Προς το περιεχόμενο

49 Error code σε Gigabyte ex58-ud5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, μου δημιουργήθηκε το εξης πρόβλημα με την πολυαγαπημένη μου x58. Στο site της gigabyte λέει πως το error code 49 είναι memory detection error, οι μνήμες είναι κομπλέ έχουν δοκιμαστεί σε άλλες 2 motherboard μια μια ξεχωριστά. Έχω σπάσει το κεφάλι μου να βρώ τι πρόβλημα είναι αυτό, έχω δοκιμάσει τα πάντα μέχρι και διαφορετικό cpu έχω δοκιμάσει. Τίποτα δεν δούλεψε, μόνο όταν άλλαξα τον cpu, bootαρε κανονικά όλα κομπλέ, έλα που όταν έκανα ένα restart πάλι το ίδιο βιολί. Άμα κάποιος έχει καμία ιδέα η είχε παρόμοιο πρόβλημα ας απαντήσει παρακάτω...  

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Kwnstantinos123 είπε

..., έχω δοκιμάσει τα πάντα μέχρι και διαφορετικό cpu έχω δοκιμάσει.

Λίγο υπερβολική έκφραση. Καθαρή εγκατάσταση windows έχεις δοκιμάσει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Λίγο υπερβολική έκφραση. Καθαρή εγκατάσταση windows έχεις δοκιμάσει;

Φίλε μου κολλάει στο splash screen δεν μπορώ να μπώ ούτε στο bios

Επεξ/σία από Kwnstantinos123
Δημοσ.
Στις 22/11/2022 στις 11:03 ΜΜ, PC_Science_Lefkada είπε

Κάνε clear cmos για να μπεις στο bios για αρχή.

Ούτε αυτό δουλεύει, ένα πράγμα που κάνω τις περισσότερες φορές για να το ανοίξω είναι ότι απλά πατάω το κουμπί του restart πάνω στο κουτί μέχρι να ανοίξει κανονικά και να περάσει το memory testing/calculation το οποίο είναι το error 49 στο οποίο μου κολλάει σχεδόν κάθε φορά που το ανοίγω.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Kwnstantinos123 είπε

ένα πράγμα που κάνω τις περισσότερες φορές για να το ανοίξω είναι ότι απλά πατάω το κουμπί του restart πάνω στο κουτί μέχρι να ανοίξει κανονικά

Για χαλασμένη κάρτα γραφικών μου ακούγεται αυτή η συμπεριφορά.

Αν μπορούσες να απεγκαταστήσεις το driver της και να ελέγξεις με άλλη κάρτα χωρίς να προκαλέσεις ζημιά στο λειτουργικό σου και να θες format μετά, θα ήταν το καλύτερο σε αυτό το σημείο που βρίσκεσαι.

Δημοσ.
Στις 26/11/2022 στις 6:34 ΜΜ, PC_Science_Lefkada είπε

Για χαλασμένη κάρτα γραφικών μου ακούγεται αυτή η συμπεριφορά.

Αν μπορούσες να απεγκαταστήσεις το driver της και να ελέγξεις με άλλη κάρτα χωρίς να προκαλέσεις ζημιά στο λειτουργικό σου και να θες format μετά, θα ήταν το καλύτερο σε αυτό το σημείο που βρίσκεσαι.

Καλησπέρα, δοκίμασα τη κάρτα σε διαφορετικό pc και στο ίδιο δοκίμασα μια άλλη που είχα αφού πρώτα απεγκατέστησα τον driver της nvidia στην προκειμένη περίπτωση, το πρόβλημα συνεχίζεται...

Στις 26/11/2022 στις 2:58 ΜΜ, Aris_ είπε

αφου κανεις clear default bios δοκιμασε 1 μνημη σε καθε μια απο τις 3 θεσεις 

Καλησπέρα, δοκίμασα την καθεμία θέση απο τις 6 με 6 διαφορετικά sticks. Στην αρχή πήγε να δουλέψει αλλά μετά τα restarts το ίδιο πρόβλημα...

Δημοσ.

Η μητρική ίσως αρχίζει και παραδίδει πνεύμα και η δικιά μου, μια παρόμοια asus, έτσι άρχισε από τις θύρες μνήμης. Ξαφνικά χάλασαν οι 2 από τις 4. Μακάρι να μην είναι αυτό.

Δημοσ.
Στις 4/12/2022 στις 11:22 ΜΜ, angelob7 είπε

Η μητρική ίσως αρχίζει και παραδίδει πνεύμα και η δικιά μου, μια παρόμοια asus, έτσι άρχισε από τις θύρες μνήμης. Ξαφνικά χάλασαν οι 2 από τις 4. Μακάρι να μην είναι αυτό.

Λες; Μακάρι να μην... έχω δοκιμάσει τα πάντα τίποτα δεν πιάνει άμα θέλει ανοίγει άμα δεν θέλει δεν ανοίγει αναλόγως τις ορέξεις της πάει 

Δημοσ.

Μιας και φαίνεται να έχεις εξαρτήματα πρόχειρα, γιατί απλά δεν βάζεις cpu, κάρτα και ram άλλες να δεις αν επιμένει το πρόβλημα; Βγάλε και δίσκους και έχεις ένα ωραίο motherboard test.

• Like 1
Δημοσ.

παρόμοιο πρόβλημα είχα σε asus crosshair στο παρελθόν. (am3). μετά από κάποιους μήνες όπου είχε τοποθετηθεί αρκετά μεγάλη σε μέγεθος κ βάρος ψύχτρα άρχισε να κάνει boot 1 στις 10. όταν έβγαλα την ψύχτρα κ εβαλα την (μαμά) βελτιώθηκε η κατάσταση αρκετά.  

συμφωνώ με τον MSSB. κ το τέστ να γίνει εκτός κουτιού αν είναι εφικτό. 

Δημοσ.
Στις 22/11/2022 στις 9:48 ΜΜ, Kwnstantinos123 είπε

Καλησπέρα σε όλους, μου δημιουργήθηκε το εξης πρόβλημα με την πολυαγαπημένη μου x58. Στο site της gigabyte λέει πως το error code 49 είναι memory detection error, οι μνήμες είναι κομπλέ έχουν δοκιμαστεί σε άλλες 2 motherboard μια μια ξεχωριστά. Έχω σπάσει το κεφάλι μου να βρώ τι πρόβλημα είναι αυτό, έχω δοκιμάσει τα πάντα μέχρι και διαφορετικό cpu έχω δοκιμάσει. Τίποτα δεν δούλεψε, μόνο όταν άλλαξα τον cpu, bootαρε κανονικά όλα κομπλέ, έλα που όταν έκανα ένα restart πάλι το ίδιο βιολί. Άμα κάποιος έχει καμία ιδέα η είχε παρόμοιο πρόβλημα ας απαντήσει παρακάτω...  

τρεξε ενα antivirus και αν μπαινεις σε ασφαλη λειτουργια ακομη καλυτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...