Επισκέπτης Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Με την ευκαιρία του παρόντος θέματος, θέλω να παραθέσω μια προσωπική πίκρα και μια προσωπική χαρά. Η πίκρα αφορούσε τον προ ετών (δεν θυμάμαι πότε ήταν ακριβώς) σχολιασμό μου σε άρθρο της αυπνίας που περίγραφε την δημιουργία από κάποια εργαστήρια - εταιρεία μιας μαύρης μπογιάς. Τόσο μαύρης που, όπως (στο περίπου) θυμάμαι, αν βάψεις κάτι με αυτήν γίνεται σε συντριπτικό ποσοστό αόρατο το αντικείμενο που βάφικε. Τότε, στο θέμα αυτό είχα σχολιάσει (στο περίπου το αναφέρω) : θέλω λίγη απ' αυτήν για να βάψω ΤΟ κτίριο της πλ. Συντάγματος, έτσι ώστε να μη το βλέπουμε ... Ελάχιστα λεπτά μετά, μου είχε έλθει παρατήρηση στα εισερχόμενα μήνυμα από την διαχείριση του παρόντος χώρου όπου, μου τραβούσε το αυτί, διότι δεν επιτρεπόταν (σύμφωνα) με τα λεχθέντα της παρατήρησης η πολιτικές συζητήσεις. Δεν κρύβω ότι είχα χολωθεί μη αντιλαμβανόμενο πως γίνεται ένα πικρό σχόλιο μου (για όσα διαβιούμε), έστω και κάτω από την κάλυψη ενός site τεχνολογίας, "χάλαγε τη σούπα" ... Πέρασαν τα χρόνια και εδώ και καιρό πλέον, στους σχολιασμούς -σε μεγάλο και αξιοθαύμαστο- ποσοστό- μπαίνουν προβληματισμοί, θέσεις (ΟΧΙ κομματικές ! αλλά ανθρώπινες), προτάσεις, ακόμη και αντιπαλότητες με humor και δημιουργικότητα. Και μετά από πάρα πολλά χρόνια στην blog-όσφαιρα, ΜΟΝΟ ως θετική βλέπω την εξέλιξη αυτή. Και των εμφάνισης - εξωτερίκευσης σκεπτόμενων σχολιαστών αλλά και του τόπου (insomnia) που δεν κόβει (αν δεν κάνω λάθος) τα συναφή σχόλια. Κακά τα ψέματα. Στη ζωή τίποτα δεν είναι μονοσήμαντο, μονόπλευρο, μονότονο και οδηγούμενο επάνω σε μια "ρούλά". Σε έναν κανόνα. Όλα θέλουν το "αλάτι" τους, το κέφι και τον δυναμισμό τους, την κριτική τους, την πρότασή τους, την αντίθετη άποψη. Ακόμη και την "παρτάδικη" ... ps. Insomnia, αν είναι να μου κόψεις το παρόν σχόλιο, να με μαλώσεις, να με ξηλώσεις πιθανόν, αρκεί μια ενημέρωσή σου και θα φύγω μόνος μου. Χωρίς να κάνω βλακείες με δημιουργία νέου προφίλ και χωρίς να ενοχλήσω. Όμως με σιγουριά σου λέω, και αν θες, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στο email μου, να σου πω μια ιστορία (χμμμ όχι και τόσο σύντομη) όπου, θα καταλάβεις πως ΜΙΑ ΖΩΗ κινήθηκα με γνώμονα το Κοινό Καλό, υπεραγαπόντας την τεχνολογία, από τα μέσα της δεκαετίας του '70, χωρίς όμως να γίνω ποτέ χειροκροτητής της τάδε ή της δείνα εταιρείας και των πέριξ αυτών παιγνίων.
cmsvmylo Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 200.000 εργαζόμενοι σε ένα εργοστάσιο. Ολόκληρη πόλη. 1
AtiX Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, BillT είπε Σχεδόν δάκρυσα με την συμφορά που σε έχει βρει φίλε μου. Προφανώς η δική σου ανάγκη για ένα 14 Pro Max Μωβ 256 (ενώ λογικά έχεις ήδη ένα 13 Pro Max στο χέρι) είναι πολύ πιο σημαντική από του κινέζου εργάτη που παίρνει 200$ ζώντας σε άθλιες συνθήκες.... για να το λες, φαντάζομαι, όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουμε ούτε μια συσκευή που να είναι κατασκευασμένη στην Κίνα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα που εκμεταλλεύεται τους εργάτες για ένα κομμάτι ψωμί… το λες και υποκρισία με ή χωρίς likes… Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2022 από AtiX 1 2
verylife78 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Το θεμα αν μπηκατε στον κοπο να διαβασατε το αρθρο δεν ειναι ουτε η apple ουτε οι συνθηκες εργασιας ουτε τα δικαιωματα του εργατη Ειναι ο εγκλεισμος σε σχεση με τον covid Και οποιος δεν εχει δει βιντεο ειδικα στην κινα με ανθρωπους να τους τραβαν απο τα σπιτια τους ή να τους κλεινουν με καγκελα μεσα στις πολυκατοικιες χωρις να μπορουν να κανουν κατι για αυτο λες και ειναι ζωα. Το θεμα λοιπον ειναι η ελευθερια και πως το προσχημα της πανδημιας καταστραγησε και θα συνεχισει (https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2022/11/16/g20-bali-leaders-declaration) δειτε τι δεσμευτηκαν οι G20 στα πλαισια των επομενων πανδημιων, το δικαιωμα των μετακινησεων. Αν λοιπον ο Κινεζος, ενας λαος με προσηλωση στους νομους και τους κανονες καταφερε να σηκωσει κεφαλι, τι κανουν οι πιο φιλελευθερες κοινωνιες? Βλεπουν μπαλα? Πινουν καφε στις πλατειες? Περιμενουν το επομενο pass? Τους αφησαμε και μας πηραν τις ζωες μας 3
HALF EVIL Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Gk2016 είπε Καθαρά από ιστορικής άποψης και μη συνεκτιμώντας ουδόλως τις υφιστάμενες πολιτικές του κάθε κράτους, είναι ξεκάθαρο πως ο υπαρκτός καπιταλισμός, με την μορφή που τον ξέραμε και τον ... ζήσαμε στο πετσί μας (ως εργαζόμενοι, καταναλωτές, πολίτες της κοινωνίας) τελείωσε. Οριστικά και αμετάκλητα. Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να εμφανιστεί κάτι νέο ; Άγνωστο καθόσον στην Ανθρώπινη ιστορία, οι μεγάλες μεταβολές δεν συμβαίνουν από μέρα σε μέρα. Ούτε καν από μήνα και από έτος σε ανάλογους χρόνους. Το που θα πάει η "επόμενη μέρα" ; Αυτό κι αν είναι απορία που επιδέχεται πολύ συζήτηση καθόσον, όλη η "νέα πορεία" θα κινηθεί προς τα εκεί που θα πρέπει (ΑΝ ΕΧΟΥΝ πάρει στα χέρια τους τη μοίρα τους οι λαοί) ή προς εκεί που θα είναι χειρότερα των σημερινών, (αν οι λαοί αδιαφορήσουν και αφήσουν τα πάντα στις επιλογές των "αρχόντων"). Υγ. ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ δεν πολιτικολογώ και ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ δεν έχω την παραμικρή σχέση με ότι (κάκιστα) ονομάζεται "αριστερά" κλπ. Οι μεγάλες μεταβολές στην ανθρωπότητα γίναν με βία και αίμα. Αμερικανική επανάσταση, Γαλλική επανάσταση, Οκτωβριανή επανάσταση.
dieksodo Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 16 minutes ago, verylife78 said: Το θεμα αν μπηκατε στον κοπο να διαβασατε το αρθρο δεν ειναι ουτε η apple ουτε οι συνθηκες εργασιας ουτε τα δικαιωματα του εργατη Ειναι ο εγκλεισμος σε σχεση με τον covid Και οποιος δεν εχει δει βιντεο ειδικα στην κινα με ανθρωπους να τους τραβαν απο τα σπιτια τους ή να τους κλεινουν με καγκελα μεσα στις πολυκατοικιες χωρις να μπορουν να κανουν κατι για αυτο λες και ειναι ζωα. Το θεμα λοιπον ειναι η ελευθερια και πως το προσχημα της πανδημιας καταστραγησε και θα συνεχισει (https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2022/11/16/g20-bali-leaders-declaration) δειτε τι δεσμευτηκαν οι G20 στα πλαισια των επομενων πανδημιων, το δικαιωμα των μετακινησεων. Αν λοιπον ο Κινεζος, ενας λαος με προσηλωση στους νομους και τους κανονες καταφερε να σηκωσει κεφαλι, τι κανουν οι πιο φιλελευθερες κοινωνιες? Βλεπουν μπαλα? Πινουν καφε στις πλατειες? Περιμενουν το επομενο pass? Τους αφησαμε και μας πηραν τις ζωες μας Αυτη ειναι η σωστη προσεγγιση δεν ειναι τυχαιο πως χωρες οπως η κινα κουβα βορεα κτλ εχουν ελενξει τοσο καλα τον κορονοιο ενω αμερικη κτλ οχι. λογικο οταν εχεις μια χωρα χωρις ελευθεροτυπια χωρις ανεξαρτητες εκλογες χωρις συνδικαλισμο ειναι δυσκολο να σηκωσεις κεφαλι. στην κινα περνανε λεει τον σκυλο του ελλου και τον θανατωνανε μπροστα του γιατι ειχε κοβιντ βαζανε συρματοπλεγματα σε πολυκατοικιεςσβαζανε σκληρη καραντινα για 15 μερες δεν βγαινεις απο δωματιο ουτε οι τουριστεςση αστυνομια σε πιανει στο δρομο με αποχη και σε τουλουμιαζει στο ξυλο αποτελεσματικα μετρα δε λεω , σε σχεση με το μπουρδ@2!! που ζουμε αλλα απο την αλλη δεν τους ζηλευω
abejita Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Οι μεγάλες μεταβολές στην ανθρωπότητα γίναν με βία και αίμα. Αμερικανική επανάσταση, Γαλλική επανάσταση, Οκτωβριανή επανάσταση. Συμφωνώ! Η επόμενη πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι επανάσταση του πνεύματος.. Νομίζω ότι είναι πια ξεκάθαρο ότι εκεί μας χτυπάνε.. κάνοντας τον άνθρωπο να κοιτάζει μόνο τα κάτω από το διάφραγμα κέντρα του.. ηδονησμός πλουτισμός δεσποτισμός, είναι το τρίγωνο του κακού Υπάρχουν όμως και άλλα τρίγωνα.. θετικά.. Ωραίο - Αληθές - Αγαθό Φως Αγάπη Δύναμη Ο εγωισμός όμως θα πρέπει να πέσει.. Κανένας μεγάλος επαναστάτης δεν έκανε όλες αυτές τις ηρωικές πράξεις, για τον εαυτούλη του... θυσιασαν το εγώ τους και το αίμα τους , γιατί είχαν κάποιο ανώτερο σκοπό.. για το καλό της πατρίδας τους ή ακόμα και της ανθρωπότητας ολόκληρης.. Ευχαριστώ για το χώρο που μου δίνετε! 2
BertaJourdan Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Οι μεγάλες μεταβολές στην ανθρωπότητα γίναν με βία και αίμα. Αμερικανική επανάσταση, Γαλλική επανάσταση, Οκτωβριανή επανάσταση. Ζωσου λοιπόν τα φυσεκλίκια και ανέβα στο βουνό. Ότι και να πάθουμε… 1
HALF EVIL Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, BertaJourdan είπε Ζωσου λοιπόν τα φυσεκλίκια και ανέβα στο βουνό. Ότι και να πάθουμε… Μετά τις γιορτές.
thegray Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Να έχεις παραγγείλει το καινούριο σου iPhone και να ακούς τέτοια νέα... φφφφφφ.............
BertaJourdan Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, HALF EVIL είπε Μετά τις γιορτές. Ε, τότε άσε τις βαρύγδουπες δηλώσεις για μετά τις γιορτές.
tsibosp Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, BertaJourdan είπε Ε, τότε άσε τις βαρύγδουπες δηλώσεις για μετά τις γιορτές. χαχα μα πραγματικα αυτες οι φασεις μου θυμιζουν μια τυπισσα που εχω φιλη στο facebook δικηγορος, που τοτε με την μεγαλη κριση ανεβαζε ολοκληρα κειμενα οτι δεν πρεπει να φυγουμε απο το ευρω, οτι τα πραγματα θα φτιαξουν αν μεινουν ιδια αλλα σοβαρευτουμε λιγο σαν κρατος και δεν χρειαζονται τετοια ρισκα κτλ κτλ κτλ και μετα απο λιγο καιρο ανεβαζε ρητα τυπου "I prefer dangerous freedom over peaceful slavery" ελιωσα στο γελιο. 4
butters Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, Shinji ikari είπε Ενας να πει τι ουσιώδες χρήσημο αναγκαίο πράγμα θα κάνει με αυτό το πράμα. Να ξέρουν γιατί πεθαίνουν οι άνθρωποι. Πιστεύω ότι σε μια χώρα που είσαι συνέχεια σε καθεστώς επιτήρησης, οι άνθρωποι ξέρουν γιατί λίγο πολύ γιατί πεθαίνουν. Αυτά συνέβησαν και στη Δύση, αρκετά παλιότερα. Να υπενθυμίσω ότι το 8ωρο που λαμβάνεται τόσο εύκολα ως δεδομένο στην εποχή μας είναι βαμμένο με αίμα, ειδικά στις ΗΠΑ, με απεργίες που είχαν βίαιη καταστολή και δολοφονίες εργατών από το κράτος κτλ. Εν προκειμένω, μετά από τόσο σκληρά lockdown στην Κίνα, όταν τα μέτρα προστασίας δεν τηρούνται, είναι αναμενόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις. Όλα αυτά σε μια ιστορία που πριν μια δεκαετία έβαζαν δίχτυα για να μην αυτοκτονούν εργαζόμενοι. Άλλα 10 χρόνια πιο πίσω η παιδική εκμετάλλευση ήταν δεδομένη. Θέλω να πω ότι ασχέτως της πανδημίας, οι συνθήκες ήταν άθλιες και μου φαίνεται λογικό οι άνθρωποι εκεί να θέλουν να τις βελτιώσουν κι άλλο. Όλα αυτά σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως. 1
HALF EVIL Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, BertaJourdan είπε Ε, τότε άσε τις βαρύγδουπες δηλώσεις για μετά τις γιορτές. Αν διάβαζες λίγο παγκόσμια ιστορία ίσως καταλάβαινες τίποτα. Δεν είναι δηλώσεις, είναι η πραγματικότητα που αγνοείς Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2022 από HALF EVIL 1
eskimoos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, verylife78 είπε Το θεμα αν μπηκατε στον κοπο να διαβασατε το αρθρο δεν ειναι ουτε η apple ουτε οι συνθηκες εργασιας ουτε τα δικαιωματα του εργατη Ειναι ο εγκλεισμος σε σχεση με τον covid Και οποιος δεν εχει δει βιντεο ειδικα στην κινα με ανθρωπους να τους τραβαν απο τα σπιτια τους ή να τους κλεινουν με καγκελα μεσα στις πολυκατοικιες χωρις να μπορουν να κανουν κατι για αυτο λες και ειναι ζωα. Το θεμα λοιπον ειναι η ελευθερια και πως το προσχημα της πανδημιας καταστραγησε και θα συνεχισει (https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2022/11/16/g20-bali-leaders-declaration) δειτε τι δεσμευτηκαν οι G20 στα πλαισια των επομενων πανδημιων, το δικαιωμα των μετακινησεων. Αν λοιπον ο Κινεζος, ενας λαος με προσηλωση στους νομους και τους κανονες καταφερε να σηκωσει κεφαλι, τι κανουν οι πιο φιλελευθερες κοινωνιες? Βλεπουν μπαλα? Πινουν καφε στις πλατειες? Περιμενουν το επομενο pass? Τους αφησαμε και μας πηραν τις ζωες μας Φίλε μου μιλάμε για μια πανδημία η οποία εξαπλωθηκε γρηγορα σε παγκόσμιο επίπεδο με εκατομμύρια να χάνουν την ζωή τους. Έχεις επίγνωση τι σημαίνει αυτό? Μιλάς για καταστραγηση ελευθεριών για την Κίνα με τον πλυθησμό που εχει? Καταλαβαίνεις πόσο μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση σε τέτοιες περιπτωσεις? Ειδικα όταν εσύ ζεις σε μια χωρα μπαχαλο που καθημερινά βλέπεις πως οι συμπολίτες σου αδιαφορούν για σένα και κοιτάνε την πάρτι τους, ένα κράτος ανύπαρκτο που αντί να πάρει τα ηνια, να βάλει μια τάξη και να ελέγξει την κατάσταση το μόνο που είναι ικανό να κάνει είναι να πει μην πάτε για περπάτημα, μην κάνετε πάρτι γιατί αν σας πιάσω θα σας δώσω πρόστιμο. Η ελευθερία των συμπολιτών σου, το δικαίωμα που έχουν να προστατέψουν την ζωή τους και ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν το καταλαβαίνουν αυτό και την βάζουν σε κίνδυνο, αυτό είναι καταστραγηση ελευθεριών. Εφόσον λοιπόν υπάρχουν ανεγκεφαλοι οι οποίοι δεν μπορούν να περιοριστούν τότε χρειάζονται και τα αντίστοιχα μέτρα τα οποία δυστυχώς θα πάρουν μπάλα και τους υπόλοιπους. Αν ο καθένας σεβόταν τον συνάνθρωπό του τίποτα από αυτά δεν θα χρειαζόταν. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2022 από eskimoos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα