Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τη μέρα που άλλαξα λάμπα στο δωμάτιο, είμαι συνέχεια με πονοκεφάλους.

Η καινούργια λάμπα, αν και είναι λιγότερα watt από την προηγούμενη, είναι τόσο δυνατή που κάνει αντανάκλαση το φως από την οθόνη κατευθείαν στα μάτια μου.

Η λάμπα που είχα πριν και δεν μου δημιουργούσε πρόβλημα είχε τα εξής χαρακτηριστικά

Τύπου led -  Σε λευκό - ψυχρό φωτισμό -  Άγνωστης εταιρείας - Στα 13 ή 15watt (τα lumen δεν τα πρόσεξα ποτέ)

Δυστυχώς την έχω πετάξει, οπότε δεν μπορώ να βρω παραπάνω λεπτομέρειες.

Η καινούργια λάμπα, η οποία είναι λιγότερα watt και κάνει το δωμάτιο να φαίνεται λες και το φωτίζει ήλιος, έχει τα εξής χαρακτηριστικά

Τύπου led - Σε λευκό - ψυχρό χρώμα -  Γνωστής εταιρείας - Στα 10watt με 1055 lumen απόδοση

(Στο κουτί γράφει με μεγάλα γράμματα 75w σκέτο και από κάτω γράφει με μικρά γράμματα 10w led, μήπως φταίει αυτό;)

Πως γίνεται η καινούργια λάμπα να είναι πιο δυνατή, αν και τα watt της είναι λιγότερα;

Γενικά τι πρέπει να προσέξω σε μια λάμπα led, ώστε να μπορεί να φωτίζει ικανοποιητικά ένα δωμάτιο, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα σε μια οθόνη lcd;

Επεξ/σία από Tyxaios0
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα lumen είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό που δηλώνει "πόσο φως βγάζει". Τα watt είναι "πόσο ρεύμα τραβάει". Χοντρικά γίνονται πολλές φορές συγκρίσεις με λάμπες πυρακτώσεως, ώστε να καταλαβαίνουν τα παπούδια με πόσα watt σε πυρακτώσεως αντιστοιχεί η νέα, μιας και έχουν μάθει να "καταλαβαίνουν" τα watt μόνο (μέχρι πριν 30 χρόνια χρησιμοποιούσαν ΈΝΑ είδος λάμπας στα σπίτια, όχ 3-4 με διαφορετική απόδοση το καθένα, οπότε και είχε νόημα η σύγκριση watt με watt).

Τώρα τα 1055 lumen είναι αρκετά απίθανο να κάνουν το σπίτι μέρα. Εγώ έχω 5160 (από 6 λαμπτήρες) στο σαλονοκαθιστικό -- μάλιστα "γυμνές", χωρίς "καπέλο" ή κάτι να κόβει -- και ... 2580 (από 3 λαμπτήρες) στο υπνοδωμάτιο. :D

Μήπως η νέα λάμπα δεν έχει diffuser (αυτό το γαλακτερό γυαλί / πλαστικό απ' έξω) και τα LED "σκάνε" κατευθείαν πάνω στην οθόνη; 

Επεξ/σία από Haldol
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιθανόν να είναι το diffuser, όπως λες, γιατί αν και έχει το χρώμα του δεν είναι λευκό αλλά διάφανο.

Για να γίνω πιο κατανοητός, δεν έχει αυτό το χρώμα

s-l640.jpg

Στη λάμπα που έχω εγώ, το diffuser είναι έτσι

philips-corepro-led-bulb-13w-1521-lumen-

Γενικά στο δωμάτιο δεν μπορώ να πω ότι φαίνεται υπερβολικό το φως, αν και σίγουρα είναι πολύ δυνατότερο από πριν.

Το πρόβλημα είναι οι αντανακλάσεις στην οθόνη και σε άλλες επιφάνειες (ξύλο, πλαστικό, γυαλί).

Μάλιστα αν κοιτάξω προς τη λάμπα είναι λες και κοιτάω προς τον ήλιο, κυριολεκτικά, κάτι που με την προηγούμενη led λάμπα δεν γινόταν.

Για την ιστορία, το μοντέλο της λάμπας είναι Philips Core Pro στα 10w - 1055 lumen - 6500k

Επεξ/σία από Tyxaios0
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tyxaios0 είπε

Πως γίνεται η καινούργια λάμπα να είναι πιο δυνατή, αν και τα watt της είναι λιγότερα;

Ίσως τα led της νέας να είναι πιο αποδοτικά (περισσότερα lumen ανά watt) σε σχέση με αυτά της παλιάς, ίσως τα watt που έγραφε να μην ήταν πραγματικά.

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις κάποια λάμπα με θερμότερο χρώμα.

Δημοσ.

Θεωρω πολυ ψυχρο φως για δωματιο τα 6500k..γιαυτο λες πως ειναι σα να κοιτας τον ηλιο, μαλλον εκει ειναι το προβλημα σου..βαλε μια με 2700Κ ή το πολυ 4000k 

• Like 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, energy52 είπε

Θεωρω πολυ ψυχρο φως για δωματιο τα 6500k..γιαυτο λες πως ειναι σα να κοιτας τον ηλιο, μαλλον εκει ειναι το προβλημα σου..βαλε μια με 2700Κ ή το πολυ 4000k 

Και εγώ πιστεύω πως αυτό είναι το πρόβλημα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...