Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα . 
Το ερώτημα μου έχει να κάνει με ένα ακίνητο που είναι στην κατοχή μου και θα ήθελα να το νοικιασω σε ένα καλό φιλο .. δεν επιθυμεί κανένας να γίνει μισθωτήριο άρα πάμε βάση προσωπικής συμφωνίας … Μου ζητησε να δηλώνουμε ένα ποσο στην εφορία και ερωτώ υπάρχει κάποιο πλαφόν στο ποσο που πρέπει να δηλώσουμε ή δηλώνουμε όσα θελουμε ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Billco είπε

δεν επιθυμεί κανένας να γίνει μισθωτήριο άρα πάμε βάση προσωπικής συμφωνίας … Μου ζητησε να δηλώνουμε ένα ποσο στην εφορία

αν δεν γινει μισθωτηριο πως θα δηλωνετε ενα ποσο στην εφορια  ? Κατι δεν εχεις καταλαβει σωστα Προσεξε μην τυχον και ανοιξεις αλλο θεμα πχ ο ενικοιαστης δεν φευγει απο το σπιτι η δεν πληρωσε τους λογαριασμους ρευματος και νερου τι κανω ?

2 ώρες πριν, Billco είπε

ερωτώ υπάρχει κάποιο πλαφόν στο ποσο που πρέπει να δηλώσουμε ή δηλώνουμε όσα θελουμε ; 

Παλια  αν θυμαμαι καλα ειχε οριστει το 3,5% της αντικειμενικης / 12 μηνες = μηνιαιο μισθωμα Αυτο εγινε για τις  τις εκπιπτουσες δαπανες των εταιριων αν δεν κανω λαθος  Δεν ξερω αν ισχυει ακομα η το παραβλεπουν λογο ελευθερης αγορας . Αντικειμενικες   https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-oikonomikon/oikonomikon/antikeimenikos-prosdiorismos-axion-akineton-apaa

Επεξ/σία από hp8
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Billco είπε

Καλησπέρα στην ομάδα . 
Το ερώτημα μου έχει να κάνει με ένα ακίνητο που είναι στην κατοχή μου και θα ήθελα να το νοικιασω σε ένα καλό φιλο .. δεν επιθυμεί κανένας να γίνει μισθωτήριο άρα πάμε βάση προσωπικής συμφωνίας … Μου ζητησε να δηλώνουμε ένα ποσο στην εφορία και ερωτώ υπάρχει κάποιο πλαφόν στο ποσο που πρέπει να δηλώσουμε ή δηλώνουμε όσα θελουμε ; 

Καλημέρα.

Για ποιον ακριβώς λόγο δεν θέλετε να κάνετε μισθωτήριο? Το μισθωτήριο είναι ένα ιδιωτικό (δλδ αφορά μόνο εσάς τους δύο) συμφωνητικό που περιγράφει τους όρους της προσωπικής συμφωνίας που θα κάνετε.

Όσο για το ποσό που θα δηλώσετε στην εφορία δεν υπάρχει κάποιο πλαφόν, όσο θέλετε βάζετε, αλλά να ξέρεις πως αν είναι πολύ μικρό εσύ σαν εκμισθωτής θα φορολογηθείς τεκμαρτά. Αν το ετήσιο μίσθωμα είναι τουλάχιστον το 3,5% της αντικειμενικής αξίας τότε δεν θα σε φορολογήσουν τεκμαρτά, αν όμως είναι κάτω από 3,5% τότε θα φορολογηθείς τεκμαρτά με 5% της αντικειμενικής αξίας. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε παλιότερα, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.

2 ώρες πριν, hp8 είπε

αν δεν γινει μισθωτηριο πως θα δηλωνετε ενα ποσο στην εφορια  ?

Άλλο πράγμα το μισθωτήριο (που στην ουσία είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό), και άλλο πράγμα η δήλωση μίσθωσης στην εφορία.

Η δήλωση μίσθωσης στην εφορία γίνεται αποκλειστικά για φορολογικούς σκοπούς, και γίνεται ασχέτως αν η συμφωνία είναι γραπτή ή προφορική, μάλιστα το διευκρινίζεις κιόλας βάζοντας ημερομηνία υπογραφής ιδιωτικού συμφωνητικού αν υπάρχει.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Billco είπε

Καλησπέρα στην ομάδα . 

ΜΑΚΡΥΑ ΜΑΚΡΥΑ ΜΑΚΡΥΑ.........

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...