tassos_7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα στην παρεα, Αποφασισα να κανω αναβαθμιση απο το entry 2 (100αρα εχω). Ειναι και τα δυο βλεπω WiFi 6 Ποιο απο τα δυο του τιτλου να επιλεξω (ειναι καλυτερο) και γιατι? Ευχαριστω. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2022 από tassos_7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 zte 1600 σε ftth 100 αρα προς ωρας δουλευει χαρτι.τα τελευταια zte οπως πχ το 288 παιζουν δυνατα αντιθετα με τα παλια 108 168 267 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tassos_7 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, poulinos είπε zte 1600 σε ftth 100 αρα προς ωρας δουλευει χαρτι.τα τελευταια zte οπως πχ το 288 παιζουν δυνατα αντιθετα με τα παλια 108 168 267 Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτα που αναφέρεις 288 , 108 , 168 , 267 η αλήθεια ειναι δεν γνωρίζω για ποια μοντέλα ειναι συγκεκριμένα . Ειδα στο site της cosmote οτι δίνουν το Speeport Plus 2 και το zte h1600. Οταν τους καλεσα μου ειπαν ειστε ενημερωμένος, αλλα δεν μπορω να σας δωσω το zte h1600 (διοτι εχει καποια προβληματα με το λογισμικό, γενικα μου ειπε για προβληματα) και οτι μπορει να μου δωσει και να κανει την αλλαγη με το Speeport Plus 2 που βγηκε προσφατα (μαυρο στο χρωμα). Βλεποντας τα specs τους κομπλε δείχνει συγκριτικά με το zte h1600. Παρολα αυτα ηθελα και γνωμη απο τους experts εδω γι αυτο και ρωτησα τι να επιλέξω. Αξίζει να προσπαθήσω - καταβάλλω προσπάθεια να τους πείσω ώστε να παρω το zte h1600 ή να συμβιβαστώ με το Speeport Plus 2 που το δίνουν "απλόχερα" ? Ποια η διαφορά τους? Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2022 από tassos_7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση poulinos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Λύση Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 7 minutes ago, tassos_7 said: Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτα που αναφέρεις 288 , 108 , 168 , 267 η αλήθεια ειναι δεν γνωρίζω για ποια μοντέλα ειναι συγκεκριμένα . Ειδα στο site της cosmote οτι δίνουν το Speeport Plus 2 και το zte h1600. Οταν τους καλεσα μου ειπαν ειστε ενημερωμένος, αλλα δεν μπορω να σας δωσω το zte h1600 (διοτι εχει καποια προβληματα με το λογισμικό, γενικα μου ειπε για προβληματα) και οτι μπορει να μου δωσει και να κανει την αλλαγη με το Speeport Plus 2 που βγηκε προσφατα (μαυρο στο χρωμα). Βλεποντας τα specs τους κομπλε δείχνει συγκριτικά με το zte h1600. Παρολα αυτα ηθελα και γνωμη απο τους experts εδω γι αυτο και ρωτησα τι να επιλέξω. Αξίζει να προσπαθήσω - καταβάλλω προσπάθεια να τους πείσω ώστε να παρω το zte h1600 ή να συμβιβαστώ με το Speeport Plus 2 που το δίνουν "απλόχερα" ? Ποια η διαφορά τους? καλα και τα speedport δεν πανε πισω. γενικα η καλυτερη επιλογη ειναι παντα ενα FRITZ!BOX .παρε οποιο ειναι και βλεπεις στην πορεια ποσο καλα θα σου κατσει. kai ta 2 που αναφερεις ειναι dual band. σιγουρα αν υπαρχουν bug θα διορθωθουν σε επομενο firmware οπως γινεται καθε φορα. 15 router speedport entry 2i speedport plus speedport smart speedport plus 2 και ενα το πρωτο πρωτο μου διαφευγει τωρα.σοβαρες εταιρειες.καθε 10 μηνες και ενα cpe. μισοτελειωμενα products. δεν ειναι τυχαιο οτι οι σοβαρες εταιρειες βλεπε fritz και draytek δεν βγαζουν 10000 μοντελα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Το speedport plus 2 τα πάει σημαντικά καλύτερα στη συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi σε σχέση με το ZTE που είχα (fiber 300). Συσκευές που βρίσκονται στον ίδιο χώρο και συνδέονται στην μπάντα των 5Ghz πιάνουν καλύτερες ταχύτητες σε σχέση με το ΖΤΕ. Απλά όπως και το ΖΤΕ, το κακό είναι πως έχουν πολύ περιορισμένες επιλογές πλέον στο μενού τους και μπορείς να πειράξεις ελάχιστα πράγματα. Επίσης σημειώστε πως για κάποιο χαζό λόγο, την πρώτη φορά που θα το συνδέσετε, οι Ethernet πόρτες εκτός από την πρώτη που λειτουργεί και σαν wan θα είναι απενεργοποιημενες μέχρι η συσκευή να επικοινωνήσει με Cosmote, να περαστούν οι ρυθμίσεις κλπ και να κάνει ίσως κάποιο firmware update! Μετά από μερικά λεπτά ενεργοποιούνται όλα οκ. Στην αρχή φοβήθηκα πως πήρα προβληματική συσκευή… 😛 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sekemefere Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Έχω το H1600 τρεις μήνες και έχω προβλήματα με επιστροφή φωνής όταν καλώ απέξω απο το κινητό μου στο σπίτι. Ακούω έναν αντίλαλο από τότε που πήγα από speedport plus σε H1600. Ενώ είναι πολύ γρήγορο σε μπουτάρισμα έχει δυστυχώς αυτό το κουσούρι και έχω ζητήσει να μου το αλλάξουν σε speedport plus 2 που ελπίζω να μην έχει τέτοιο θέμα. Το speedport plus το πρώτο που είχα πριν το αλλάξω δε μου έκανε τέτοια νερά πάντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 3 hours ago, sekemefere said: Έχω το H1600 τρεις μήνες και έχω προβλήματα με επιστροφή φωνής όταν καλώ απέξω απο το κινητό μου στο σπίτι. Ακούω έναν αντίλαλο από τότε που πήγα από speedport plus σε H1600. Ενώ είναι πολύ γρήγορο σε μπουτάρισμα έχει δυστυχώς αυτό το κουσούρι και έχω ζητήσει να μου το αλλάξουν σε speedport plus 2 που ελπίζω να μην έχει τέτοιο θέμα. Το speedport plus το πρώτο που είχα πριν το αλλάξω δε μου έκανε τέτοια νερά πάντως. δοκιμασε να χαμηλωσεις την ενταση του ακουστικου στο ασυρματο τηλεφωνο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tilemaxx Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Από SpeedPort Plus σε ZTE1600 η ποιότητα και εμβέλεια του Wi-Fi είναι κατά πολύ ανώτερη σε ολόκληρο τον όροφο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, Tilemaxx είπε Από SpeedPort Plus σε ZTE1600 η ποιότητα και εμβέλεια του Wi-Fi είναι κατά πολύ ανώτερη σε ολόκληρο τον όροφο. Δεν αναφέρεσαι φαντάζομαι στο Speedport Plus 2. Το 1 είχε όντως πολύ χάλια ποιότητα στο wifi! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tilemaxx Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, billdanos είπε Δεν αναφέρεσαι φαντάζομαι στο Speedport Plus 2. Το 1 είχε όντως πολύ χάλια ποιότητα στο wifi! Στο 1 Plus. Σε σπίτι 130τμ δεν κάλυπτε τα δωμάτια που βρισκόταν στην άκρη του ορόφου και χανόταν το δίκτυο. Το 1600 έχει σήμα 1-2 γραμμών τουλαχιστον στο iPhone χωρίς να χάνεται το σήμα ακόμα και στο πιο «μακρινό» σημείο του ορόφου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 On 01/12/2022 at 12:07, Tilemaxx said: Στο 1 Plus. Σε σπίτι 130τμ δεν κάλυπτε τα δωμάτια που βρισκόταν στην άκρη του ορόφου και χανόταν το δίκτυο. Το 1600 έχει σήμα 1-2 γραμμών τουλαχιστον στο iPhone χωρίς να χάνεται το σήμα ακόμα και στο πιο «μακρινό» σημείο του ορόφου. γενικοτερα να ξερεις οτι ειδικα στα 5ghz το να καλυψεις σπιτι 130 τμ ειναι πολυ δυσκολο εκτος αν το ρουτερ ειναι στο κεντρο και οι τοιχοι ειναι ψευδοτοιχοι.75 τμ σπιτι και δεν μπορω να το καλυψω μεχρι τις ακρες χωρις extender,repeater με 100 διαφορετικα router που εχω δοκιμασει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tilemaxx Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, poulinos είπε γενικοτερα να ξερεις οτι ειδικα στα 5ghz το να καλυψεις σπιτι 130 τμ ειναι πολυ δυσκολο εκτος αν το ρουτερ ειναι στο κεντρο και οι τοιχοι ειναι ψευδοτοιχοι.75 τμ σπιτι και δεν μπορω να το καλυψω μεχρι τις ακρες χωρις extender,repeater με 100 διαφορετικα router που εχω δοκιμασει. Δεν είναι ψευδότοιχοι στο δικό μου. Με το ZTE το καλύπτει ικανοποιητικά απ άκρη σε άκρη, προφανώς όχι με την ίδια ποιότητα σύνδεσης στα πιο μακρινά σημεία, αλλά έχεις Ίντερνετ. Το ρούτερ δεν βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του σπιτιού, πάρ όλα αυτά πλέον έχω παντού Ίντερνετ χωρίς extender κλπ, κάτι που με το SpeedPort 1 δεν γινόταν. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2022 από Tilemaxx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 4 minutes ago, Tilemaxx said: Δεν είναι ψευδότοιχοι στο δικό μου. Με το ZTE το καλύπτει ικανοποιητικά απ άκρη σε άκρη, προφανώς όχι με την ίδια ποιότητα σύνδεσης στα πιο μακρινά σημεία, αλλά έχεις Ίντερνετ. Το ρούτερ δεν βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του σπιτιού, πάρ όλα αυτά πλέον έχω παντού Ίντερνετ χωρίς extender κλπ, κάτι που με το SpeedPort 1 δεν γινόταν. απλα να ξερεις οτι αμα εισαι οριακα ειδικα στα 5 ghz που δεν μπορουν να περασουν ευκολα εμποδια τοτε η ταχυτητα σου μπορει να κανει σκαμπανεβασματα ή να μην μπορεις να πετυχεις την μεγιστη ταχυτητα πχ τα 100 mbit. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tilemaxx Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, poulinos είπε απλα να ξερεις οτι αμα εισαι οριακα ειδικα στα 5 ghz που δεν μπορουν να περασουν ευκολα εμποδια τοτε η ταχυτητα σου μπορει να κανει σκαμπανεβασματα ή να μην μπορεις να πετυχεις την μεγιστη ταχυτητα πχ τα 100 mbit. Στον χώρο του σαλονιού, και στο κοντινότερο δωμάτιο που υπάρχει PC, η ταχύτητα είναι μια χαρά. Δηλαδή και στο δωμάτιο μια χαρά τα πιάνει τα 50mbps. Μπορεί να μην εκμεταλλεύεται πχ και τα 54 mbps που κλειδώνει η σύνδεση, αλλά δεν παρατηρώ κάποια πτώση. Προφανώς και αν θέλω να κατεβάσω κάτι δεν θα πάω στην άλλη άκρη του σπιτιού, να πω ότι εκεί χρειάζομαι τα 5Ghz. Τα βασικά όμως, κονσόλα, TV box, είναι όλα σε εμβέλεια 5 μέτρων από το σημείο του ρουτερ, χωρίς εμπόδια. Και φυσικά το laptop που σου λύνει τα χέρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Just now, Tilemaxx said: Στον χώρο του σαλονιού, και στο κοντινότερο δωμάτιο που υπάρχει PC, η ταχύτητα είναι μια χαρά. Δηλαδή και στο δωμάτιο μια χαρά τα πιάνει τα 50mbps. Μπορεί να μην εκμεταλλεύεται πχ και τα 54 mbps που κλειδώνει η σύνδεση, αλλά δεν παρατηρώ κάποια πτώση. Προφανώς και αν θέλω να κατεβάσω κάτι δεν θα πάω στην άλλη άκρη του σπιτιού, να πω ότι εκεί χρειάζομαι τα 5Ghz. Τα βασικά όμως, κονσόλα, TV box, είναι όλα σε εμβέλεια 5 μέτρων από το σημείο του ρουτερ, χωρίς εμπόδια. Και φυσικά το laptop που σου λύνει τα χέρια. στα 50 ναι εισαι αρκετα οκ ακομα και στα 2,4. αν πας 100 ή παραπανω ισως να ζορισει.βεβαια αυτο σε ενδιαφερει μονο αν θες full speed. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα