mercator84 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Το βασικό μηχάνημα είναι ένα laptop Asus Tuf Dash F15 (2022) - (i7 12650h, 16GB ram και rtx 3050ti). Από συνδέσεις έχει thunderbolt 4 και φόρτιση μέσω usb-C στα 100w. Χρειάζομαι τουλάχιστον 1 εξωτερική οθόνη καθώς παίζει αρκετό multitasking στη δουλειά. Το πρόβλημα με αυτή που έχω (LG 24 FHD) είναι ότι θέλω να συνδέσω μέσω οθόνης όσα περισσότερα καλώδια γίνεται (φόρτιση, data, image και ethernet) ώστε να κουμπώνω 1 καλώδιο στο λαπτοπ αντί για 3-4 και φυσικά να έχω καλύτερη και κυρίως πιο ξεκούραστη εικόνα. Οι περισσότερες εργασίες είναι cad (2d), office, web, pdf. Xρειάζομαι 1 οθόνη για το cad και μια δεύτερη με ανοιχτά pdf /εικόνες κτλ. Η ερώτηση καταρχήν είναι αν γίνονται αυτά που θέλω με ένα μοντέλο όπως η DELL U2422HE. Η φόρτιση του λαπτοπ είναι στα 100w, θα έχω κάποιο θέμα με τα 90w μέγιστο που δίνουν οι οθόνες; Παιχνίδια δεν παίζω, και αν χρειαστεί σε κανένα ελαφρύ θα βάλω τον εξωτερικό φορτιστή (180w). Αν θεωρήσουμε ότι όλα είναι ΟΚ με τα αντίστοιχα καλώδια πάμε στις παρακάτω λύσεις που μου έρχονται στο μυαλό. Αγορά της U2722DE. 1 οθόνη εξωτερική με το λαπτοπ ανοιχτό σαν βοηθητική δίπλα. Το αρνητικό είναι ότι θα παίζω με διαφορετικές αναλύσεις και μεγέθη οθόνης με αποτέλεσμα να κουράζεται το μάτι στο θέμα της απόστασης και της εστίασης. Στα θετικά το κόστος απόκτησης μόνο 1 οθόνης. Αγορά 2 x U2422HE. Vertical Setup με την από κάτω να είναι τέρμα κάτω στο γραφείο, ίσως με μια ελαφριά κλίση προς τα πάνω. Σύνδεση του λαπτοπ μόνο με την επάνω και η δεύτερη μέσω daisy chain από την πρώτη. Η οθόνη του λάπτοπ κλειστή. Λογικά δεν θα έχω κάποιο θέμα καθώς η κάρτα θα τρέχει άνετα τις εξόδους και το bandwith του thunedrbolt θα σηκώνει άνετα εικόνα, ethernet και φόρτιση για το λάπτοπ. Στην επάνω οθόνη θα παίζει πάντα ανοιχτό το σχεδιαστικό και στην αποκάτω pdf, web, mail. Αγορά 2 x P2423DE. Τα ίδια με την προηγούμενη λύση αλλά φοβάμαι ότι θα ζορίζεται παραπάνω σε μεγαλύτερη ανάλυση (κυρίως το bandwith), καθώς και το γεγονός ότι στις 24" είναι καλύτερα σε 1080p ανάλυση για τα μάτια. Δεν βλέπω κάποια άλλη σοβαρή διαφορά ανάμεσα στις 2 Dell. Αγορά 1 x U2422HE και μια ultra wide 29" 1080p LG κάπου στα 200€ για δεύτερη από κάτω. Σε αυτή την περίπτωση η σύνδεση με την dell μέσω daisy chain θα παίζει κανονικά; Θέμα με το γραφείο δεν υπάρχει καθώς είναι μεγάλο και λογικά θα αγοραστεί και διπλή βάση με δυνατότητα να παίζουν οι οθόνες προς όλες τις Κατευθύνσεις. Η λύση με το λάπτοπ κάτω από την εξωτερική οθόνη δεν βολεύει καθώς είναι 15άρι και πάνω σε coolingpad με αποτέλεσμα να είναι αρκετά ψηλό. Υπάρχει κάποια άλλη οθόνη που με διαφεύγει; Από συνδεσμολογία είμαστε ΟΚ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα