Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, outnumb είπε

Το πλήρωσα 6 και το είδα 2.30 στο eshop 

Κάνεις πλάκα?
Μιλαμε για 3.70€ τοση ωρα? Τι να πω.... πηγαινε απο εκει και επεστρεψε το. Και μετα πηγαινε σπιτι και ξαναπαραγγειλε το. Και πληρωνε και μεταφορικα για να ερθει. Και περιμενε την courrier ολη μερα να ερθει.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Κάνεις πλάκα?
Μιλαμε για 3.70€ τοση ωρα? Τι να πω.... πηγαινε απο εκει και επεστρεψε το. Και μετα πηγαινε σπιτι και ξαναπαραγγειλε το. Και πληρωνε και μεταφορικα για να ερθει. Και περιμενε την courrier ολη μερα να ερθει.

Φίλε μου, πρόκειται για φαρμακείο που βρίσκεται στην πόλη που μένω. Η παραλαβή των παραγγελιών γίνεται από το φυσικό κατάστημα.. μιλάμε για λίγες ώρες. 

• Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, andreaspA είπε

Αποκλειεται να εχεις προβλημα. Οι φαρμακοποιοι ειναι πολυ εξοικειωμένοι με ολα αυτα. Αγοραζεις φαρμακα απο φαρμακειο μετρητα, στα γραφει ο γιατρος σου, και μετα πας στο δικο σου φαρμακειο, σου παιρνει πίσω τα φάρμακα που ειχες αγοράσει απο άλλο φαρμακείο, σου δινει τα λεφτα σου, και στα ξαναχρεωνει με το κουπόνι.

Τα κουπόνια δίνεις για να στα γράψουν και όχι τα φάρμακα.Αν ξέρεις φαρμακείο που παίρνει πίσω φάρμακα ,που μπορεί κάποιος να τα έχει πειράξει,τότε να μην ξαναπατήσεις.

1 ώρα πριν, outnumb είπε

Το πλήρωσα 6 και το είδα 2.30 στο eshop 

εχω ακούσει για σπαγγοραμενους αλλά εσύ το έχεις τερματίσει.Ελεος.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

εχω ακούσει για σπαγγοραμενους αλλά εσύ το έχεις τερματίσει.Ελεος.

Δεν μου αρέσει η κοροϊδία και η αισχροκερδεια

• Sad 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, outnumb είπε

Μπορώ να το πάω πίσω και να πάρω τα χρήματα μου πίσω? 

Μπες στο σάητ του καταστήματος και κοίτα τι γράφει στην Πολιτική επιστροφών. Κάποιοι δέχονται επιστροφή αρκεί να μην είναι ανοιγμένο. Γενικώς δεν είναι υποχρεωμένοι απ' τον νόμο να το κάνουν. 

Εναλλακτικά μπορείς να ρωτήσεις για αλλαγή με κάτι άλλο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Τα κουπόνια δίνεις για να στα γράψουν και όχι τα φάρμακα.Αν ξέρεις φαρμακείο που παίρνει πίσω φάρμακα ,που μπορεί κάποιος να τα έχει πειράξει,τότε να μην ξαναπατήσεις.

ξαναδιαβασε τι γραφω. 
"σου παιρνει πίσω τα φάρμακα που ειχες αγοράσει απο άλλο φαρμακείο, σου δινει τα λεφτα σου, και στα ξαναχρεωνει με το κουπόνι"

Λογιστικα εννοειται.

1 ώρα πριν, outnumb είπε

Πως εβγαλες το συμπερασμα οτι ειναι αισχροκερδια το 6€ και η τιμη που θα επρεπε να πωλειται ειναι 2.3€ 
Απλα επειδη σε βολεύει ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, andreaspA είπε

ξαναδιαβασε τι γραφω. 
"σου παιρνει πίσω τα φάρμακα που ειχες αγοράσει απο άλλο φαρμακείο, σου δινει τα λεφτα σου, και στα ξαναχρεωνει με το κουπόνι"

Λογιστικα εννοειται.

Οπως το  γράφεις δεν εννοεί λογιστικά.

Αναφορά σε κείμενο

Οι φαρμακοποιοι ειναι πολυ εξοικειωμένοι με ολα αυτα. Αγοραζεις φαρμακα απο φαρμακειο μετρητα, στα γραφει ο γιατρος σου, και μετα πας στο δικο σου φαρμακειο, σου παιρνει πίσω τα φάρμακα που ειχες αγοράσει απο άλλο φαρμακείο, σου δινει τα λεφτα σου, και στα ξαναχρεωνει με το κουπόνι.

Επεξ/σία από Ukforthemoment
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Οπως το  γράφεις δεν εννοεί λογιστικά.

"και στα ξαναχρεωνει". τα ιδια. 

Τελος παντων. Θα μπορουσε και καλυτερα να γραφτει.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, outnumb said:

Στην περίπτωση που περιγράφεις δεν υπάρχει ούτε κοροϊδία ούτε αισχροκέρδεια.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Στην περίπτωση που περιγράφεις δεν υπάρχει ούτε κοροϊδία ούτε αισχροκέρδεια.

Καλα, κοιτα, τα ποσα ειναι μεν αστεια, αλλα οταν το ιδιο αντικειμενο το πουλας με το ενα χερι 6 ευρω και με το αλλο χερι 2,30 (που για να πουλας εστω 2,30 δε νομιζω οτι μπαινεις και μεσα, σιγουρα κατι θα βγαζεις εκτος κι αν το αφεντικο τρελαθηκε) καπου αχνοφαινεται μια αισχροκερδειουλα...

Δημοσ.
20 hours ago, lector said:

Καλα, κοιτα, τα ποσα ειναι μεν αστεια, αλλα οταν το ιδιο αντικειμενο το πουλας με το ενα χερι 6 ευρω και με το αλλο χερι 2,30 (που για να πουλας εστω 2,30 δε νομιζω οτι μπαινεις και μεσα, σιγουρα κατι θα βγαζεις εκτος κι αν το αφεντικο τρελαθηκε) καπου αχνοφαινεται μια αισχροκερδειουλα...

Καλώς ή κακώς ο ορισμός της αισχροκέρδειας δεν προκύπτει από την προσωπική άποψη τη δική σου ή την δική μου, προκύπτει από την νομοθεσία, και στην συγκεκριμένη περίπτωση που πρόκειται για μη συνταγογραφούμενο φάρμακο δεν σου απαγορεύει κανένας να το πουλάς όσο θες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Καλώς ή κακώς ο ορισμός της αισχροκέρδειας δεν προκύπτει από την προσωπική άποψη τη δική σου ή την δική μου, προκύπτει από την νομοθεσία, και στην συγκεκριμένη περίπτωση που πρόκειται για μη συνταγογραφούμενο φάρμακο δεν σου απαγορεύει κανένας να το πουλάς όσο θες.

Μα δε μιλησα για καμια απαγορευση, σιγουρα επιτρεπτο ειναι, και αλλωστε δεν ειμαστε και στο forum του nomos για να μιλαμε για τη νομικη υποσταση του ζητηματος. Μιλαμε για το πως αντιλαμβανομαστε το φαινομενο οτι κατι πωλειται με διαφορα τιμης (ποσοστιαια μεγαλη εδω) απο τον ιδιο πωλητη.

Δημοσ.
1 hour ago, lector said:

Μα δε μιλησα για καμια απαγορευση, σιγουρα επιτρεπτο ειναι, και αλλωστε δεν ειμαστε και στο forum του nomos για να μιλαμε για τη νομικη υποσταση του ζητηματος. Μιλαμε για το πως αντιλαμβανομαστε το φαινομενο οτι κατι πωλειται με διαφορα τιμης (ποσοστιαια μεγαλη εδω) απο τον ιδιο πωλητη.

Μα πως, μίλησες συγκεκριμένα για αισχροκέρδεια, η οποία τυγχάνει νομικός όρος και χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις που το κέρδος είναι μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο.

Επίσης στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να είναι ο ίδιος πωλητής (μπορεί και όχι) αλλά δεν είναι ίδιος ο τρόπος πώλησης, με ότι συνεπάγεται αυτό στα κόστη που επιβαρύνουν κάθε προϊόν και αποτυπώνονται στην τελική τιμή του.

Δημοσ.

Το οτι μια εννοια τυγχανει να ειναι νομικος ορος δε σημαινει οτι δε μπορει να χρησιμοποιειται και στην καθομιλουμενη πρωτον.

Δευτερον, με βαση αυτα που λεει ο TS (της τελευταιας ιστοριας), ο τροπος πωλησης και στις δυο περιπτωσεις ειναι ακριβως ο ιδιος, παραλαβη απο το καταστημα. Το αν η παραγγελια εγινε τηλεφωνικα, μεσω internet ή μεσω κουβεντας με τον πωλητη στο καταστημα, δεν εχει καμια διαφορα στην οικονομικη επιβαρυνση, δεν υπαρχουν μεταφορικα ή λοιπα κοστη που επιβαρυνουν την τελικη τιμη. Ισα ισα που εδω εχουμε και την ακριβως αντιθετη περιπτωση, δηλαδη η αγορα μεσω eshop ειναι φθηνοτερη αντι για την αγορα δια ζωσης.

• Confused 1
Δημοσ.
8 minutes ago, lector said:

Ισα ισα που εδω εχουμε και την ακριβως αντιθετη περιπτωση, δηλαδη η αγορα μεσω eshop ειναι φθηνοτερη αντι για την αγορα δια ζωσης.

Αυτό που περιγράφεις δεν είναι το αντίθετο, είναι το σύνηθες, ο κανόνας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...