Sadako Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Σε αυτοκίνητο ενός έτους, βαρέθηκα να πηγαίνω κάθε τρεις και λίγο να το αφήνω στο πλυντήριο και να φεύγουν 12ευρα, ειδικά εφόσον σε καθημερινή βάση το αμάξι είναι προστατευμένο σε υπόγειο πάρκινγκ (όχι κάτω από το σπίτι μου για να μπορώ να τραβήξω ένα λάστιχο και να κάνω την δουλειά μου εκεί, αλλά σε δημόσιο πάρκινγκ σε κοντινή απόσταση) και συνήθως ό,τι βρώμα μαζεύει εξωτερικά είναι 90% επειδή συχνά-πυκνά κάνω κάποιες διαδρομές σε εθνική οδό και μαζεύει μυγάκια και βρώμα στην διαδρομή (συν την προφανή καθημερινή σκόνη). Είπα να δοκιμάσω αυτά τα self-service πλυντήρια που πας με ένα 2ευρω και το πλένεις/σαπουνίζεις κλπ, αλλά επειδή δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου και επειδή το αμάξι είναι καινούριο (σχετικά πρόσφατα μου το γυάλισαν/κέρωσαν μάλιστα) είπα να ρωτήσω γνώμες από άτομα -σχετικά ψείρες- που τα χρησιμοποιούν για να μην πάω εκεί και ψάχνομαι. Από ό,τι ξέρω έχουν άλλο πρόγραμμα για ξέπλυμα μόνο, άλλο για σαπούνισμα, άλλο για ζεστό νερό, κάποια από ό,τι είδα έχουν και για κέρωμα ή/και απιωνισμένο νερό. Τι συνίσταται γενικά αλλά και ειδικά στην περίπτωσή μου τώρα που το έχω κερώσει; Το μόνο που ξέρω είναι ότι σε καινούριο αμάξι με τίποτα δεν βάζεις βούρτσα. Επίσης, θέλει διαφορετική αντιμετώπιση καλοκαίρι από τώρα που είναι (έστω και ακόμα ελαφρύς) χειμώνας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Εγώ χρησιμοποιώ self-service εδώ και πολλά χρόνια, τόσο στο "καινούριο" (πλέον 4 ετών!) T-ROC μου, όσο και στο παλιό, όσο και στο αγροτικό. Γενικώς θεωρώ τα "touchless" self-service (χωρίς βούρτσα) τη μοναδική λύση ώστε ν' αποφεύγεις γρατσουνιές, αράχνες, κ.λπ. Ο λόγος είναι ότι δεν έρχεται σ' επαφή με το αμάξωμα ΤΙΠΟΤΑ που να μπορεί να συγκρατήσει βρωμιά (άρα, και να χαράξει). Εάν το πλένεις σπίτι με δύο κουβάδες, σωστά σφουγγάρια και σαμπουάν, κ.λπ, είναι ακόμα καλύτερο (και μπορείς να βάζεις και σαμπουάν που δε "ξε-κερώνει") αλλά δεν έχουν όλοι ούτε αυτό το χρόνο, ούτε τη διάθεση. Το αν θα φύγει το κερί εξαρτάται πολύ από το σαμπουάν. Αλλά αν δε ξέρεις τι προϊόν χρησιμοποιούν, δύσκολο να φανταστεις από πριν τι θα γίνει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NTC Labs Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, Sadako είπε Σε αυτοκίνητο ενός έτους, βαρέθηκα να πηγαίνω κάθε τρεις και λίγο να το αφήνω στο πλυντήριο και να φεύγουν 12ευρα, ειδικά εφόσον σε καθημερινή βάση το αμάξι είναι προστατευμένο σε υπόγειο πάρκινγκ (όχι κάτω από το σπίτι μου για να μπορώ να τραβήξω ένα λάστιχο και να κάνω την δουλειά μου εκεί, αλλά σε δημόσιο πάρκινγκ σε κοντινή απόσταση) και συνήθως ό,τι βρώμα μαζεύει εξωτερικά είναι 90% επειδή συχνά-πυκνά κάνω κάποιες διαδρομές σε εθνική οδό και μαζεύει μυγάκια και βρώμα στην διαδρομή (συν την προφανή καθημερινή σκόνη). Είπα να δοκιμάσω αυτά τα self-service πλυντήρια που πας με ένα 2ευρω και το πλένεις/σαπουνίζεις κλπ, αλλά επειδή δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου και επειδή το αμάξι είναι καινούριο (σχετικά πρόσφατα μου το γυάλισαν/κέρωσαν μάλιστα) είπα να ρωτήσω γνώμες από άτομα -σχετικά ψείρες- που τα χρησιμοποιούν για να μην πάω εκεί και ψάχνομαι. Από ό,τι ξέρω έχουν άλλο πρόγραμμα για ξέπλυμα μόνο, άλλο για σαπούνισμα, άλλο για ζεστό νερό, κάποια από ό,τι είδα έχουν και για κέρωμα ή/και απιωνισμένο νερό. Τι συνίσταται γενικά αλλά και ειδικά στην περίπτωσή μου τώρα που το έχω κερώσει; Το μόνο που ξέρω είναι ότι σε καινούριο αμάξι με τίποτα δεν βάζεις βούρτσα. Επίσης, θέλει διαφορετική αντιμετώπιση καλοκαίρι από τώρα που είναι (έστω και ακόμα ελαφρύς) χειμώνας; Εχεις βαλει ήδη "βουρτσα" στα πλυντηρια που πηγαινες. Βουρτσα δεν βαζουμε γενικα οχι μονο σε καινουρια . τα self service ειναι για τα πολλα πολλα μονο. Αν δεν μπει χερι και με τον σωστο τροπο το αμαξι δεν πλενεται. "Κερωμα" δεν κανουν απλα ειναι υγρο κερι το οποιο στην ουσια δεν κανει και τιποτα. Γενικα αξιζει για κατι στα γρηγορα μονο. Η αντιμετωπιση δεν αλλαζει αναλογα με την εποχη, ισως μονο να αραιωσουν τα πλυσιματα τον χειμωνα λογο λιγοτερης σκονης/χωματος. Αν βαρεθηκες να το αφηνεις στο πλυντηριο θα βαρεθεις και στα self. 4 λεπτά πριν, Haldol είπε Εγώ χρησιμοποιώ self-service εδώ και πολλά χρόνια, τόσο στο "καινούριο" (πλέον 4 ετών!) T-ROC μου, όσο και στο παλιό, όσο και στο αγροτικό. Γενικώς θεωρώ τα "touchless" self-service (χωρίς βούρτσα) τη μοναδική λύση ώστε ν' αποφεύγεις γρατσουνιές, αράχνες, κ.λπ. Ο λόγος είναι ότι δεν έρχεται σ' επαφή με το αμάξωμα ΤΙΠΟΤΑ που να μπορεί να συγκρατήσει βρωμιά (άρα, και να χαράξει). Εάν το πλένεις σπίτι με δύο κουβάδες, σωστά σφουγγάρια και σαμπουάν, κ.λπ, είναι ακόμα καλύτερο (και μπορείς να βάζεις και σαμπουάν που δε "ξε-κερώνει") αλλά δεν έχουν όλοι ούτε αυτό το χρόνο, ούτε τη διάθεση. Το αν θα φύγει το κερί εξαρτάται πολύ από το σαμπουάν. Αλλά αν δε ξέρεις τι προϊόν χρησιμοποιούν, δύσκολο να φανταστεις από πριν τι θα γίνει. Συνηθως δεν εχουν ουδετερο Ph των self - οπως δεν εχουν και των πλυντηριων φυσικα. Δεν κραταει που δεν κραταει το φυσικο κερι πανω απο 2-3 μηνες , με αυτα τα πλυσιματα μειωνεται δραματικα η διαρκεια ζωης του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, NTC Labs είπε Δεν κραταει που δεν κραταει το φυσικο κερι πανω απο 2-3 μηνες , με αυτα τα πλυσιματα μειωνεται δραματικα η διαρκεια ζωης του. Έχω δει άνθρωπο να πλένει με σαπούνι πιάτων μετά από κέρωμα. Ξεκέρωμα σε χρόνο dt! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NTC Labs Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, Haldol είπε Έχω δει άνθρωπο να πλένει με σαπούνι πιάτων μετά από κέρωμα. Ξεκέρωμα σε χρόνο dt! ε ζουν αναμεσα μας τι να κανουμε και εγω εχω συναδελφο που ειχε πλυνει με υδροχλωρικο για να φυγει κουτσουλια 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sadako Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Μα κι εγώ για τα πάνω-πάνω το θέλω. Μένουμε κέντρο βασικά, οι περισσότερες καθημερινές δουλειές γίνονται με τα πόδια, πολλές φορές από ΣΚ σε ΣΚ το αμάξι δεν βγαίνει από το πάρκινγκ, δεν είναι εκτεθειμένο σε καιρικές συνθήκες. Απλά επειδή κάνω 1-2 φορές τον μήνα το ταξίδι σε άλλη πόλη στο πατρικό μου (εκεί είναι που θα μείνει εκτεθειμένο σε πυλωτή χωρίς σκέπαστρο για 2-3 μέρες μάξιμουμ), οπότε όταν γυρνάω θέλει ένα φρεσκάρισμα. Και μετά ένα καλό πλύσιμο μια στο τόσο μέσα-έξω για τα χοντρά. Τι προτείνεται γενικά σε τέτοια περίπτωση; Κρύο νερό πρώτα, μετά σαπούνι και μετά ξέπλυμα με νερό πάλι; Ζεστό νερό είναι περιπτώσεις που προτιμάται; (δεν ξέρω αν έχει αυτό που έχω σκοπό να το πάω, το πέτυχα σε ένα τυχαίο youtube video: Στο βιντεάκι λέει και για απιωνισμένο νερό για να μπορεί να στεγνώσει στον δρόμο χωρίς να μείνουν άλατα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δοκιμασε το Και εγω σε αυτα πηγαινω σχεδον αποκλειστικα εδω και 12 χρονια. Υποψιν ομως οτι 2ευρω δυσκολα θα φτασει. Τον πρωτο καιρο ειδικα θα θελεις πανω απο 5 αναλογα ποσο χαλαρα το πηγαινεις και ποσο βρωμικο ειναι. (βαζεις το κερμα και εχεις καποια λεπτα στη διαθεση σου για το πλυνεις, ξεπλυνεις κτλ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilias78 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Εγώ συνήθως δίνω 4 ευρώ. Όταν δεν είναι πολύ βρώμικο, μπορεί κ 3. Έχει ένα πρόγραμμα εκεί που το παω που ρίχνει νερό με λίγη σαπουναδα ταυτόχρονα οπότε με 3 ευρώ είμαι οκ. Μόνο για εξωτερικό. Εσωτερικό θα κατεβάσω σκούπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κουβά δικό μου Σαμπουάν δικό μου Meguiars Γάντι ή βούρτσα δικιά μου 1,5 € από την τσέπη (50 λεπτά το νερό (δύο θέλει) και 50 η σκούπα). Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2022 από liakinen 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bomber-21 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Πλένω το αυτοκίνητο μου στα labiko χρόνια. 2 ευρώ δεν φτάνουν με τίποτα πλέον (ούτε παλιά έφταναν απλά τώρα ακρίβυνε το ρεύμα και σου δίνει λιγότερο χρόνο για τα ίδια ευρώ), ούτε για να ρίξεις νερό με σαπουνάδα... Για να κάνεις καλή δουλειά, θες το λιγότερο 4-5 ευρώ στο πλύσιμο και μετά άλλα 1-2 στη σκούπα. 11 ώρες πριν, Sadako είπε Μα κι εγώ για τα πάνω-πάνω το θέλω. Μένουμε κέντρο βασικά, οι περισσότερες καθημερινές δουλειές γίνονται με τα πόδια, πολλές φορές από ΣΚ σε ΣΚ το αμάξι δεν βγαίνει από το πάρκινγκ, δεν είναι εκτεθειμένο σε καιρικές συνθήκες. Απλά επειδή κάνω 1-2 φορές τον μήνα το ταξίδι σε άλλη πόλη στο πατρικό μου (εκεί είναι που θα μείνει εκτεθειμένο σε πυλωτή χωρίς σκέπαστρο για 2-3 μέρες μάξιμουμ), οπότε όταν γυρνάω θέλει ένα φρεσκάρισμα. Και μετά ένα καλό πλύσιμο μια στο τόσο μέσα-έξω για τα χοντρά. Τι προτείνεται γενικά σε τέτοια περίπτωση; Κρύο νερό πρώτα, μετά σαπούνι και μετά ξέπλυμα με νερό πάλι; Ζεστό νερό είναι περιπτώσεις που προτιμάται; (δεν ξέρω αν έχει αυτό που έχω σκοπό να το πάω, το πέτυχα σε ένα τυχαίο youtube video: Στο βιντεάκι λέει και για απιωνισμένο νερό για να μπορεί να στεγνώσει στον δρόμο χωρίς να μείνουν άλατα. Δεν ισχύει πια αυτό, τα πρώτα χρόνια το λέγανε αλλά ήταν παπάτζα για να είμαι ειλικρινής. Τα άλατα μένουν ότι και να κάνεις οπότε το σκούπισμα με πανί μικροινών είναι μονόδρομος 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Εγώ συνήθως πάω Subito (Πειραιώς 185). Είναι το μοναδικό που έχω βρει και έχει αφρό πρόπλυσης (αυτόν τον παχύ που μένει πάνω στο αμάξι) και υγρό για ζάντες, για τη φρενόσκονη. Έχω πάει και σ' άλλα (χωρίς παράπονο) αλλά αυτό είναι το στάνταρ μου. Και συνήθως πάω αργά (11+ το βράδυ) ώστε να μην περιμένει ο άλλος από πίσω τη σειρά του Η διαδικασία που ακολουθώ για το "γρήγορο" πλύσιμο για να φύγουν τα πολλά, είναι (1) ξέβγαλμα (σκέτο νερό), (2) νερό με σαπούνι, (3) απιονισμένο. Τίποτε άλλο. Κόστος < 5 € για B-SUV. Το απιονισμένο δε κάνει θαύματα για τα άλατα (άλλωστε άλατα ΉΔΗ υπάρχουν στο αμάξι), αλλά είναι καλύτερο απ' το "βρυσάτο". 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Με 2 € δουλειά δεν γίνεται. Αντε να φύγει καμιά σκόνη που έχει το αυτοκίνητο. Αν ειναι υπερβολικά βρώμικό παίζει να θες και 10€. Ασε που για να βγει η βρώμα πρέπει να πηγαίνεις το πιεστικό τέρμα κοντά στο χρώμα και να καταστρέφεις βερνίκι και βαφή ζαντών. Σε λίγη βρωμιά, μια χαρά ειναι. Σε αρκετή βρωμιά χρειάζεται σφουγγάρι ή άπειρη ώρα πλυσίματος σε self service. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Οταν υπάρχουν προσφορές για πλύσιμο μέσω/έξω με 5-7 ευρώ, θεωρώ κάπως ταλαιπωρία να το κάνεις μόνος σου. Αν βέβαια το πηγαίνεις συχνά και είναι καθαρό, με ένα 2ευρω δεν είναι άσχημο ένα φρεσκάρισμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stylish Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 συμβουλές μονο. Πιασε την βουρτσα με το χέρι και δες πόσο σκληρή είναι. Προσωπικά τρόμαξα που δίνεται η δυνατότητα να μπει πανω στο αμαξι. Μονο για καρότσα αγροτικού κάνει. Η αλλη συμβουλη ειναι ο αφρός πρόπλυσης να ξεπλένεται άμεσα. Κάνει ζημιά αν κάτσει πολλή ώρα και ιδιαίτερα όταν εχει ζέστη. Πάρτε ένα καθαριστικό ζαντών και ψεκάστε πριν ξεκινήσετε. Θα κάνετε καλύτερη δουλειά (απλά ξεπλύνετε πολύ γρήγορα) Α και κάτι ακομα. Προσπαθήστε να μη πηγαίνετε με ζεστο το αμάξι (μηχανή και φρένα). Μόνο κακό κάνει. Τέλος, θες σίγουρα 4 ευρώ. Για τους καινούργιους για να μη ψάχνεστε με τα προγράμματα κάνετε ενα ξεπλυμα με κρύο νερο να φύγουν τα πολλά, μετα ενεργός αφρός, ξέπλυμα με κρύο νερό, κερί και ξέπλυμα. Μπορείτε να εχετε μαζί μερικές πετσέτες και ενα λάστιχο για τα τζάμια. Μόλις εξικοιωθείτε θα τελειώνετε γρήγορα, αποτελεσματικά, οικονομικά και χωρίς φθορές στο χρώμα. Καλά πλυσίματα! Για τους μερακλήδες μπορείτε να δείτε εδώ : Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2022 από stylish 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaktos77 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πηγαίνω εδώ και περίπου 5 μήνες στο subito. Αυτοκίνητο Skoda kamiq. Ήμουν από τους τύπους που άφηναν το αυτοκίνητο να βρωμίσει όσο δεν πάει και έδινα μια φορά το 3μηνο - 4μηνο 10 ευρώ για πλύσιμο. Πλέον με 2 ή 3 ευρώ τη φορά πηγαίνω περίπου κάθε 2 εβδομάδες και το αυτοκίνητο είναι πάντα καθαρό με 4 ευρώ το μήνα. Αρχικά μέσα βάζω σκούπα (όχι κάθε φορά, όταν βλέπω ότι έχει μαζέψει σκόνες κλπ) -> 1 ευρώ για 7 λεπτά (ο χρόνος μου φτάνει άνετα) Μετά έξω: 0.50 λεπτά για 60 δευτερόλεπτα ζεστό νερό και σαπούνι, περνάω γύρω γύρω το αυτοκίνητο και όπου υπάρχουν κουτσουλιές κλπ (έχει και πρόγραμμα με βούρτσα σιλικόνης πολύ καλό αλλά κάνω τη δουλειά μου με το ζεστό νερό και καθαρίζει). 0.50 λεπτά για ξέβγαλμα με νερό 0.50 για 50 δευτερόλεπτα κερί (βοηθάει στο να βρωμίζει το αυτοκίνητο πιο αργά, όντως το παρατηρώ και αν δεν βρέξει και το κάνει χάλια με καμιά λασποβροχή, μένει καθαρό μια βδομάδα. 0.50 για 60 δευτερόλεπτα απειονισμένο νερό Το αυτοκίνητο είναι πάντα καθαρό. Επαναλαμβάνω στοιχειοδώς καθαρό (ζάντες κλπ απλώς καθαρίζονται), μην περιμένετε θαύματα με 2-3 ευρώ, αλλά όπως είπα δεν είμαι από τους τύπους που έχει το αυτοκίνητο για δεύτερη γκόμενα. Βέβαια αν θέλετε το κάτι παραπάνω υπάρχουν ανάλογα προγράμματα, αλλά στο τέλος θα φτάσεις την τιμή του πλυσίματος σε πλυντήριο οπότε δεν πιστεύω ότι λέει. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2022 από kaktos77 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα