poulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 5 minutes ago, Strategos said: το mesh της cosmote δουλεύει με το speedport smart μόνο; εμένα τώρα το desktop μου στο σαλόνι συνδέεται για κάποιο λόγο στο mesh στο δωμάτιο και με κλειστή την πόρτα. Πρεπει να συνδεεται σε αυτο που βρισκει πιο δυνατα σημα. το ειχαν βγαλει με το smart.δεν ξερω αν παιζει με καποιο αλλο με την εννοια να εκμεταλευτεις τα πλεονεκτηματα του Mesh. ως repeater μπορει να παιζει και με αλλα. δεν το εχω ψαξει παραπανω να δω πως παιζει με τι παιζει. εκτος αν το Mesh παιζει αναμεσα στα repeaters και οχι με το Modem router.(δηλαδη στην περιπτωση που εχεις 2-3 τετοια mesh repeaters). θελει να ψαξει καποιος μεσα στο μενου και να δει τι επιλογες δινει για mesh το καθε speedport.
Strategos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, poulinos είπε Πρεπει να συνδεεται σε αυτο που βρισκει πιο δυνατα σημα. το ειχαν βγαλει με το smart.δεν ξερω αν παιζει με καποιο αλλο με την εννοια να εκμεταλευτεις τα πλεονεκτηματα του Mesh. ως repeater μπορει να παιζει και με αλλα. δεν το εχω ψαξει παραπανω να δω πως παιζει με τι παιζει. εκτος αν το Mesh παιζει αναμεσα στα repeaters και οχι με το Modem router.(δηλαδη στην περιπτωση που εχεις 2-3 τετοια mesh repeaters). θελει να ψαξει καποιος μεσα στο μενου και να δει τι επιλογες δινει για mesh το καθε speedport. Για το συγκεκριμένο mesh για να το ρυθμίσεις απαιτεί σύμφωνα με τις οδηγίες να το συνδέσεις μέσω Lan και να αλλάξεις το subnet στην κάρτα δικτύου σου σε 254. Αλλά δεν είδα κάποιου τέτοιου τύπου ρύθμιση. Πήγα σε κατάστημα να το επιστρέψω να πάρω πάλι το plus 2 αλλά λέει επειδή είχα χρεωμένο extender πρέπει να περιμένω μέχρι τη Δευτέρα. Ελπίζω να παίξει το sdna με το 2 να τελειώνουμε.
poulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 8 minutes ago, Strategos said: Για το συγκεκριμένο mesh για να το ρυθμίσεις απαιτεί σύμφωνα με τις οδηγίες να το συνδέσεις μέσω Lan και να αλλάξεις το subnet στην κάρτα δικτύου σου σε 254. Αλλά δεν είδα κάποιου τέτοιου τύπου ρύθμιση. Πήγα σε κατάστημα να το επιστρέψω να πάρω πάλι το plus 2 αλλά λέει επειδή είχα χρεωμένο extender πρέπει να περιμένω μέχρι τη Δευτέρα. Ελπίζω να παίξει το sdna με το 2 να τελειώνουμε. δυστυχως δεν το εχω λειτουργησει ποτε το συγκεκριμενο. εχω παιξει με tp linK με d-link με fritz με asus και σε ολα οταν προχωραγα απο το ενα στο αλλο αλλαζε απευθειας και μαλιστα γρηγορα.το ειχα γραψει και σε review.ετρεχα ταυτοχρονα ping και εχανα ενα μονο πακετο μεχρι να αλλαξει στο αλλο Node. και σε ολα τα Mesh ειτε τα βαζεις με ethernet backhaul ειτε με wifi backhaul αναλογως τι μπορεις να κανεις και τι επιδοσεις θες.
poulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 On 23/02/2023 at 01:39, cyx09 said: Ναι, ένας από τους υπολογιστές μου είναι συνδεδεμένος με WIFI-6. Τα πάει πολύ καλά το SpeedPort Plus2. Αν και έχω insterleave προφίλ το latency είναι πολύ καλό. Σε σερφάρισμα όλοι οι υπολογιστές και τα κινητά πιάνουν 198mbs με 220 όριο. Βέβαια οι ρυθμίσεις στο ρουτερ είναι πετσοκομένες. Ούτε το 1/4 του SpeedPort Plus (1) δεν έχει. Πολύ λιγότερες και απο το ZTE το καλο ειναι οτι σε cosmote μπορεις να βαλεις και ενα fritz και να τελειωνεις. 1
kostastnt Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Γραμμή 100/10 με FTTH και ΟΝΤ. Είχα Speedport Plus 1 χρόνο αλλά κράσαρε όταν κατέβαζα μεγάλα αρχεία. Έγινε αντικατάσταση με Speedport Plus 2 το οποίο έχει 3 προβλήματα: 1) Δεν λειτουργεί το DDNS 2) Δεν λειτουργούν custom DNS 3) Δεν έχει επιλογή να κλείσει το IPv6 Τηλ ξανά για αντικατάσταση και πρότειναν το ZTE 1600. Θα το πάρω για δοκιμή να δούμε αν κάνει έστω αυτά τα βασικά. Το WiFi δε με ενδιαφέρει σε κανένα γιατί έχω δικά μου AP. 1
poulinos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 15 minutes ago, kostastnt said: Γραμμή 100/10 με FTTH και ΟΝΤ. Είχα Speedport Plus 1 χρόνο αλλά κράσαρε όταν κατέβαζα μεγάλα αρχεία. Έγινε αντικατάσταση με Speedport Plus 2 το οποίο έχει 3 προβλήματα: 1) Δεν λειτουργεί το DDNS 2) Δεν λειτουργούν custom DNS 3) Δεν έχει επιλογή να κλείσει το IPv6 Τηλ ξανά για αντικατάσταση και πρότειναν το ZTE 1600. Θα το πάρω για δοκιμή να δούμε αν κάνει έστω αυτά τα βασικά. Το WiFi δε με ενδιαφέρει σε κανένα γιατί έχω δικά μου AP. η βαζεις ενα fritz να τελειωνεις.
kostastnt Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Έχω 3 7530 στις άλλες μου γραμμές.. Δε ψήνομαι να ξανάδωσω 150€ για βασικά πράματα.. 2 1
poulinos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 7 hours ago, kostastnt said: Έχω 3 7530 στις άλλες μου γραμμές.. Δε ψήνομαι να ξανάδωσω 150€ για βασικά πράματα.. τοτε δοκιμαζεις το zte 1600 και ελπιζω να κανει αυτα που θες
TTThanos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα είχα το zte με όχι πολλές αποσυνδέσεις και λίγο ασταθές Ίντερνετ . Μου στείλανε μόνοι τους το speedport plus 2 και από την πρώτη μέρα έχω συνεχείς αποσυνδέσεις !
gorge18 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Στις 16/3/2023 στις 8:38 ΜΜ, kostastnt είπε Έχω 3 7530 στις άλλες μου γραμμές.. Δε ψήνομαι να ξανάδωσω 150€ για βασικά πράματα.. Το βρίσκεις και στα 130. Αλλα απο την αλλη ποσο σου εχει κοστίσει ο χρονος να βρεις λυση με τα σαπια speedport? Και δεν εχεις βρει ακομα.
kostastnt Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δε νομίζω να είναι κυριολεκτικά πάνω από 5 λεπτά το σετάρισμα ενός router. Το παλιό speedport έπαιζε μια χαρά 1 χρόνο, απλά κάποια φάση κράσαρε στα πολλά data. Το καινούριο speedport 2 απορώ πως δέχονται να το δίνουν με bugαρισμένο firmware σε πολύ βασικές λειτουργίες. Το 1600 φαίνεται οκ ως τώρα πάντως. Σημειώνω ότι το wifi του που αρκετοί ανέφεραν πρόβλημα, το έχω κλειστό από το πρώτο λεπτό.
therion13 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Να κάνω μια εκτός θέματος ερώτηση. Σε σύνδεση FTTH πως γίνεται και δίνουν τέτοια modem; Θέλω να πω ότι αν βάλεις 1Gbps σε δίνουν το fritz 5530 που απο πίσω λέει fiber σύνδεση. εφόσον και μια 300αρα γραμμή είναι fiber πως είναι συμβατό με ένα τέτοιο καλώδιο; η σε δίνουν modem που κάνει την μετατροπή απο fiber σε dsl;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 On 05/10/2023 at 19:24, therion13 said: Να κάνω μια εκτός θέματος ερώτηση. Σε σύνδεση FTTH πως γίνεται και δίνουν τέτοια modem; Θέλω να πω ότι αν βάλεις 1Gbps σε δίνουν το fritz 5530 που απο πίσω λέει fiber σύνδεση. εφόσον και μια 300αρα γραμμή είναι fiber πως είναι συμβατό με ένα τέτοιο καλώδιο; η σε δίνουν modem που κάνει την μετατροπή απο fiber σε dsl; Στο Fritz κουμπώνεις την οπτική κατευθείαν πάνω του και μετά με ένα ethernet το συνδέεις στο PC Στα Speedport Plus/Smart ή στο ZTE σου δίνουν ξεχωριστά ένα Optical Network Terminal (ONT) πάνω στο οποίο συνδέεις την οπτική, μετά έχει μια Lan port την οποία συνδέεις με τη WAN port των routers αυτών μέσω ethernet και μετά σε μια από τις υπόλοιπες LAN συνδέεις το PC. 1 1
therion13 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 10 ώρες πριν, Thresh είπε Στο Fritz κουμπώνεις την οπτική κατευθείαν πάνω του και μετά με ένα ethernet το συνδέεις στο PC Στα Speedport Plus/Smart ή στο ZTE σου δίνουν ξεχωριστά ένα Optical Network Terminal (ONT) πάνω στο οποίο συνδέεις την οπτική, μετά έχει μια Lan port την οποία συνδέεις με τη WAN port των routers αυτών μέσω ethernet και μετά σε μια από τις υπόλοιπες LAN συνδέεις το PC. Κατάλαβα άρα μέχρι και 500Mbps σου δίνουν ONT.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 23 minutes ago, therion13 said: Κατάλαβα άρα μέχρι και 500Mbps σου δίνουν ONT. Πριν την 1η Οκτωβρίου ναι, πλέον αν θες ζητάς ΟΝΤ και στην 1Gbps.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα