triplex1 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, iceman33221 είπε ναι πανω στην μητρικη εχω συνδεδεμενα τα μπροστινα. γιατι που θα επρεπε? Πολυ ωραια αρχισαμε να ξετυλιγουμε το κουβαρι ......λοιπον παρε ενα hub πχ της arctic που ειναι φθηνο και 10αρι και καρφωσε επανω ολους τους ανεμιστηρες σου γιατι την Gigabyte Z490 Gaming X την βλεπω κομματακι ''συννεφιασμενη κυριακη'' 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, iceman33221 είπε Αρά να καταλάβω οτι δεν φταίει η αντλία αλλα κάτι αλλο? Ναι η αντλία γυρίζει. 1 ώρα πριν, iceman33221 είπε Τελικα αυτό που μου ζήτησες το γράψει και το προγραμμα της Nzxt to Cam. Γνωστό τρολοπρόγραμμα που προκαλεί πολύ συχνά προβλήματα το Cam της NZXT. Κάντο πλήρη απεγκατάσταση. Κάνε επανεκκίνηση και εγκατέστησε το hwinfo. Πολύ απλό πρόγραμμα. Next, next, finish/start. Έχεις εγκαταστήσει και ανοίξει το πρόγραμμα. Εντόπισε το sensors με το κόκκινο θερμόμετρο και κάνε κλικ επάνω του. Θα σου ανοίξει τους σένσορες. Είναι ομαδοποιημένοι σε ομάδες. Κατέβα λίγο προς τα κάτω για να εντοπίσεις τους σένσορες που μας ενδιαφέρουν. Είναι όλοι στην ομάδα Gigabyte Z490 Gaming X (ο τίτλος της μητρικής σου). Σε ενδιαφέρουν τα εξής: - Θερμοκρασία CPU (σε βαθμούς κελσίου) - Vcore (σε Volts) - Ανεμιστήρας CPU (σε rpm) Με διπλό κλικ επάνω σε κάθε έναν από αυτούς τους τρεις σένσορες τους ανοίγεις σε διάγραμμα. Άνοιξε το Apex και παρατήρησε. Βγάλε screenshot ή γράψε μου τα min και max εδώ. Δες αν αρκούσε η απεγκατάσταση του Cam ή χρειάζεται να κάνουμε κάτι παραπάνω.
Xristaras12 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 όταν έβγαλες την αντλία απο τον επεξεργαστή, μετακίνησες τίποτα απο το όλο σύστημα της υδρόψυξης η το κουτί; Υπάρχει πιθανότητα να έχει μείνει φυσαλίδα κάπου στο κύκλωμα και να μην επιτρέπει την μετακίνηση του υγρού. Αν το κουτί ηταν ακουμπισμένο με την δεξιά του πλευρά στο γραφείο πχ και σήκωσες ψηλά την αντλία για να κάνεις την δουλειά σου μετακινήθηκε το υγρό προς το ψυγείο και έμεινε ο αέρας στην αντλία. πιστεύω οτι αν κουνήσεις λίγο το όλο κύκλωμα θα ξεμπλοκάρει και θα λειτουργήσει κανονικά. Για να το διαπιστώσεις κιόλας αυτό που σου λέω, πιάσε τη μια σωλήνα, θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστή και η άλλη αρκετά παγωμένη, κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας. 2
iceman33221 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, triplex1 είπε Πολυ ωραια αρχισαμε να ξετυλιγουμε το κουβαρι ......λοιπον παρε ενα hub πχ της arctic που ειναι φθηνο και 10αρι και καρφωσε επανω ολους τους ανεμιστηρες σου γιατι την Gigabyte Z490 Gaming X την βλεπω κομματακι ''συννεφιασμενη κυριακη'' Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις γιατι προτίνεις αυτην την λύση? Και προτινεις δηλαδή να βάλω σε αυτο το hub τους ανεμιστηρες της υδρόψυξης και τους ανεμιστηρες του κουτιού? και τι θα κερδίσω με αυτήν την επιλογή? 1 ώρα πριν, PC_Science_Lefkada είπε Ναι η αντλία γυρίζει. Γνωστό τρολοπρόγραμμα που προκαλεί πολύ συχνά προβλήματα το Cam της NZXT. Κάντο πλήρη απεγκατάσταση. Κάνε επανεκκίνηση και εγκατέστησε το hwinfo. Πολύ απλό πρόγραμμα. Next, next, finish/start. Έχεις εγκαταστήσει και ανοίξει το πρόγραμμα. Εντόπισε το sensors με το κόκκινο θερμόμετρο και κάνε κλικ επάνω του. Θα σου ανοίξει τους σένσορες. Είναι ομαδοποιημένοι σε ομάδες. Κατέβα λίγο προς τα κάτω για να εντοπίσεις τους σένσορες που μας ενδιαφέρουν. Είναι όλοι στην ομάδα Gigabyte Z490 Gaming X (ο τίτλος της μητρικής σου). Σε ενδιαφέρουν τα εξής: - Θερμοκρασία CPU (σε βαθμούς κελσίου) - Vcore (σε Volts) - Ανεμιστήρας CPU (σε rpm) Με διπλό κλικ επάνω σε κάθε έναν από αυτούς τους τρεις σένσορες τους ανοίγεις σε διάγραμμα. Άνοιξε το Apex και παρατήρησε. Βγάλε screenshot ή γράψε μου τα min και max εδώ. Δες αν αρκούσε η απεγκατάσταση του Cam ή χρειάζεται να κάνουμε κάτι παραπάνω. link Σου κανει αυτο σαν φωτογραφια? Η παλι εκανα πατατα. Το ειχα κανει εγκατασταση to hwinfo,απλα ειδα οτι το ειχε σαν πληροφορια και το άλλο. 1 ώρα πριν, Xristaras12 είπε όταν έβγαλες την αντλία απο τον επεξεργαστή, μετακίνησες τίποτα απο το όλο σύστημα της υδρόψυξης η το κουτί; Υπάρχει πιθανότητα να έχει μείνει φυσαλίδα κάπου στο κύκλωμα και να μην επιτρέπει την μετακίνηση του υγρού. Αν το κουτί ηταν ακουμπισμένο με την δεξιά του πλευρά στο γραφείο πχ και σήκωσες ψηλά την αντλία για να κάνεις την δουλειά σου μετακινήθηκε το υγρό προς το ψυγείο και έμεινε ο αέρας στην αντλία. πιστεύω οτι αν κουνήσεις λίγο το όλο κύκλωμα θα ξεμπλοκάρει και θα λειτουργήσει κανονικά. Για να το διαπιστώσεις κιόλας αυτό που σου λέω, πιάσε τη μια σωλήνα, θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστή και η άλλη αρκετά παγωμένη, κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας. Ναι την μετακίνησα ολη, την έβγαλα όλη ουσιαστικά για να την φυσήξω γιατί είχε σκόνη το ψυγείο. Και ναι ηταν ξαπλωμενο με την δεξιά πλευρά. Επαιξα λιγο για να ανεβει λιγο η θερμοκρασια του υγρου και τα ακουμπησα οπως ειπες, και τα 2 σωληνακια ειναι χλιαρα σχεδόν παγωμένα, την ωρα που η θερμοκρασια του υγρου εχει φτασει στους 39 βαθμους. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2022 από iceman33221
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, iceman33221 είπε Σου κανει αυτο σαν φωτογραφια? Η παλι εκανα πατατα. Μου κάνει. Μια χαρά screenshot. Διακρίνω το εξής από το screenshot σου: Έχεις συνδέσει την αντλία στο CPU_fan της μητρικής. Αυτό δεν είναι σωστό. Στο CPU_fan της μητρικής πρέπει να συνδέσεις τους ανεμιστήρες του ψυγείου σου. Την αντλία βάλτην στο sys_fan1 ή σε όποιο άλλο από τα sys_fan2, sys_fan3, sys_fan4 σε βολεύει. Πολύ σημαντικό: To sys_fan που θα επιλέξεις για την αντλία μπες από πριν στο BIOS και ρύθμισέ το στο 100% PWM (ή στα 12V αν προτιμάς voltage control αντί PWM control).
triplex1 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 δεν μιλησα για τους ανεμιστηρες της υδροψυξης φιλε αλλα για τους υπολοιπους , η μητρικη σου εγω βλεπω να εχει θεμα με τα ρευματα , ισως να κανω και λαθος.
mixalis95320 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλα το 1.6v vcore δεν το βλεπει κανεις? ακομα για ανεμιστήρες λετε? @iceman33221 Μπες κανε factory defaults στο bios και δες το vcore σου παλι που παει. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2022 από mixalis95320 2
ZELOMOTH Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Πες τα ρε αδελφε.. Απ την πρωτη σελιδα διαβαζοντας περιμενα να δω αν θα καταληξει στο vcore! Και βαζει ο ανθρωπας το hwinfo και κανενας δεν το βλεπει κιολας!🙃
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, mixalis95320 είπε Καλα το 1.6v vcore δεν το βλεπει κανεις? ακομα για ανεμιστήρες λετε? @iceman33221 Μπες κανε factory defaults στο bios και δες το vcore σου παλι που παει. Σωστός ο @mixalis95320. 'Εχω γράψει να κάνει απεγκατάσταση το NZXT cam. Ή από αυτό ή από το BIOS, όπως λες εσύ, υπάρχει κάποια ρύθμιση για εξτρά "απόδοση" σε benchmarks. Σε συνδυασμό με τους ανεμιστήρες του ψυγείου που δεν είναι συνδεδεμένοι στο cpu fan και στροφάρουν χαμηλά δημιουργείται αυτή την κατάσταση. Πιστεύω ότι δεν έχει απεγκαταστήσει ακόμα το nzxt cam.
iceman33221 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Καλημέρα. Θα το κανω το απογευμα αυτο που προτινετε και θα βγαλω παλι φωτογραφια. Να δηλώσω ομως ότι απο την μητρικη πανω δεν αφαιρεσα ΚΑΝΕΝΑ καλωδιο οταν το καθαρισα, μονο προσθεσα τα 2 μπροστινα φαν! Τι θελω να πω με αυτο. Οκ τα καλωδια της αντλιας οπως ειπε ο @PC_Science_Lefkada μπορει να τα εχω συνδέσει σε λαθος θεση, και τα ανεμιστηρακια του ψυγειου επισης ΑΛΛΑ οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ ετσι ηταν και πριν χωρις να εχω θεμα με θερμοκρασιες. Εβγαλα τα καλωδια απο την αντλια αλλά οχι και απο την μητρικη, εβγαλα τα καλωδια απο τα fan του ψυγειου αλλά οχι απο την μητρική, και ο λογος ειναι οτι εχω βάλει ενα extender για τα καλωδια των 2 fan του ψυγειου γιατι δεν εφταναν στην μητρικη. Τα μονο καλωδια που προσθεσα/συνδεσα ειναι απο τα μπροστινα fans,παιζει αυτα να ειναι ελλατωματικα και να μου εχουν δημιουργησει αυτο το θεμα με το vcore που λετε? @triplex1 επειδη ειπες να βαλω ολους τους ανεμιστηρες για αυτο σε ρωτησα να συνδεσω και του ψυγειου. @mixalis95320 θα του κανω οταν παω σπιτι, αλλα το μονο που εχω πειραξει απο το bios ηταν το xmp τιποτα αλλο.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 @PC_Science_Lefkada To manual της ψύκτρας γράφει η αντλία να μπει ή στο pump header ή στο CPU_FAN. Άρα σωστά την έχει εκεί. @iceman33221 Τα φανάκια που άλλαξες είναι του κουτιού, έτσι; Δεν έχουν κάποια σχέση με την υδρόψυξη. Της υδρόψυξης είναι κανονικά στη θέση τους και παίρνουν ρεύμα όπως λέει το manual, σωστά; Κάνε τα βηματάκια που λέει εδώ, μήπως θέλει εξαέρωση το κύκλωμα και δεν κυκλοφορεί σωστά το νερό. Εννοείται τσεκάρεις κι αυτό που λένε τα παιδιά με τα ρεύματα.
iceman33221 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, Orestis_G είπε @PC_Science_Lefkada To manual της ψύκτρας γράφει η αντλία να μπει ή στο pump header ή στο CPU_FAN. Άρα σωστά την έχει εκεί. @iceman33221 Τα φανάκια που άλλαξες είναι του κουτιού, έτσι; Δεν έχουν κάποια σχέση με την υδρόψυξη. Της υδρόψυξης είναι κανονικά στη θέση τους και παίρνουν ρεύμα όπως λέει το manual, σωστά; Κάνε τα βηματάκια που λέει εδώ, μήπως θέλει εξαέρωση το κύκλωμα και δεν κυκλοφορεί σωστά το νερό. Εννοείται τσεκάρεις κι αυτό που λένε τα παιδιά με τα ρεύματα. Ναι του κουτιου ειναι αυτα που αλλαξα Δεν θα σου πω ψεμματα,δεν θυμαμαι σε πια υποδοχη εχω βαλει τα φανακια του ψυγειου. Το εγχειριδιο παντως δεν λεει κατι για το που να συνδεσεις τα φανακια. δεν εχω κανει αυτην την ρυθμιση ομως σιγουρα Αναφορά σε κείμενο • You may need to disable fan-fail warning within the motherboard BIOS if CPU_FAN is unused.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 @iceman33221 Όπως καταλαβαίνω εγώ το manual, σου λέει να συνδέσεις τα φανάκια μεταξύ τους, και μετά στη μητρική, προφανώς σε SYS_FAN header/
Cre3p Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πάει, χάλασε! Μπορώ να έχω την κάρτα γραφικών σου; 14 ώρες πριν, Xristaras12 είπε όταν έβγαλες την αντλία απο τον επεξεργαστή, μετακίνησες τίποτα απο το όλο σύστημα της υδρόψυξης η το κουτί; Υπάρχει πιθανότητα να έχει μείνει φυσαλίδα κάπου στο κύκλωμα και να μην επιτρέπει την μετακίνηση του υγρού. Αν το κουτί ηταν ακουμπισμένο με την δεξιά του πλευρά στο γραφείο πχ και σήκωσες ψηλά την αντλία για να κάνεις την δουλειά σου μετακινήθηκε το υγρό προς το ψυγείο και έμεινε ο αέρας στην αντλία. πιστεύω οτι αν κουνήσεις λίγο το όλο κύκλωμα θα ξεμπλοκάρει και θα λειτουργήσει κανονικά. Για να το διαπιστώσεις κιόλας αυτό που σου λέω, πιάσε τη μια σωλήνα, θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστή και η άλλη αρκετά παγωμένη, κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας. Ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα με αυτά τα AIO και αυτό πιστεύω και εγώ πως είναι το πρόβλημα του φίλου. Πρέπει να κοιτάξει να μην είναι η αντλία/ψύκτρα πιο ψηλά από το ψυγείο (δεν μπορώ να καταλάβω από τις φωτό) αλλά και αν είναι σωστά τοποθετημένο να κοιτάξει αυτό που λες, μήπως παγιδεύτηκε αέρας. Δεν χρειάζεται να το αφαιρέσει από το κουτί, αρκεί να το γυρίσει με τρόπο που να ταξιδέψει η φυσαλίδα πίσω στο ψυγείο αλλά και να σιγουρευτεί οτι δεν θα ξανασυμβεί μετά, γιατί αν έχει γίνει από την μεταφορά/αφαίρεση/επανατοποθέτηση έχε καλώς, αλλά να προσέξει μήπως είναι πρόβλημα εγκατάστασης και φυσαλίδα-φυσαλίδα γεμίζει πάλι αέρα η ψύκτρα. 47C δεν είναι φυσιολογικό για υγρό. Ελπίζουμε να βρεις την λύση άμεσα φίλε! Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2022 από Cre3p 1
triplex1 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Κοιτα το vcore οπως ειπαν τα παιδια πιο πανω , θα βρεθει η λυση σιγα σιγα στο προβλημα ........τυφλα να'χει η Αγκαθα Κριστι , εδω ειναι ολοι οι ηλεκτρονικοι γιατροι του κοσμου μαζεμενοι , δεν γλυτωνει με τιποτα το pc σου που κανει τσαλιμακια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα