Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

To "προβλημα" ειναι στο καλωδιο, εχει 4 καλωδια κολλημενα σε 6 επαφες.
Αν δεν το κουμπωσεις σωστα ή αν το λυγισεις παρα πολυ κοβονται οι επαφες και ζητας το ρευμα απο λιγοτερα καλωδια με αποτελεσμα την υπερθερμανση.
Αν βαλεις το βισμα σωστα και δεν το λυγισεις 90 μοιρες, το ρευμα περναει μια χαρα και δεν θα εχεις ποτε προβλημα.
Ετσι λοιπον εχεις χιλιαδες 3090 ti και 4090 να δουλευουν κανονικα και 50-100 ατομα να εχουν προβλημα.
Για να εξαλυψουν και τη περιπτωση του κουλου μαλλον θα βγαλουν καινουρια καλωδια που πιθανοτατα θα ειναι 6 καλωδια σε 6 επαφες.
Αν το προβλημα ηταν στη καρτα θα ειχες πολλες προβληματικες καρτες,πολλες επιστροφες και ανακληση προιοντος.

Screenshot_32.jpg

Ακριβώς. Το 0,04% των ανταπτορων παρουσίασε το πρόβλημα. Δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει η κάρτα με αυτό το ποσοστό.

Επεξ/σία από andreas84gr
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, john_dr είπε

Αναρωτιέμαι αν οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα όσον αφορά τα λιωμένα βύσματα, θα υποχρέωνε την Nvidia σε ανάκληση των καρτών. Μήπως η εταιρία προσπαθεί να αποφύγει αυτό; Μήπως προσπαθεί να αποφύγει μηνύσεις; Θα δούμε. 

Γιάννη, αδικείς το Gamers Nexus. Δεν έχουν δώσει δικαιώματα κι έχουν ανεβάσει video στα οποία εκθέτουν ανεπανόρθωτα ορισμένες εταιρείες και προϊόντα (msi/nzxt/gigabyte/nvidia, όταν η evga τα έσπασε μαζί της).

Οκ, η άποψή σου είναι ότι το κανάλι έτεινε χείρα βοηθείας στον πέτσινο, αλλά κάτι τέτοιο ούτε προκύπτει βλέποντας το video ούτε αποδεικνύεται.

Θα επιχειρούσε η nvidia να ρίξει το φταίξιμο στον end user; Προφανώς. Θα ήθελε να τελειώσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν και με τον πιο ανώδυνο για εκείνη τρόπο; Βεβαιότατα.

Μέχρι εκεί, όμως. Το video κατέδειξε ότι την ευθύνη την έχει ο τελικός χρήστης. 

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

To "προβλημα" ειναι στον adaptor, εχει 4 καλωδια κολλημενα σε 6 επαφες.
Αν δεν το κουμπωσεις σωστα ή αν το λυγισεις παρα πολυ κοβονται οι επαφες και ζητας το ρευμα απο λιγοτερα καλωδια με αποτελεσμα την υπερθερμανση.
Αν βαλεις το βισμα σωστα και δεν το λυγισεις 90 μοιρες, το ρευμα περναει μια χαρα και δεν θα εχεις ποτε προβλημα.
Ετσι λοιπον εχεις χιλιαδες 3090 ti και 4090 να δουλευουν κανονικα και 50-100 ατομα να εχουν προβλημα.
Για να εξαλυψουν και τη περιπτωση του κουλου μαλλον θα βγαλουν καινουρια adaptors που πιθανοτατα θα ειναι 6 καλωδια σε 6 επαφες.
Αν το προβλημα ηταν στη καρτα θα ειχες πολλες προβληματικες καρτες,πολλες επιστροφες και ανακληση προιοντος.

Screenshot_32.jpg

Screenshot_35.jpg

Αν θυμάμαι καλά στο βίντεο έλεγε ότι δεν κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουν το πρόβλημα και ότι είναι μια πιθανή θεωρία. Επίσης στο Nexus έκοψαν ακόμα και κάποιες συνδέσεις και δεν έγινε... Άρα μάλλον δεν είναι αυτή η αιτία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε

Αν θυμάμαι καλά στο βίντεο έλεγε ότι δεν κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουν το πρόβλημα και ότι είναι μια πιθανή θεωρία. Επίσης στο Nexus έκοψαν ακόμα και κάποιες συνδέσεις και δεν έγινε... Άρα μάλλον δεν είναι αυτή η αιτία.

Μα οι περισσοτεροι youtubers προσπαθησαν πολυ να αναγκασουν μια καρτα/adaptor να καει και δεν το καταφεραν ακομα και με ακραιες τακτικες.
Και εδω εχεις καποιους που δεχονται μια φωτογραφια απο το Reddit χωρις να γνωριζουν τις γνωσεις και τη χρηση που εγινε και βαζουν στη κρεμαλα την Nvidia.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Γιάννη, αδικείς το Gamers Nexus. Δεν έχουν δώσει δικαιώματα κι έχουν ανεβάσει video στα οποία εκθέτουν ανεπανόρθωτα ορισμένες εταιρείες και προϊόντα (msi/nzxt/gigabyte/nvidia, όταν η evga τα έσπασε μαζί της).

Οκ, η άποψή σου είναι ότι το κανάλι έτεινε χείρα βοηθείας στον πέτσινο, αλλά κάτι τέτοιο ούτε προκύπτει βλέποντας το video ούτε αποδεικνύεται.

Θα επιχειρούσε η nvidia να ρίξει το φταίξιμο στον end user; Προφανώς. Θα ήθελε να τελειώσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν και με τον πιο ανώδυνο για εκείνη τρόπο; Βεβαιότατα.

Μέχρι εκεί, όμως. Το video κατέδειξε ότι την ευθύνη την έχει ο τελικός χρήστης. 

Μια άποψη εκφράζω και σε έναν βαθμό την θεωρώ και πιθανή. Δεν λέω ότι είναι όντως έτσι. Κανείς μας δεν ξέρει. Απλά θεωρώ ότι παίζει κάτι τέτοιο. Θα δούμε στο μέλλον, είτε με τα προβλήματα να συνεχίζουν ακόμα και μετά τις οδηγίες, είτε με τα προβλήματα να εξαλείφονται. Για το GN έχω αρχίσει και αλλάζω άποψη τώρα τελευταία, προς το χειρότερο. Αλλά δεν διαφωνώ ότι είναι από τα πλέον αξιόπιστα διαδικτυακά κανάλια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγα, το 0,04% σε οτιδήποτε μπορεί να ξεφύγει σε οποιονδήποτε έλεγχο, όσο αυστηρός και αν είναι... Εδώ με τα φάρμακα που δοκιμάζονται σε 3 φάσεις, συνεχίζει και υπάρχει η κίτρινη κάρταακριβώς γτ αυτοί οι έλεγχοι δεν πιανουν αναγκαστικά κάτι που συμβαίνει με συχνότητα 0,04% γτ και 10.000 κάρτες να τεστάρεις υπάρχει υπάρχει 1/16 να ξεφύγει.
Και τα σημεία που τεστάροντε είναι πολύ περισσότερα απο 16, και 10000 δοκιμές είναι υπερβολικά πολλές (αυθαίρετα το ειπα) λογικά θα είναι 1000-2000 τεστ σύνολο.
Το πρόβλημα ειναι η κατανάλωση... Τι στο καλό, ακόμα και κάποιος που έχει να δώσει 2000$ εφ'απαξ μια φοράμε τις σημερινές τιμές ρεύματος τσουζει...
Εγώ μπορούσα να πάρω την 3090 και πήρα την 3070 (άλλωστε έχω μόνο QHD, όχι 4Κ) για να μην καίω 0,3$/ώρα όποτε παίζω γτ είναι 30$/μηνα m με 3 ώρες παιχνιδιού την μέρα (οκ, πολές ώρες βάζω, αλλα για να είναι στρογγυλά) παιχνιδοχαράτσι... και είπα να το κάνω 15$... :P

Επεξ/σία από Prodromos32
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, toxoths73 είπε

Αλλο να είναι σχεδιασμένο και δοκιμασμένο και άλλο να είναι ΣΩΣΤΑ σχεδιασμένο και δοκιμασμένο. Θα μπορούσε η σύνδεση αφού ήταν τόσο καλά σχεδιασμένη να είχε ένα σύστημα ασφαλείας που αν δεν έκανε πχ (κλακκκκ) να μη ξεκινούσε καν το σύστημα ή αν το είχε να μη δούλεψε καμιά φορά.(λάθος της INTEL και όχι του οποιοδήποτε που ΔΕΝ μπορεί να τοποθετήσει σωστά ένα καλώδιο).Είσαι σίγουρος ότι αυτά τα 50 (που γνωρίζουμε και άλλα πόσα που δεν γνωρίζουμε) "μπουρλότιασαν" επειδή η σύνδεση έγινε από άτομα που δεν ξέρουν να συνδέουν ένα καλώδιο και όχι από έμπειρα άτομα που η δουλειά τους είναι να συναρμολογούν υπολογιστές?. Φαντάζεσαι να είναι σχεδιαστικό λάθος και μελλοντικά η INTEL όπως και η AMD να συνεχίζουν με τον ΙΔΙΟ αντάπτορα  στις κάρτες γραφικών όπως λες, και αυτοί που γράφουν τη μία κοτσάνα μετά την άλλη να ψάχνουν από πού έρχεται αυτή η υπέροχη μυρωδιά καμένου πλαστικού και στη συνέχεια πυριτίου και μετά γραφείου και ύστερα κουρτίνας μετά δωματίου σπιτιού και πάει λέγοντας. Καλό είναι να τους έχεις κορόνα στο κεφάλι σου αλλά μη ρίχνουμε το βάρος πάντα στους μικρούς.

πανω στην καρτα υπαρχει το μυτακι για να κανει κουμπωμα, τωρα αν καποιοι ανταπτορες εχουν μαλακο πλαστικο και δεν ακουγεται το κλακ ή γενικα δεν ακουγεται κλακ ειναι και θεμα κοινης λογικης, το ιδιο ισχυει κι οταν κουμπωνεις το 24πινο πανω στη μητρικη οπως και το 8πινο της cpu, δεν περιμενεις απλα να ακουσεις ενα κλακ ουτε τα πιεζεις με δυναμη σα να μην υπαρχει αυριο για να κουμπωσουν γιατι μερικες μητρικες δεν εχουν υποστηριξη απο κατω σε εκεινο το σημειο, αρα λοιπον τα τριπλοτσεκαρεις αν εφαρμοζουν τελεια πριν πατησεις το power γιατι απο εκει θα παρει τροφοδοσια ολο το συστημα

τωρα γιατι δεν εγιναν αυτα στις 3090 αν ριξει καποιος μια ματια στους 12pin ανταπτορες της 3090 και αυτους της 4090 θα διαπιστωσει οτι μονο στη founders edition της 3090 μοιαζουν, ολοι οι υπολοιποι εχουν πολυ μακρυτερα καλωδια ενω δεν παιρνουν ρευμα απο 4 8πινα αλλα απο 2 και 3,

επισης αποσα εχουν καει ειναι σχεδον παντα καμμενα τα ακριανα pins (ή και ολα εφοσον εκτεθηκαν για αρκετη ωρα)

τι σημαινουν αυτα; οτι οσοι χρηστες δεν κουμπωσαν σωστα τον ανταπτορα και κατοπιν προσπαθησαν να σουλουπωσουν το καλωδιο μεσα στο case αυτη η κινηση λογω του κοντου και χοντρου ανταπτορα μετεφερε την ενταση στο σημειο συνδεσης με αποτελεσμα να παρει κλιση ειτε προς τη μια ειτε προς την αλλη μερια,

ακριβως δηλαδη οπως καταφερε να το αναπαραγει και ο gamer nexus,  που οχι μονο απεδειξε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι ελλατωματικα τα pins ειτε απο πλευρα της καρτας είτε απο τον ανταπτορα, αλλα επιβεβαιωσε το πιο σημαντικο προφανες: οτι η κακη συνδεση παντα αποτελει τον πιο αδυναμο κρικο ακομα κι οταν εχεις state of the art υλικα

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.

Το ζήτημα είναι, ασχέτως εταιρείας, ότι αυτό έπρεπε να έχει προβλεφθεί και γι' αυτό προχωρά και σε αντικατάσταση καρτών, σου λέει ναι μεν ο χρήστης δεν έκανε σωστά τη σύνδεση, αλλά όντως έπρεπε να το έχουμε προβλέψει. Άλλωστε τουλάχιστον το θέμα με την κλίση του καλωδίου είχε διαπιστωθεί από τους Gamers Nexus από την πρώτη στιγμή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, dkmaster είπε

Το ζήτημα είναι, ασχέτως εταιρείας, ότι αυτό έπρεπε να έχει προβλεφθεί και γι' αυτό προχωρά και σε αντικατάσταση καρτών, σου λέει ναι μεν ο χρήστης δεν έκανε σωστά τη σύνδεση, αλλά όντως έπρεπε να το έχουμε προβλέψει. Άλλωστε τουλάχιστον το θέμα με την κλίση του καλωδίου είχε διαπιστωθεί από τους Gamers Nexus από την πρώτη στιγμή.

Οταν το ποσοστο επιστροφων/αντικαταστασεις ειναι μικρο και δικαιολογειται δεν μπαινεις στη διαδικασια να ριξεις ακυρο στον πελατη.
Κανεις αντικατασταση για να μη δημιουργηθει/συνεχιστει ο ντορος.
Εγω εχω κανει πολλες φορες αντικατασταση σε προιοντα που ηρθαν πισω και δεν λειτουργουσαν απο κακη χρηση γιατι απλα με επαιρνε.
Δες εδω πχ το ποσοστο dead on arrival σε επεξεργαστες και δεν ειναι ο συνολικος ,ειναι μονο απο ενα καταστημα, φαντασου το συνολικο.

powergpu_ryzen_5000.png

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Οταν το ποσοστο επιστροφων/αντικαταστασεις ειναι μικρο και δικαιολογειται δεν μπαινεις στη διαδικασια να ριξεις ακυρο στον πελατη.
Κανεις αντικατασταση για να μη δημιουργηθει/συνεχιστει ο ντορος.
Εγω εχω κανει πολλες φορες αντικατασταση σε προιοντα που ηρθαν πισω και δεν λειτουργουσαν απο κακη χρηση γιατι απλα με επαιρνε.
Δες εδω πχ το ποσοστο dead on arrival σε επεξεργαστες και δεν ειναι ο συνολικος ,ειναι μονο απο ενα καταστημα, φαντασου το συνολικο.

powergpu_ryzen_5000.png

Επίσης πολύ ενδιαφέρον και το παρακάτω για intel και nvidia: Reliability Report Pits Intel Vs AMD CPUs, GPU Brands, Storage: Failure Rates Are Telling (hothardware.com)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Επίσης πολύ ενδιαφέρον και το παρακάτω για intel και nvidia: Reliability Report Pits Intel Vs AMD CPUs, GPU Brands, Storage: Failure Rates Are Telling (hothardware.com)

Δεν εχει λιστα ανα μοντελο και αυτο χαλαει λιγο τα ποσοστα.
Μπορει πχ να εχεις ενα 16% DOA στους 5950x και επειδη πουλησες χιλιαδες 5600x χωρις προβλημα γιατι ειναι το πιο φθηνο και μπηκε σε budget pc, το συνολικο ποσοστο να γινει 2% απο 16%.
Αντιστοιχα μπορει οι 4060 4070 4080 να πανε μπαλα και να σου πει η Nvidia ποιο προβλημα;
Oι επιστροφες μου ειναι 0.000000004% ενω πχ οι 4090 ειναι 0.04% που και το 0.04% ειναι αστειο μπροστα στο 16% η ακομα και το 2%, ειναι 50 φορες μικροτερο.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, john_dr είπε

Η αιτία είναι σίγουρα ο χρήστης. Το λες ο ίδιος. Δηλώνεις σιγουριά σε αυτό. Τώρα το ότι η Nvidia δεν προέβλεψε αυτό το λάθος του χρήστη (επαναλαμβάνεις ότι είναι του χρήστη), εντάξει. Την έχεις αθωώσει ήδη δύο φορές. Από εδώ και πέρα θα βάζουν αισθητήρα, cased closed. Ξανά λέω, την αθώωσες ΔΥΟ φορές και μάλιστα με ΑΠΟΛΥΤΗ σιγουριά. Υποθέτω είσαι ηλεκτρονικός με ειδίκευση σε καλώδια και κάρτες γραφικών.

Τώρα με συγχωρείς πάω να δω Ευαγγελάτο μιας και ένα βίντεο αποτελεί απόδειξη την σήμερον ημέρα. Και δεν χρειάζεται να δείξω κάτι. Είπα μια άποψη, είπες μια άποψη. Μπορείς εσύ να μου δείξεις ότι το βίντεο του Gamers Nexus δεν έχει γίνει σε συνεργασία με την Nvidia? Εγώ το πετάω σαν προσωπική άποψη. Εσύ που βγάζεις σιγουριά, μπορείς να δείξεις ότι ήταν δική τους πρωτοβουλία χωρίς βοήθεια από την εταιρία; Σε μια περίοδο όπου όλοι ψάχνουν να βρουν την αιτία για τα καμένα βύσματα και όλοι ασχολούνται με το καλώδιο και ίσως κάποιοι φοβούνται ακόμα και να αγοράσουν την κάρτα, το παραπάνω βίντεο είναι βάλσαμο για την Nvidia. Βρέθηκε η αιτία. Φυσήξτε λίγο μέσα στα καλώδια μπας και έχουν εισέλθει τίποτα σκουπιδάκια και βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο είναι σωστά βαλμένο. Αν το κάνετε αυτό, όλα καλά, όλα ασφαλή. Ξανά λέω την άποψή μου. Αυτό το βίντεο κάνει μόνο καλό στην Nvidia και ουσιαστικά οδηγεί σε συμπεράσματα όπως το δικό σου, ότι δεδομένα είναι user error.

Eσύ είσαι που πρέπει να αποδείξεις αυτά που ισχυρίζεσαι, όχι οι υπόλοιποι να σε βγάλουν λάθος. Αλλιώς θα πώ και εγώ ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τα καλώδια και οι τύποι που τα έκαψαν τα είχαν κάνει πλακάκια με την AMD. Ε δεν γίνεται δουλειά έτσι

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Herald είπε

Eσύ είσαι που πρέπει να αποδείξεις αυτά που ισχυρίζεσαι, όχι οι υπόλοιποι να σε βγάλουν λάθος. Αλλιώς θα πώ και εγώ ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τα καλώδια και οι τύποι που τα έκαψαν τα είχαν κάνει πλακάκια με την AMD. Ε δεν γίνεται δουλειά έτσι

Εγώ λέω μια άποψη. Την θεωρείτε λάθος; ΟΚ. Σας είπα μήπως ότι πρέπει να βγείτε όλοι και να μου δώσετε δίκιο; Όχι.

Αλλά όταν κάποιος πιο πάνω βγαίνει και μου επιτίθεται με προσωπικές προσβολές ή όταν κάποιος μου λέει "Να, το βίντεο δείχνει ένα καλώδιο να καίγεται υπό τις τάδε συνθήκες, άρα μπορούμε να υποθέσουμε ότι ΟΛΑ τα καλώδια κάηκαν υπό τις ίδιες συνθήκες", εκεί δεν έχουμε ένα "Πιστεύουμε ότι είσαι λάθος", "Έχουμε διαφορετική άποψη" και τέλος. Εκεί έχουμε σιγουριά. Μπορούν να το αποδείξουν όμως; Όχι. Κανείς δεν μπορεί, ούτε την μία ούτε την άλλη άποψη. Μπορείς εσύ να αποδείξεις ότι έχω λάθος; Όχι. Μπορείς απλά να επιχειρηματολογήσεις γιατί έχω υποχρέωση να το αποδείξω εγώ και όχι εσύ.

Τώρα οι τύποι που τα έκαψαν μπορεί να τα έκαψαν διότι έτρεξαν τα benchmark τους, έκαναν την πλακίστα τους, αλλά τα 1600 είναι πολλά και θέλουν νέες κάρτες σφραγισμένες να τις πουλήσουν στο eBay. Υπερβολικό; Εννοείται. Απίθανο; Όχι. Το έκαναν και στην Ελλάδα πριν 15 χρόνια, ένας από τους λόγους που άλλαξε πολιτική το Πλαίσιο. Καίγανε κάποιοι τις κάρτες 10 μέρες πριν λήξει η εγγύηση και πήγαιναν και απαιτούσαν όλα τα λεφτά πίσω ή νέα κάρτα ίδιου κόστους, όταν λέω νέα εννοώ το νέο μοντέλο, αλλιώς θα έκαναν φασαρία στα φόρα. Και υποχωρούσε τότε το Πλαίσιο. "Ενοικιάσεις hardware το λέγανε."

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...