Tricksta Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα , Έκανα ενα new build χθες και απο ότι βλέπω σε stock τρέχει σε τρελά Volt και θερμοκρασίες. 1.6v;;; Η είναι λάθος απο HWMonitor . Με το που ανοίγω Cinebench R23 παει 100C σε 3 δευτερόλεπτα . Δοκίμασα να κάνω undervolt και απο BIOS και απο INTEL XTU και ότι βάζω σαν να μην αλλάζει τίποτα ενα πράγμα. Τι κάνω λάθος και έχω σπάσει το κεφάλι μου ;; Να έχω βάλει λάθος το cooler ? Δεν ειναι το πρώτο που έχω βάλει... Γιατί δεν αλλάζει το V core ? Επίσης έχω κάνει και bios upgrade απο την σελίδα της MSI . Το Build είναι το παρακάτω . + screenshot απο HWMonitor και CPU-Z . I7 13700k STOCK MSI Z790 P WIFI Cooler Be Quiet Pure loop 240mm. 32GB DDR5 Ram @5200mhz
alxnt Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μήπως το τριγκαρει το hwmonitor, που έτσι κι αλλιώς είναι γτπ, και το κρατάει full speed; Δες κ με hwinfo. Έκανες restore defaults; Bios ποια version; Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2022 από alxnt 1
Tricksta Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Ειναι το τελευταιο της MSI . Ολα τα έπαθε με το που το άνοιξα πρώτη φορά και είπα μήπως είναι Bios . Και πήγα κ το εκανα update . 7E06vA32 2022-11-09 είναι το version απο bios το latest της MSI απο την σελίδα τους που έβαλα χθες αλλα τίποτα . Ορίστε και το hwinfo , δεν βγάζω άκρη.....
niko13 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Tricksta είπε Καλησπέρα , Έκανα ενα new build χθες και απο ότι βλέπω σε stock τρέχει σε τρελά Volt και θερμοκρασίες. 1.6v;;; Η είναι λάθος απο HWMonitor . Με το που ανοίγω Cinebench R23 παει 100C σε 3 δευτερόλεπτα . Δοκίμασα να κάνω undervolt και απο BIOS και απο INTEL XTU και ότι βάζω σαν να μην αλλάζει τίποτα ενα πράγμα. Τι κάνω λάθος και έχω σπάσει το κεφάλι μου ;; Να έχω βάλει λάθος το cooler ? Δεν ειναι το πρώτο που έχω βάλει... Γιατί δεν αλλάζει το V core ? Επίσης έχω κάνει και bios upgrade απο την σελίδα της MSI . Το Build είναι το παρακάτω . + screenshot απο HWMonitor και CPU-Z . I7 13700k STOCK MSI Z790 P WIFI Cooler Be Quiet Pure loop 240mm. 32GB DDR5 Ram @5200mhz 1.6v? Για όνομα,πως το επιτρέπει η μητρική απορώ..Και έκανες restore default και μένει εκεί?(το λέω μήπως εχει πειράξει κάτι κατα λάθος).Κουλο..ποσταρε ερώτηση κ εδώ μήπως βρεις κάποιον με ίδια μητρική μπας κ αντιμετώπισε το ίδιο θέμα. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2022 από niko13
akoinonitos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) καλησπερα ,κανε load default settings στο bios ,λογικα κατι εχεις περαξει καταλαθoς. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2022 από akoinonitos
alxnt Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Βλεπω οτι το voltage mode λεει override. Μήπως δεν ειναι στο auto;; Γυρνα τα ολα default, νομιζω θα λυθει το θεμα σου.. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2022 από alxnt
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Τα CPU power ειναι ολα power unlimited ρε φιλε...αν θυμαμαι καλα στο bios της MSI σε ρωταει τι κουλερ εχεις, αν διαλεξες AIO τα βαζει ολα τερμα ανοιχτα. Κανε clear cmos και επελεξε air cooler
Λύση Tricksta Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Λύση Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Έκανα πολλά πραγματα μαζί , και τώρα έχει γίνει . Bios reset και upgrade ξανα . Full reinstall drivers απο MSI . Και το ιδιο με windows update . Και μετά μπόρεσα και έβαλα Offset undervolt Και παει πολυ καλα περιπου 1.3V στα 5.3ghz , idle πλεον 35C . Κάποιος κουφός συνδιασμός ήταν με τα παραπάνω που μου είπατε μου έφαγε 2 μέρες . Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα