kurkosdr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Tlykog είπε Στο Android, ακόμα και αν δε χρειάζεται κάποια διαδικασία για να εγκαταστήσεις εφαρμογές τρίτων, έχεις τα εξής θέματα: α) κανένας κατασκευαστής δε σου παρέχει καμία υποστήριξη για βλάβες που προκαλούνται από το λογισμικό. Οπότε το κάνεις με δική σου ευθύνη. Το ίδιο και στο jailbreak. Εκτός αυτού, αν το iphone λειτουργεί μπορείς να αφαιρέσεις το jailbreak πριν πας σε service. Επιπλέον, μπορείς να κάνεις και επανεγκατάσταση λειτουργικού από pc. Το jailbreak χρειάζεται, κυριολεκτικά, λεπτά για να εγκατασταθεί και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Μπορεί να το κάνει ο καθένας. Αν μια sideloaded εφαρμογή σου κάνει την οποιαδήποτε περίεργη συμπεριφορά, τη βγάζεις και δεν χάνεται η εγγύηση. Άλλωστε δεν έχει root access και δεν μπορεί να κάνει ζημιά σε άλλες εφαρμογές ή στο λειτουργικό. Αλλά ακόμα και σε συσκευές που δίνουν root access στις εφαρμογές (πχ Windows), με ένα factory reset λύνεται το θέμα και δεν χάνεις την εγγύηση. Στο jailbreak αν κάτι πάει στραβά και το iPhone σταματήσει να λειτουργεί πάει έχασες την εγγύηση. Εκτός και αν όλα αυτά τα εργαλεία jailbreak έρχονται με εγγυήσεις από αυτόν που τις φτιάχνει και δεν το πρόσεξα, εγώ κάτι "at your own risk" διαβάζω στην περιγραφή του. Για τα υπόλοιπα, εδώ θα είμαστε και θα δούμε την ΕΕ τι θα αποφασίσει για το θέμα. Για κάποιο περίεργο λόγο συμμερίζεται τη δική μου άποψη ότι και οι χρήστες πρέπει να έχουν δικαιώματα, όχι μόνο οι κατασκευαστές. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2022 από kurkosdr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, NickTG είπε To Deck δεν σε περιορίζει κάπου. Δεν το έχω, αλλά νομίζω ότι μπορείς να κατεβάζεις παιχνίδια μόνο από steam. Δε μπορείς πχ από Epic, GOG galaxy κτλ Δεν είμαι σίγουρος, γιατί δεν έχω τη κονσόλα... Εννοείται ότι μιλάω για περιπτώσεις που δε γίνεται κάποιο hacking. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Just now, Tlykog said: Δεν το έχω, αλλά νομίζω ότι μπορείς να κατεβάζεις παιχνίδια μόνο από steam. Δε μπορείς πχ από Epic, GOG galaxy κτλ Δεν είμαι σίγουρος, γιατί δεν έχω τη κονσόλα... Εννοείται ότι μιλάω για περιπτώσεις που δε γίνεται κάποιο hacking. Δεν είναι θέμα περιορισμού της Valve αλλά του λειτουργικού. Linux τρέχει. Ότι υπάρχει εκεί το βάζεις. Επίσης μπορείς να βάλεις και Windows κανονικά αν θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, kurkosdr είπε Αν μια sideloaded εφαρμογή σου κάνει την οποιαδήποτε περίεργη συμπεριφορά, τη βγάζεις και δεν χάνεται η εγγύηση. Άλλωστε δεν έχει root access και δεν μπορεί να κάνει ζημιά σε άλλες εφαρμογές ή στο λειτουργικό. Αλλά ακόμα και σε συσκευές που δίνουν root access στις εφαρμογές (πχ Windows), με ένα factory reset λύνεται το θέμα και δεν χάνεις την εγγύηση. Στο jailbreak αν κάτι πάει στραβά και το iPhone σταματήσει να λειτουργεί πάει έχασες την εγγύηση. Εκτός και αν όλα αυτά τα εργαλεία jailbreak έρχονται με εγγυήσεις από αυτόν που τις φτιάχνει και δεν το πρόσεξα, εγώ κάτι "at your own risk" διαβάζω στην περιγραφή του. Για τα υπόλοιπα, εδώ θα είμαστε και θα δούμε την ΕΕ τι θα αποφασίσει για το θέμα. Για κάποιο περίεργο λόγο συμμερίζεται τη δική μου άποψη ότι και οι χρήστες πρέπει να έχουν δικαιώματα, όχι μόνο οι κατασκευαστές. Δυστυχώς δε γίνεται πάντα αυτό. Πχ παλιότερα o Hummingbad ή ο Shedun και άλλοι δε μπορούσαν να αφαιρεθούν τελείως από τη συσκευή σου. Ο Hummingbad σε έκανε να αλλάξεις συσκευή τελείως και ο Shedun απαιτούσε κανονικό format και πάλι δεν ήσουν και σίγουρος... Άλλη περίπτωση ήταν ο Godless, όπου έκανε root στη συσκευή σου και δεν τον έπαιρνες εύκολα χαμπάρι... Αν το iphone σταματήσει να λειτουργεί, τότε ούτε η αντιπροσωπεία μπορεί να δει το jailbreak. Κανένας δε μπορεί. Αν λειτουργεί έστω και στα βασικά, μπορείς να ξαναπεράσεις το λειτουργικό. Ακόμα και η ενεργοποίηση για εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων, σε Android, γράφει "at your own risk". Σιγά μη πάρει ευθύνη κάποιος για το τί κάνεις στο κινητό σου... Σε Sony, MS κτλ δεν είδα να βάλει χέρι... Επιπλέον, το "και ο καταναλωτής έχει δικαιώματα" με το "θέλω να κάνω ότι γουστάρω" έχει διαφορά... Δεν συμμερίζεται την άποψή σου η ΕΕ. 11 λεπτά πριν, NickTG είπε Δεν είναι θέμα περιορισμού της Valve αλλά του λειτουργικού. Linux τρέχει. Ότι υπάρχει εκεί το βάζεις. Επίσης μπορείς να βάλεις και Windows κανονικά αν θες. Επειδή έχω ασχοληθεί λίγο με linux. Ουσιαστικά μόνο το Steam έχει την κατάλληλη πλατφόρμα για να παιξεις παιχνίδια σε linux. Υπάρχουν και κάποιε βασικές προσπάθειες από GOG, αλλά το Steam είναι με διαφορά πρώτο. Επιπλέον, το να βάλεις κάτι άλλο, πέρα από παιχνίδια, στο Deck δεν ξέρω κατά πόσο θα δουλεύει. Έχει μόνο κουμπιά χειριστηρίου. Το να βάλεις windows δε νομίζω ότι είναι το επιθυμητό από τη Valve και δε γνωρίζω αν καλύπτεται από την εγγύηση. Όπως σου έγραψα στο προηγούμενο post μιλάμε πάντα για νόμιμες ενέργειες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 22 minutes ago, Tlykog said: Επιπλέον, το να βάλεις κάτι άλλο, πέρα από παιχνίδια, στο Deck δεν ξέρω κατά πόσο θα δουλεύει. Έχει μόνο κουμπιά χειριστηρίου. Το να βάλεις windows δε νομίζω ότι είναι το επιθυμητό από τη Valve και δε γνωρίζω αν καλύπτεται από την εγγύηση. Όπως σου έγραψα στο προηγούμενο post μιλάμε πάντα για νόμιμες ενέργειες. Έχει και τα touchpads και προφανώς on screen πληκτρολόγιο. Επίσης μπορείς να του συνδέσεις πληκτρολόγιο και ποντίκι καθώς και εξωτερική οθόνη. Εννοείται δεν υπάρχει θέμα με την εγγύηση. Η Valve βγάζει και τους drivers. https://store.steampowered.com/news/app/1675200/view/3131696199122435099 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kurkosdr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Tlykog είπε Δυστυχώς δε γίνεται πάντα αυτό. Πχ παλιότερα o Hummingbad ή ο Shedun και άλλοι δε μπορούσαν να αφαιρεθούν τελείως από τη συσκευή σου. Ο Hummingbad σε έκανε να αλλάξεις συσκευή τελείως και ο Shedun απαιτούσε κανονικό format και πάλι δεν ήσουν και σίγουρος... Άλλη περίπτωση ήταν ο Godless, όπου έκανε root στη συσκευή σου και δεν τον έπαιρνες εύκολα χαμπάρι... Πλέον το Play Protect ελέγχει για root exploits, άρα πλέον οι userland εφαρμογές είναι όντως userland. Επίσης root exploit μπορείς να κολλήσεις και από τον browser αν δεν τον έχεις κάνει update, που επίσης ακυρώνει την εγγύηση, δεν περιορίζεται στο sideloading. Προφανώς δεν μπορεί να πάρει το ρίσκο η Google για το τι θα κάνει η κάθε sideloaded εφαρμογή, πχ αν σου σβήσει όλα τις φωτογραφίες, ο χρήστης πρέπει να μην φορτώνει apks που έχουν ανέβει ανώνυμα στο διαδίκτυο, αλλά δεν χάνεις την εγγύηση, υπάρχει διαφορά. Στο Jailbreak η Apple έχει ξεκαθαρίσει ότι αν ανακαλύψουν συσκευή με Jailbreak δεν ισχύει η εγγύηση. Και μπορεί ο άλλος να μην ξέρει πως να περάσει το λειτουργικό. 5 ώρες πριν, Tlykog είπε Επιπλέον, το "και ο καταναλωτής έχει δικαιώματα" με το "θέλω να κάνω ότι γουστάρω" έχει διαφορά... Δεν συμμερίζεται την άποψή σου η ΕΕ. Μα αυτό σου λέω, στη συσκευή μου έχω δικαίωμα να κάνω ο,τι γουστάρω όπως στα κενά CD που αγοράζω κάνω ότι γουστάρω, και αναλαμβάνω τη νομική ευθύνη. Αν νομίζεις ότι ο κατασκευαστής έχει δικαίωμα να με παρακολουθεί μη τυχόν και κάνω κάτι παράνομο ή ότι πρέπει να απαγορευτούν τα κενά CD για τους απλούς χρήστες τότε δε νομίζω να υπάρχει κοινό σημείο επαφής. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2022 από kurkosdr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα