Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όχι, δεν θεωρείται αγορά εξ αποστάσεως, δεν προστατεύεσαι από τις διατάξεις περί προστασίας του καταναλωτή για αγορά εξ αποστάσεως. Το κατάστημα δεν είναι υποχρεωμένο να πάρει πίσω το αγαθό και να σου επιστρέψει τα χρήματα, θα το κάνει μόνο αν είναι στην πολιτική του.

Τι οριζεται ως αγορα  εξ αποστασεως,αν οχι αυτο;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε

Στις συναλλαγές που υπόκεινται σε αυτούς τους κανόνες της ΕΕ συμπεριλαμβάνονται οι συμβάσεις πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές όταν δεν συναντάτε τον πελάτη σας πρόσωπο με πρόσωπο· π.χ., συμβατικές συμφωνίες μέσω διαδικτύου, τηλεφώνου (με ή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση), ηλεκτρονικού μηνύματος, φαξ ή τυποποιημένης επιστολής, ή συμβάσεις που συνάπτετε με πελάτες εκτός του συνήθους επαγγελματικού σας χώρου.

https://europa.eu/youreurope/business/selling-in-eu/selling-goods-services/ecommerce-distance-selling//index_el.htm

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Στις συναλλαγές που υπόκεινται σε αυτούς τους κανόνες της ΕΕ συμπεριλαμβάνονται οι συμβάσεις πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές όταν δεν συναντάτε τον πελάτη σας πρόσωπο με πρόσωπο· π.χ., συμβατικές συμφωνίες μέσω διαδικτύου, τηλεφώνου (με ή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση), ηλεκτρονικού μηνύματος, φαξ ή τυποποιημένης επιστολής, ή συμβάσεις που συνάπτετε με πελάτες εκτός του συνήθους επαγγελματικού σας χώρου.

https://europa.eu/youreurope/business/selling-in-eu/selling-goods-services/ecommerce-distance-selling//index_el.htm

Ισχυει ομως γενικοτερα και για παραλαβη απο το καταστημα;

Η θεωρειται οτι εγινε συναντηση προσωπο με προσωπο;

Το eshop σιγουρα εχει 10 εργασιμες για υπαναχωρηση,αλλα δεν εχει φυσικα καταστηματα,οποτε μπορει να ειναι σε ξεχωριστη κατηγορια.

Ειχα επιστρεψει και εγω κατι που πηρα απο Κωτσοβολο,αλλα παρουσιαστηκε και ελαττωματικο ,οποτε δεν ξερω αν το πηραν πισω σαν υπαναχωρηση ή σαν DOA.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Αν πραγματικά θέλεις να μάθες κάνε έναν κόπο και διάβασε το link που παρέθεσα παραπάνω.

Εν συντομία δύο είναι τα κριτήρια:

1.  τόπος σύναψης της σύμβασης, και στην περίπτωση που περιγράφει ο φίλος στο κατάστημα έγινε η πώληση (στο κατάστημα με φυσική παρουσία πλήρωσε, στο κατάστημα με φυσική παρουσία παρέλαβε), στην ουσία αυτό που έγινε εξ αποστάσεως είναι η κράτηση.

2. Ο τόπος που έγιναν οι διαπραγματεύσεις, και στην περίπτωση που περιγράφει ο φίλος δεν έγινε κάποια διαπραγμάτευση. Αυτό φαντάζομαι ισχύει σε περιπτώσεις συμβολαίων τηλεφωνίας, εκεί όντως γίνεται διαπραγμάτευση από το τηλέφωνο οπότε θεωρείται σύμβαση εξ αποστάσεως ακόμα και αν ο πελάτης υπογράψει σε κατάστημα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Το eshop σιγουρα εχει 10 εργασιμες για υπαναχωρηση,αλλα δεν εχει φυσικα καταστηματα,οποτε μπορει να ειναι σε ξεχωριστη κατηγορια.

Ειχα επιστρεψει και εγω κατι που πηρα απο Κωτσοβολο,αλλα παρουσιαστηκε και ελαττωματικο ,οποτε δεν ξερω αν το πηραν πισω σαν υπαναχωρηση ή σαν DOA.

το eshop.gr ειναι "ειδικη περιπτωση" γιατι τα "καταστηματα" του επισημα δεν ειναι καταστηματα λιανικης, ειναι καταστηματα ταχυμεταφορας (γιαυτο και ηταν ανοιχτα στα λοκνταουν)

αν κανεις παραγγελια πχ στον Κωτσοβολο και πας να παραλαβεις στο καταστημα τοτε δεν θεωρειται εξ αποστασεως, αφου πηγες στο καταστημα, ειδες το προιον, και ειχες τη δυνατοτητα να "υπαναχωρησεις" επι τοπου

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Για το e-shop.gr (αν εννοείς αυτό) κάνεις λάθος, πουθενά στους όρους του δεν κάνει αναφορά για 10 ημέρες, αλλά και να προέβλεπε κάτι τέτοιο η πολιτική του δεν είναι κανόνας για το τι ισχύει στα υπόλοιπα καταστήματα.

Για 14 ημέρες λέει, και μάλιστα έχει ένα ολόκληρο κατεβατό με τις προϋποθέσεις, και μετά από αυτό άλλο ένα κατεβατό με τις εξαιρέσεις.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
3 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Η συναλλαγη πρεπει να εχει ολοκληρωθει ηλεκτρονικα, ασχετως του τροπου παραλαβης (πχ απο φυσικο καταστημα). Αφου δεν εχεις πληρωσει ακομα, θεωρητικα ισως να μπορεις να το δεις απο κοντα σε καποια βιτρινα του καταστηματος. 

3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Για το e-shop.gr (αν εννοείς αυτό) κάνεις λάθος, πουθενά στους όρους του δεν κάνει αναφορά για 10 ημέρες, αλλά και να προέβλεπε κάτι τέτοιο η πολιτική του δεν είναι κανόνας για το τι ισχύει στα υπόλοιπα καταστήματα.

Για 14 ημέρες λέει, και μάλιστα έχει ένα ολόκληρο κατεβατό με τις προϋποθέσεις, και μετά από αυτό άλλο ένα κατεβατό με τις εξαιρέσεις.

Ε καλα, 10 εργασιμες = 14 ημερολογιακες μαζι με τα ΣΚ

Δημοσ.
4 ώρες πριν, lepros13 είπε

Καλησπέρα , μια διευκρίνηση θα ήθελα .

Δεν μου έχει τύχει να πρέπει να γυρίσω κάτι που δεν θέλω (κάνω αρκετή έρευνα πριν) αλλά συνήθως όταν βάζω παραγγελία online στις επιλογές που υπάρχουν βάζω παραλαβή από το κατάστημα και πληρωμή στο κατάστημα όταν θα πάω να παραλάβω το προϊόν μου.

Αυτό πιάνετε ως αγορά εξ αποστάσεως επειδή έβαλα την παραγγελία Online στο eshop τους ? Άρα αν πάρω κάτι και το λειτουργήσω και δεν μου κάνει μπορώ να κάνω υπαναχώρηση και να πάρω τα λεφτά μου ? 

ναι , κανονικά (το έχω κάνει)

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ε καλα, 10 εργασιμες = 14 ημερολογιακες μαζι με τα ΣΚ

Ε μην το κάνουμε σαν μερικές που λένε είμαι 30 και εννοούν χωρίς τα καλοκαίρια 😂

1 λεπτό πριν, korakios είπε

ναι , κανονικά (το έχω κάνει)

Δεν λέει κάτι αυτό. Και εγώ επέστρεψα κάτι στο lidl μετά από 40 ημέρες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα τα καταστήματα στις 40 ημέρες είναι υποχρεωμένα να πάρουν πίσω το αγαθό και να επιστρέψουν χρήματα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

10 εργασιμες.

26 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Η συναλλαγη πρεπει να εχει ολοκληρωθει ηλεκτρονικα, ασχετως του τροπου παραλαβης (πχ απο φυσικο καταστημα). Αφου δεν εχεις πληρωσει ακομα, θεωρητικα ισως να μπορεις να το δεις απο κοντα σε καποια βιτρινα του καταστηματος. 

Ισως δε μπορεις,ισως δεν υπαρχει,αν το δεις στο κουτι δεν παιζει ρολο.

Το θεμα ειναι να δουμε τι ισχυει,οχι οπως λεει ο απο πανω οτι "το εχει κανει".

Και εγω το εχω κανει,αλλα μπορει να ετυχε,ή να ηταν υπο αλλες προυποθεσεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

10 εργασιμες.

Οι 10 εργάσιμες μπορεί να είναι και 15 ή περισσότερες συνολικά εφόσον μεσολαβεί κάποια αργία, και αν πας στις 15 να επιστρέψεις κάτι θα φας πόρτα.

• Confused 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Ισως δε μπορεις,ισως δεν υπαρχει,αν το δεις στο κουτι δεν παιζει ρολο.

Αυτό ισχύει, υπάρχουν λινκς και πιο πάνω. 

Προφανώς και δεν μπορείς να δεις το κάθε προϊόν ενός καταστήματος στην βιτρίνα, είπα τον λόγο που η κράτηση online και η πληρωμή και παραλαβή από κατάστημα δεν ισχύει ως αγορά από απόσταση. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Προφανώς και δεν μπορείς να δεις το κάθε προϊόν ενός καταστήματος στην βιτρίνα, είπα τον λόγο που η κράτηση online και η πληρωμή και παραλαβή από κατάστημα δεν ισχύει ως αγορά από απόσταση. 

οκ οκ

6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Οι 10 εργάσιμες μπορεί να είναι και 15 ή περισσότερες συνολικά εφόσον μεσολαβεί κάποια αργία, και αν πας στις 15 να επιστρέψεις κάτι θα φας πόρτα.

δεν αλλαζει το 10 εργασιμες,μην κολλας . αν ειναι αργια,ειναι αργια.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

πάντως απο public και Κωτσο δεν είχα θέμα παλιότερα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...