικεφαλο" ειναι οι μυς που προκαλουν τους περισσοτερους τραυματισμους ειτε αμεσα ειτε εμμεσα (γονατο του δρομεα / λαγονοκνημιαια δηλαδη)

Τραυματισμους στη μεση ..μονο απο εντελως λαθος τεχνικη κυριως σε ανηφορα , τουλαχιστον σε δρομο γιατι σε βουνο ειναι αλλη ιστορια κ αλλη επιβαρυνση .

-‐------------------

On topic 

Ειλικρινα εχω καταληξει στα nimbus (asics) αλλα δε πεφτει η τιμη τους με τιποτα. Ποτε δε τα εχω πετυχει κατω απο 120-130 στο νουμερο μου 

Nike ειχα δοκιμασει τα vromero το οποιο αν κ ειναι καλο παπουτσι με εξαιρετικο πατημα  , στο 6μηνο το ειχα διαλυσει κατι το οποιο ομως οφειλεται κ στην ιδιαιτεροτητα του πατηματος μου . Βασικα μονο τα asics αντεχουν . Τα λιωνω στο τρεξιμο κ μετα τα βαζω μεσα σε ποταμια κ πεζοποριες δεν νοιωθουν τιποτα . Βεβαια δε κανουν για ολους μιας κ η υποστηριξη που εχουν στη φτερνα ακομα κ τα neutral μοντελα θα παιδεψει πολλους .

Ωστοσο το pegasus 39 στα 54 ειναι κλοπη . Σχεδον αισθανομαι ασχημα . Στανταρ θα μου αρεσει στο πατημα για την αντοχη εχω αμφιβολια

Αλλα ειμαι πραγματικα περιεργος για τα vaporfly next 2 που πανε στα 112€ . Δεν εχω ξαναδοκιμασει παπουτσι αυτης της κλασης κ της κατηγοριας τιμης (στα intersport τα εχουν 250€ )  . Τα δοκιμασα σε καταστημα πριν τα παραγγειλω κ πορωθωκα :) Για να δουμε

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Arkin είπε

Μετα απο ποσες ωρες σου ηρθε? Εδω ακομα τιποτα λεει αν περασει μερα να κανω claim για την αγορα που εκανα. Πληρωσες με ευρω το γυρισες Ελλαδα δηλαδη απο Αγγλια η κατευθειαν με αγγλικη λιρα? 

Σε 1-2 ώρες μου ήρθε το μέιλ. Έκανα εγγραφη στο quidco, πάτησα στο link και με πήγε στο αγγλικο nike.com. Το γύρισα στο ελληνικό από την ειδοποίση που βγάζει, πλήρωσα με paypal και τέλος

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, guardianx71 είπε

Σε 1-2 ώρες μου ήρθε το μέιλ. Έκανα εγγραφη στο quidco, πάτησα στο link και με πήγε στο αγγλικο nike.com. Το γύρισα στο ελληνικό από την ειδοποίση που βγάζει, πλήρωσα με paypal και τέλος

Εμενα ακομα τιποτα αλλα ειναι στο pending στο paypal οποτε ισως εκει κολλαει το θεμα. Εβαλα τελικα το extension του quido και μου το βγαζει και στο ελληνικο αμεσα πανω δεξια στον chrome. Απο humble αμεσα ερχεται το cashback βολευει απειρα. Να μην το ηξερα ρε γαμωτο 1 χρονο κανω αγορες απο humble και τετοια καταστηματα θα ειχα γλιτωσει ενα 500αρι στο νερο. Δεν πειραζει το μαθαμε τωρα τουλαχιστον. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickk0kkav είπε

Εντελως λαθος σε πολλα επιπεδα . Αν εχεις ΗΔΗ τραυματισμο και μαλιστα σοβαρο δεν πρεπει να τρεχεις αλλα κ παλι ειναι αναλογα τον τραυματισμο , την ενταση και το ειδος του τρεξιματος .

Προφανως αν εχεις θεμα με μηνισκο πχ κ πας να τρεξεις σε πολη , με σκαλοπατια , αποτομες αλλαγες κατευθυνησης , αναμεσα απο πεζους κτλ (urban run ) θα τα διαλυσεις ολα .

Κατα κανονα ομως το τρεξιμο κανει καλο στα γονατα διοτι δυναμωνει τους μυς γυρω απο τη κλειδωση κ σταθεροποιει το γονατο  . Σε αντιθεση με τον μυθο που κυκλοφορει κ λεει το αντιθετο

https://runningmagazine.gr/2014/12/το-τρέξιμο-κάνει-καλό-στα-γόνατα/

* ακομα κ το περιβοητο γονατο του δρομεα συνηθως προκαλειται απο αδυναμο ισχυο ή και δικεφαλο του ποδιου . Βασικα οι 3 μυς στη πισω πλευρα του τετρακεφαλου που ονομαζουμε "δικεφαλο" ειναι οι μυς που προκαλουν τους περισσοτερους τραυματισμους ειτε αμεσα ειτε εμμεσα (γονατο του δρομεα / λαγονοκνημιαια δηλαδη)

Τραυματισμους στη μεση ..μονο απο εντελως λαθος τεχνικη κυριως σε ανηφορα , τουλαχιστον σε δρομο γιατι σε βουνο ειναι αλλη ιστορια κ αλλη επιβαρυνση .

-‐------------------

On topic 

Ειλικρινα εχω καταληξει στα nimbus (asics) αλλα δε πεφτει η τιμη τους με τιποτα. Ποτε δε τα εχω πετυχει κατω απο 120-130 στο νουμερο μου 

Nike ειχα δοκιμασει τα vromero το οποιο αν κ ειναι καλο παπουτσι με εξαιρετικο πατημα  , στο 6μηνο το ειχα διαλυσει κατι το οποιο ομως οφειλεται κ στην ιδιαιτεροτητα του πατηματος μου . Βασικα μονο τα asics αντεχουν . Τα λιωνω στο τρεξιμο κ μετα τα βαζω μεσα σε ποταμια κ πεζοποριες δεν νοιωθουν τιποτα . Βεβαια δε κανουν για ολους μιας κ η υποστηριξη που εχουν στη φτερνα ακομα κ τα neutral μοντελα θα παιδεψει πολλους .

Ωστοσο το pegasus 39 στα 54 ειναι κλοπη . Σχεδον αισθανομαι ασχημα . Στανταρ θα μου αρεσει στο πατημα για την αντοχη εχω αμφιβολια

Αλλα ειμαι πραγματικα περιεργος για τα vaporfly next 2 που πανε στα 112€ . Δεν εχω ξαναδοκιμασει παπουτσι αυτης της κλασης κ της κατηγοριας τιμης (στα intersport τα εχουν 250€ )  . Τα δοκιμασα σε καταστημα πριν τα παραγγειλω κ πορωθωκα :) Για να δουμε

Off topic

Το τρεξιμο δεν ενδυναμωνει τους μυες του ποδιου και δη του γονατου, αντιθετως το επιβαρυνει δυσαναλογα πολυ. Το γονατο και το περιξ συστημα ενδυναμωνουν μονο ασκησεις ποδιων με βαρη. Ειχα χονδροπαθεια επιγονατιδας λογω μεγαλης γωνιας Q, για πολλα χρονια και γνωριζω. Μονο μυικη ενδυναμωση με βαρη στα ποδια ενδυναμωνουν 4κεφαλους και το μυικο συστημα πανω, γυρω, και κατω απο το γονατο ωστε να στηριζει ολη την αρθρωση και να μην της επιτρεπει να κανει μεγαλυτερη απο την αποδεκτη κινηση (οι ενδυναμωμενοι μυες λειτουργουν ως absorbers και ως περιοριστες της αποτομης/περιεργης/εκτος θεσης κινησης του γονατου).

3 ορθοπεδικοι και 3-4 φυσικοθεραπευτες μου εχουν πει το εντελως αντιθετο. Ο ανθρωπος ανατομικα, κατασκευαστικα δεν ειναι φτιαγμενος για τρεξιμο. Δεν λεει κανεις οτι δεν μπορει να τρεξει αλλα οτι ανατομικα, εξελιγκτικα η κατασκευη του ειναι για ορθια σταση και βαδην με τρεξιμο μονο σε αναγκη.

Ανατομικα κατασκευασμενα για τρεξιμο ειναι τα τετραποδα θηλαστικα, με τα δυο ποδια να σπρωχνουν και τα δυο να τραβανε εμπρος σε συγχρονισμενη κινηση. Εχουν μικροτερα μελη εναντι των δυο μακρυων ποδιων του ανθρωπου, χαμηλοτερο κεντρο βαρους και μικροτερη καταπονηση στα τεσσερα ποδια τους εναντι των δυο των ανθρωπων. Οι ανθρωποι βγαζουν περισσοτερες και συχνοτερες ζημιες στα ποδια εναντι του οποιοδηποτε τετραποδου θηλαστικου. Και τα τετραποδα θηλαστικα περπατανε και τρεχουν χωρις ειδικα παπουτσια και χωρις ειδικα βοηθηματα για στηριξη γονατων, αστραγαλων κτλ.

Αλλα αρκετα με το off-topic.

On topic

Καλοριζικα τα παπουτσια σε οσους αγορασαν.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, dim_plo είπε

908370988_Screenshot2022-11-25145508.jpg.d1b426fa805d00a8f8420e8be2590a3d.jpg

Είναι δωρεάν (από την πλευρά τους). Δεν ξέρω τι χρέωση μπορεί να επιβάλλει η NBG. Βλέποντας τις ληστρικές χρεώσεις των ελληνικών τραπεζών, θεωρώ ότι θα έχεις κάποια.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Οπότε υποθέτω πως δεν συμφέρει η μεταφορά των χρημάτων στην τράπεζα όταν μιλάμε για ποσά όπως 10-15 ευρώ. Επομένως απ' ότι φαίνεται η καλύτερη λύση είναι το PayPal.

Επεξ/σία από intruder99
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα πάντως το σαιτ και το app τους έδωσε ρέστα.. Σχεδόν 2 ώρες έφαγα μέχρι να περάσει η παραγγελία 

12 minutes ago, barman_ said:

Τουλάχιστον έγινε η δουλειά με το cashback, χωρίς να κάνω κάτι 

Επεξ/σία από barman_
Δημοσ.

Ε κρατιεμαι να μην βρισω βραδυατικα.. Εψαχνα 2 ωρες το μεσημερι , μετα απο τα 11-12 αντικειμενα κολλησε το καλαθι και χαθηκαν ολα......

καθομαι παλι 1 ωριτσα τωρα και ξανα το ιδιο πραγμα μετα το 11 αντικειμενο στο καλαθι...

Δημοσ.
18 minutes ago, argosixna said:

Ε κρατιεμαι να μην βρισω βραδυατικα.. Εψαχνα 2 ωρες το μεσημερι , μετα απο τα 11-12 αντικειμενα κολλησε το καλαθι και χαθηκαν ολα......

καθομαι παλι 1 ωριτσα τωρα και ξανα το ιδιο πραγμα μετα το 11 αντικειμενο στο καλαθι...

Σπάσε την παραγγελία σε 2-3 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, vaga1um3 είπε

Αντε και με αγχώσατε βρε παιδιά!

εννοείται τρέχω , και προετοιμαζομαι απο τωρα για 42Κ του χρόνου. 

εννοειται τα τσιμπησα κ γω κ ο αδερφος μου απο ενα ζευγαρακι.. 

τα πηραμε μισο νουμερο πανω απο αυτά που φοράμε, ελπιζω να μην εχουμε θέμα … 

Τούμπανο είναι τα παπούτσια θα τα ευχαριστηθείς. καλή προετοιμασία φίλε για του χρόνου καλά χιλιόμετρα.  Εγώ πήρα δυο να με βγάλουν 1-2 χρόνια. Δεν πιστεύω να έχεις θέμα με το νούμερο ίσως είναι λίγο οριακό αλλά θα ανοίξει λογικά μετά από 1-2 τρεξίματα και θα είσαι κομπλέ. 

Απλα όπως λέει και πιο πάνω ο φίλος δεν είναι για ορθοστασία και βόλτα. Είναι για συνεχές περπάτημα η τρέξιμο

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Sebu είπε

Off topic

Το τρεξιμο δεν ενδυναμωνει τους μυες του ποδιου και δη του γονατου, αντιθετως το επιβαρυνει δυσαναλογα πολυ. Το γονατο και το περιξ συστημα ενδυναμωνουν μονο ασκησεις ποδιων με βαρη. Ειχα χονδροπαθεια επιγονατιδας λογω μεγαλης γωνιας Q, για πολλα χρονια και γνωριζω. Μονο μυικη ενδυναμωση με βαρη στα ποδια ενδυναμωνουν 4κεφαλους και το μυικο συστημα πανω, γυρω, και κατω απο το γονατο ωστε να στηριζει ολη την αρθρωση και να μην της επιτρεπει να κανει μεγαλυτερη απο την αποδεκτη κινηση (οι ενδυναμωμενοι μυες λειτουργουν ως absorbers και ως περιοριστες της αποτομης/περιεργης/εκτος θεσης κινησης του γονατου).

3 ορθοπεδικοι και 3-4 φυσικοθεραπευτες μου εχουν πει το εντελως αντιθετο. Ο ανθρωπος ανατομικα, κατασκευαστικα δεν ειναι φτιαγμενος για τρεξιμο. Δεν λεει κανεις οτι δεν μπορει να τρεξει αλλα οτι ανατομικα, εξελιγκτικα η κατασκευη του ειναι για ορθια σταση και βαδην με τρεξιμο μονο σε αναγκη.

Ανατομικα κατασκευασμενα για τρεξιμο ειναι τα τετραποδα θηλαστικα, με τα δυο ποδια να σπρωχνουν και τα δυο να τραβανε εμπρος σε συγχρονισμενη κινηση. Εχουν μικροτερα μελη εναντι των δυο μακρυων ποδιων του ανθρωπου, χαμηλοτερο κεντρο βαρους και μικροτερη καταπονηση στα τεσσερα ποδια τους εναντι των δυο των ανθρωπων. Οι ανθρωποι βγαζουν περισσοτερες και συχνοτερες ζημιες στα ποδια εναντι του οποιοδηποτε τετραποδου θηλαστικου. Και τα τετραποδα θηλαστικα περπατανε και τρεχουν χωρις ειδικα παπουτσια και χωρις ειδικα βοηθηματα για στηριξη γονατων, αστραγαλων κτλ.

Αλλα αρκετα με το off-topic.

On topic

Καλοριζικα τα παπουτσια σε οσους αγορασαν.

Ευχαριστω για το χρονο σου να απαντησεις , το μονο που θα πω ειναι οτι ο ανθρωπος δεν ειναι φτιαγμενος κατασκευαστικα να τρεχει ΓΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ . Ειναι ομως το μονο ζωο που μπορει να τρεχει για ωρες ολοκληρες . 

https://gorun.gr/opinions/άνθρωπος-a-natural-born-runner/

Αυτο το πραγμα δηλαδη να μπορεις να τρεξεις 4-5 ωρες συνεχομενες (και καποιοι ΠΟΛΥ παραπανω 24 ωρα + ) ειναι εντελως αδιανοητο κ εξωπραγματικο σε σχεση με τα υπολοιπα ζωα . 

Και ναι εμεις που φοραμε παπουτσακια σχεδον απο μωρα εχουμε αδυναμια στα πελματα κτλ αυτο δεν αφορα ενα μεγαλο κομματι του πληθυμισμου σε Αφρικη κ Ασια που καθημερινα περπατανε χιλιομετρα στα χωραφια κτλ ακομα κ το 2022 . 

Αλλα πραγματα δεν ειναι φυσικα κ καταπονουν το σωμα οπως πχ οι σκαλες, το πολυωρο καθισμα (κατα το οποιο παθαινουμε βραχυνση των συνδεσμων στη λεκανη κ επιμικυνονται οι συνδεσμοι χαμηλα  στη πλατη ) και μεσα απο την καθημερινοτητα μας κανουν το σωμα μας αχρηστο . 

Οποτε ναι ο ανθρωπος της πολης του 2022 δεν ειναι ο καλυτερος δυνατος αθλητης αλλα λογω καθημερινοτητας κ οχι κατασκευης 

--------

Κλεινω το off topic κ ευχαριστω για την ενδιαφερουσα συζητηση 

Δημοσ.

3 ζευγάρια Pegasus 39, ενα για εμένα και αλλα 2 για φίλους.

Μου φαίνεται οτι στα 54€ έπρεπε να πάρω και ενα δεύτερο να το έχω για όταν ταλαιπωρηθεί αυτό που παρήγγειλα μόλις. (οχι οτι δεν προλαβαίνω ακόμη να πάρω ενα extra). 

Τα έχει 'ταλαιπωρήσει' κάποιος να μας πει γνώμες ; είμαι με τα  Solarboost 3 εδώ και  200-300χλμ περίπου , υπερ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής! 

Λέτε να πάρω και δεύτερο pegasus 39? Διαβάζω μόνο καλά λόγια και τίποτα το αρνητικό.

Δημοσ.

Έπρεπε να τσιμπήσω και εγώ 2 ζευγάρι γιατί στο χρόνο στην καλύτερη αλλάζω αθλητικό.Φοβήθηκα το νούμερο.Είμαι 43 -43 1/2 σε adidasolarboost,ultraboost,glide σε rebook floatride energy το 43 ήταν μεγαλούτσικο.43 επίσης και σε mizuno και saucony.Όσοι είχαν το παπούτσι τι καλούπι έχει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, nickk0kkav είπε

Ευχαριστω για το χρονο σου να απαντησεις , το μονο που θα πω ειναι οτι ο ανθρωπος δεν ειναι φτιαγμενος κατασκευαστικα να τρεχει ΓΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ . Ειναι ομως το μονο ζωο που μπορει να τρεχει για ωρες ολοκληρες . 

https://gorun.gr/opinions/άνθρωπος-a-natural-born-runner/

Αυτο το πραγμα δηλαδη να μπορεις να τρεξεις 4-5 ωρες συνεχομενες (και καποιοι ΠΟΛΥ παραπανω 24 ωρα + ) ειναι εντελως αδιανοητο κ εξωπραγματικο σε σχεση με τα υπολοιπα ζωα . 

Και ναι εμεις που φοραμε παπουτσακια σχεδον απο μωρα εχουμε αδυναμια στα πελματα κτλ αυτο δεν αφορα ενα μεγαλο κομματι του πληθυμισμου σε Αφρικη κ Ασια που καθημερινα περπατανε χιλιομετρα στα χωραφια κτλ ακομα κ το 2022 . 

Αλλα πραγματα δεν ειναι φυσικα κ καταπονουν το σωμα οπως πχ οι σκαλες, το πολυωρο καθισμα (κατα το οποιο παθαινουμε βραχυνση των συνδεσμων στη λεκανη κ επιμικυνονται οι συνδεσμοι χαμηλα  στη πλατη ) και μεσα απο την καθημερινοτητα μας κανουν το σωμα μας αχρηστο . 

Οποτε ναι ο ανθρωπος της πολης του 2022 δεν ειναι ο καλυτερος δυνατος αθλητης αλλα λογω καθημερινοτητας κ οχι κατασκευης 

--------

Κλεινω το off topic κ ευχαριστω για την ενδιαφερουσα συζητηση 

Είμαι πάνω από 20 χρόνια στον χώρο του fitness και θα ήθελα να σε συμβουλέψω να μη διαβάζεις φανερά υποκινούμενες έρευνες. Το trend τον μεγάλων αποστάσεων ξεκίνησε από την Αμερική πριν 15-20 χρόνια και έχει καταστρέψει κόσμο και κοσμάκι.

Ο άνθρωπος ΔΕΝ είναι φτιαγμένος για να κάνει μεγάλες αποστάσεις , το να βάζεις το σώμα σου σε αυτό το βάσανο επειδή αντέχεις είναι αστείο και marketing trend. Καταβολίζεσαι με προπονήσεις συνεχόμενου τρεξίματος πάνω από 60-70 λεπτά και τα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου θα είναι ανεπανόρθωτα αν δεν είσαι τυχερός με βάση τη σωματοδομή σου. Μπορώ να σου δώσω πολλές έρευνες που αποδεικνύουν ότι το stress των μεγάλων αποστάσεων στο σώμα πυροδότησε αυτοάνοσα νοσήματα , κλπ.

Αν θέλεις να δεις αποτελέσματα στο σώμα σου , τη διάθεση σου και την υγεία σου θα σε συμβούλευα :

1. Προπονήσεις υψηλής/πολύ υψηλής έντασης / μικρής-μεσαίας διάρκειας ανάλογα με την ηλικία σου, το βάρος σου και το επίπεδο φυσικής .

2. Βάρη , αρκετά βάρη καθώς είναι ο μόνος επιστημονικά αποδεδειγμένα τρόπος να διατηρήσεις μέχρι τα βαθιά σου γεράματα το μυϊκό σου σύστημα και την οστική πυκνότητα.

3. Ασκήσεις mobility/flexibility για να μπορείς να παραμείνεις λειτουργικός μέχρι τα βαθιά σου γεράματα.

Επεξ/σία από Looter
  • Like 5
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...