Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν θες να αλλάξεις ελατήρια στο αυτοκίνητο πρέπει να αλλάξεις και τα 4;

Άλλαξα ελατήρια πριν ένα χρόνο σε opel astra g sport και μπροστά σηκώθηκε παραπάνω αποτι πίσω. 

Η ερώτηση μου είναι αν αλλάξεις μόνο μπροστά ελατήρια(βάλω πάλι τα μαμά τα δικά μου η απο άλλο astra g) για να χαμηλώσει λίγο και τα πίσω μείνουν ως έχει είναι σωστό; συνεργάζομαι και τα 4 αν είναι διαφορετικά; 

Δημοσ.

Όχι δεν χρειάζεται και τα 4,αλλά τα δυο που είναι μπροστά ή πίσω,δηλαδή πάντα ζευγάρι με δυο ίδια.

Δημοσ.

Εντάξει φίλε μου ευχαριστώ πολύ. Ας ελπίσω να μην μπρουμουτησει μπροστά πολύ μονάχα. Και φαίνεται μεγάλη διαφορά. Το μεγαλύτερο μου θέμα είναι να συνεργάζονται τα 4 ελατήρια στο δρόμο μετά μπαίνοντας στις στροφές κτλ. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Xrhstoskopel είπε

Αν θες να αλλάξεις ελατήρια στο αυτοκίνητο πρέπει να αλλάξεις και τα 4;

Άλλαξα ελατήρια πριν ένα χρόνο σε opel astra g sport και μπροστά σηκώθηκε παραπάνω αποτι πίσω. 

Η ερώτηση μου είναι αν αλλάξεις μόνο μπροστά ελατήρια(βάλω πάλι τα μαμά τα δικά μου η απο άλλο astra g) για να χαμηλώσει λίγο και τα πίσω μείνουν ως έχει είναι σωστό; συνεργάζομαι και τα 4 αν είναι διαφορετικά; 

λαθος ελατηρια

Δημοσ.

κ αμορτισερ μπορεις να αλλαξεις ζευγάρι και λάστιχα. Δεν ειναι κ τοοοοοοοσο σωστό όμως γιατι εχουν διαφορετικές φθορές οπότε αλλάζει και η ευσταθεια στους 2 άξονες. Αν βέβαια η καταπόνηση στον 1 άξονα δεν ειναι σημαντική, τότε δεν υπαρχει θεμα. Στα ελατήρια δεν ξέρω αν μπορεί να μετρηθεί, όπως μπορεί να μετρηθεί σε λαστιχα κ αμορτισερ

Δημοσ.

Τα ελατήρια δεν έχουν την φθορά που έχουν τα αμορτισέρ ή τα ελαστικά.Μπορεί να κρατήσουν για εκατοντάδες χιλιάδες χλμ.

Αλλαγη θέλουν αν έχουν εμφανές ζημιές,σκουριά,αν σπάσουν φυσικά  ή αν το αμάξι για πολλά χρόνια δεχόταν  πολλές πιέσεις από βάρη και έχουν συμπιεστεί τα ελατήρια μερικά εκατοστά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ελατήρια που φοράω τώρα είναι τα Mad standard. Κι έχουν περίπου 10.000 χιλιόμετρα στην πλάτη τους.

Ίσως γιαυτό δεν έχουν κάτσει ακόμα. Σκέφτηκα να πάρω από astra g από μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αλλά δεν ξέρω αν αξίζει ο κόπος η ειναι τζάμπα έξοδα. 

Επεξ/σία από Xrhstoskopel
Δημοσ.
Στις 26/11/2022 στις 8:56 ΜΜ, Xrhstoskopel είπε

Τα ελατήρια που φοράω τώρα είναι τα Mad standard. Κι έχουν περίπου 10.000 χιλιόμετρα στην πλάτη τους.

Ίσως γιαυτό δεν έχουν κάτσει ακόμα. Σκέφτηκα να πάρω από astra g από μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αλλά δεν ξέρω αν αξίζει ο κόπος η ειναι τζάμπα έξοδα. 

Δεν πρόκειται να καθίσουν παραπάνω 

Κατι έχει γίνει λάθος εάν δεν κάθεται σωστά το αυτοκίνητο 

Ελατηρια εάν δεν σπάσουν δεν χρειάζεται να αλλάξεις 

Εαν θέλεις να αλλάξεις για να το χαμηλώσεις τότε το σωστό είναι να βάλεις 4 ελατήρια και 4 αμορτισέρ για χαμήλωμα 

Τα αμορτισέρ τα απλά δεν δουλεύουν σωστά εάν το χαμηλώσεις. Δουλεύουν συνέχεια πιο πιεσμένα με αποτέλεσμα να σκάσουν πιο γρήγορα αλλά και δεν αποσβένουν σωστά 

Δημοσ.

Από τη μάνα του φόραγε τα JY ελατήρια, που είναι 2 πόντους χαμηλότερα από τα JP που φόραγαν τα astra μέχρι το 2001. Από το 2002 και μετά ΤΑ astra g φόραγαν τα JY. 

Τώρα με τα Mad απλά σηκώθηκε στο στάνταρ ύψος. Αυτή είναι η διαφορά γιαυτό μου φάνηκε στο μάτι απευθείας. 

Τώρα αν ξανά βάλω μπροστά της μάνας του δεν ξέρω αν φαίνεται σαν ντραγκστερ η είναι όμορφο. Δλδ να πέσει λίγο μπροστά κ πίσω να το αφήσω όπως είναι. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Xrhstoskopel είπε

Από τη μάνα του φόραγε τα JY ελατήρια, που είναι 2 πόντους χαμηλότερα από τα JP που φόραγαν τα astra μέχρι το 2001. Από το 2002 και μετά ΤΑ astra g φόραγαν τα JY. 

Τώρα με τα Mad απλά σηκώθηκε στο στάνταρ ύψος. Αυτή είναι η διαφορά γιαυτό μου φάνηκε στο μάτι απευθείας. 

Τώρα αν ξανά βάλω μπροστά της μάνας του δεν ξέρω αν φαίνεται σαν ντραγκστερ η είναι όμορφο. Δλδ να πέσει λίγο μπροστά κ πίσω να το αφήσω όπως είναι. 

Γιατί άλλαξες ελατήρια τότε; 
Αυτα που έβαλες ναι είναι διάσταση για μαμά ελατήρια και όχι χαμηλώματος που φορούσε το δικό σου σαν ειδική έκδοση 

Χαλασες όλο το αμάξι τώρα γιατί έχεις αμορτισέρ χαμηλώματος αλλά ελατήρια ψηλά 

Κάνε το αυτοκίνητο όπως ήταν όταν το πήρες και μην το πειράζεις χωρίς να σε πειράζει 

Εαν δεν σου άρεσε χαμηλωμένο τότε βρες 4αδα ελατήρια και αμορτισέρ απλά και ψήλωσε το 

Ενδιαμεσες λύσεις δεν υπάρχουν γιατί είναι λάθος 

Δημοσ.

Αμορτισέρ φόραγε από τη μάνα του κανονικά όχι χαμηλώματος. Και τώρα φοράω τέτοια αμορτισέρ καινούργια αλλαγμένα πάλι κανονικά. Οτι έβγαλα, έβαλα. 

Εγώ είχα άλλο λόγο που άλλαξα ελατήρια, επειδή μου τράκαραν το αμάξι ενώ ήταν παρκαρισμένο, και πήγε φανοποιό κτλ, αυτός έκανε μαλάκια και βάζοντας το νέο πίσω φτερό η μαλάκια που έκανε ήταν όταν πήρα το αμάξι ο πίσω τροχός σε βυθίσεις του δρόμου και όταν έβαζα άτομα πίσω έβρισκε ελαφρά το λάστιχο ο τροχός στο φτερό. 

Μετά άλλαξα ελατήρια, κ μετά από κάνα μήνα της αλλαγής μου, μου το ξανά τράβηξε λίγο το αμάξι και τώρα είναι όπως πριν. Δεν βρίσκει εννοω. Όλα καλά. 

Αυτό συνεβει και άλλαξα ελατήρια. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Xrhstoskopel είπε

Αμορτισέρ φόραγε από τη μάνα του κανονικά όχι χαμηλώματος. Και τώρα φοράω τέτοια αμορτισέρ καινούργια αλλαγμένα πάλι κανονικά. Οτι έβγαλα, έβαλα. 

Εγώ είχα άλλο λόγο που άλλαξα ελατήρια, επειδή μου τράκαραν το αμάξι ενώ ήταν παρκαρισμένο, και πήγε φανοποιό κτλ, αυτός έκανε μαλάκια και βάζοντας το νέο πίσω φτερό η μαλάκια που έκανε ήταν όταν πήρα το αμάξι ο πίσω τροχός σε βυθίσεις του δρόμου και όταν έβαζα άτομα πίσω έβρισκε ελαφρά το λάστιχο ο τροχός στο φτερό. 

Μετά άλλαξα ελατήρια, κ μετά από κάνα μήνα της αλλαγής μου, μου το ξανά τράβηξε λίγο το αμάξι και τώρα είναι όπως πριν. Δεν βρίσκει εννοω. Όλα καλά. 

Αυτό συνεβει και άλλαξα ελατήρια. 

Ναι τώρα κατάλαβα 

Φτιαξε το αμάξι όπως ήταν 

Αν θες μαμά βάζεις αμορτισέρ ελατήρια μαμά 

Αν θες χαμηλωμένο βάζεις αμορτισέρ ελατήρια χαμηλώματος. Σετ πάει όλο αυτό πάντα για να δουλεύει σωστά η ανάρτηση 

Δημοσ.

Εγώ σκέφτηκα για σιγουριά για το θέμα που είχα να μην αλλάξω τα πίσω ελατήρια δύο δάχτυλα έχει από το θολό καλα είναι. Τα μπροστά σκεφτόμουν να βάλω τα μαμά γιατί έχει 4 δάχτυλα από το θολό τώρα. Αλλά είναι ίσιο παρόλα αυτά το αμάξι όταν το κοιτάς. Απλά από τη μάνα τους είναι ο θολός μεγαλύτερος μπροστά. Αν βάλω μπροστά τα μαμά θα πάει και μπροστά 2 δάχτυλα από 4 που είναι. Μόνο με δοκιμή θα δω αν φαίνεται μετά σαν ντραγκστερ η φαίνεται κομπλέ. 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Xrhstoskopel είπε

Εγώ σκέφτηκα για σιγουριά για το θέμα που είχα να μην αλλάξω τα πίσω ελατήρια δύο δάχτυλα έχει από το θολό καλα είναι. Τα μπροστά σκεφτόμουν να βάλω τα μαμά γιατί έχει 4 δάχτυλα από το θολό τώρα. Αλλά είναι ίσιο παρόλα αυτά το αμάξι όταν το κοιτάς. Απλά από τη μάνα τους είναι ο θολός μεγαλύτερος μπροστά. Αν βάλω μπροστά τα μαμά θα πάει και μπροστά 2 δάχτυλα από 4 που είναι. Μόνο με δοκιμή θα δω αν φαίνεται μετά σαν ντραγκστερ η φαίνεται κομπλέ. 

Δεν μπορείς να ξέρεις ποσά δάχτυλα είναι το σωστό εμπρός και ποσά πίσω γιατί δεν έχεις σαν μέτρο σύγκρισης ένα ίδιο αλλά νέο αυτοκίνητο 

Απο φωτογραφίες όμως όταν ήταν καινούργιο μπορείς να καταλάβεις περίπου πως πρέπει να κάθεται 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...