iceman33221 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα. Έχω εναν επεξεργαστή i7-10700k, και μια υδρόψυξη Kraken X63. Όλα δούλευαν ρολόι μέχρι που αποφάσισα πριν απο 1 μήνα να καθαρίσω τον υπολογιστή μου. Δεν είναι η 1η φορά που το κάνω στα 20 χρόνια που ασχολούμαι με υπολογιστές. Η πάστα που είχα είχε ξεραθεί και πήρα απο εναν φίλο την MX5 της Arctic. Για χρόνια χρησιμοποιούσα την ΜΧ4 και είχα δοκιμάσει και της Coolermaster την Mastergel Maker και όλα δούλευαν καλά απο θέμα θερμοκρασιών. Μετά την τοποθέτηση της πάστας και των υπόλοιπων κομματιών απλά άνοιξα τον υπολογιστή να δω οτι ανοίγει αλλά μέχρι εκεί. Μετά απο 3 μέρες που μπήκα να παίξω Apex παρατήρησα ότι ο επεξεργαστής δούλευε στους 88-94 βαθμούς και αγχώθηκα, βγήκα απο το παιχνίδι αλλά επειδή ήταν αργά δεν έκατσα να τον πειράξω. Εχθές πάλι τα ίδια και έφτασε στο σημείο να κάνει shutdown απο μόνος του, μάλλον λόγω θερμοκρασίας. Σήμερα πήγα και πήρα άλλη πάστα γιατί σκέφτηκα ότι μάλλον δεν βάλαμε αρκετή. Καθάρισα τα πάντα έβαλα την καινούργια πάστα και τελικά πάλι τα ίδια.Τι μπορεί να φταίει ξαφνικά και γίνεται αυτό? Εδω να πω ότι το ψυγείο το έχω βάλει στο πάνω μερος του κουτιού,τα ανεμιστηράκια είναι κάτω απο το ψυγείο αλλά βγάζουν τον αέρα έξω, όπως τα είχα και πριν δηλαδή. Το μόνο που άλλαξα συγκριτικά με πρίν το καθαρισμό του είναι οτι μπροστά είχα ενα 140αρι ανεμιστηράκι που έβαζε αέρα, ενώ τώρα εχω 2x200αρια που βάζουν αέρα,τα μαμά του(τα είχα στείλει για αλλαγή επειδή δεν δούλευε το ΑRGB τους). Να φταίνε τα μεγάλα τα ανεμιστηράκια? να μην βάζουν αρκετό αέρα μέσα συγκριτικά με το 140αρι για αυτό να γίνεται αυτό? Στο LINK βλέπετε πως ήταν η ΜΧ5 όταν την καθάρισα σήμερα.
bonorov Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, iceman33221 είπε Καλησπέρα. Έχω εναν επεξεργαστή i7-10700k, και μια υδρόψυξη Kraken X63. Όλα δούλευαν ρολόι μέχρι που αποφάσισα πριν απο 1 μήνα να καθαρίσω τον υπολογιστή μου. Δεν είναι η 1η φορά που το κάνω στα 20 χρόνια που ασχολούμαι με υπολογιστές. Η πάστα που είχα είχε ξεραθεί και πήρα απο εναν φίλο την MX5 της Arctic. Για χρόνια χρησιμοποιούσα την ΜΧ4 και είχα δοκιμάσει και της Coolermaster την Mastergel Maker και όλα δούλευαν καλά απο θέμα θερμοκρασιών. Μετά την τοποθέτηση της πάστας και των υπόλοιπων κομματιών απλά άνοιξα τον υπολογιστή να δω οτι ανοίγει αλλά μέχρι εκεί. Μετά απο 3 μέρες που μπήκα να παίξω Apex παρατήρησα ότι ο επεξεργαστής δούλευε στους 88-94 βαθμούς και αγχώθηκα, βγήκα απο το παιχνίδι αλλά επειδή ήταν αργά δεν έκατσα να τον πειράξω. Εχθές πάλι τα ίδια και έφτασε στο σημείο να κάνει shutdown απο μόνος του, μάλλον λόγω θερμοκρασίας. Σήμερα πήγα και πήρα άλλη πάστα γιατί σκέφτηκα ότι μάλλον δεν βάλαμε αρκετή. Καθάρισα τα πάντα έβαλα την καινούργια πάστα και τελικά πάλι τα ίδια.Τι μπορεί να φταίει ξαφνικά και γίνεται αυτό? Εδω να πω ότι το ψυγείο το έχω βάλει στο πάνω μερος του κουτιού,τα ανεμιστηράκια είναι κάτω απο το ψυγείο αλλά βγάζουν τον αέρα έξω, όπως τα είχα και πριν δηλαδή. Το μόνο που άλλαξα συγκριτικά με πρίν το καθαρισμό του είναι οτι μπροστά είχα ενα 140αρι ανεμιστηράκι που έβαζε αέρα, ενώ τώρα εχω 2x200αρια που βάζουν αέρα,τα μαμά του(τα είχα στείλει για αλλαγή επειδή δεν δούλευε το ΑRGB τους). Να φταίνε τα μεγάλα τα ανεμιστηράκια? να μην βάζουν αρκετό αέρα μέσα συγκριτικά με το 140αρι για αυτό να γίνεται αυτό? Στο LINK βλέπετε πως ήταν η ΜΧ5 όταν την καθάρισα σήμερα. Έχεις κάποια άλλη ψυκτρα να δοκιμάσεις εκτός από την υδροψυξη;
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, iceman33221 είπε Τι μπορεί να φταίει ξαφνικά και γίνεται αυτό? Πιθανότερο όλων, δεν έχεις συνδέσει την αντλία. Αν λαθεύω και την έχεις συνδέσει, κοίτα από monitoring πρόγραμμα (hwinfo/aida) ποιες είναι οι στροφές της και γράψε εδώ. 5
iceman33221 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, bonorov είπε Έχεις κάποια άλλη ψυκτρα να δοκιμάσεις εκτός από την υδροψυξη; δυστηχώς όχι. Σκέφτομαι μήπως πάω να πάρω μία με 20-30 ευρώ για να δω εαν φταίει η αντλία, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να περιμένω μέχρι τελος του μήνα. 8 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Πιθανότερο όλων, δεν έχεις συνδέσει την αντλία. Αν λαθεύω και την έχεις συνδέσει, κοίτα από monitoring πρόγραμμα (hwinfo/aida) ποιες είναι οι στροφές της και γράψε εδώ. όλα τα καλώδια είναι συνδεδεμένα,και μάλιστα το 1 το καλώδιο το πίεσα αρκετά για να είμαι σίγουρος οτι θα μπεί. οκ θα το κατεβάσω/τρέξω όταν πάω σπίτι το απόγευμα και θα σου γράψω τις στροφές της αντλίας.
iceman33221 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 19 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Πιθανότερο όλων, δεν έχεις συνδέσει την αντλία. Αν λαθεύω και την έχεις συνδέσει, κοίτα από monitoring πρόγραμμα (hwinfo/aida) ποιες είναι οι στροφές της και γράψε εδώ. Τελικα αυτό που μου ζήτησες το γράψει και το προγραμμα της Nzxt to Cam. σε idle ειναι στα 2,500-2,575 RPM με ελαχιστο 2,489 και μεγιστο 2,803 παντα σε idle Κατασταση αλλά με την θερμοκρασία Υγρου στους 40,9 . Παίζοντας Apex θερμοκρασια CPU 88-93 , Υγρου 47 με 2,790RPM η αντλία. Αρά να καταλάβω οτι δεν φταίει η αντλία αλλα κάτι αλλο?
triplex1 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Κατι δεν παταει καλα φιλε , βγαλτο και ξαναβαλτο γιατι κατα κυριο λογο το εσφιξες μονομπαντα , σταυρωτα τις βιδες και λιγο λιγο την καθε μια , δεν σφιγγουμε τερμα και παμε στην απεναντι
iceman33221 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, triplex1 είπε Κατι δεν παταει καλα φιλε , βγαλτο και ξαναβαλτο γιατι κατα κυριο λογο το εσφιξες μονομπαντα , σταυρωτα τις βιδες και λιγο λιγο την καθε μια , δεν σφιγγουμε τερμα και παμε στην απεναντι Και ομως δεν το εκανα. Παντα χιαστη τις βαζω , δεν τις καρκαρα και μετα στην επομενη αλλα ναι τις πιεσα λιγο για να πιασουν. Αλλα και παλι γιατι μπορει να φταιει αυτο? οτι η παστα δεν εχει κατσει καλα?
triplex1 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 το ολο θεμα ειναι στον επεξεργαστη σου ή δεν παταει καλα η ψυκτρα ή εχεις καπου διαρροη ρευματος ( πχ καποιο καλωδιο καπου ακουμπαει )
iceman33221 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, triplex1 είπε το ολο θεμα ειναι στον επεξεργαστη σου ή δεν παταει καλα η ψυκτρα ή εχεις καπου διαρροη ρευματος ( πχ καποιο καλωδιο καπου ακουμπαει ) Τι εννοεις καποιο καλωδιο ακουμπάει καπου? Η ψυκτρα απο την ωρα που δεν εχει αλλες στροφες οι βιδες πως γινεται να μην παταει σωστα? με την λογικη οτι την παστα την απλωσα και δεν εμεινε σαν μπιλιτσα... Θα τρελαθω πραγματικα
triplex1 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 δεν μιλαω για την παστα φιλε μου και να μην την απλωσεις θα απλωσει μονη της , μιλαω για τα λαμακια της ψυκτρας . και καλωδιο που λεω μπορει να ειναι κατι που ακουμπαει και κανει σωμα , οτιδηποτε μεταλλικο. Βγαλε την μητρικη απο το case και δοκιμασε αν δε βλεπεις κατι , ολα εγιναν απο την ωρα που καθαρισες και μετα Αμα τρελαθεις δεν θα βρεις τιποτα , ηρεμησε κανε εναν καφε και πιες και ψαξτο ή καλυτερα κοιταξε το πιο προσεκτικα εμενα με κανει για αισθητηρα θερμοκρασιας cpu
iceman33221 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, triplex1 είπε δεν μιλαω για την παστα φιλε μου και να μην την απλωσεις θα απλωσει μονη της , μιλαω για τα λαμακια της ψυκτρας . και καλωδιο που λεω μπορει να ειναι κατι που ακουμπαει και κανει σωμα , οτιδηποτε μεταλλικο. Βγαλε την μητρικη απο το case και δοκιμασε αν δε βλεπεις κατι , ολα εγιναν απο την ωρα που καθαρισες και μετα Αμα τρελαθεις δεν θα βρεις τιποτα , ηρεμησε κανε εναν καφε και πιες και ψαξτο ή καλυτερα κοιταξε το πιο προσεκτικα εμενα με κανει για αισθητηρα θερμοκρασιας cpu "λαμακια της ψυκτρας"? της αντλίας λες? δν εχει λαμακια,εκτος εαν εννοεις την χιαστη βαση της αντλιας. Το ψυγειο ειναι στην πανω πλευρα του κουτιου και τα καλωδια απο τα ανεμιστιρακια δεν την ακουμπανε. Ερώτηση ,υπάρχει περίπτωση οι μεγάλοι ανεμιστηρες να μην βαζουν αρκετο αερα μεσα οποτε για αυτο να μην κρυωνει γρηγορα το υγρο για αυτο να ανεβαζει θερμοκρασιες? επειδη πριν ειχα 1χ140.
triplex1 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, iceman33221 είπε "λαμακια της ψυκτρας"? της αντλίας λες? δν εχει λαμακια,εκτος εαν εννοεις την χιαστη βαση της αντλιας. Το ψυγειο ειναι στην πανω πλευρα του κουτιου και τα καλωδια απο τα ανεμιστιρακια δεν την ακουμπανε. Ερώτηση ,υπάρχει περίπτωση οι μεγάλοι ανεμιστηρες να μην βαζουν αρκετο αερα μεσα οποτε για αυτο να μην κρυωνει γρηγορα το υγρο για αυτο να ανεβαζει θερμοκρασιες? επειδη πριν ειχα 1χ140. η χιαστη της βασης τι ειναι ? απο σιλικονη? δεν ειναι μεταλλο? ναι αν ειχες 140αρη και τον εβγαλες εκει επανω εκανες την πατάτα
iceman33221 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, triplex1 είπε η χιαστη της βασης τι ειναι ? απο σιλικονη? δεν ειναι μεταλλο? ναι αν ειχες 140αρη και τον εβγαλες εκει επανω εκανες την πατάτα Η χιαστη ειναι μεταλικη. Μαλλον οταν εγραψα αυτο : Αναφορά σε κείμενο Το μόνο που άλλαξα συγκριτικά με πρίν το καθαρισμό του είναι οτι μπροστά είχα ενα 140αρι ανεμιστηράκι που έβαζε αέρα, ενώ τώρα εχω 2x200αρια που βάζουν αέρα,τα μαμά του(τα είχα στείλει για αλλαγή επειδή δεν δούλευε το ΑRGB τους). δεν εγινε αρκετα κατανοητος ε? Οταν πηρα το κουτι αρχικα ειχε μπροστα 2x200 φανακια. Το δουλεψα για 3 μηνες μεχρι που τα φανακια σταματησαν να αναβοσβηνουν οποτε και τα εβγαλα και τα εστειλα για αλλαγη. Εκεινη την περιοδο εβαλα μπροστα 1 ανεμιστηρακι 140αρι. Το οποιο το κρατησα μεχρι τον καθαρισμο. Τωρα ξαναεβαλα τα μεγαλα και αρχισα να εχω θεμα με θερμοκρασια. Αλλά εαν φταίνε αυτα γιατι δεν ειχα θεμα 3 μηνες που επαιζα κλπ? και αποκτησα τωρα?
triplex1 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, iceman33221 είπε Η χιαστη ειναι μεταλικη. Μαλλον οταν εγραψα αυτο : δεν εγινε αρκετα κατανοητος ε? Οταν πηρα το κουτι αρχικα ειχε μπροστα 2x200 φανακια. Το δουλεψα για 3 μηνες μεχρι που τα φανακια σταματησαν να αναβοσβηνουν οποτε και τα εβγαλα και τα εστειλα για αλλαγη. Εκεινη την περιοδο εβαλα μπροστα 1 ανεμιστηρακι 140αρι. Το οποιο το κρατησα μεχρι τον καθαρισμο. Τωρα ξαναεβαλα τα μεγαλα και αρχισα να εχω θεμα με θερμοκρασια. Αλλά εαν φταίνε αυτα γιατι δεν ειχα θεμα 3 μηνες που επαιζα κλπ? και αποκτησα τωρα? Μη στεναχωριεσαι , εγω ξερω τι ειπες αλλα εσυ δεν ξερεις τι εκανες μαλλον. που τα βαζεις παληκαρι μου τα φανακια ? στην μητρικη?
iceman33221 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, triplex1 είπε Μη στεναχωριεσαι , εγω ξερω τι ειπες αλλα εσυ δεν ξερεις τι εκανες μαλλον. που τα βαζεις παληκαρι μου τα φανακια ? στην μητρικη? ναι πανω στην μητρικη εχω συνδεδεμενα τα μπροστινα. γιατι που θα επρεπε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα