Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@zoranb Αν είχαμε ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα σε αυτή την χώρα, θα σου έδινε την δυνατότητα να εξουσιοδοτήσεις άλλο χρήστη να κάνει την συγκεκριμένη εργασία για εσένα και θα περιόριζες την πρόσβαση για άλλες εργασίες, δυστυχώς όμως δεν έχουμε. Έχουμε πολλά που ευγενικά κάποιος θα τα χαρακτήριζε μέτρια.

Όταν δίνεις σε κάποιον τους κωδικούς taxis, είναι σχεδόν σαν να του έχεις δώσει το κλειδί για το σπίτι σου.  Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα με αυτούς, απ' το να σου κλείσει την επιχείρηση, μέχρι να σου κλείσει το σπίτι, ίσως και να σε βάλει φυλακή.

Απ' την άλλη μεριά, μπες και στην θέση του επαγγελματία. Μια κακόβουλη κίνηση προς εσένα μπορεί να τον εκθέσει και να κάνει ζημιά στην δική του δουλειά. Οπότε προσοχή με ποιους τους μοιράζεσαι.

Στις 22/11/2022 στις 12:17 ΠΜ, TuXaKoS είπε

Προφανώς και είναι λάθος. Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να έχει πρόσβαση ο λογιστής (με εξουσιοδότηση) απλά όπως ανέφεραν και παραπάνω κανείς δεν το κάνει γιατί αν γίνει καμιά στραβή δεν θέλει να έχει ευθύνη. 

Στις 22/11/2022 στις 12:08 ΠΜ, lector είπε

Εμενα ο λογιστης που μου κανει τη δηλωση κλπ εχει τους κωδικους μου, για να κανει αυτη τη δουλεια. Κανω κατι λαθος; Ή ειναι συνηθισμενο φαινομενο; 

Αν κανουν ολοι ετσι, τι διαφορα εχει η υποτιθεμενη εχεμυθεια του λογιστη με ενος μηχανικου, μιας που μιλαμε για επαγγελματιες;

Στις 22/11/2022 στις 12:24 ΠΜ, TuXaKoS είπε

Μα δεν το κάνουν για αυτό. Όταν/Αν γίνει καμία στραβή (που στο 99% των περιπτώσεων δεν συμβαίνει) και σου έρθει κανένα πρόστιμο και προσπαθήσεις να ζητήσεις τα ρέστα, θα καταλάβεις γιατί το κάνουν :)

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός ενεργειών που μπορείς να εξουσιοδοτήσεις ένα τρίτο να κάνει κάποια δουλειά για σένα όπως φαίνεται και παρακάτω. Αν ο λογιστής σου κάνει μόνο την φορολογική σου δήλωση για παράδειγμα, τότε ναι μπορείς να τους κάνεις μία εξουσιοδότηση έτσι ώστε να διεκπεραιώσει την εργασία. Ωστόσο οι λογιστές εδώ και μια δεκαπενταετία έχουν γίνει ΚΕΠ με σκοπό να μπαίνουν σε δεκάδες πλατφόρμες και να διεκπεραιώνουν εκατοντάδες εργασίες που δεν υπάρχει η δυνατότητα της εξουσιοδότησης 

Όπως προείπα και παραπάνω, ο λογιστής είναι και αυτός επαγγελματία και δεν θα ήθελε να προβεί σε κάποια ενέργεια η οποία θα έκανε κακό στην φήμη του, εκτός και αν έχει σκοπό να κλείσει το γραφείο του. Θα προτιμήσει να πληρώσει ένα πρόστιμο των 100€. Μάλιστα αν είχες δουλέψει και ως λογιστής, θα το είχες και ως δεδομένο, ότι κάποιες φορολογικές δηλώσεις για παράδειγμα, θα ξεχαστούν και θα σταλούν εκπρόθεσμες. Αλλά σε αυτή την περίπτωση όπως και σε κάθε άλλη, αποδεικτικό στοιχείο μιας συναλλαγής, δεν είναι η εξουσιοδότηση, αλλά η Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών. Θα ήταν πολύ εύκολο για τον λογιστή σε αυτή την περίπτωση να αποφύγει την πληρωμή του προστίμου εφόσον δεν υπάρχει νόμιμο παραστατικό.

Στις 22/11/2022 στις 12:22 ΠΜ, JakeKaufman είπε

Δίνεις κωδικούς για 2-3 ώρες και μόλις ολοκληρώσουν τη δουλειά για το Κτηματολόγιο τους αλλάζεις. Στη συνέχεια επικοινωνείς με τον λογιστή σου και του ζητάς να ελέγξει αν υπάρχει καμία φορολογική μπαρούφα στο λογαριασμό σου 

Με ένα χιλιάρικο και να δούμε ίσως να κάνει τέτοια έρευνα ο λογιστής σου.  Τι νομίζεις, ότι υπάρχει κάποιο log file που θα έχει πρόσβαση και θα δει μέσα σε λίγο χρόνο τι ενέργειες έκανε κάποιος;
Επίσης τους κωδικούς δεν τους δίνεις για 2-3 ώρες μόνο. Η πλειονότητα των περιπτώσεων διαρκεί από κάτι μέρες και υπάρχουν περιπτώσεις που μπορούν να πάρουν και πάνω 3 μήνες.

• Like 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, manolis940 είπε

Με ένα χιλιάρικο και να δούμε ίσως να κάνει τέτοια έρευνα ο λογιστής σου.  Τι νομίζεις, ότι υπάρχει κάποιο log file που θα έχει πρόσβαση και θα δει μέσα σε λίγο χρόνο τι ενέργειες έκανε κάποιος;
Επίσης τους κωδικούς δεν τους δίνεις για 2-3 ώρες μόνο. Η πλειονότητα των περιπτώσεων διαρκεί από κάτι μέρες και υπάρχουν περιπτώσεις που μπορούν να πάρουν και πάνω 3 μήνες.

Τι να σου πω, εμένα το έκανε χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος.

• Super Moderators
Δημοσ.
22 hours ago, manolis940 said:

Αν είχαμε ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα σε αυτή την χώρα, θα σου έδινε την δυνατότητα να εξουσιοδοτήσεις άλλο χρήστη να κάνει την συγκεκριμένη εργασία για εσένα και θα περιόριζες την πρόσβαση για άλλες εργασίες, δυστυχώς όμως δεν έχουμε. Έχουμε πολλά που ευγενικά κάποιος θα τα χαρακτήριζε μέτρια.

Από την στιγμή όμως που με το "feature" της εξουσιοδότησης, κάνει ότι κάνει ο λογιστής, η εφορία/κράτος βλέπει ότι δεν έγιναν με τα δικά σου credentials, άρα ότι "μλκία γίνει θα ξέρει ότι φταίει ο λογιστής όχι εσύ.

Θα μου πεις βέβαια ότι θα έχει τρέξιμο μετά, αλλά πάλι καλά που υπάρχει τουλάχιστον αυτό.

Το πρόβλημα φαντάζομαι είναι με λογιστές που δεν κόβουν απόδειξη οπότε δεν μπορεί να φαίνεται επίσημα ότι σε έχει αναλάβει ενώ δεν σου κόβει αποδείξεις για την παροχή υπηρεσιών του, οπότε αναγκαστικά δίνεις τα δικά σου credentials.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω. Μπαίνει ένας λογιστής με άλλα credentials από του πελάτη για να κάνει τις λογιστικές εργασίες;

• Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, zoranb said:

Δεν καταλαβαίνω. Μπαίνει ένας λογιστής με άλλα credentials από του πελάτη για να κάνει τις λογιστικές εργασίες;

Ναι, η πλειοψηφία έτσι κάνει, είτε επειδή δεν ξέρει τον ασφαλή τρόπο είτε επειδή ντρέπεται να το πει στον λογιστή είτε επειδή ο λογιστή πληρώνεται μαύρα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/11/2022 στις 5:10 ΜΜ, Thresh είπε

Από την στιγμή όμως που με το "feature" της εξουσιοδότησης, κάνει ότι κάνει ο λογιστής, η εφορία/κράτος βλέπει ότι δεν έγιναν με τα δικά σου credentials, άρα ότι "μλκία γίνει θα ξέρει ότι φταίει ο λογιστής όχι εσύ.

Θα μου πεις βέβαια ότι θα έχει τρέξιμο μετά, αλλά πάλι καλά που υπάρχει τουλάχιστον αυτό.

Το πρόβλημα φαντάζομαι είναι με λογιστές που δεν κόβουν απόδειξη οπότε δεν μπορεί να φαίνεται επίσημα ότι σε έχει αναλάβει ενώ δεν σου κόβει αποδείξεις για την παροχή υπηρεσιών του, οπότε αναγκαστικά δίνεις τα δικά σου credentials.

Εξαρτάται και τι γράφει η απόδειξη.. :) Αν η απόδειξη είναι συγκεκριμένη και γράφει ότι πήρα χ ποσό για φορολογική δήλωση ή για συμπλήρωση του Ε9 κτλ Οκ. Αν απλώς λέει παροχή υπηρεσιών, αν γίνει η στραβή τρέχα γύρευε.. 

Δημοσ.
Στις 27/11/2022 στις 12:03 ΠΜ, JakeKaufman είπε

Τι να σου πω, εμένα το έκανε χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος.

Η δεν το έκανε καθόλου και απλά σου είπε ότι θα το κάνει για να σε ξεφορτοθεί ή απλά μπήκε και έριξε μια ματιά σε μία δυο βασικές εργασίες όπως αν υπάρχει τροποποιητική στην τελευταία δήλωση, Ε9.
Σωστή δουλειά τσάμπα δεν την έκανε, αλλιώς αν την έκανε, να μου πεις ποιος είναι, να κλείσω το γραφείο μου και να τον κάνω λογιστή 🤣

Αν και ακούγεται χαζό μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός του και δεν έχει προβεί εκείνος σε αυτή την κίνηση.
Το ένα πρόβλημα είναι η απόδειξη σίγουρα, αλλά όπως προείπα ο λογιστής δεν κάνει μόνο φορολογικές δηλώσεις. Οι εξουσιωδοτήσεις που υπάρχουν στο gsis δεν είναι αρκετές να καλύψουν ούτε τις ίδιες τις εργασίες που γίνονται στο ίδιο το πληροφοριακό σύστημα, πόσο μάλλον να εξηπηρετήσουν σε άλλες περιπτώσεις όπως αυτή του κτηματολογίου, του ΚΕΑ κτλ κτλ.
Ένα μικρό και τελευταίο πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος στην πλειοψηφία του δεν θέλει να κάτσει να ασχοληθεί. Θέματα σαν και αυτό γίνονται θέμα μια φορά τον χρόνο και αν στο γραφείο και έχουμε γύρω στους πεντακόσιους πελάτες. 

Στις 29/11/2022 στις 12:31 ΠΜ, TuXaKoS είπε

Εξαρτάται και τι γράφει η απόδειξη.. :) Αν η απόδειξη είναι συγκεκριμένη και γράφει ότι πήρα χ ποσό για φορολογική δήλωση ή για συμπλήρωση του Ε9 κτλ Οκ. Αν απλώς λέει παροχή υπηρεσιών, αν γίνει η στραβή τρέχα γύρευε.. 

Ας αναιρέσω τον εαυτό μου αναιρώντας και εσένα. Πες ότι στην θέση "Καβουροπέρασμα" έχεις ένα χωράφι 5000τμ με πρόσοψη σε δημοτική οδό αποκτηθέν με άτυπη δωρεά ή αγοραπωλησία. Μου φέρνεις το Ε9 να στο φτιάξω και τοποθετώ μέσα  τυφλό(4). Σου κόβω την απόδειξη που αναφέρει ξεκάθαρα "Προσθήκη Ε9 1τμχ", εσύ μου κάνεις και εξουσιοδότηση για να μπω και να τροποποιήσω το Ε9 μου σκας και ένα 20αρικάκι και είμαστε και οι δυο ευτυχισμένοι.

Περνάνε 5 - 10 χρόνια θες να το πουλήσεις με συμβόλαιο και σου λέει ο συμβολαιογράφος να κάνεις διόρθωση για τα τελευταία 5 έτη και πρέπει να πληρώσεις τον λογιστή αλλά και τα κερατιάτικα. Τώρα πλέον ξεκινάμε και λογομαχούμε ότι "εσύ μου το είπες έτσι" , " όχι εσύ το έγραψες λάθος" .
Πως θα βρει εδώ ο λογιστής ή ο πελάτης το δίκιο του;
Κάποιο έντυπο που να αναφέρει αναλυτικά τις αλλαγές που θα γίνουν, τύπου ιδιωτικό συμφωνητικό; Θα ανέβασε το κόστος την καλύτερη στο διπλάσιο. και το 20ρικάκι θα ήταν 50ρικάκι και δεν θα ερχόσουν.

Δημοσ.

Βασικά δεν είναι ακριβώς έτσι, αν εξουσιοδοτήσεις έναν λογιστή τότε το μόνο που θα μπορεί να κάνει είναι να "αποθηκεύσει" πχ τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, και μετά εσύ με τη σειρά σου προβλέπεται να ελέγξεις αυτό που αποθήκευσε και μετά να κάνεις οριστική υποβολή. Με απλά λόγια δεν απαλλάσσεσαι πλήρως των ευθυνών σου.

Στις 29/11/2022 στις 12:31 ΠΜ, TuXaKoS είπε

Η απόδειξη κατά κανόνα λέει "για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών" ή κάτι τέτοιο, συμπλήρωση Ε9 δεν λέει ποτέ :)

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Joshua21 said:

Βασικά δεν είναι ακριβώς έτσι, αν εξουσιοδοτήσεις έναν λογιστή τότε το μόνο που θα μπορεί να κάνει είναι να "αποθηκεύσει" πχ τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, και μετά εσύ με τη σειρά σου προβλέπεται να ελέγξεις αυτό που αποθήκευσε και μετά να κάνεις οριστική υποβολή. Με απλά λόγια δεν απαλλάσσεσαι πλήρως των ευθυνών σου.

Ε ναι, από το να έχει τα credentials και να κάνει ότι γουστάρει, σαν να είσαι εσύ, σίγουρα είναι καλύτερο.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Thresh είπε

Ε ναι, από το να έχει τα credentials και να κάνει ότι γουστάρει, σαν να είσαι εσύ, σίγουρα είναι καλύτερο.

Άλλο σχολίασα εγώ, το ότι δεν απαλλάσσεται των ευθυνών του ο φορολογούμενος όπως νόμιζες. Παρόλο που ο φορολογούμενος εξ αρχής απευθύνεται σε λογιστή επειδή κατά κανόνα "δεν έχει ιδέα από αυτά".

Λέμε τώρα, γιατί πιο εύκολα βρίσκεις παρθένα 40 ετών παρά λογιστή που θα δεχθεί να εξουσιοδοτηθεί να σου κάνει τη δήλωση :)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Η δεν το έκανε καθόλου και απλά σου είπε ότι θα το κάνει για να σε ξεφορτοθεί ή απλά μπήκε και έριξε μια ματιά σε μία δυο βασικές εργασίες όπως αν υπάρχει τροποποιητική στην τελευταία δήλωση, Ε9.
Σωστή δουλειά τσάμπα δεν την έκανε, αλλιώς αν την έκανε, να μου πεις ποιος είναι, να κλείσω το γραφείο μου και να τον κάνω λογιστή 🤣

Κοιτά, επειδή όταν το έκανε ανέλαβε και γραπτώς την ευθύνη για τυχόν λογιστικές αστοχίες (εφόσον είναι ο μόνος κάτοχος των κωδικών), θεωρω δύσκολο να μην το έκανε.

"Τζάμπα" δουλειά δεν είναι, εφόσον πληρώνεται μηνιαία από εμένα. 

Σχετική - άσχετη ερώτηση, είσαι το ίδιο αγενής με τους πελάτες σου, όσο κι εδώ στο forum;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ψάχνω το κομμάτι της εξουσιοδότησης τις τελευταίες ημέρες. Είπα ξεκάθαρα στον λογιστή μου ότι δεν θέλω να γίνονται αλλαγές εκ μέρους μου από τον προσωπικό μου λογαριασμό και να μου πει που χρειάζεται πρόσβαση ώστε να του τη δώσω με την αντίστοιχη εξουσιοδότηση. Αφού λοιπόν έκανα τις εξουσιοδοτήσεις, άλλαξα τον προσωπικό μου κωδικό. Σήμερα που δοκίμασε να μπει στον λογαριασμό μου για κάποια εργασία μου είπε τα εξής:

Αναφορά σε κείμενο

Δεν γίνεται να συνεργαζόμαστε και να μην έχω τους κωδικούς σου δεν με αφήνει να μπω ούτε στον εφκα για να σου στέλνω το έντυπο του εφκα ούτε να στέλνω ΦΠΑ ούτε να βλέπω τις οφειλές σου ούτε να κάνω γενικά καμία λογιστική κίνηση, οι εξουσιοδοτήσεις ισχύουν εφόσον έχω και τους κωδικούς για να μπαίνει το δικό μας λογιστικό πρόγραμμα και να στέλνει αυτόματα το βιβλίο εσόδων εξόδων στην εφορία και άλλα πολλά γι’ αυτό είμαστε και λογιστές σου επίσης πως θα σου κάνουμε την φορολογική δήλωση χωρίς κωδικούς????

Πρέπει να έχω τον έλεγχο σαν λογίστρια σου  από την στιγμή που έχεις δική σου επιχείρηση .

Αυτό είναι ακριβώς copy-paste το email που έλαβα.

Μπορεί κάποιος να μου πει με βεβαιότητα που μπορεί να χρειαστεί πρόσβαση και δεν θα είναι αρκετή η εξουσιοδότηση στις εφαρμογές που μου έχει ζητήσει; Εγώ αν μπορεί να κάνει προσωρινή αποθήκευση και να κάνω μετά από έλεγχο προσωπικά τις υποβολές (πχ για δηλώσεις ΦΠΑ) δεν έχω πρόβλημα. Επίσης υποθέστε ότι θα αναλάβω προσωπικά τις υποχρεώσεις μου που αφορούν τον ΕΦΚΑ, μιας και δεν υπάρχει αντίστοιχη εξουσιοδότηση μέσα στο taxisnet.

Επεξ/σία από george10111
Δημοσ.

Οι εξουσιοδοτήσεις στο taxis αφορούν μόνο τις εργασίες που φαίνονται στην παρακάτω εικόνα (χρειάζεται zoom) και κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν μόνο την υποβολή εντύπων. Με εξουσιοδότηση πχ ο λογιστής δεν μπορεί να δει τι χρωστάει ο πελάτης, χρειάζεται προσωπικούς κωδικούς. Για τις εταιρίες πάνω από κάποιο τζίρο είναι υποχρεωτική η εξουσιοδότηση, για τους ιδιώτες όχι. Παρόλα αυτά καλό είναι να γίνονται οι εξουσιοδοτήσεις όπου μπορούν. Οι 1 εκατ. πλατφόρμες που έχουν ανοίξει, κατά 99% όχι απλά δεν απαιτούν εξουσιοδότηση αλλά ούτε καν σου δίνουν την επιλογή.

Ο ΕΦΚΑ (μπορεί να κάνω λάθος εδώ) δουλεύει κατά βάση με προσωπικούς κωδικούς.

Τέλος τα λογιστικά προγράμματα, για να δουλεύουν όπως πρέπει και να μπορούν να εκτελούν όλες τις εργασίες, χρειάζονται οπωσδήποτε και τους προσωπικούς κωδικούς.

Καταγραφή.JPG

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, george10111 είπε

Καλησπέρα, ψάχνω το κομμάτι της εξουσιοδότησης τις τελευταίες ημέρες. Είπα ξεκάθαρα στον λογιστή μου ότι δεν θέλω να γίνονται αλλαγές εκ μέρους μου από τον προσωπικό μου λογαριασμό και να μου πει που χρειάζεται πρόσβαση ώστε να του τη δώσω με την αντίστοιχη εξουσιοδότηση. Αφού λοιπόν έκανα τις εξουσιοδοτήσεις, άλλαξα τον προσωπικό μου κωδικό. Σήμερα που δοκίμασε να μπει στον λογαριασμό μου για κάποια εργασία μου είπε τα εξής:

Αυτό είναι ακριβώς copy-paste το email που έλαβα.

Μπορεί κάποιος να μου πει με βεβαιότητα που μπορεί να χρειαστεί πρόσβαση και δεν θα είναι αρκετή η εξουσιοδότηση στις εφαρμογές που μου έχει ζητήσει; Εγώ αν μπορεί να κάνει προσωρινή αποθήκευση και να κάνω μετά από έλεγχο προσωπικά τις υποβολές (πχ για δηλώσεις ΦΠΑ) δεν έχω πρόβλημα. Επίσης υποθέστε ότι θα αναλάβω προσωπικά τις υποχρεώσεις μου που αφορούν τον ΕΦΚΑ, μιας και δεν υπάρχει αντίστοιχη εξουσιοδότηση μέσα στο taxisnet.

ειδες οταν εισαι καχυποπτος τι παθαινεις; εχει ορεξη ο λογιστης σου να κανεις ματσακωνια ενω του εχεις ηδη κανει εξουσιοδοτηση;
Τι εξυπναδες ειναι αυτες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, tzotzo είπε

ειδες οταν εισαι καχυποπτος τι παθαινεις; εχει ορεξη ο λογιστης σου να κανεις ματσακωνια ενω του εχεις ηδη κανει εξουσιοδοτηση;
Τι εξυπναδες ειναι αυτες;

Εκτός απο το ότι το σχόλιο σου δεν προσφέρει τίποτα στη συζήτηση..ίσως χρειάζεται να ψάξεις την ετυμολογία της λέξης προσωπικό. Ώστε να συμφωνούμε στο τι σημαίνει προσωπικός κωδικός και πως είναι αναμενόμενο να χρησιμοποιείται. Δεν έχω καμία διάθεση "να κάνω ματσακωνιά" τη δουλειά του λογιστή μου, αν νόμιζα ότι δεν την κάνει σωστά θα επικοινωνούσα μαζί του ή στην τελική θα τον άλλαζα.

Το θέμα εδώ είναι να μην υπάρχει πρόσβαση από αυτόν ή οποιονδήποτε άλλο έχει δυνητικά πρόσβαση σε αυτόν τον κωδικό σε περισσότερες προσωπικές πληροφορίες απο τις αναγκαίες που έχουν σχέση με τη δουλειά που έχει αναλάβει.

Με την ίδια λογική δώσε μου και εσύ κλειδιά στο σπίτι ή το αυτοκίνητο σου και εμπιστεύσου με ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσω με τρόπο που δεν θέλεις και κυρίως ότι δεν θα αποκτήσει κανένας άλλος πρόσβαση σε αυτά τα κλειδιά μέσα απο εμένα. Και δεν μπαίνω κάν στο θέμα του να μην είμαστε οπισθοδρομικοί και βολεμένοι, αλλά να κάνουμε χρήση της τεχνολογίας που παρέχεται.

Update: Τελικά επικοινώνησε μαζί μου ο ιδιοκτήτης του γραφείου (συνήθως επικοινωνώ με έναν εργαζόμενο που με έχει αναλάβει) και είπε ότι μπορούμε να δουλέψουμε έτσι, με εξαίρεση τον ΕΦΚΑ για τη δική μου περίπτωση. Οπότε γίνεται, να μην χρησιμοποιούνται οι προσωπικοί κωδικοί απο τον λογιστή. 

Απλά θα πρέπει να θυμάται όποιος το κάνει έτσι να πληρώνει εγκαίρως ΕΦΚΑ, επιμελητήρια κλπ απο μόνος του. Επίσης, για τον ΕΦΚΑ συγκεκριμένα, εφόσον δεν αλλάζει η ασφαλιστική κατηγορία, κατα 99% ο κωδικός πληρωμής είναι ο ίδιος κάθε μήνα, άρα γίνεται να μπει και σε πάγια εντολή πληρωμής.

Επεξ/σία από george10111

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...