Προς το περιεχόμενο

GeForce RTX 4090: Η NVIDIA παρέχει ενημέρωση για τους προσαρμογείς 12VHPWR που «λιώνουν»

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, teodoreh είπε

Η 7000XT δεν έχει την κατανάλωση της 4090 και κανείς ποτέ δεν θα καταλάβαινε τίποτα. Προφανώς και φταίει (και) η NVidia. Τα engineering samples γράφουν κάτι χιλιάδες ώρες πριν βγουν τα τελικά προϊόντα.

Δεν έχει σημασία η κατανάλωση, και με 100w μπορείς να το κάψέις το καλώδιο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

21 λεπτά πριν, itanium είπε

@toxoths73

Δες τις φωτογραφίες πιο πάνω και μπορείς να πάρεις την όποια απάντηση ψάχνεις και έχουμε να κάνουμε με κάτι ξεκάθαρο 100% υπαιτιότητα του χρήστη και 100% σωστά σχεδιασμένους και λειτουργικούς ακροδέκτες, δεν υπάρχουν ούτε κλακ ούτε κλούκ ούτε τίποτα, στο αμάξι σου αν δεν σφίξεις τους ακροδέκτες της μπαταρίας θα βλέπεις άλατα και μπορεί να δεις διακοπές σε κίνηση ή και σβήσιμο του κινητήρα αν ανοίξεις air con και φύγει τελείως το -, μπορεί και στο σπίτι σου να βάλεις φωτιά αν κάνεις εγκατάσταση AC και τραβήξεις γραμμη με πολύκλωνο από τον πίνακα κοκ.....δεν ΦΤΑΙΕΙ καμία εταιρία ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΠΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΤΥΧΑΙΟΥ που νομίζει ότι το έχει

Οι ακροδέκτες των πόλων στη μπαταρία του αυτοκινήτου σφίγγουν με 13 βίδα και θα είναι "έγκλημα" αν τους αφήσεις λάσκα και το καλώδιο τροφοδοσίας +- είναι 10αρι. Το κύκλωμα "τρώει" ένα ζόρι κατά την εκκίνηση του κινητήρα και όχι για πολλά sec και στη συνέχεια η ισχύς που περνά από αυτό είναι περίπου 300W συνεχόμενα ανάλογα τα φορτία (300/12=25A)  Η 4090 αν δουλέψει φουλ χρειάζεται 600W ισχύ (600/12=50Α).Εγώ δεν είδα πουθενά 13 βίδα ούτε 10αρι καλώδιο για να νιώθω ασφάλεια. Αρα αφού φτάσανε σε τέτοια επίπεδα ισχύος τα υποσυστήματα ενός Η/Υ πρέπει να σχεδιαστούν πιο στιβαρά συστήματα σύνδεσης μεταξύ τους. 

21 λεπτά πριν, toxoths73 είπε

Οι ακροδέκτες των πόλων στη μπαταρία του αυτοκινήτου σφίγγουν με 13 βίδα και θα είναι "έγκλημα" αν τους αφήσεις λάσκα και το καλώδιο τροφοδοσίας +- είναι 10αρι. Το κύκλωμα "τρώει" ένα ζόρι κατά την εκκίνηση του κινητήρα και όχι για πολλά sec και στη συνέχεια η ισχύς που περνά από αυτό είναι περίπου 300W συνεχόμενα ανάλογα τα φορτία (300/12=25A)  Η 4090 αν δουλέψει φουλ χρειάζεται 600W ισχύ (600/12=50Α).Εγώ δεν είδα πουθενά 13 βίδα ούτε 10αρι καλώδιο για να νιώθω ασφάλεια. Αρα αφού φτάσανε σε τέτοια επίπεδα ισχύος τα υποσυστήματα ενός Η/Υ πρέπει να σχεδιαστούν πιο στιβαρά συστήματα σύνδεσης μεταξύ τους. 

Εντάξει μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, το αυτοκίνητο όμως κατά την εκκίνηση θέλει κοντά στα 500A στα 12 volt είναι κοντά στα 6κ watt. 

1 λεπτό πριν, nickpaokgr είπε

Εντάξει μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, το αυτοκίνητο όμως κατά την εκκίνηση θέλει κοντά στα 500A στα 12 volt είναι κοντά στα 6κ watt. 

Εσύ έβαλες σαν μέτρο σύγκρισης το αυτοκίνητο. Οσο για τα 500Α το είπα (για λίγα sec).

1 ώρα πριν, itanium είπε

Λάθος ο τρόπος σκέψης σου δεν φταίει ούτε η intel για την περίπτωση όπου κάποιος δεν μπορεί να τοποθετήσει σωστά ένα κοννέκτορα, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ επίσης η συναρμολόγηση ενός pc δεν είναι τουβλάκια lego, αν κάποιος δεν ξέρει ή δεν μπορεί τότε ας πάει σε ένα τεχνικό να δώσει 80€ να του στήσει το pc ή 20€ να του τοποθετήσει μια κάρτα γραφικών, υπάρχουν και άνθρωποι όπου μπορούν να πνιγούν και στον νιπτήρα του σπιτιού τους τι να κάνουμε?????/

Οριστε από προσωπικό αρχείο ΚΑΡΜΠΟΝ ΙΔΙΑ περίπτωση λιωμένου ακροδέκτη από μη σωστά κουμπωμένο 4pin EPS CPU power

...

Για να ξεκινήσω από το τελευταίο, μου έχει τύχει και εμένα τέτοιο κάψιμο σε καλώδιο επέκτασης - από τα λίγα που άρπαξαν, επεξεργαστής, μητρική και φυσικά τροφοδοτικό σε καλώδιο επέκτασης. Έφταιγα εγώ; Δεν το νομίζω. Το 4 pin κλείδωσε μια χαρά. Απλά ο Κινέζος (και το στερνό μου το κεφάλι του εισαγωγέα όπως και το δικό μου που τον εμπιστεύτηκα), δεν υπολόγιζε πως δεν είναι όλες οι CPU 45W...

Η συναρμολόγηση είναι τουβλάκια lego είτε σ΄αρέσει είτε όχι. Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Ο μηχανικός παίρνει κάτι πολύπλοκο και το απλοποιεί για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα μεγάλο εύρος ειδικευμένων ή και ανειδίκευτων ανθρώπων.

1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε

1)Kαι 100 να ειναι εχουν παρει ηδη τη νεα καρτα
2)Στραβωσε τα pins σε επεξεργαστη η μητρικη και στειλτους email να δεις τι απαντηση θα παρεις.
Ο κουλος να πληρωσει το καταστημα να του τα συναρμολογησει.
3)Οι περισσοτεροι εχουν cases με window για να βλεπουν το hardware,τα rgb, και τις θερμοκρασιες της AIO και της GPU απο τα monitors.
Στο πατωμα τα εχει το ΙΚΑ για αυτο γεμιζουν σκονη.
5)Μια χαρα κλειδωνουν αρκει να μην τους βαλεις μεχρι τη μεση απο τη βιασυνη τους.

Απαντάς ως εκπρόσωπος της NVidia και όχι ως κάποιος που κάνει μια συζήτηση. Και εγώ RTX3060 έχω στο ένα και... μια 5ης-6ης γενιάς στο άλλο. Δεν συμπεριφέρομαι σαν να έχω μετοχές στους πράσινους ή τους κόκκινους. Δεν σχολιάζω τα του να ρίχνω ματιά από το παράθυρο, γιατί όταν κάποιος έγραφε πως τώρα τα glass cases βγάζουν νόημα, το θεωρούσαμε καλό χιούμορ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το σίγουρο είναι οτι όντως δεν κάνει το χαρακτηριστικό *κλικ* ο αντάπτορας οταν τον κουμπώνεις πάνω στην κάρτα οπως είχαμε συνηθίσει τοσα χρόνια και αυτό μπορεί να δημιουργήσει σε αρκετό κόσμο την εντύπωση οτι μπήκε καλα, ενω στην πραγματικότητα εχει ακόμη περιθώριο. Οπώς λεει και ο steve burke η καλύτερη μέθοδος για να σαι σίγουρος ειναι να κουμπώσεις τον σκουπιδοαντάπτορα πάνω στην κάρτα ενω είναι εξω απο το κουτί ακόμη, για να τσεκάρεις αν μπήκε καλα (μετα περιμένεις μεχρι να σου έρθει το καλώδιο απο cablemod)

Επεξ/σία από Plebas86
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, teodoreh είπε

Η συναρμολόγηση είναι τουβλάκια lego είτε σ΄αρέσει είτε όχι.

Eμένα να αρέσει ή όχι μια χαρά είναι απο τις κακοτεχνίες πολλών βγάζω χρήματα όπου μου επιτρέπουν να απολαμβάνω μια 4090 άνετα οσο δε τα θεωρούν lego και γίνονται είτε τεχνικοί είτε ηλεκτρονικοί από το youtube τρέλα μακάρι να συνεχίσουν...

20 λεπτά πριν, teodoreh είπε

μητρική και φυσικά τροφοδοτικό σε καλώδιο επέκτασης. Έφταιγα εγώ;

Φυσικά γιατί αγνοούσες ότι αυξάνοντας το μήκος του καλωδίου L και ίσως και διαφορετικής διατομής αύξησες την αντίσταση, R to ripple και έριξες την τάση volt καθώς επίσης έδινες και λάθος τιμές στο ic του τροφοδοτικού όπου επιτηρεί τις τάσεις εξόδου. με αποτέλεσμα αυτό όπυ περιέγραψες, δικό σου το σφάλμα και μόνο άσχετα αν έγινε μη ηθελημένα αυτό δεν αλλάζει το γεγονός όμως απλό

Το ίδιο με αυτό όπου περιέγραψες έκανε και ο συνφορουμίτης εδώ

Επεξ/σία από itanium

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, teodoreh είπε

Απαντάς ως εκπρόσωπος της NVidia και όχι ως κάποιος που κάνει μια συζήτηση. Και εγώ RTX3060 έχω στο ένα και... μια 5ης-6ης γενιάς στο άλλο. Δεν συμπεριφέρομαι σαν να έχω μετοχές στους πράσινους ή τους κόκκινους. Δεν σχολιάζω τα του να ρίχνω ματιά από το παράθυρο, γιατί όταν κάποιος έγραφε πως τώρα τα glass cases βγάζουν νόημα, το θεωρούσαμε καλό χιούμορ.

Η τοποθετηση στο πατωμα ειναι λαθος, με η χωρις side panel.
Σε 15 μερες γεμιζει σκονη ακομα και αν εχεις 10 σκουπες ρομποτ να καθαριζουν καθε μερα.
Αν ειναι και κλεισμενο σε κατι γραφεια με "θηκη υπολογιστη" τοτε τα thermals βαρανε 90αρια.
Απο εκει και περα ολα τα συγχρονα cases ειναι με side panel εκτος απο καποια των 30-40€.
Αυτος που θα δωσει 2500€ για 4090 δεν νομιζω να εχει case των 30€ .
Η καρτα απευθυνεται σε Enthusiasts που συνηθως εχουν RGB, εχουν AIO που δειχνει τα temps για cpu και gpu.
Aκομα και αν δεν εχουν ολα αυτα και μιλαμε για ενα minimal non rgb build, σιγουρα θα εχει ενα white build η ενα all black build που το εκανε για να το βλεπει και οχι για να το κρυψει σε κλειστο κουτι που δεν αεριζεται στο πατωμα.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece

2 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Η τοποθετηση στο πατωμα ειναι λαθος, με η χωρις side panel.
Σε 15 μερες γεμιζει σκονη ακομα και αν εχεις 10 σκουπες ρομποτ να καθαριζουν καθε μερα.
Αν ειναι και κλεισμενο σε κατι γραφεια με "θηκη υπολογιστη" τοτε τα thermals βαρανε 90αρια.
Απο εκει και περα ολα τα συγχρονα cases ειναι με side panel εκτος απο καποια των 30-40€.
Αυτος που θα δωσει 2500€ για 4090 δεν νομιζω να εχει case των 30€ .
Η καρτα απεθυνεται σε Enthusiasts που συνηθως εχουν RGB, εχουν AIO που δειχνει τα temps για cpu και gpu.
Aκομα και αν δεν εχουν ολα αυτα και μιλαμε για ενα minimal non rgb build, σιγουρα θα εχει ενα white build η ενα all black build που το εκανε για να το βλεπει και οχι για να το κρυψει σε κλειστο κουτι που δεν αεριζεται στο πατωμα.

Eγώ είμαι χωριάτης, στο πάτωμα το έχω :P 

• Like 1

13 λεπτά πριν, itanium είπε

Eμένα να αρέσει ή όχι μια χαρά είναι απο τις κακοτεχνίες πολλών βγάζω χρήματα όπου μου επιτρέπουν να απολαμβάνω μια 4090 άνετα οσο δε τα θεωρούν lego και γίνονται είτε τεχνικοί είτε ηλεκτρονικοί από το youtube τρέλα μακάρι να συνεχίσουν...

Φυσικά γιατί αγνοούσες ότι αυξάνοντας το μήκος του καλωδίου L και ίσως και διαφορετικής διατομής αύξησες την αντίσταση, R to ripple και έριξες την τάση volt καθώς επίσης έδινες και λάθος τιμές στο ic του τροφοδοτικού όπου επιτηρεί τις τάσεις εξόδου. με αποτέλεσμα αυτό όπυ περιέγραψες, δικό σου το σφάλμα και μόνο άσχετα αν έγινε μη ηθελημένα αυτό δεν αλλάζει το γεγονός όμως απλό

Το ίδιο με αυτό όπου περιέγραψες έκανε και ο συνφορουμίτης εδώ

Φίλε, θα κάνεις τον Ohm να βγει από τον τάφο του με αυτά που γράφεις. Δηλαδή πετάς κάτι τυχαίους όρους προς τί; Αναφέρομαι σε μία επέκταση τριάντα εκατοστών  στο  4pin EPS12V. Εσύ νομίζεις πως άρπαξε φωτιά επειδή άλλαξε η... συνολική αντίσταση ή επειδή ο connector ήταν της πλάκας και δημιουργούσε σπινθήρα; Μην απαντάς, είναι ρητορική ερώτηση. Ήταν ο σπινθήρας.

Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ όταν φταίω εγώ. Όπως και δεν έχω πρόβλημα να δείξω με το δάχτυλο μου, το πρόβλημα.

(Η φωτό σημερινή από παραλαβή από refurbished προμηθευτή).IMG_20221123_141037.jpg.316402c007188c2b7bccbe2fc322a7c6.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιον Οhm και ιστορίες, κατάλαβα οτι έβαλες sleeved extender από το 4pin EPS στην μητρική κάτι αντίστοιχο με τις φωτό που ανέβασα, εσύ τώρα μου δείχνεις ένα τριπολικό AC καλώδιο που μπαίνει στην πρίζα περιέγραψε καλύτερά και άσε τους χαρακτηρισμούς με το τι γράφω εγώ

spacer.png

Πάνω αριστερά είναι το 12v 4pin EPS power connector τι σχέση έχει αυτό με το AC καλώδιο τροφοδοσίας εσύ ξέρεις

Επεξ/σία από itanium

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...