Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιος θέλει να υποβάλλει αιτήσεις κ διάφορα έγγραφα για το Κτηματολόγιο. Ο Μηχανικός που θα τα υποβάλλει όλα αυτά ζητάει τους κωδικούς της πλατφόρμας του TAXIS για να μπει κ να τα διευθετήσει.

Εδω δεν υπάρχει ζήτημα προσωπικών δεδομένων που θα δωθούν οι κωδικοί του TAXIS στον Μηχανικό; Τί γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις;

Επεξ/σία από zoranb
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ο φορολογούμενος πρέπει να μπαίνει ο ίδιος στον λογαριασμό του για να τα "διευθετήσει", οι κωδικοί είναι αυστηρά προσωπικοί.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Τότε μαθαίνει όπως ακριβώς μάθαμε όλοι μας, κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα.

Δεν ειναι ολοι σε ηλικια που μπορουν να διδαχθουν τετοιες "εξειδικευμενες" γνωσεις.

Οπως και δεν μπορουνε ολοι να μπουνε στα παπουτσια ενος μηχανικου.

Απο την αλλη θα συμφωνησω πως οι κωδικοι ειναι αυστηρα προσωπικοι

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, nikos121 είπε

Δεν ειναι ολοι σε ηλικια που μπορουν να διδαχθουν τετοιες "εξειδικευμενες" γνωσεις.

Τότε η δίνει τους κωδικούς στον λογιστή η δεν ολόκληρωνει την δουλειά του και σταματάει η διαδικασία. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να γίνει. 

Δημοσ.

Δεν υπηρχε τροπος παλιοτερα που εξουσιοδοτουσες τον λογιστη μεσω του ΑΦΜ του, να σου κανει τη δηλωση χωρις να τους δωσεις κωδικους;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nikos121 είπε

Δεν υπηρχε τροπος παλιοτερα που εξουσιοδοτουσες τον λογιστη μεσω του ΑΦΜ του, να σου κανει τη δηλωση χωρις να τους δωσεις κωδικους;

Άλλο αυτό. Από ότι κατάλαβα υπάρχει συγκεκριμένη σελίδα του κτηματολογιου που για να μπεις να κάνεις αιτήσεις και άλλες διεκπεραιωτικες εργασίες απαιτεί τους κωδικούς taxisnet. 

Για εργασία εντός taxisnet υπάρχει ο λογιστής που μπορείς να κάνεις εξουσιοδότηση. Εδώ όμως αναφέρει για μηχανικό ο ts, οπότε ακόμα και για εργασία εντός taxisnet να μιλούσαμε δεν θα μπορέσει να δωσει πρόσβαση σε μηχανικό. 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, nikos121 είπε

Ε αν δεν μπορούν (σπάνιο αυτό, το σύνηθες είναι να μην θέλουν) τότε αναγκαστικά τους δίνουν σε κάποιον που εμπιστεύονται για να το κάνει αυτός. Με δική τους ευθύνη βέβαια.

5 ώρες πριν, nikos121 είπε

Και ακόμα υπάρχει, αλλά δεν νομίζω να έχει σχέση με τις διαδικασίες για το κτηματολόγιο. Άσε που 9 στους 10 (μην πω 10 στους 10) λογιστές δεν δέχονται να εξουσιοδοτηθούν, προφανώς για να μην έχουν καμία ευθύνη.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Σε τέτοιες περιπτώσεις ο φορολογούμενος πρέπει να μπαίνει ο ίδιος στον λογαριασμό του για να τα "διευθετήσει", οι κωδικοί είναι αυστηρά προσωπικοί.

Εμενα ο λογιστης που μου κανει τη δηλωση κλπ εχει τους κωδικους μου, για να κανει αυτη τη δουλεια. Κανω κατι λαθος; Ή ειναι συνηθισμενο φαινομενο; 

Αν κανουν ολοι ετσι, τι διαφορα εχει η υποτιθεμενη εχεμυθεια του λογιστη με ενος μηχανικου, μιας που μιλαμε για επαγγελματιες;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, lector είπε

Εμενα ο λογιστης που μου κανει τη δηλωση κλπ εχει τους κωδικους μου, για να κανει αυτη τη δουλεια. Κανω κατι λαθος; Ή ειναι συνηθισμενο φαινομενο; 

Αν κανουν ολοι ετσι, τι διαφορα εχει η υποτιθεμενη εχεμυθεια του λογιστη με ενος μηχανικου, μιας που μιλαμε για επαγγελματιες;

Προφανώς και είναι λάθος. Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να έχει πρόσβαση ο λογιστής (με εξουσιοδότηση) απλά όπως ανέφεραν και παραπάνω κανείς δεν το κάνει γιατί αν γίνει καμιά στραβή δεν θέλει να έχει ευθύνη. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, lector είπε

Ισχύουν και τα 2. Κανείς κάτι λάθος αλλά είναι και συνηθισμένο φαινομενο

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TuXaKoS είπε

Προφανώς και είναι λάθος. Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να έχει πρόσβαση ο λογιστής (με εξουσιοδότηση) απλά όπως ανέφεραν και παραπάνω κανείς δεν το κάνει γιατί αν γίνει καμιά στραβή δεν θέλει να έχει ευθύνη. 

Δε διαφωνω με αυτα που λες. Αυτο ομως συμβαινει εδω και χρονια και ποτε δεν εχω διαπιστωσει ουτε καμια παρατυπια ουτε καμια "υπουλη" δραστηριοτητα απο πλευρας του. Σημειωτεον οτι δεν εχουμε καμια σχεση (πχ. φιλικη, συγγενικη) περαν της επαγγελματικης.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, zoranb είπε

Κ αν ο φορολογούμενος δεν γνωρίζει τι κ πως, τί γίνεται;

Δίνεις κωδικούς για 2-3 ώρες και μόλις ολοκληρώσουν τη δουλειά για το Κτηματολόγιο τους αλλάζεις. Στη συνέχεια επικοινωνείς με τον λογιστή σου και του ζητάς να ελέγξει αν υπάρχει καμία φορολογική μπαρούφα στο λογαριασμό σου 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lector είπε

Δε διαφωνω με αυτα που λες. Αυτο ομως συμβαινει εδω και χρονια και ποτε δεν εχω διαπιστωσει ουτε καμια παρατυπια ουτε καμια "υπουλη" δραστηριοτητα απο πλευρας του. Σημειωτεον οτι δεν εχουμε καμια σχεση (πχ. φιλικη, συγγενικη) περαν της επαγγελματικης.

Μα δεν το κάνουν για αυτό. Όταν/Αν γίνει καμία στραβή (που στο 99% των περιπτώσεων δεν συμβαίνει) και σου έρθει κανένα πρόστιμο και προσπαθήσεις να ζητήσεις τα ρέστα, θα καταλάβεις γιατί το κάνουν :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...