Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη router Cosmote Speeport Plus 2 vs ZTE H1600

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από poulinos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 23/03/2023 at 15:09, TTThanos said:

Καλησπέρα είχα το zte με όχι πολλές αποσυνδέσεις και λίγο ασταθές Ίντερνετ . Μου στείλανε μόνοι τους το speedport plus 2 και από την πρώτη μέρα έχω συνεχείς αποσυνδέσεις ! 

μπορει να φταιει ο χαλκος μπορει και η βλακεια το router.σιγουρα θα χτυπαγα ενα fritz!box. παιζει να παιξει προσφορα σε black friday

On 23/03/2023 at 16:16, gorge18 said:

Το βρίσκεις και στα 130. Αλλα απο την αλλη ποσο σου εχει κοστίσει ο χρονος να βρεις λυση με τα σαπια speedport? Και δεν εχεις βρει ακομα.

ποσο αληθεια.να βλεπεις να χανει καποιος απειρες ωρες να παιξει με ενα χ εξοπλισμο και στο τελος εχοντας χασει τοσες ωρες να δινει και τα χρηματα για να παρει κατι καλο και να βρει την ηρεμια του και λυση στο προβλημα

On 23/03/2023 at 20:36, kostastnt said:

Δε νομίζω να είναι κυριολεκτικά πάνω από 5 λεπτά το σετάρισμα ενός router. Το παλιό speedport έπαιζε μια χαρά 1 χρόνο, απλά κάποια φάση κράσαρε στα πολλά data. Το καινούριο speedport 2 απορώ πως δέχονται να το δίνουν με bugαρισμένο firmware σε πολύ βασικές λειτουργίες. Το 1600 φαίνεται οκ ως τώρα πάντως. Σημειώνω ότι το wifi του που αρκετοί ανέφεραν πρόβλημα, το έχω κλειστό από το πρώτο λεπτό.

το 1600 που το εχει μια φιλη παιζει μια χαρα σε νορμαλ πραγματα.δεν του εχω κανει extended test αλλα σε fiber 100 μια χαρα τα παει.με Ont πριν απο αυτο.βεβαια ειναι fiber οποτε τι προβληματα να βγαλει...

On 05/10/2023 at 19:24, therion13 said:

Να κάνω μια εκτός θέματος ερώτηση. Σε σύνδεση FTTH πως γίνεται και δίνουν τέτοια modem; Θέλω να πω ότι αν βάλεις 1Gbps σε δίνουν το fritz 5530 που απο πίσω λέει fiber σύνδεση. εφόσον και μια 300αρα γραμμή είναι fiber πως είναι συμβατό με ένα τέτοιο καλώδιο; η σε δίνουν modem που κάνει την μετατροπή απο fiber σε dsl; 

το fritz ειναι ολιγον τι ακριβο για να το δωσουν σε πιο μικρες ftth λυσεις πχ 100,200,300 και δεν ξερω τι αλλο. οποτε δινουν ενα router με wan και ενα ont. ειναι απλα θεμα κοστους και οχι θεμα οτι αλλαζει κατι στην υλοποιηση.

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 23/11/2023 at 17:00, lambros said:

Είναι και τα δύο τις cosmote wifi6??

zte 1600.wifi 6.

Speeport Plus 2 wifi 6 και αυτο οσο διαβαζω

On 23/11/2023 at 21:07, sxakk said:

Μπορω να κανω το ZTE H1600 να δουλευει σαν modem;

μα ειναι και modem.τι θες να κανεις?να το κανεις bridge ή να το κανεις pppoe passthrough που οσο ξερω ειναι ενεργοποιημενο απο default

Δημοσ.

Απλά για ενημέρωση και το 1600 αποδείχτηκε κυριολεκτικά άχρηστο σε σύνδεση που αξιοποιείται στο έπακρο καθημερινά.. Οπότε αφού έβγαλε κανά μήνα, μόλις πιάσαν οι ζέστες λίγο κάτι ping που αργούσαν, λίγο κάτι άκυρα κρεμάσματα αντικαταστάθηκε κι αυτό με ένα 7530. Αναξιόπιστα τα firmware του ISP για σύνδεση που χρησιμοποιείται..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostastnt είπε

Απλά για ενημέρωση και το 1600 αποδείχτηκε κυριολεκτικά άχρηστο σε σύνδεση που αξιοποιείται στο έπακρο καθημερινά.. Οπότε αφού έβγαλε κανά μήνα, μόλις πιάσαν οι ζέστες λίγο κάτι ping που αργούσαν, λίγο κάτι άκυρα κρεμάσματα αντικαταστάθηκε κι αυτό με ένα 7530. Αναξιόπιστα τα firmware του ISP για σύνδεση που χρησιμοποιείται..

Ψιλο-αποτυχημένες οι επιλογές της Cosmote στα ρούτερς που δίνει. Ακόμη και με το Fritz 5530 που δίνει στις 1000άρες, όπου "βράζει" και "κρεμάει" σε υψηλό load. 

Απο την άλλη η Vodafone έχει κάνει καλή κίνηση με το Power Station WiFi6 το οποίο και εμφανισιακά αλλά και σαν hardware είναι καλό, αρκεί να το προσέξει με ενημερώσεις.

Επεξ/σία από Andresalonika
Δημοσ.
2 hours ago, Andresalonika said:

Ψιλο-αποτυχημένες οι επιλογές της Cosmote στα ρούτερς που δίνει. Ακόμη και με το Fritz 5530 που δίνει στις 1000άρες, όπου "βράζει" και "κρεμάει" σε υψηλό load. 

Απο την άλλη η Vodafone έχει κάνει καλή κίνηση με το Power Station WiFi6 το οποίο και εμφανισιακά αλλά και σαν hardware είναι καλό, αρκεί να το προσέξει με ενημερώσεις.

παραξενο να βγαζει προβλημα το fritz. γενικα οσα εχω δοκιμασει και εχω κανει Review εχω ξεχασει την υπαρξη τους. τα βαζα και επαιζαν και δεν ξανασχοληθηκα.

3 hours ago, kostastnt said:

πολλα router των παροχων δυστυχως δεν ειναι οτι καλυτερο για βαρια χρηση.φιλη εχει το 1600 σε ftth αλλα παιζει μια χαρα.νορμαλ χρηση ομως.5-6 συσκευες πανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...