Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ξανακάνει θέμα για αυτό το πρόβλημα αλλά δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη μετά από 1 χρόνο!!

Μόλις αγόρασα 32gb Corsair Vengeance Pro μπας και φταίγανε οι μνήμες,τις έβαλα και μου κάνει το ίδιο,freezarei στο φως του DLED και δεν κάνει τίποτα άλλο.

Έχω το τελευταίο Bios,έχω κάνει reset/clear cmos άπειρες φορές έχω βάλει τις μνήμες σε όλες τις πιθανές θέσεις,και παρόλαυτα συνεχίζει να μην bootarei.

Δημοσ.

Έχεις δοκιμάσει εναλλακτικό τροφοδοτικό;

Μήπως το όλο σκηνικό έχει συμπέσει με κανά βάλε βγάλε cpu;

Είμαστε σίγουροι οτι δεν υπάρχουν στραβά πιν και οτι πατάει σωστά το cpu;

Η μητρική δέχεται πισογύρισμα σε bios, μήπως δουλέψει κάποιο  εναλλακτικό αντί του τελευταίου;

Δημοσ.
Στις 15/5/2022 στις 9:20 ΜΜ, InTheEnd είπε

Επισεις όποτε το βάζω να δουλέψει Dual Channel

1) Δεν ανοίγει τιποτα

2) Κάνουν φασαρια τα Fans απευθειας

3) Μου ανάβει συνεχόμενα το πάνω δεξί λαμπάκι που κάτι έχει να κάνει με την Ram.

Δεν πατάει σωστά ο επεξεργαστής.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Δεν πατάει σωστά ο επεξεργαστής.

Τον εχω βγάλει-βαλει κανά 2 φορες,δεν άλλαξε κάτι. Τι σχέση να έχει το πάτημα του CPU με το αν θα bootarei με dual channel?

1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Έχεις δοκιμάσει εναλλακτικό τροφοδοτικό;

Μήπως το όλο σκηνικό έχει συμπέσει με κανά βάλε βγάλε cpu;

Είμαστε σίγουροι οτι δεν υπάρχουν στραβά πιν και οτι πατάει σωστά το cpu;

Η μητρική δέχεται πισογύρισμα σε bios, μήπως δουλέψει κάποιο  εναλλακτικό αντί του τελευταίου;

Έχω κάνει upgrade σε τροφοδοτικο,αλλα τι σημασία να έχει;

Ναι είμαστε σίγουροι για τον επεξεργαστή.

Έχω βάλει Bios καμιά 10ρια φορες δεν νομίζω να παίρνει πισογύρισμα.

Δημοσ.

Αρα μένουν 2 πιθανές αιτίες.
¨Η εχει θεμα ο imc της cpu αρα πρεπει να δοκιμάσεις και με άλλη,
ή η μητρική εχει το θέμα της είτε στο bios ειτε στο dual channel (ως hardware)

Δημοσ.

Ντάξει μάγκες,εδώ ξεκινάει το κουλο που το ειχα πει απο την αρχη αλλα δεν το πιασε κανενας... έβαλα εναν ssd που πήρα και έκανα format.. σε Windows 10 δουλευει dual channel ρολοι το μηχανημα..το ιδιο επαθα και οταν τον εφτιαξα μετα το Upgrade σε Windows 11 δεν δούλευε. Ξανακάνω upgrade τώρα με το Windows 11 Installation Assistant χωρις να κάνω format δηλαδή. Και αμα ξαναξεκινήσει τα νούμερα αφήνω Windows 10 πάνω... αλλά για ποιό λόγο να γίνει όλο αυτό; Εντομεταξύ πήγα σε "τεχνικό" το μηχάνημα για cable managment του είπα δες και αυτο μπας και βγάλει άκρη και μου είπε για ελλατωματική μητρική. Απο διαγνώσεις καλά πάμε...

Δημοσ.
Στις 21/11/2022 στις 3:46 ΜΜ, InTheEnd είπε

Έχω ξανακάνει θέμα για αυτό το πρόβλημα αλλά δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη μετά από 1 χρόνο!!

Μόλις αγόρασα 32gb Corsair Vengeance Pro μπας και φταίγανε οι μνήμες,τις έβαλα και μου κάνει το ίδιο,freezarei στο φως του DLED και δεν κάνει τίποτα άλλο.

Έχω το τελευταίο Bios,έχω κάνει reset/clear cmos άπειρες φορές έχω βάλει τις μνήμες σε όλες τις πιθανές θέσεις,και παρόλαυτα συνεχίζει να μην bootarei.

αυτο ειναι το τελευταιο bios

https://www.gigabyte.com/Motherboard/X570-AORUS-ULTRA-rev-11-12/support#support-dl-bios

μπας και περασες για το revision 1?

δες μπας και βραχυκυκλωνει κατι

πχ λαμακια στο i/o shield

ειναι βιδωμενες ολες οι βιδες γειωσης της μητρικης στο σασι?

Δημοσ.

Ναι όλα είναι εντάξει,δεν βραχυκυκλώνει τίποτα,δεν ξέρω τι πραγματικά έχει γίνει.

Έκανα format γιατί άλλαξα ssd τώρα τρέχει dual channel κανονικά άνοιξα και XMP Profile και είναι σταθερός ο υπολογιστής.

Δεν καταλαβαίνω 1 χρόνο τώρα τι είχε πάει λάθος αλλά ήταν θέμα λογισμικού μάλλον,γιατί τον έφτιαξα όταν πρωτο είχαν βγεί τα Windows 11,και το πρόβλημα ξεκίνησε έτσι,μετά το Upgrade.

Τώρα είναι όλα μια χαρά και είναι λες και εχω x10 μεγαλύτερη απόδοση.

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω και εγώ θέμα με το xmp μητρική z690 aorus elite ddr4 και σήμερα παρέλαβα τις ραμ f4-4000c16d-32gtzra μόλις ανοίγω xmp δεν ανοίγει ποτέ, ξερω η πλακέτα μου δεν είναι ότι καλητερο αλλά πίστευα θα παίξει …οταν βάζω την μια ραμ τρέχει κανονικα 4000..έχετε κάποια ιδέα;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Stathislaz είπε

Καλησπέρα έχω και εγώ θέμα με το xmp μητρική z690 aorus elite ddr4 και σήμερα παρέλαβα τις ραμ f4-4000c16d-32gtzra μόλις ανοίγω xmp δεν ανοίγει ποτέ, ξερω η πλακέτα μου δεν είναι ότι καλητερο αλλά πίστευα θα παίξει …οταν βάζω την μια ραμ τρέχει κανονικα 4000..έχετε κάποια ιδέα;

Τι επεξεργαστή και σε ποιές θύρες βάζεις τις μνήμες;

Ποιό bios version έχει η μητρική;

Δημοσ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς το memory support list της μητρικής. Αν δεν υπάρχει εκει το κιτ που χρησιμοποιείς 99% δεν θα παίξει XMP και θα πρέπει να κάνεις manual ρυθμίσεις.

Δοκίμασε να επιλέξεις το XMP και ανέβα σε CL18

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Stathislaz είπε

13700k cpu στις θύρες 2 και 4 bios f20

Αν με την αρίθμηση μετράς από αριστερά(μεριά cpu) προς τα δεξιά  τότε την βάζεις στα σωστά και προτεινόμενα σλοτ.

Μένει να δεις το τελευταίο bios f21 μήπως σώσει το bios ή μετά να ανεβάζεις χειροκίνητα μέχρι να μην έχεις θέματα

Capture.PNG.160852c6cc7283b95501d9697cce281e.PNG

Capture1.PNG.cbeb8c6fb311f597c0f13beff6b9c8b1.PNG

https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_z690-aorus-elite-series_e_221114.pdf?v=ec6d5153d495f7a88d5311d6b452a3d0

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...