Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Οι συσκευές τότε μπορεί να μην είχαν πιστοποιήσεις κτλ, αλλά σίγουρα ήταν κλάσεις ανώτερες σε ποιότητα από την πλειοψηφία των σημερινών, ήταν φτιαγμένες για μια ζωή. Επίσης τότε οι συσκευές δεν ήταν τόσες πολλές όπως σήμερα, κάθε δωμάτιο είχε από μια πρίζα (και αν) η οποία μονίμως ήταν ελεύθερη, ενώ τώρα κάθε δωμάτιο έχει 2-3 και η κάθε μία έχει τουλάχιστον πάνω τουλάχιστον 2 φορτιστές/τροφοδοτικά.
Τυχεροί δεν ξέρω αν είμαστε, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζουν κάποιοι, όπως πχ η επιμονή κάποιων ότι μια νύχτα χωρίς ΔΔΕ είναι σαν να παίζεις ρώσικη ρουλέτα 😂

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, safridia είπε

Δεν ειναι ακριβως κωλοφαρδια απλα ετυχε. Και ο πατερας μου το θεωρουσε προσβολη να φορεσει την ζωνη ασφαλειας στο αυτοκινητο και τελικα δεν σκοτωθηκε απο αυτοκινητιστικο.
Πλεον θεωρουμε πολυ πιο ακριβη την ανθρωπινη ζωη σε σχεση με το κοστος ενος ρελε πινακα, παλιοτερα δεν ηταν ετσι. Θυμαμαι το πρωτο μας αυτοκινητο δεν ειχε καν ζωνες για τους πισω, τα παιδια και ο δεξιος καθρεπτης ηταν επιπλεον αξεσουαρ

Όσον αφορά τη ζώνη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, στην εποχή του πατέρα σου τα αυτοκίνητα στους δρόμους ήταν κατά πολύ λιγότερα και απίστευτα πιο αργά, για αυτό ακριβώς οι τραυματισμοί/θάνατοι τότε ήταν πολύ λιγότεροι παρόλο που κανείς δεν φορούσε ζώνη, παρόλο που τα αυτοκίνητα είχαν μηδέν παθητική ασφάλεια.
Όσο για το ρελέ μην μπερδεύεσαι, παλιότερα που δεν ήταν υποχρεωτικός σχεδόν κανένας δεν έβαζε.

11 λεπτά πριν, safridia είπε

Ξεχνας οτι ο ανθρωπος ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΙΑΡΡΟΗ στο σπιτι του. Οταν εχεις μια προβληματικη κατασταση κανεις δεν μπορει να εγγυηθει οτι αυτη θα παραμεινει ακριβως ετσι και αυριο και σε μια εβδομαδα. Μπορει η διαρροη να αυξηθει και να φτασει σε επικινδυνο σημειο που μπορει να σκοτωσει την στιγμη που το εξαρτημα που ειναι φτιαγμενο για αυτη την δουλεια ειναι εκτος...
Σε εναν νεο πινακα με νεες συσκευες ουτε εγω θα φοβομουν να δουλεψει για λιγο καιρο χωρις το εξαρτημα αυτο, αλλα εδω ειναι πραγματικα επικινδυνο. 

Όχι δεν το ξέχασα, ίσα ίσα που σε προηγούμενο post ανέφερα ότι η αφαίρεση του ΔΔΕ στην συγκεκριμένη περίπτωση που υπήρχε διαρροή ήταν πιο επικίνδυνη από όσο θα ήταν αν δεν υπήρχε διαρροή.
Πάντως δεν ισχύουν αυτά που γράφεις για μέρες και βδομάδες, από ότι είχε γράψει ο ts όλο αυτό έγινε προσωρινά επειδή δεν μπορούσε να ψάξει τη διαρροή λόγω Κυριακής και θα το έκανε την επόμενη το πρωί.

Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε

Δεν ειναι καθόλου έτσι, εκτός κι αν ο ηλεκτρολόγος έχει ψάξει η έχει ρωτήσει κάποια πράγματα τον ts για να έχει το κεφάλι του ήσυχο έστω για ένα βράδυ. 

Ιστορία από εμάς αρχές του 10 όταν ακόμα δεν είχαμε ρελε. Η γείωση από ορισμένες πριζες συνδεόταν στους σωλήνες του νερού. Συμβαίνει διαρροή από μια συσκευή και ξαφνικά ενω πιάνει η μάνα μου την βρύση της κουζίνας να πλύνει τα πιάτα τιναζε το ρεύμα. Μετά από δικό μου ψάξιμο διαπιστωσα ότι υπήρχε διαρροή από την γείωση του πλυντηρίου. Αν είχαμε ρελε θα εβλεπε διαφορά μεταξύ φάσης ουδέτερου και θα έκλεινε. Είχα μετρήσει την τάση και δεν ξεπερνούσε τα 20V στην χειριστη περιπτωση, φαντασου τώρα η τάση να ήταν 230V... 

Δεν είναι καθόλου έτσι ποιο ακριβώς? Αυτά που γράφεις δεν έχουν καμία σχέση με το post μου που έκανες quote, εγώ έγραψα για τις ηλεκτρικές συσκευές του παρελθόντος ενώ εσύ γράφεις πως δεν ξέρεις τι είπε ή δεν είπε ο ηλεκτρολόγος στον ts.

Επίσης ξέρω πολύ καλά τι ακριβώς κάνει το ρελέ, και αν θες να μάθεις την άποψη μου για αυτό μάθε πως στο δικό μου σπίτι είχε μπει από το 1978, ούτε καν θυμάμαι πόσες φορές είχε εντοπίσει διαρροές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι εγκληματικό εν έτει 2022 να παρακάμπτεται αβίαστα η μοναδική διάταξη που προστατεύει την ανθρώπινη ζωή σε ένα σπίτι που είναι γνωστό ότι ήδη υπάρχει κάτι που δεν πάει καλά. Απλά εγκληματικό. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 3
Δημοσ.

...μιλάμε για τον ορισμό του πηδημένου θρεντ όμως ε. Μπαίνει ο άλλος να ρωτήσει αν θα πληρώσει ο ίδιος τη ζημιά ή θα τα ζητήσει από τον ιδιοκτήτη, και μόνο ανάλυση για τα κακά της αστικοποίησης, του καπιταλισμού και της κλιματικής αλλαγής δεν έχει γραφτεί (...ως τώρα :ρ).

Αναφορά σε κείμενο

120€ για bypass στο ρελε επειδή έπεφτε συνεχώς και αύριο θα έρθει να προσπαθήσει να βρει τη διαρροή. Ποιος πληρώνει τη διαρροή αν είναι του σπιτιού; αν είναι πρόβλημα συσκευής μου το ξέρω... ο ενοικιαστής ή ο ιδιοκτήτης; 

...τα ζητάς από τον ιδιοκτήτη (αφαίρεση από το νοίκι). Ασχέτως τί γράφει το (ίσως "φασόν") συμφωνητικό, κατά πάσα πιθανότητα θα σου πει απλά "ΟΚ" (ίσως στραβώσει που δεν τον ειδοποίησες άμεσα και φώναξες "δικό σου" ηλεκτρολόγο - αν όντως έτσι έγινε/ίσως αυτός να είχε επίσης δικό του φθηνότερο αλλά νταξ' - σε κάθε περίπτωση καλό είναι πρώτα να το λες στον ιδιοκτήτη όταν παίζεται κάτι - κάτι που θα έπρεπε να σου είχε ήδη πει, αν ήθελε η μεταξύ σας συμφωνία να εμπεριείχε αυτή την συνθήκη).

Αν δεν πέρασε σήμερα ο ηλεκτρολόγος για να "βρει την διαρροή", ε δεν θα μείνεις και στον τόπο που παρέκαμψε το ρελέ διαφυγής - απλά φρόντισε να είσαι προσεκτικός (καλώς εχόντων σε προειδοποίησε), ώστε να έχεις φώτα, ζεστό νερό, φορτιστές και πισί ξερωγώ μέχρι να έρθει. 

Ελπίζω εν τω μεταξύ τα 120 να περιλαμβάνουν και την επίσκεψη που χρωστάει (ή χρώσταγε), γιατί αλλιώς,,,σου άλλαξε τα φώτα

Αυτά ρε αποπάνω παίδες και τέλος. Τα υπόλοιπα τί τα θέλετε.....:ρ

Δημοσ.

οι διατάξεις προστασίας από υπερεντάσεις προστατεύουν και από έμμεσες επαφές στο ΤΝ αρκεί να τηρούνται οι απαιτήσεις του κανονισμού, στο ΤΤ είναι δυσκολότερο να τηρηθούν οι απαιτήσεις.  Γιαυτό τον λόγο  η αντίσταση γείωσης και επακόλουθα τη αντίσταση του βρόχου σφάλματος πρέπει να είναι η μικρότερη δυνατή. Προφανώς η προστασία από ΔΔΕ είναι καλύτερη αφού έχει μικρότερο όριο ενεργοποίησης αλλά από το τίποτα ειδικά στα κυκλώματα που δεν είναι υποχρεωτικοί οι ΔΔΕ, οι ασφάλειες προσφέρουν μια προστασία γιαυτό και τα προγράμματα υπολογισμών εγκαταστάσεων εξετάζουν αν ισχύει η προστασία αυτή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, washcloud είπε

...τα ζητάς από τον ιδιοκτήτη (αφαίρεση από το νοίκι). Ασχέτως τί γράφει το (ίσως "φασόν") συμφωνητικό, κατά πάσα πιθανότητα θα σου πει απλά "ΟΚ" (ίσως στραβώσει που δεν τον ειδοποίησες άμεσα και φώναξες "δικό σου" ηλεκτρολόγο - αν όντως έτσι έγινε/ίσως αυτός να είχε επίσης δικό του φθηνότερο αλλά νταξ' - σε κάθε περίπτωση καλό είναι πρώτα να το λες στον ιδιοκτήτη όταν παίζεται κάτι - κάτι που θα έπρεπε να σου είχε ήδη πει, αν ήθελε η μεταξύ σας συμφωνία να εμπεριείχε αυτή την συνθήκη).

Και τι φταεί ο ιδιοκτήτης εάν ο ts έχει μια ηλεκτρική συσκευή η οποία προκαλεί την διαρροή; Εσύ σαν ιδιοκτήτης θα το δεχόσουν αυτό;  Άκυρο, sorry τώρα είδα ότι είχες quote.

Για μένα ενημέρωσε καλύτερα τον ιδιοκτήτη και πες του τι έγινε έως τώρα. Αν φταίει συσκευή δική σου τον πληρώνεις εσύ, αν φταίει κάτι στις γραμμές του σπιτιού το πληρώνει αυτός. Αρκεί να είσαι μπροστά.

Επεξ/σία από argimeg
Δημοσ.
5 ώρες πριν, warewolf είπε

Επίσης, ένα ρελέ μπορεί να πέφτει και χωρίς διαρροή. Αν κάποια στιγμή πέσει ή το έχεις κατεβάσει, αλλά είχες αφήσει ανοιχτές μεγάλες καταναλώσεις (ότι επανεκκινεί αυτόματα , θερμοσίφωνας, κουζίνα, ατμοσίδερο, φώτα κλπ), όταν προσπαθήσεις να σηκώσεις το ρελέ,οι καταναλώσεις τραβάνε ακαριαία πολύ ρεύμα, δεν προλαβαίνει να επιστρέψει γρήγορα από τον ουδέτερο και το ρελέ αντιλαμβάνεται διαρροή και παραμένει κατεβασμένο, όσο κι αν προσπαθείς.  Η λύση λοιπόν είναι πριν το σηκώσεις, να κλείσεις τις ενεργοβόρες συσκευές που είχες αφήσει ανοιχτές.

Πρώτη φορά ακούω τον συλλογισμό που λέει ότι το ρεύμα επιβραδύνει όταν περνά τον ουδέτερο. Αυτό που γράφεις δεν ισχύει. Ο διαρροής πέφτει μόνο από διαρροή. Δηλαδή από τη διαφορά που δημιουργεί η διαρροή στο ρεύμα μεταξύ φάσης και ουδέτερου. 
Αυτό που αναφέρεις έχει να κάνει με εικονικές διαρροές που δημιουργούνται είτε από πυκνωτικό φαινόμενο γραμμής μεταφοράς (κατά τη φόρτιση καλωδίων μεγάλου μήκους ή πολλά καλώδια από διαφορετικά κυκλώματα) είτε από την αρχική φόρτιση τροφοδοτικών. Ουσιαστικά ξεγελιούνται τα ΔΔΕ, για αυτό υπάρχουν πολλών τύπων (Α, Β, F κτλ). Αν στο σπίτι σας πέφτει χωρίς λόγο αλλάξτε το από AC σε Α. 

11 λεπτά πριν, nvel είπε

οι διατάξεις προστασίας από υπερεντάσεις προστατεύουν και από έμμεσες επαφές στο ΤΝ αρκεί να τηρούνται οι απαιτήσεις του κανονισμού, στο ΤΤ είναι δυσκολότερο να τηρηθούν οι απαιτήσεις.  Γιαυτό τον λόγο  η αντίσταση γείωσης και επακόλουθα τη αντίσταση του βρόχου σφάλματος πρέπει να είναι η μικρότερη δυνατή. Προφανώς η προστασία από ΔΔΕ είναι καλύτερη αφού έχει μικρότερο όριο ενεργοποίησης αλλά από το τίποτα ειδικά στα κυκλώματα που δεν είναι υποχρεωτικοί οι ΔΔΕ, οι ασφάλειες προσφέρουν μια προστασία γιαυτό και τα προγράμματα υπολογισμών εγκαταστάσεων εξετάζουν αν ισχύει η προστασία αυτή.

Το ΤΤ είναι επίφοβο. Ποτέ δεν είσαι σίγουρος για την αντίσταση γείωσης. Για αυτό πάντα ΔΔΕ. Αλλά και σε ΤΝ, με τα μικρορελέ που βάζουν στις εγκαταστάσεις δεν είσαι σίγουρος αν θα καθαρίσει το σφάλμα στο σωστό χρόνο, όποτε και εκεί ΔΔΕ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, pallisi είπε

Αυτό που γράφεις δεν ισχύει. Ο διαρροής πέφτει μόνο από διαρροή. Δηλαδή από τη διαφορά που δημιουργεί η διαρροή στο ρεύμα μεταξύ φάσης και ουδέτερου. 
Αυτό που αναφέρεις έχει να κάνει με εικονικές διαρροές που δημιουργούνται είτε από πυκνωτικό φαινόμενο γραμμής μεταφοράς (κατά τη φόρτιση καλωδίων μεγάλου μήκους ή πολλά καλώδια από διαφορετικά κυκλώματα) είτε από την αρχική φόρτιση τροφοδοτικών.

Όντως ήταν λάθος εκλαϊκευμένη διατύπωση και καλά έκανες να απορήσεις. Όμως η περίπτωση στην οποία αναφέρθηκα και αφορά απλώς μεγάλα ωμικά φορτία, δεν έχει να κάνει με τους λόγους τους οποίους εσύ αναφέρθηκες.

Ακόμα και ρελέ τύπου Α να έχεις (που κάνει και για τα ημιτονοειδή, αλλά και για παλμικής κυματομορφής ρεύματα), το ρελέ μπορεί και να μην κάνει ζεύξη, (όχι μόνο από επαγωγικά ρεύματα ενός μοτέρ) αλλά ακόμα αν κι έχεις μόνο ανοιχτά θερμοσίφωνα, μάτια κουζίνας φούρνο, κλπ μεγάλες καθαρές ωμικές αντιστάσεις δηλαδή.

Τότε οι αποζεύξεις για τις οποίες αναφέρθηκα εγώ, οφείλονται σε υπερτάσεις που προέρχονται από την εισαγωγή ή την εξαγωγή μεγάλων φορτίων στο κύκλωμα. Είναι και η πιο συνηθισμένη περίπτωση.

(μην ξεχνάς πως αναφέρθηκα μόνο στην περίπτωση, όπου με κλειστό το ρελέ ή το γενικό, ή διακοπή ρεύματος, επανέλθει το ρεύμα ή απλά σηκώσεις ένα πεσμένο ρελέ και αυτό δεν κάνει ζεύξη, αν έχεις ανοιχτά όλα τα παραπάνω που ανέφερα)

Εσύ εστίασες σε ρεύματα παλμικής κυματομορφής που προκύπτουν από συσκευές με ανορθωτικές διατάξεις που προκαλούν αποζεύξεις σε ρελέ AC (π.χ. πολλές λάμπες Led, τροφοδοτικά κλπ)

Ζητώ συγνώμη από τον Ts για όλο αυτό το Off topic.

Επεξ/σία από warewolf
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Δεν είναι καθόλου έτσι ποιο ακριβώς? Αυτά που γράφεις δεν έχουν καμία σχέση με το post μου που έκανες quote, εγώ έγραψα για τις ηλεκτρικές συσκευές του παρελθόντος ενώ εσύ γράφεις πως δεν ξέρεις τι είπε ή δεν είπε ο ηλεκτρολόγος στον ts.

Επίσης ξέρω πολύ καλά τι ακριβώς κάνει το ρελέ, και αν θες να μάθεις την άποψη μου για αυτό μάθε πως στο δικό μου σπίτι είχε μπει από το 1978, ούτε καν θυμάμαι πόσες φορές είχε εντοπίσει διαρροές.

Συγνώμη σε άλλον ήθελα να απαντήσω αλλά πάτησα σε σένα quote. Από κινητό δεν μπορώ να κάνω διόρθωση του post. 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, warewolf είπε

Όντως ήταν λάθος εκλαϊκευμένη διατύπωση και καλά έκανες να απορήσεις. Όμως η περίπτωση στην οποία αναφέρθηκα και αφορά απλώς μεγάλα ωμικά φορτία, δεν έχει να κάνει με τους λόγους τους οποίους εσύ αναφέρθηκες.

Ακόμα και ρελέ τύπου Α να έχεις (που κάνει και για τα ημιτονοειδή, αλλά και για παλμικής κυματομορφής ρεύματα), το ρελέ μπορεί και να μην κάνει ζεύξη, (όχι μόνο από επαγωγικά ρεύματα ενός μοτέρ) αλλά ακόμα αν κι έχεις μόνο ανοιχτά θερμοσίφωνα, μάτια κουζίνας φούρνο, κλπ μεγάλες καθαρές ωμικές αντιστάσεις δηλαδή.

Τότε οι αποζεύξεις για τις οποίες αναφέρθηκα εγώ, οφείλονται σε υπερτάσεις που προέρχονται από την εισαγωγή ή την εξαγωγή μεγάλων φορτίων στο κύκλωμα. Είναι και η πιο συνηθισμένη περίπτωση.

(μην ξεχνάς πως αναφέρθηκα μόνο στην περίπτωση, όπου με κλειστό το ρελέ ή το γενικό, ή διακοπή ρεύματος, επανέλθει το ρεύμα ή απλά σηκώσεις ένα πεσμένο ρελέ και αυτό δεν κάνει ζεύξη, αν έχεις ανοιχτά όλα τα παραπάνω που ανέφερα)

Εσύ εστίασες σε ρεύματα παλμικής κυματομορφής που προκύπτουν από συσκευές με ανορθωτικές διατάξεις που προκαλούν αποζεύξεις σε ρελέ AC (π.χ. πολλές λάμπες Led, τροφοδοτικά κλπ)

Ζητώ συγνώμη από τον Ts για όλο αυτό το Off topic.

Τουλάχιστον με το τρίτο edit, το μελέτησες λίγο καλύτερα το θέμα.

Γενικά οι αποζεύξεις είναι ένα θέμα που επηρεάζει τα ΔΔΕ αλλά η αιτία συνήθως δεν είναι η συσκευή και η φύση της (ούτως ή αλλιώς καμία συσκευή δεν είναι καθαρά ωμική). Τέλοσπαντων βγήκαμε πολύ off topic. 

Για τον φίλο τώρα που ρωτάει: 

Όταν με το καλό στο φτιάξει ο ηλεκτρολόγος, και εννοώ «φτιάξει» με το ρελέ εντός όχι αρκουδιές by-pass, θα έχετε εντοπίσει τι φταίει. Αν αλλάξει κάτι μέσα στον πίνακα ή σε κάποια πρίζα το πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Αν είναι σε δική σου συσκευή το πληρώνεις εσύ. Το θέμα είναι τι συνεννοήσεις έχετε κάνει για τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, φέρνεις όποιον θες ή πρέπει πρώτα να τον καλέσεις; Το λέω γιατί τα 120 είναι ακριβά. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, pallisi είπε

Τουλάχιστον με το τρίτο edit, το μελέτησες λίγο καλύτερα το θέμα.

Γενικά οι αποζεύξεις είναι ένα θέμα που επηρεάζει τα ΔΔΕ αλλά η αιτία συνήθως δεν είναι η συσκευή και η φύση της (ούτως ή αλλιώς καμία συσκευή δεν είναι καθαρά ωμική). Τέλοσπαντων βγήκαμε πολύ off topic. 

Μάλλον με μπέρδεψες με τους guru του google, γιατί τα edit γίνονται και λόγω διορθώσεων και συντακτικού, ώστε να υπάρχει καλύτερη συνοχή και σαφήνεια σε ένα κείμενο. Έγραψα 3-4 πράγματα όπως κι άλλοι και εξάντλησες την αυστηρότητα σου στο πρόσωπό μου και στο πόσες φορές έκανα edit. Ούτε μισή λέξη όμως για κάποιους προηγούμενους που ούτε ούτε καταλάβαιναν τι έγραφαν.

Σου απάντησα στο τελευταίο post εσένα προσωπικά. Θεωρώ πως όσον αφορά τις αποζεύξεις του ρελέ μόνο για την περίπτωση που ανέφερα στους προηγούμενους, σε κάλυψα.

Ήμουν σαφής. Μίλησα για περιπτώσεις όπου σου έχει μείνει ανοιχτή ως κατανάλωση συσκευή με ηλεκτρικές αντιστάσεις. (θερμοσίφωνας, φούρνος και μάτια κουζίνας) Τα οποία όντως; είναι 100% ωμικές καταναλώσεις, ώστε να καταδείξω ότι το θέμα εκεί είναι το μεγάλο φορτίο (άντε έβαλα και επαγωγικό φορτίο μέσα από ένα π.χ. ψυγείο που θα ξανά πάρει μπρος)

Ήθελα να δώσω σε κάποιους ένα πρακτικό Tip ώστε να γνωρίζουν πως σε μια διακοπή ρεύματος, πως οι προαναφερόμενες μεγάλες καταναλώσεις θα τους ρίχνουν συνεχώς το ρελέ αν είχαν μείνει όλες ανοιχτές πριν τη διακοπή.

Η αρχική μου τοποθέτηση ήταν μόνο για το σχόλιο του τζόσουα, όπου η διατύπωσή του μπορούσε να επιφέρει παρεξηγήσεις στο ρόλο της ασφάλειας του πίνακα.

Και τα δύο παραπάνω, θα είχαν τελειώσει με μια παράγραφο, αλλά όχι, Έπρεπε να επανέρχομαι και να φλυαρώ, επειδή ο ένας επέμενε ότι δεν υπονοούσε αυτό που δήλωσε αλλά δεν άλλαζε και την αρχική  διατύπωση του και ο άλλος τον προσπέρασε και ήρθε και κατσικώθηκε σε μένα, μετρώντας τα edit μου, φροντίζοντας να με προσβάλει ευγενικά, υπονοώντας πως καθόμουν μέσα στα ξημερώματα να γκουγκλάρω για να του απαντήσω.

Μην το συνεχίσεις άλλο σε παρακαλώ, Το δασκαλίστικο και εριστικό ύφος σου στους άλλους, σε εμένα δεν περνάει.

Κάτσε να ποστάρεις τώρα στον ts λέγοντάς του τι πρέπει να κάνει ο επαγγελματίας ηλεκτρολόγος που θα τον επισκεφθεί.

Υ.Γ.

Επόμενή σου προσωπική αναφορά στο πρόσωπό μου σε παρακαλώ μόνο σε p.m.

Επί του προσωπικού, ότι θες το συζητάμε εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^...επίσης να τονίσουμε ότι μέχρι και το nick σου είναι λάθος - wErewolf" είναι η λέξη 😁

(...χαβαλέ με το πού έχει "καταντήσει το θρεντ" κάνω - άλλωστε λογικά το "ware" σου είναι από το software, το hardware κτλ :-)) (...και τώρα πού το ξανασκέφτομαι ακόμα πιθανότερο είναι να είναι από τα "warez" που κατέβαζες....)

Επεξ/σία από washcloud

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...