paanur Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, dchatz είπε έχει γίνει κάποια μελέτη που να περιλαμβάνει.... 1. Διαφορά κόστους του PRIUS από ένα αντίστοιχο συμβατικό 2. Μείωση κατανάλωσης λογω υβριδικού 3. Κόστος αλλαγής μπαταρίας όταν περάσει το χρόνο της (κάτι ακούω για 6 χρόνια και κόστος αλλαγής κάτι χιλιάδες ευρώ). ώστε να βγει μία σοβαρή απόφαση αν συμφέρει και πόσο; και επιπλέον σε πόσο χρόνο αποσβενεις το αυξημένο κόστος αγοράς; Από όσο γνωρίζω η Toyota δίνει 11 χρόνια εγγύηση για τη μπαταρία. Επίσης σε περίπτωση βλάβης δε αλλάζει όλη η μπαταρία συνήθως. Επισκευάζονται τα στοιχεία που χρίζουν επισκευής. Είμαι κάτοχος c-hr. Αυτά ίσχυαν τουλάχιστον μέχρι την αγορά που έκανα καλοκαίρι του 21. Επίσης για όσους αμφισβητούν τα νούμερα κατανάλωσης της Toyota, ισχύουν κανονικότητα. Πολλές φορές είμαι κάτω των 4 λίτρων σε συνθήκες πόλης πάντα. Ούτε αποστειρωμενοι δρόμοι ούτε τίποτα. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2022 από paanur 1
mordred Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ειναι πιο όμορφο πάντως από το προηγούμενο. Γι αυτούς που ρωτάνε. Η μπαταρία έχει 11 χρόνια εγγύηση. Προσωπικά έχω 1,5 χρόνο το Corolla με τιμή αγοράς στα 21k+ που το θεωρώ πολύ καλή τιμή (για τη μεσαία έκδοση εξοπλισμού). Καθε μέρα κανω 50χλμ Κηφισό κι έχω μέση κατανάλωση καρφωμένη στο 3,8 στο eco mode. Φυσικά με ήρεμη οδήγηση (μάξιμουμ 120χλμ/ω). 40-50€ μου βγάζουν δύο βδομάδες (ανάλογα που θα πάω και ΣΚ). Το αξιοπερίεργο είναι ότι αγοράζοντας ένα τέτοιο αυτοκίνητο, προσωπικά, μου άλλαξε και τον τρόπο οδήγησης. Δε ξέρω αν έχει συμβεί σε άλλους. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2022 από mordred
korakios Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, Vasilisxd είπε Μην πας σε άκρα. Δεν είπαμε ότι δεν έχει λεφτά, άλλο είναι να καίει 14€ όπως ένα κανονικό, άλλο 9€ όπως ένα υβριδικό και άλλο 3,5€ όπως ένα ηλεκτρικό. Δεν είναι δυνατόν να μην επιλέξεις ηλεκτρικό εάν το θερμικό/υβριδικό που θες να αγοράσεις είναι κοντά τιμολογιακά με ένα ηλεκτρικό. αν είναι κοντά στην τιμή , έχεις να το φορτίσεις , δεν έχεις πρόβλημα με την αυτονομία κτλ
ultraxmode Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Στις 22/11/2022 στις 6:21 ΜΜ, Galaxies είπε Παιδιά όσοι γράφετε για την κατανάλωση απλά δεν ξέρετε τι λέτε. Ο άλλος γράφει ότι θα έχει κατανάλωση 7Ι 100χλμ. Ρε που πάτε και τα βρίσκετε όλα αυτά; Ένα θα σας πω. Έτυχε λοιπόν μια φορά να μπω σε ταξί Prius και επειδή είχα ακούσει για την κατανάλωση τους είπα να ρωτήσω τον ταξιτζή να μου πει την άποψή του. Ε, λοιπόν μου είπε ότι δεν έχει οδηγήσει άλλο αμάξι με λιγότερη κατανάλωση και ότι είχε μετανιώσει που τόσα χρόνια δεν έπαιρνε Prius. Μου έδειξε λοιπόν το κοντέρ εκείνη την στιγμή και έγραφε 3.7Ι ανά 100χλμ!!! Το μόνο αρνητικό και αυτό γιατί κάνει πολλά χιλιόμετρα είναι ότι η μπαταρία ήθελε αλλαγή κάθε 2 χρόνια ή ένα δεν θυμάμαι. Και μιλάμε για ταξιτζή που είναι όλη την ημέρα στους δρόμους. Το ΑΠΟΛΥΤΟ benchmark. Οπότε όσοι μιλάτε και μου γράφετε για κατανάλωση δεν ξέρετε απλά τι λέτε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ταρίφα πως μιλούσε για το Prius του. Προφανώς λες για εμένα που είπα για 6.8 σε CHR και OXI σε Prius. Διάβαζε πρώτα σωστά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα