Προς το περιεχόμενο

Epic Games: Η Google πλήρωσε την Activision-Blizzard με $360 εκ. για να μην ανταγωνιστεί το Play Store

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 λεπτά πριν, kurkosdr είπε

- Σε κινητό με περιορισμένη RAM η Shazam έστειλε update που έκανε την εφαρμογή μαούνα, την έβγαλα και έβαλα παλιά έκδοση από το apkmirror που πήγαινε σφαίρα. Επίσης στο Android TV έκανα downgrade την YouTube app στην τελευταία 1.x.x μέχρι να διορθώσουν την 2.x.x τους (που τελικά το έκαναν, αλλά στο μεταξύ δεν είχα καμιά όρεξη να γίνω ο beta tester τους)

Καταλαβαίνεις βέβαια ότι τέτοια θέματα δεν υπάρχουν σε πλατφόρμες με πιο κλειστό καθεστώς και μεγαλύτερο / καλύτερο έλεγχο… 

18 λεπτά πριν, kurkosdr είπε

Η Google αφαίρεσε την εφαρμογή psx4droid από το Play Store για αδιευκρίνιστους λόγους, την πέρασα με sideloading. Άντε να το κάνεις αυτό στο iOS. Ας μην θίξουμε το γεγονός ότι αυτό το περιστατικό με το μαζικό sideloading του psx4droid ώθησε την Google να επιτρέψει τους άλλους emulators στο Play Store. Στο iOS δεν έχουν τέτοια

- Το iOS ακόμα δεν έχει Kodi. Μιλάμε για ικανότατο media player ακόμα και χωρίς τα addons.

- Όποιος θέλει Fortnine, το εγκαθιστά μέσω του epic games store, στο iOS είναι cloud streaming μόνο

Πιστεύεις ότι μια, δυο, τρεις, δέκα εφαρμογές, που οι περισσότερες είναι στα όρια του παράνομου, είναι ικανές για να πείσουν κάποιον που βλέπει όλες τις υπόλοιπες κοινές εφαρμογές να λειτουργούν καλύτερα και χωρίς προβλήματα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

16 ώρες πριν, kurkosdr είπε

Καταλάβατε τώρα γιατί η Apple υπερασπίζεται φανατικά την απαγόρευση sideloading στο iOS; Δεν είναι επειδή θέλει να νιώθετε ασφαλείς, που είναι μια ανόητη δικαιολογία, είναι επειδή πάνω σε αυτή την απόφαση παίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Ξέρεις, να υποτιμάς το σύνολο των καταναλωτών/χρηστών μια πλατφόρμας που απεχθάνεσαι (και προτιμά η πλειονότητα των επαγγελματιών του δυτικού κόσμου) δεν σε τιμά ιδιαίτερα και σε καμία περίπτωση δεν σε κάνει πιο έξυπνο.

Ναι έχουμε καταλάβει πριν από σένα.
Και ναι η Apple θέλει να νιώθουμε ασφαλείς. Το θέμα σου προφανώς είναι αν πράγματι είμαστε ασφαλείς. Εγώ σου λέω ότι είμαστε, αλλά δεν υπάρχει λόγος και να συμφωνήσουμε. Και προφανώς δεν είναι ανόητη δικαιολογία. Είναι εκπληκτικά καλοφτιαγμένο marketing σε συνδυασμό με κορυφαίο engineering(software + hardware)
Και προφανώς ο στόχος είναι το κέρδος. Αν δεν έβγαζε - ή πίστευε ότι θα βγάλει - κέρδος από την αίσθηση ασφάλειας που θέλει να νιώθουν οι χρήστες της δε θα το έκανε για μας ούτε από την καλή καρδιά του Τιμ. Το ξέρουμε. Γεννηθήκαμε και ζούμε σε καπιταλιστικό σύστημα. 

2 πράγματα:
- Η apple εδώ και χρόνια είναι μοναδική εταιρία. Δυστυχώς, αλλά είναι. Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στον πλανήτη. (Top of the line software+hardware συνδυασμένα με πάμπολλες υπηρεσίες )
- Το ότι τα χώνετε σε κάθε άσχετο άρθρο στους χρήστες της apple καταντάει κουραστικό, αλλά κατά κύριο λόγο κομπλεξικό. Μου θυμίζει τα 90s όπου όλοι οι τύποι με Hyundai(ειδικά αυτά με το κάλυμμα από δερματίνη στην πρόσοψη) νόμισαν ότι είχαν αγοράσει φερράρι σε τιμή χλοοκοπτικού και τη λέγανε σε όλους. (παρεμπιπτόντως η Hyundai αυτή τη στιγμή παράγει καταπληκτικά αυτοκίνητα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, AtiX είπε

Καταλαβαίνεις βέβαια ότι τέτοια θέματα δεν υπάρχουν σε πλατφόρμες με πιο κλειστό καθεστώς και μεγαλύτερο / καλύτερο έλεγχο…

Ναι, σίγουρα, είδαμε το χαμό με το Apple Music όπου χρήστες έχασαν μέχρι και αρχεία. Και δεν μπορούσαν να κάνουν και downgrade στην παλιά έκδοση της εφαρμογής στα κινητά που είχαν οι ίδιοι πληρώσει, αφού iOS γαρ...

24 λεπτά πριν, AtiX είπε

Πιστεύεις ότι μια, δυο, τρεις, δέκα εφαρμογές, που οι περισσότερες είναι στα όρια του παράνομου, είναι ικανές για να πείσουν κάποιον που βλέπει όλες τις υπόλοιπες κοινές εφαρμογές να λειτουργούν καλύτερα και χωρίς προβλήματα?

Το Fortnite είναι στα όρια του παράνομου; Ας μην αναφερθώ και στις εφαρμογές για βίντεο "άνω των 18" ΄στις οποίες πέφτει κανονική λογοκρισία από τα App Stores καθαρά για λόγους συντηρητισμού. Τουλάχιστον στο Android υπάρχουν ως apk.

Επίσης, πως τα εναλλακτικά app stores εμποδίζουν "όλες τις υπόλοιπες κοινές εφαρμογές να λειτουργούν καλύτερα και χωρίς προβλήματα"; Επιτίθεται το Epic Games store στις εφαρμογές του Play Store; Είμαστε σοβαροί;

14 λεπτά πριν, doucaniggia είπε

Ξέρεις, να υποτιμάς το σύνολο των καταναλωτών/χρηστών μια πλατφόρμας που απεχθάνεσαι (και προτιμά η πλειονότητα των επαγγελματιών του δυτικού κόσμου) δεν σε τιμά ιδιαίτερα και σε καμία περίπτωση δεν σε κάνει πιο έξυπνο.

Όχι το σύνολο, μόνο όσους προσπαθούν να μας παρουσιάσουν τους περιορισμούς σαν πλεονέκτημα. Όπως είπα στο πρώτο comment μου, και το αντιγράφω αυτολεξί: "Προφανώς σε όποιον αρέσει το iOS παρόλο που δεν έχει sideloading καλά κάνει, αλλά να μην προσπαθεί να μας το πλασάρει ως πλεονέκτημα."

Ναι έχουμε καταλάβει πριν από σένα.
Και ναι η Apple θέλει να νιώθουμε ασφαλείς. Το θέμα σου προφανώς είναι αν πράγματι είμαστε ασφαλείς. Εγώ σου λέω ότι είμαστε, αλλά δεν υπάρχει λόγος και να συμφωνήσουμε.

Η γνωστή καραμέλα. Λες και το Epic Games Store είναι malware. Ή λες και επειδή μερικοί ηλίθιοι θα φορτώσουν apk που έχουν ανέβει ανώνυμα σε torrents και θα αγνοήσουν τα warning του λειτουργικού που τους προειδοποιεί να κάνουν sideloading μόνο από επώνυμες πηγές, εγώ δεν πρέπει να έχω όλες τις εφαρμογές που ανέφερα πριν ή να μην έχω τη δυνατότητα downgrading. Όποιος δεν θέλει sideloading στο Android, δεν το κάνει, αλλά δεν μπορείς να απαιτείς να μην το έχω εγώ στο κινητό μου για να νιώθεις εσύ ασφαλής εκ τηλεπάθειας.

Είναι εκπληκτικά καλοφτιαγμένο marketing σε συνδυασμό με κορυφαίο engineering(software + hardware)
Και προφανώς ο στόχος είναι το κέρδος. Αν δεν έβγαζε - ή πίστευε ότι θα βγάλει - κέρδος από την αίσθηση ασφάλειας που θέλει να νιώθουν οι χρήστες της δε θα το έκανε για μας ούτε από την καλή καρδιά του Τιμ. Το ξέρουμε. Γεννηθήκαμε και ζούμε σε καπιταλιστικό σύστημα. 

2 πράγματα:
- Η apple εδώ και χρόνια είναι μοναδική εταιρία. Δυστυχώς, αλλά είναι. Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στον πλανήτη. (Top of the line software+hardware συνδυασμένα με πάμπολλες υπηρεσίες )
- Το ότι τα χώνετε σε κάθε άσχετο άρθρο στους χρήστες της apple καταντάει κουραστικό, αλλά κατά κύριο λόγο κομπλεξικό. Μου θυμίζει τα 90s όπου όλοι οι τύποι με Hyundai(ειδικά αυτά με το κάλυμμα από δερματίνη στην πρόσοψη) νόμισαν ότι είχαν αγοράσει φερράρι σε τιμή χλοοκοπτικού και τη λέγανε σε όλους. (παρεμπιπτόντως η Hyundai αυτή τη στιγμή παράγει καταπληκτικά αυτοκίνητα).

Επαναλαμβάνω για τρίτη φορά μπας και γίνει κατανοητό: "Προφανώς σε όποιον αρέσει το iOS παρόλο που δεν έχει sideloading καλά κάνει, αλλά να μην προσπαθεί να μας το πλασάρει ως πλεονέκτημα."

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 1

27 λεπτά πριν, kurkosdr είπε

Όχι το σύνολο, μόνο όσους προσπαθούν να μας παρουσιάσουν τους περιορισμούς σαν πλεονέκτημα. Όπως είπα στο πρώτο comment μου, και το αντιγράφω αυτολεξί: "Προφανώς σε όποιον αρέσει το iOS παρόλο που δεν έχει sideloading καλά κάνει, αλλά να μην προσπαθεί να μας το πλασάρει ως πλεονέκτημα."

Ποιος στο πλάσαρε σαν πλεονέκτημα? Πάνω από το comment σου έχει απαντήσεις πάνω στο θέμα της Activision και της Google.

27 λεπτά πριν, kurkosdr είπε

Η γνωστή καραμέλα. Λες και το Epic Games Store είναι malware. Ή λες και επειδή μερικοί ηλίθιοι θα φορτώσουν apk που έχουν ανέβει ανώνυμα σε torrents και θα αγνοήσουν τα warning του λειτουργικού που τους προειδοποιεί να κάνουν sideloading μόνο από επώνυμες πηγές, εγώ δεν πρέπει να έχω όλες τις εφαρμογές που ανέφερα πριν ή να μην έχω τη δυνατότητα downgrading. Όποιος δεν θέλει sideloading στο Android, δεν το κάνει, αλλά δεν μπορείς να απαιτείς να μην το έχω εγώ στο κινητό μου για να νιώθεις εσύ ασφαλής εκ τηλεπάθειας.

Και επειδή το πας σε φουλ υποτίμηση του τοπικ. Παμε:
- Το epic games δεν είναι malware.
- Επίσης μερικοί ηλίθιοι θέλουν να ανοίγουν την συσκευή τους και να δουλεύουν αμέσως χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουν 30 επιπλέον εφαρμογές. (καραμέλα 2 υποθέτω)
- Εσύ δεν θα ήταν συνετό να χρησιμοποιείς iOS ή macOS. 
- Μπορείς να το απαιτήσεις γιατί το διευκρινίζεις από την αρχή. "Δεν προσφέρω sideloading".

36 λεπτά πριν, kurkosdr είπε

Επαναλαμβάνω για τρίτη φορά μπας και γίνει κατανοητό: "Προφανώς σε όποιον αρέσει το iOS παρόλο που δεν έχει sideloading καλά κάνει, αλλά να μην προσπαθεί να μας το πλασάρει ως πλεονέκτημα."

Στο ίδιο μοτίβο το έβαλα άλλη μία γιατί στις τέσσερις γίνεται πιο κατανοητό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kurkosdr είπε

Ναι, σίγουρα, είδαμε το χαμό με το Apple Music όπου χρήστες έχασαν μέχρι και αρχεία. Και δεν μπορούσαν να κάνουν και downgrade στην παλιά έκδοση της εφαρμογής στα κινητά που είχαν οι ίδιοι πληρώσει, αφού iOS γαρ...

Φίλε μου κάθε 1 εφαρμογή που παρουσίασε πρόβλημα στο iOS, μπορώ να σου παρουσιάσω 3-4 στο Android… οι λόγοι για αυτό το φαινόμενο, απλοί!

- κλειστό λειτουργικό άρα πιο εύκολο στον έλεγχο…

- λιγότερες συσκευές άρα λιγότερες hardware ασυμβατότητες…

- οι πολλές και διαφορετικές εκδόσεις του android στις συσκευές που για κάθε εφαρμογή θα πρέπει εκτός από τις διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου του android, ο dev, θα πρέπει να τσεκάρει και τις πιθανές αλλαγές του ίδιου του κατασκευαστή του κινητού…

Όπως καταλαβαίνεις το sideloading μπορεί για εσένα, τον απλό χρήστη, να φαίνεται τέλειο, για εμάς όμως που δεν παίζουμε με τα κινητά μας, προτιμάμε να δίνεται η λύση μέσα σε λίγες ώρες πάρα να ψάχνουμε για downgrade από πηγές που μπορεί να δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα στην συσκευή μας, δεν έχουμε όλοι την όρεξη να παίζουμε με τα κινητά μας…

Το Fortnite είναι στα όρια του παράνομου; Ας μην αναφερθώ και στις εφαρμογές για βίντεο "άνω των 18" ΄στις οποίες πέφτει κανονική λογοκρισία από τα App Stores καθαρά για λόγους συντηρητισμού. Τουλάχιστον στο Android υπάρχουν ως apk.

Κάπου μπερδεύεις το νόμιμο με το παράνομο… μάθε να σέβεσαι την επιλογή του καθενός…

Επίσης, πως τα εναλλακτικά app stores εμποδίζουν "όλες τις υπόλοιπες κοινές εφαρμογές να λειτουργούν καλύτερα και χωρίς προβλήματα"; Επιτίθεται το Epic Games store στις εφαρμογές του Play Store; Είμαστε σοβαροί;

Δυστυχώς η απάντηση είναι τόσο αυτονόητη που και να την πω δεν θα την καταλάβεις…

πχ πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχεις σε ένα μη εγκεκριμένο Store, πως ξέρεις ότι οι εφαρμογές που κατεβάζεις από εκεί δεν είναι “πειραγμένες” ώστε να συλλέγουν τα προσωπικά σου στοιχεία? 

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AtiX είπε

Φίλε μου κάθε 1 εφαρμογή που παρουσίασε πρόβλημα στο iOS, μπορώ να σου παρουσιάσω 3-4 στο Android… οι λόγοι για αυτό το φαινόμενο, απλοί!

- κλειστό λειτουργικό άρα πιο εύκολο στον έλεγχο…

- λιγότερες συσκευές άρα λιγότερες hardware ασυμβατότητες…

- οι πολλές και διαφορετικές εκδόσεις του android στις συσκευές που για κάθε εφαρμογή θα πρέπει εκτός από τις διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου του android, ο dev, θα πρέπει να τσεκάρει και τις πιθανές αλλαγές του ίδιου του κατασκευαστή του κινητού…

Το χάος του Apple Music ήταν καθαρά θέμα κακού προγραμματισμού. Επίσης τα προβλήματα της εφαρμογής YouTube for Android TV 2.x.x στην αρχή ήταν καθαρά θέμα κακών επιλογών UI design (παρόλο που το Android TV δεν έχει third-party skins) που μετά τα διόρθωσαν, η εφαρμογή από τεχνική άποψη δούλευε μια χαρά. Με τη δική σου λογική κανείς δεν θα μπορούσε να φτιάξει εφαρμογή για Windows με τα άπειρα PC εκεί έξω. Παραδόξως βγάζουν όμως.

Δεν προγραμματίζεις στη συσκευή, προγραμματίζεις στο API. Τώρα αν κάποιοι επιμένουν να προγραμματίζουν στη συσκευή και να φτιάχνουν πχ pixel-aligned UIs λες και προγραμματίζουν κάνα SNES (που και πάλι η Apple "έσπασε" τη συμβατότητα με το 480×320 / 960×640 και όσοι το έκαναν αυτό έπρεπε να ξαναφτιάξουν τις εφαρμογές τους) ή αξιοποιούν quirks της εκάστοτε GPU, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που παλιές εφαρμογές δεν δουλεύουν στα καινούρια iPhone, δηλαδή το ότι μερικοί προγραμματίζουν για το τρέχουν iPhone και κανα δυο προηγούμενα και μόνο αυτό.

1 ώρα πριν, AtiX είπε

Κάπου μπερδεύεις το νόμιμο με το παράνομο… μάθε να σέβεσαι την επιλογή του καθενός…

Που το έκανα αυτό; Ανέφερα παραδείγματα νόμιμων εφαρμογών που είναι διαθέσιμες αποκλειστικά μέσω sideloading ή καθόλου στο iOS;

1 ώρα πριν, AtiX είπε

πχ πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχεις σε ένα μη εγκεκριμένο Store, πως ξέρεις ότι οι εφαρμογές που κατεβάζεις από εκεί δεν είναι “πειραγμένες” ώστε να συλλέγουν τα προσωπικά σου στοιχεία? 

Αν δεν εμπιστεύεσαι ένα store δεν το βάζεις, κάποιος άλλος που το εμπιστεύεται μπορεί να θέλει να το βάλει.

Επεξ/σία από kurkosdr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το ΜΟΝΟ που με ενδιαφέρει ειναι να βγαλουν το Diablo IV στην ωρα του, τα υπολοιπα ειναι για καταναλωση! 😛

Επεξ/σία από Arkteryx

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, kurkosdr είπε

Τώρα τι χρειάζεται το sideloading στον χρήστη; Επιγραμματικά:
- Εναλλακτικά app stores
- Downgrading εφαρμογών αν χρειαστεί
- Emulators, Kodi, και εφαρμογές βίντεο "ειδικού" περιεχομένου
- Development χωρίς fees

- Σωστό. Υπάρχει και jailbreak, αλλά ελάχιστοι το κάνουν. Παρόλο που η διαδικασία είναι πιο εύκολη πχ από root σε Android. Ο λόγος είναι ότι ΟΝΤΩΣ το store της Apple σου δίνει ασφάλεια και αξιοπιστία. Η Apple, βέβαια, βγάζει ένα σκασμό λεφτά... Το θέμα είναι ότι κάνουν πραγματική δουλειά και οι εφαρμογές σε iOS είναι κατά κανόνα πιο ποιοτικές απ΄ότι οι αντίστοιχες Android εκδοχές τους.

- Δε χρειάζεται. Πραγματικά ποτέ όμως...

- Emulators: παράνομοι, αλλά μπαίνουν με jailbreak, Kodi: παράνομο, τσοντοεφαρμογές, δόξα το Θεό, δεν υπάρχουν...

- Ακολουθούν τη φιλοσοφία: φτιάξε κάτι καλό ή άστο καλύτερα. Δε δουλεύει πάντα, αλλά σχεδόν πάντα. Το κόστος είναι μικρό ανά έτος και τα εργαλεία προγραμματισμού που σου δίνει είναι πραγματικά υψηλής ποιότητας με εκπαιδευτικό υλικό σε μορφή βίντεο και εκμάθηση μέσω 3D περιβάλλοντος. Δείχνουν να παίρνουν σοβαρά το θέμα. Εκτός αυτού, ας πάρουμε και την άλλη πλευρά: αν είσαι developer σε συμφέρει το iOS, μιας και η εφαρμογή, που με τόσο κόπο δημιούργησες, δε θα κυκλοφορήσει "δωρεάν" από τον κάθε μ@λ@κ@. Είμαι φανατικά υπέρ του να πληρώνεται το κάθε αξιόλογο έργο και εκεί η Apple έχει πλεονέκτημα και η Google ξεκάθαρο μειονέκτημα.

Επιπλέον, υπάρχει και αυτό:

https://kodi.tv/download/ios

Υπάρχουν τρόποι:

https://www.techtarget.com/searchmobilecomputing/opinion/Did-you-know-how-easy-it-is-to-sideload-iOS-apps-to-your-iPhone

το θέμα είναι ποιος θέλει...

Επεξ/σία από Tlykog

37 minutes ago, Tlykog said:

Emulators: παράνομοι

Ξεκάθαρα όχι.

4 hours ago, AtiX said:

Όπως καταλαβαίνεις το sideloading μπορεί για εσένα, τον απλό χρήστη, να φαίνεται τέλειο, για εμάς όμως που δεν παίζουμε με τα κινητά μας

Άρα όποιος θέλει sideloading παίζει με το κινητό του και είναι και απλός χρήστης? 

Όποιος δεν θέλει τι κάνει δηλαδή?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, NickTG είπε

Ξεκάθαρα όχι.

Έχεις δίκιο... και άδικο ταυτόχρονα...

https://fossbytes.com/downloading-roms-emulator-illegal-alternatives/

"...Emulator games, aka ROMs, are the other side of the coin. In all the arguments that people have poured into this big debate, one thing remains crystal clear — Downloading and playing ROMs is illegal. Period!"

Οι emulators είναι νόμιμοι, έστω και οριακά... Οι ROMs όχι. Από τη στιγμή που δε μπορείς να διασφαλίσεις ότι ο χρήστης δε θα κατεβάσει ROMs (αν και, αν  δεν το κάνει, δεν έχει νόημα να κατεβάσει emulator εξαρχής...), τότε δεν επιτρέπεις και τους emulators. Αυτό κάνει η Apple. 

Λογική κίνηση από μεριάς της κατά τη γνώμη μου. Αν βέβαια κάποιος "καίγεται" για emulators υπάρχει και το jailbreak...

11 ώρες πριν, AtiX είπε

Μπορείς να μου εξηγήσεις ως χρήστης πλατφόρμας sideloading τι παραπάνω εχεις κερδίσει σε σχέση με μια κλειστή?

Ρωτάω γιατί χρησιμοποιώντας όλες τος πλατφόρμες εδώ και δυο δεκαετίες δεν είδα καμία ουσιαστική διαφορά ούτε στην ποσότητα ούτε στην ποιότητα των εφαρμογών μεταξύ των δυο τρόπων λειτουργίας…

... Εγώ είδα στην ποιότητα. Υπερ του iOS...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1

1 hour ago, Tlykog said:

Οι emulators είναι νόμιμοι, έστω και οριακά

Είτε είσαι νόμιμος είτε όχι. Το οριακό είναι οπτική του καθενός και δεν έχει τόση σημασία. 

Άρα λοιπόν έχω δίκιο σε αυτό που είπα μιας και δεν είπα πουθενά για ROMS. 

Μιας και αναφέρθηκαν βέβαια το ότι λέει η Nintendo πως αν παίζεις δικά σου παιχνίδια σε emulators είναι παράνομο δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας. Αν πάνε κάποιον σε δικαστήριο και κερδίσουν το βλέπουμε. Επίσης δεν υπάρχει μόνο η Nintendo. 

1 hour ago, Tlykog said:

Από τη στιγμή που δε μπορείς να διασφαλίσεις ότι ο χρήστης δε θα κατεβάσει ROMs (αν και, αν  δεν το κάνει, δεν έχει νόημα να κατεβάσει emulator εξαρχής...), τότε δεν επιτρέπεις και τους emulators. Αυτό κάνει η Apple. 

Λογική κίνηση από μεριάς της κατά τη γνώμη μου

Και γιατί να μείνουμε εκεί? 

Μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα παίξουν σε κάποιον player μια παράνομα κατεβασμένη ταινία? Ή ένα παράνομα κατεβασμένο τραγούδι? 

19 ώρες πριν, kurkosdr είπε

- Σε κινητό με περιορισμένη RAM η Shazam έστειλε update που έκανε την εφαρμογή μαούνα, την έβγαλα και έβαλα παλιά έκδοση από το apkmirror που πήγαινε σφαίρα. Επίσης στο Android TV έκανα downgrade την YouTube app στην τελευταία 1.x.x μέχρι να διορθώσουν την 2.x.x τους (που τελικά το έκαναν, αλλά στο μεταξύ δεν είχα καμιά όρεξη να γίνω ο beta tester τους)

- Η Google αφαίρεσε την εφαρμογή psx4droid από το Play Store για αδιευκρίνιστους λόγους, την πέρασα με sideloading. Άντε να το κάνεις αυτό στο iOS. Ας μην θίξουμε το γεγονός ότι αυτό το περιστατικό με το μαζικό sideloading του psx4droid ώθησε την Google να επιτρέψει άλλους emulators στο Play Store. Στο App Store... δεν

- Το iOS ακόμα δεν έχει Kodi. Μιλάμε για ικανότατο media player ακόμα και χωρίς τα addons

- Όποιος θέλει Fortnine στο Android το εγκαθιστά μέσω του epic games store, στο iOS είναι cloud streaming μόνο (lol)

- Πειραματίστηκα με development στο Android, έχτισα το apk και ο έστειλα στο κινητό από το λάπτοπ μου, χωρίς να πληρώσω κανένα developer fee εννοείται.

Ναι μωρέ, θα συγχυστεί ο χρήστης και θα πάθει τιλτ, οπότε ας τον εγκλωβίσουμε σε μονοπώλια τύπου App Store χωρίς sideloading μη μας πάθει κάτι...

Δες τι έγινε με το fortnine, που οι χρήστες Android το έχουν ως κανονική εφαρμογή ενώ οι χρήστες iOS πρέπει να βολευτούν με cloud streaming στο smartphone (lol).

Επίσης, τα emulators είναι πειρατεία; Από πότε; Ούτε στις ΗΠΑ δεν ισχύει νομικά αυτό. Επίσης όπως λέω πιο πάνω το Kodi είναι ικανότατο media player ακόμα και χωρίς τα addons, αλλά οι χρήστες iOS δεν μπορούν να το έχουν στις συσκευές που αυτοί πλήρωσαν.

Όχι, δεν θα έπρεπε, δεν είναι ο developer ιδιοκτήτης της συσκευής μου. Δες παραπάνω για τις περιπτώσεις που χρειάζεται το downgrade.

Μιλάω για πειραματικό development, δηλαδή όπως αρχίζουμε όλοι, εννοείται ότι αν θες να μπεις σε store και να βγάλεις λεφτά από αυτό θα πληρώσεις όπως ισχύει και στο Play Store, αλλά η Apple χρεώνει developer fee απλά για να στείλεις μια εφαρμογή hello world στο κινητό σου.

Ο χρήστης δεν έχει δικαιώματα, μόνο ο developer; Πχ το δικαίωμα του χρήστη να εγκαθιστά ο,τι εφαρμογή θέλει στο κινητό του που αυτός πλήρωσε θεωρείς ότι δεν πρέπει να υπάρχει; Επίσης, σε αυτό το σημείο να πω ότι όσοι developers θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχει αυτό το δικαίωμα, μπορούν να πάνε αποκλειστικά στο iOS, εφόσον είναι ενδεικτικό της σχέσης που θέλουν να έχουν με εμένα τον χρήστη. Έχει και το Android εφαρμογές και μπόλικες μάλιστα, και μερικές που δεν τις έχει καν το iOS (δες παραπάνω). Επίσης και το Android έχει επίσημα SDK και βιβλιοθήκες, δεν προγραμματίζουμε γράφοντας assembly στο χέρι ξέρεις.

Θα σου απαντήσω γενικά σε αυτά που είπες.

1. Επειδή δουλεύω σε τμήμα ΙΤ μεγάλης εταιρίας, θα σου πω απλά πως η βλακεία του απλού χρήστη είναι απεριόριστη και χωρίς όρια. Το να τους δίνεις επιλογές τους μπερδεύει. Τους βάζεις chrome και mozilla και συνδέεσαι να δεις ένα πρόβλημα σε δεύτερη φάση και βλέπεις edge/internet explorer με τον chrome ήδη pinned στο taskbar.

2. Επειδή ανέφερες την Epic αρκετές φορές, δεν φταίει η Apple που καταπάτησαν τα συμβόλαια που είχαν κάνει και τις συμφωνίες και ήθελαν ειδική μεταχείρηση. Οι χρήστες iOS πληρώνουν τις βλακείες της Epic και όχι της Apple. Σαν να έχεις ένα χώρο να θες να νοικιάσεις και να έρχεται το πλαίσιο να σου λέει ξέρεις είμαι το πλαίσιο και επειδή είμαι τεράστια εταιρία θα πρέπει να μου δώσεις τζάμπα τον χώρο. Προσωπικά δεν μου ακούγεται δελεαστική προσφορά 😛 

3. Ανέφερες αρκετά το Kodi και τα Emulators. Για το Kodi, με μια πρόχειρη αναζήτηση το θέμα είναι licensing και γι αυτό δεν μπορέι να μπει στο store λόγω της open source φύσης του που δεν είναι ξεκάθαρα τα licenses που χρησιμοποιούνται για τον κώδικα. Και να λυνόταν και αυτό βέβαια, τα addons δεν θα ήταν και πάλι διαθέσιμα στο App Store διότι... Πειρατεία... Τέλος, τα emulators σαν εφαρμογές μπορεί να μην είναι παράνομες, αλλά τα ROMs είναι παράνομα να τα κατεβάζεις. Εκτός αν εσύ κάνεις extract τις ROM που χρησιμοποιείς από original CD/DVD/κασέτες τα οποία και έχεις αγοράσει για να τα παίζεις νόμιμα. Αμφιβάλλω βέβαια.

4. Και η εταιρία, και ο developer θέλουν να πάνε μπροστά τα apps. Τώρα στο android ίσως το downgrading να είναι χρήσιμο λόγω του τεράστιου αριθμού συσκευών με άπειρους συνδυασμούς hardware. Στο iOS δεν υπάρχει αυτό και στα 10+ χρόνια που είμαι χρήστης iPhone δεν νομίζω να έχει χρειαστεί ποτέ να κάνω downgrade ούτε έχω ακούσει κάποιον στο κύκλο μου. Πιθανώς να υπάρχουν κάπου τέτοιοι άνθρωποι αλλά σίγουρα λιγότεροι από τους αντίστοιχους Android.

5. Η κάθε εταιρία έχει δικές της πολιτικές για το πως θα γίνονται develop εφαρμογές. Το ότι η Google δίνει δωρεάν τα libraries δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουν όλοι. Μην ξεχνάμε και ότι το android είναι open source, το iOS όχι. Άλλη πολιτική έχει η Google, άλλη η Apple άλλη η Microsoft κ.ο.κ. Το να έχεις την απαίτηση να τα δίνουν όλοι δωρεάν επειδή ένας το δίνει δωρεάν δεν το θεωρώ σωστό.

Για να μην παρεξηγηθώ, κι εγώ ένας χρήστης είμαι και όλα αυτά που ανέφερες θα τα κάνω κι εγώ. Και σε emulator θα παίξω, και στο Kodi θα δω κάτι αλλά μου αρέσει να μην σκέφτομαι μόνο ως χρήστης αλλά ως και σαν την εκάστοτε επιχείρηση. Δεν μπορώ να έχω την απαίτηση από την Apple να επιτρέψει πειρατικό περιεχόμενο στο App Store μόνο και μόνο επειδή η Google κάνει τα στραβά μάτια. Ούτε μπορώ να έχω την απαίτηση από τον κάθε dev να κάνει optimize τις εφαρμογές του να τρέχουν και σε τοστιέρα που τρέχει android. Αν εσύ έχεις τηλέφωνο με 1GB RAM δεν είναι πρόβλημα του Shazam που δεν παίζει πια αλλά της εταιρίας που έβαλε μόνο τόση RΑΜ και το πούλησε αλλά και δικό σου που το αγόρασες.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, NickTG είπε

Είτε είσαι νόμιμος είτε όχι. Το οριακό είναι οπτική του καθενός και δεν έχει τόση σημασία. 

Άρα λοιπόν έχω δίκιο σε αυτό που είπα μιας και δεν είπα πουθενά για ROMS. 

Μιας και αναφέρθηκαν βέβαια το ότι λέει η Nintendo πως αν παίζεις δικά σου παιχνίδια σε emulators είναι παράνομο δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας. Αν πάνε κάποιον σε δικαστήριο και κερδίσουν το βλέπουμε. Επίσης δεν υπάρχει μόνο η Nintendo. 

Λέω οριακό, γιατί η μόνη χρήση που είναι επιτρεπτή είναι για ακαδημαϊκούς λόγους και μόνο. Δε μπορείς, για κανένα λόγο, να κατεβάσεις νόμιμα ROMS. Πόσοι κατεβάζουν emulator για ακαδημαϊκούς λόγους;... Άρα είναι νόμιμοι, γιατί κάποιοι έπαιξαν με τις έννοιες και βρήκαν νομική "τρύπα"... Δεν το λέω εγώ. Έτσι είναι: η χρήση του emulator σαν... emulator είναι παράνομη γιατί οι ROMS ανήκουν στις εταιρείες που κατασκεύασαν το παιχνίδι. Τελεία και παύλα. Δεν το λέει η Nintendo. Το γράφει ΚΑΘΕ σοβαρό site σε ολόκληρο τον πλανήτη και δεν υπάρχει κανένας που να κέρδισε δικαστήριο, ώστε να νομιμοποιηθεί η κυκλοφορία των ROMS. Το ότι οι εταιρείες δεν κυνηγούν μεμονωμένους χρήστες για ένα τσούρμο παλιά παιχνίδια, που δεν έχουν πλέον μεγάλη εμπορική αξία, δε σημαίνει ότι μπορείς να τα κατεβάσεις δωρεάν. Δεν είναι η δίκη μου οπτική. Είναι γεγονός.

Σου εξήγησα ότι τεχνικά έχεις δίκιο, αλλά πρακτικά δεν έχεις. Όλοι οι χρήστες κατεβάζουν emulators για να παίξουν παράνομα Roms. H Apple φυσικά και δεν θα το δέχονταν.

13 ώρες πριν, NickTG είπε

Και γιατί να μείνουμε εκεί? 

Μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα παίξουν σε κάποιον player μια παράνομα κατεβασμένη ταινία? Ή ένα παράνομα κατεβασμένο τραγούδι? 

Γιατί στον player μπορείς να παίξεις νόμιμο περιεχόμενο. Στον emulator ΔΕΝ μπορείς. Αν χρησιμοποιήσεις τον player σαν player μπορείς να βάλεις νομιμα βίντεο και μουσική. Αν χρησιμοποιήσεις τον emulator σαν emulator, είσαι παράνομος. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά. Δεν είναι μικρή, είναι πολύ μεγάλη.

2 ώρες πριν, KostasKri είπε

Θα σου απαντήσω γενικά σε αυτά που είπες.

1. Επειδή δουλεύω σε τμήμα ΙΤ μεγάλης εταιρίας, θα σου πω απλά πως η βλακεία του απλού χρήστη είναι απεριόριστη και χωρίς όρια. Το να τους δίνεις επιλογές τους μπερδεύει. Τους βάζεις chrome και mozilla και συνδέεσαι να δεις ένα πρόβλημα σε δεύτερη φάση και βλέπεις edge/internet explorer με τον chrome ήδη pinned στο taskbar.

2. Επειδή ανέφερες την Epic αρκετές φορές, δεν φταίει η Apple που καταπάτησαν τα συμβόλαια που είχαν κάνει και τις συμφωνίες και ήθελαν ειδική μεταχείρηση. Οι χρήστες iOS πληρώνουν τις βλακείες της Epic και όχι της Apple. Σαν να έχεις ένα χώρο να θες να νοικιάσεις και να έρχεται το πλαίσιο να σου λέει ξέρεις είμαι το πλαίσιο και επειδή είμαι τεράστια εταιρία θα πρέπει να μου δώσεις τζάμπα τον χώρο. Προσωπικά δεν μου ακούγεται δελεαστική προσφορά 😛 

3. Ανέφερες αρκετά το Kodi και τα Emulators. Για το Kodi, με μια πρόχειρη αναζήτηση το θέμα είναι licensing και γι αυτό δεν μπορέι να μπει στο store λόγω της open source φύσης του που δεν είναι ξεκάθαρα τα licenses που χρησιμοποιούνται για τον κώδικα. Και να λυνόταν και αυτό βέβαια, τα addons δεν θα ήταν και πάλι διαθέσιμα στο App Store διότι... Πειρατεία... Τέλος, τα emulators σαν εφαρμογές μπορεί να μην είναι παράνομες, αλλά τα ROMs είναι παράνομα να τα κατεβάζεις. Εκτός αν εσύ κάνεις extract τις ROM που χρησιμοποιείς από original CD/DVD/κασέτες τα οποία και έχεις αγοράσει για να τα παίζεις νόμιμα. Αμφιβάλλω βέβαια.

4. Και η εταιρία, και ο developer θέλουν να πάνε μπροστά τα apps. Τώρα στο android ίσως το downgrading να είναι χρήσιμο λόγω του τεράστιου αριθμού συσκευών με άπειρους συνδυασμούς hardware. Στο iOS δεν υπάρχει αυτό και στα 10+ χρόνια που είμαι χρήστης iPhone δεν νομίζω να έχει χρειαστεί ποτέ να κάνω downgrade ούτε έχω ακούσει κάποιον στο κύκλο μου. Πιθανώς να υπάρχουν κάπου τέτοιοι άνθρωποι αλλά σίγουρα λιγότεροι από τους αντίστοιχους Android.

5. Η κάθε εταιρία έχει δικές της πολιτικές για το πως θα γίνονται develop εφαρμογές. Το ότι η Google δίνει δωρεάν τα libraries δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουν όλοι. Μην ξεχνάμε και ότι το android είναι open source, το iOS όχι. Άλλη πολιτική έχει η Google, άλλη η Apple άλλη η Microsoft κ.ο.κ. Το να έχεις την απαίτηση να τα δίνουν όλοι δωρεάν επειδή ένας το δίνει δωρεάν δεν το θεωρώ σωστό.

Για να μην παρεξηγηθώ, κι εγώ ένας χρήστης είμαι και όλα αυτά που ανέφερες θα τα κάνω κι εγώ. Και σε emulator θα παίξω, και στο Kodi θα δω κάτι αλλά μου αρέσει να μην σκέφτομαι μόνο ως χρήστης αλλά ως και σαν την εκάστοτε επιχείρηση. Δεν μπορώ να έχω την απαίτηση από την Apple να επιτρέψει πειρατικό περιεχόμενο στο App Store μόνο και μόνο επειδή η Google κάνει τα στραβά μάτια. Ούτε μπορώ να έχω την απαίτηση από τον κάθε dev να κάνει optimize τις εφαρμογές του να τρέχουν και σε τοστιέρα που τρέχει android. Αν εσύ έχεις τηλέφωνο με 1GB RAM δεν είναι πρόβλημα του Shazam που δεν παίζει πια αλλά της εταιρίας που έβαλε μόνο τόση RΑΜ και το πούλησε αλλά και δικό σου που το αγόρασες.

Για το 3. Που έγραψες, ήθελα να προσθέσω ότι ακόμα και αν έχεις στην κατοχή σου το παιχνίδι, δε μπορείς να κανείς extract τη Rom. Είναι και αυτό παράνομο. Τουλάχιστον αυτό διαβάζω στα διαφορά sites που ασχολούνται με το θέμα.

Για το 5. Να πω ότι open source είναι μόνο το AOSP. To Android βασίζεται σε αυτό, αλλά περιέχει μεγάλα κομμάτια κώδικα, βασικά για τη λειτουργία του, που είναι απολύτως closed source και ανήκουν στη Google.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2

16 minutes ago, Tlykog said:

Λέω οριακό, γιατί η μόνη χρήση που είναι επιτρεπτή είναι για ακαδημαϊκούς λόγους και μόνο. Δε μπορείς, για κανένα λόγο, να κατεβάσεις νόμιμα ROMS. Πόσοι κατεβάζουν emulator για ακαδημαϊκούς λόγους;... Άρα είναι νόμιμοι, γιατί κάποιοι έπαιξαν με τις έννοιες και βρήκαν νομική "τρύπα"... Δεν το λέω εγώ. Έτσι είναι: η χρήση του emulator σαν... emulator είναι παράνομη γιατί οι ROMS ανήκουν στις εταιρείες που κατασκεύασαν το παιχνίδι. Τελεία και παύλα. Δεν το λέει η Nintendo. Το γράφει ΚΑΘΕ σοβαρό site σε ολόκληρο τον πλανήτη και δεν υπάρχει κανένας που να κέρδισε δικαστήριο, ώστε να νομιμοποιηθεί η κυκλοφορία των ROMS. Το ότι οι εταιρείες δεν κυνηγούν μεμονωμένους χρήστες για ένα τσούρμο παλιά παιχνίδια, που δεν έχουν πλέον μεγάλη εμπορική αξία, δε σημαίνει ότι μπορείς να τα κατεβάσεις δωρεάν.

Γιατί στον player μπορείς να παίξεις νόμιμο περιεχόμενο. Στον emulator ΔΕΝ μπορείς. Αν χρησιμοποιήσεις τον player σαν player μπορείς να βάλεις νομιμα βίντεο. Αν χρησιμοποιήσεις το emulator σαν emulator είσαι παράνομος. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά. Δεν είναι μικρή, είναι πολύ μεγάλη.

Είναι νόμιμοι. Κάπου εκεί τελειώνει η κουβέντα. 

Πάλι δεν ανέφερα πουθενά για κυκλοφορία ROMs ή για κατέβασμα. Μίλησα για ROMs από παιχνίδια που σου ανήκουν. 

Βέβαια όλα αυτά λίγη σημασία έχουν καθώς απάντησα σε κάτι πολύ συγκεριμένο που είπες αρχικά και ήταν λάθος. Πως οι emulators είναι παράνομοι κάτι που απλά δεν ισχύει. 

Τώρα αν τους επιτρέπει στο store της η apple και η κάθε apple αδιάφορο μου είναι. 

Μα πιο πριν το θέμα σου ήταν η διασφάλιση. Ούτε εκεί μπορεί να το διασφαλίσει. 

Εν τω μεταξύ σε MacOS μια χαρά κατεβάζεις emulators. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...