Maurikycli Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, filipprin είπε Για αγορα απο φυσικο καταστημα δεν προβλέπεται ουτε αναίτια επιστροφη ουτε υπαναχωρηση εντος14 ημερων .Μονο σε αγορα εξ αποστάσεως.Σταματηστε το σπαμαρισμα του θεματος Παλιά , προ κρίσης , υπήρχε 1
Joshua21 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Παλιά , προ κρίσης , υπήρχε So? Το τι ισχύει σήμερα έχει σημασία 2
Maurikycli Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δεν έχω πρόσφατη εμπειρία με υπαναχώρηση από αγορά σε φυσικό κατάστημα αλλά δεν είχα ακούσει ότι καταργήθηκε γενικά όπως λέει ο παραπάνω ή είναι στην ευχέρεια του κάθε καταστήματος. Ωστόσο , όταν κάνεις ηλεκτρονική παραγγελία και παίρνεις το προϊόν κλειστό από ξεχωριστό σημείο παραλαβής τους καταστήματος ακόμη αι αν πληρώσεις επί τόπου μια χαρά αφορά από απόσταση είναι.
basilis_k6 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, korakios είπε τι να αποδείξουν ? έχω γυρίσει αποσφραγισμένες συσκευασίες επειδή δε μου άρεσε η εικόνα ,ή ο ήχος , (έτυχε και το χρώμα) και δε μου έτυχε να πουν κάτι (τηλεόραση , ακουστικά , φορητά ηχεία, λάπτοπ) και εγω. αλλα αν σου πουν, συμφωνα με το νομο (υποθετω γραφουν αληθειες στο σαιτ τους) μπορουν να το κάνουν. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2022 από basilis_k6
Maurikycli Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Είναι φανερό ότι οι άθρωποι δεν βγαίνουν και ότι οι πελάτες είναι υποχρεωμένοι μόνο να πληρώνουν 😕
zygorito Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια του καταστήματος αν το δέχεται. κάποιοι το έχουν στους όρους https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_el.htm "Δεν υπάρχουν κανόνες της ΕΕ για επιστροφή προϊόντων που αγοράσατε από κατάστημα, απλώς και μόνο επειδή αλλάξατε γνώμη. Ωστόσο, πολλά καταστήματα παρέχουν στους καταναλωτές το δικαίωμα επιστροφής ή αλλαγής προϊόντων εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, υπό την προϋπόθεση ότι προσκομίζεται απόδειξη. Για περισσότερες πληροφορίες, ελέγξτε την απόδειξη ή τους όρους και τις προϋποθέσεις του καταστήματος όπου πραγματοποιήσατε τις αγορές σας. Διαβάστε περισσότερα για τα δικαιώματα που έχετε όταν πραγματοποιείτε αγορές" Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2022 από zygorito 1 1
korakios Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε και εγω. αλλα αν σου πουν, συμφωνα με το νομο (υποθετω γραφουν αληθειες στο σαιτ τους) μπορουν να το κάνουν. αν γίνεται συχνά , σίγουρα κάποιος κάτι θα ποστάρει κάποια στιγμή
SabotazNic Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, solution1 είπε Δεν τους υποχρεώνει κανείς όμως. Σωστά; Σωστα. 1 ώρα πριν, solution1 είπε Αναφέρουν μόνο για αγορές από απόσταση. Δεν αναφέρουν τίποτα για αγορές από το φυσικό κατάστημα. Δεν γινεται αναφορα σε αγορες με φυσικη παρουσια, επειδη δεν ισχυει για εκει. Ο κανονισμος ειναι για ηλεκτρονικες αγορες/αποσταση (πχ εχεις δικαιωμα υπαναχωρησης αν υπογραψεις συμβολαιο κινητης στον δρομο)
filipprin Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, filipprin είπε Για αγορα απο φυσικο καταστημα δεν προβλέπεται ουτε αναίτια επιστροφη ουτε υπαναχωρηση εντος14 ημερων .Μονο σε αγορα εξ αποστάσεως.Σταματηστε το σπαμαρισμα του θεματος Παμε παλι.Τωρα αν καποιο καταστημα το δεχεται εθελοντικά αυτο δεν αλλαζει το νομο.Στην περιπτωση μας λοιπον το κατστημα δεν δεχεται επιστροφη και ειναι καθόλα νόμιμο για την απόφαση του αυτη. Αντε να δω που θα το πατε............. 1
solution1 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Η ερώτηση τώρα είναι, άλλαξε ο νόμος ή έτσι ήταν η κατάσταση από πάντοτε; Για την ιστορία να πω ότι το έταιρο μεγάλο κατάστημα δεν αναφέρει εξαίρεση από το δικαίωμα υπαναχώρησης σε περίπτωση όπου η αγορά γίνει από φυσικό κατάστημα https://www.kotsovolos.gr/politiki-epistrofon Μια έκπτωση στην αξία της επιστροφής, είναι πολύ πιο έντιμη από την κάθετη άρνηση της.
filipprin Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Απο την ημερα υποβολής της παραγγελίας λεει στην αρχη. Εσυ που την εβαλες την παραγελλιαααα............... 31 λεπτά πριν, filipprin είπε Για αγορα απο φυσικο καταστημα δεν προβλέπεται ουτε αναίτια επιστροφη ουτε υπαναχωρηση εντος14 ημερων .Μονο σε αγορα εξ αποστάσεως.Σταματηστε το σπαμαρισμα του θεματος
korakios Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, solution1 είπε Η ερώτηση τώρα είναι, άλλαξε ο νόμος ή έτσι ήταν η κατάσταση από πάντοτε; απο πάντα ίσχυε το 14 μέρες για ηλεκτρονικές αγορές 15 λεπτά πριν, solution1 είπε Για την ιστορία να πω ότι το έταιρο μεγάλο κατάστημα το τι γράφει δεν έχει καμιά σημασία μιας και υπάρχει νομοθεσία , μιας και ανέφερες το συγκεκριμένο κατάστημα , πήρα όλο το ποσό πίσω (θέλαν να μου κάνουν πιστωτικό) αφού φυσικά είχαν ανοιχτεί και χρησιμοποιηθεί (ηλεκτρονική παραγγελία , παραλαβή απο κατάστημα και πληρωμή εκεί , δε μου άρεσε ο ήχος) ....
filipprin Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, korakios είπε απο πάντα ίσχυε το 14 μέρες για ηλεκτρονικές αγορές Δεν εχει κανει ηλεκτρονικη αγορα .
korakios Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, filipprin είπε Δεν εχει κανει ηλεκτρονικη αγορα . το ξέρω , αυτό έχει λυθεί ,δεν έχει δικαίωμα και νομίζω το έχει καταλάβει το κατάστημα φυσικά θα μπορούσε να δεχτεί πίσω καλοπροαίρετα και να δώσει πιστωτικό για αγορές απο εκεί ή έστω 20€ λιγότερο αν ήταν ταλαιπωρημένη η συσκευασία (πώληση ως demo , b-stock)
solution1 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, korakios είπε απο πάντα ίσχυε το 14 μέρες για ηλεκτρονικές αγορές Το ότι ισχύει για τις ηλεκτρονικές αγορές, είναι γνωστό. Το ερώτημα είναι, για αγορές από φυσικό κατάστημα, πάντοτε έτσι ήταν η κατάσταση; (δεν προβλεπόταν ΠΟΤΕ από τον νόμο το δικαίωμα αναιτιολόγητης επιστροφής προϊόντος ή άλλαξε ο νόμος; )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα