Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακή γίνεται πλέον η Κάρτα Αναπηρίας

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παγκόσμιος leader στην πληροφορική κρατών ο Πιερρακάκης αλλά εγώ στο wallet δεν μπορώ να βάλω το ροζ δίπλωμα.

Μήπως δέχεται μόνο όσα έχουν βγει σε κάρτα;

Επεξ/σία από skiabox
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

27 λεπτά πριν, phph είπε

Εμένα με προβλημάτισε άλλο. Προχθές που ψιλοαφηρημένος άγουγα την είδηση στην τηλεόραση, κάποια (μάλλον από το υπουργείο) έλεγε ότι έχουν ήδη εκδόσει κάποιες χιλιάδες κάρτες και ότι σύντομα θα φτάσουν τις 500.000. Εκεί σκάλωσα και ρώτησα τι γυναίκα να μου επιβεβαιώσει το νούμερο και όντως 500.000 είχε πει. Αν δεν μπέρδεψε το νούμερο, είναι εξωφρενικό. 500.000 ανάπηροι στα 10.000.000; 1 στους 20 ανάπηρος;

Κάρτα αναπηρίας δεν δικαιούνται μόνο όσοι είναι με αναπηρία στα πόδια σε καροτσάκι , υπάρχουν πάρα πολλές κατηγορίες και δεν έχουν όλοι τις ίδιες παροχές, καθόλου εξωφρενικό δεν είναι το νούμερο.

• Like 5
  • Thanks 3

• Super Moderators
18 minutes ago, apostolosapok said:

Κάρτα αναπηρίας δεν δικαιούνται μόνο όσοι είναι με αναπηρία στα πόδια σε καροτσάκι , υπάρχουν πάρα πολλές κατηγορίες και δεν έχουν όλοι τις ίδιες παροχές, καθόλου εξωφρενικό δεν είναι το νούμερο.

Θυμάμαι τον πατέρα μου να έχει 67% με κολπική μαρμαρυγή και βηματοδότη πριν 12 χρόνια.

• Like 3

1 ώρα πριν, phph είπε

Εμένα με προβλημάτισε άλλο. Προχθές που ψιλοαφηρημένος άγουγα την είδηση στην τηλεόραση, κάποια (μάλλον από το υπουργείο) έλεγε ότι έχουν ήδη εκδόσει κάποιες χιλιάδες κάρτες και ότι σύντομα θα φτάσουν τις 500.000. Εκεί σκάλωσα και ρώτησα τι γυναίκα να μου επιβεβαιώσει το νούμερο και όντως 500.000 είχε πει. Αν δεν μπέρδεψε το νούμερο, είναι εξωφρενικό. 500.000 ανάπηροι στα 10.000.000; 1 στους 20 ανάπηρος;

Πολύ πιθανό. Αναπηρία είναι οποιοδήποτε νόσημα εμποδίζει την καθημερινότητά σου, όχι μόνο να μην έχεις (π.χ.) κάποιο μέλος. Ένας βαριά ιδεοψυχαναγκαστικός που τρώει 1-2 ώρες τη μέρα π.χ. σε εμμονές, δεν εμποδίζει τη ζωή του; Ναι, είναι αρτιμελής. Και;

• Like 1

3 hours ago, skiabox said:

Παγκόσμιος leader στην πληροφορική κρατών ο Πιερρακάκης αλλά εγώ στο wallet δεν μπορώ να βάλω το ροζ δίπλωμα.

οσο ξερω ναι.πηγαινε να το αλλαξεις σε κεπ. εχει παραβολο μεν αλλα αξιζει.προσωπικη αποψη

ξέρω περίπτωση 38 χρόνων τωρα άτομο που γεννήθηκε πεντέμισι μηνών ατροφία οπτικών νεύρων λόγω προωρότητας και και μπορεί να πάσχει και από δεπυ και στα 30 του το παιδί έβαλε βηματοδότη πριν 10 χρόνια λόγω κολποκοιλιακού αποκλεισμού δεύτερου βαθμού με ανακοπή και του είχανε βγάλει στα ΚΕΠΑ 50% αναπηρία και για τις δύο παθήσεις φυσικά για δουλειά δεν τον παίρνει κανένας και δεν μπορεί να κάνει τίποτα στη ζωή του και φυσικά κανένας δεν μπορεί να καταλάβει την κατάστασή του τώρα από ότι μου έχει πει έχει κάνει τα χαρτιά του και περιμένει να ξαναπεράσει ΚΕΠΑ για να δει τι ποσοστό θα του βγάλουνε και από κει και μετά βλέπουμε

• Like 2
  • Sad 1

2 ώρες πριν, poulinos είπε

οσο ξερω ναι.πηγαινε να το αλλαξεις σε κεπ. εχει παραβολο μεν αλλα αξιζει.προσωπικη αποψη

ΚΕΠ; Το 2022; drivers-vehicles.services.gov.gr λέγεται.

6 ώρες πριν, skiabox είπε

Φαίνεται στο https://drivers-vehicles.services.gov.gr ;

Αν όχι πρέπει να συμπληρώσεις τα στοιχεία.

• Like 1

7 ώρες πριν, BILL5 είπε

ξέρω περίπτωση 38 χρόνων τωρα άτομο που γεννήθηκε πεντέμισι μηνών ατροφία οπτικών νεύρων λόγω προωρότητας και και μπορεί να πάσχει και από δεπυ και στα 30 του το παιδί έβαλε βηματοδότη πριν 10 χρόνια λόγω κολποκοιλιακού αποκλεισμού δεύτερου βαθμού με ανακοπή και του είχανε βγάλει στα ΚΕΠΑ 50% αναπηρία και για τις δύο παθήσεις φυσικά για δουλειά δεν τον παίρνει κανένας και δεν μπορεί να κάνει τίποτα στη ζωή του και φυσικά κανένας δεν μπορεί να καταλάβει την κατάστασή του τώρα από ότι μου έχει πει έχει κάνει τα χαρτιά του και περιμένει να ξαναπεράσει ΚΕΠΑ για να δει τι ποσοστό θα του βγάλουνε και από κει και μετά βλέπουμε

Φιλε, είναι αρκετοί σε αυτήν την θέση με αλλα προβλήματα. Γενικά, κοιτάνε να τους έχουν στο 50% χωρίς παροχές, και τράβα κόψε τον λαιμο σου, σου λένε. Απλα, ντροπή!

• Like 2

7 hours ago, MarsLife said:

ΚΕΠ; Το 2022; drivers-vehicles.services.gov.gr λέγεται.

Φαίνεται στο https://drivers-vehicles.services.gov.gr ;

Αν όχι πρέπει να συμπληρώσεις τα στοιχεία.

εσυ καλα το λες αλλα πολλοι δεν το εχουν με τα online (no comment:p) οποτε υπαρχει και το κεπ ΑΝ χρειαστει. οταν το αντικατεστησα βεβαια εγω δεν επαιζε το online  δυστυχως. επισης υπαρχει και το κεπ αν λειπουν στοιχεια κτλ ή υπαρχει καποιο θεμα

14 ώρες πριν, theoilia είπε

Οκ, καλή κίνηση αλλά ξέχασαν ότι υπάρχουν και άλλες επιτροπές πιστοποίησης και όχι μόνο τα ΚΕΠΑ. Είναι και οι επιτροπές του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας που στην συγκεκριμένη υπηρεσία δεν αναγνωρίζονται. Η ανάπηροι αυτοί δεν υπάρχουν για το gov.gr

https://epan.gov.gr/mitroo_anapirias

Συχνές ερωτήσεις--> Νο 7

• Thanks 1

19 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Γιατί απορείς; Το περίεργο που το βρίσκεις;

Εγω πιστευω οτι άλλοι τόσοι, και παρα πάνω μην σου πω, είναι/ήμαστε  αδήλωτοι!🤣

Ακριβώς έτσι. Εγώ πχ που είμαι συναισθηματικά ανάπηρος, να μην πάω να βγάλω μια κάρτα;

OFF TOPIC:

Εκείνη η άδεια κυκλοφορίας και το αποδεικτικό ΚΤΕΟ / ΚΕΚ έχουν καθυστερήσει μου φαίνεται. Ξέρει κανείς κάτι;

Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές που γίνονται τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακές!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/11/2022 στις 6:48 ΜΜ, phph είπε

Συμφωνα με την ΕΣΑΜΕΑ το 18% του πληθυσμού της Ελλάδας έχει αναπηρία η πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία. 

Στην Ελλάδα έχουμε 170000 στόμα που λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ όπως και 200000 άτομα που παίρνουν αναπηρική σύνταξη του ΕΦΚΑ, όλοι αυτοί με 67% και άνω, πες ότι όσοι είναι από 50 ως 67% που δεν λαμβάνουν καμία οικονομική ενίσχυση είναι εμπειρικα 50000, γενικά να αναμένεις ένα νούμερο από 400000 ως 1.5m. 

Edit: Και προς τέλη του 22 ετοιμάζεται ενιαιο διασυνδεμενο μητρώο που με ένα ΑΜΚΑ θα βρίσκει ο γιατρός όλα τα αποτελέσματα εργαστηριακων εξετάσεων. Αν και για εμένα δεν είναι τόσο θετικό αυτό, για άλλους θα τους οφελησει, ηλικιωμένοι και άτομα που δεν φυλάσσουν τακτικά το ιστορικό τους και επισκέπτονται γιατρούς αέρα πατέρα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...